Uuden television osto.

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana KILLPATRICK, 04.03.2020.

  1. down

    down Member

    Liittynyt:
    26.08.2003
    Viestejä:
    177
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos kattavasta vastauksesta. Tulee kiinni PS4, ja sitten aikanaan PS5. Pelailu varmaan lisääntyy kun poika kasvaa (nyt 6v)... Muuten pyöritellään bluray-leffoja, lätkää ja fudista, Netflix, Disney+, mutta eniten katsellaan kuitenkin ihan perinteisesti tv-kanavia kaapelissa.

    Sampan Q70 katselin, ja odottelin vielä parempaa tarjousta kuin 999€, mutta eipä sitä tullut. Täytyy odotella BF-tarjouksia, toivottavasti on parempia tarjouksia kuin viime vuonna.

    Nyt ollut käytössä Sony 55W805 (n.5 vuotta), olen ollut siihen kovin tyytyväinen. Mutta pieni ja vain FullHD. Ja lisäksi vanha Topfield alkanut temppuilemaan yhä enemmän joten tuo korvautuu tuplaviritin tv:llä.
     
  2. vemkki

    vemkki Well-Known Member

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 418
    Saadut tykkäykset:
    151
    Tuossa tapauksessa suosittelen kyttäämään Q80T-tarjouksia. Ei välttämättä laske Black Fridayn aikaan vielä tonniin, mutta luulisi että ainakin tasolle 1100-1200 euroa, kun verkkokauppa.com on näköjään myynyt sitä parhaimmillaan 1299 eurolla.
     
  3. Palle Ååkke

    Palle Ååkke New Member

    Liittynyt:
    maanantaina
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Alkuperäisen viestin vaihtoehdoista XG95. 2019 vuoden 4K LED "lippulaiva". Paremmalla Ultimate prossulla ja taustavalon ohjauksella. Ylivuotisena saa aika hyvällä alennuksella, jos vain löytää. Itse päädyin 75" yksilöön ja tyytyväinen ollut. Raudaltaan vastaa tämän vuoden mallia XH95:ttä pienin eroin on (kaiuttimet, muotoilu ja X-wide löytyy 55 ja 65" malleissa, taustavalaistu kaukosäädin). Taitaa olla niin sama rauta, että jopa päivittämällä XH firmwaren saa uuden mallin toiminnot ja valikot. Jos katselukulma ei ole ongelma, niin tuo 65" XG on kontrastiltaan vähän parempi kuin isommat 75 ja 85" mallit. Samsungin 80 varmaan vastaavassa luokassa. Vanha TV oli Sony ja tyytyväinen ollut, soitin myös Sonylta ja Dolby vision muutoin ehkä valintani olisi ollut toinen. Sampalla ja Sonylla se ero että toinen tukee HDR10+ ja toinen Dolby Visionia. Yksi mikä tuntuu mieltä jakavan valmistajien välillä on taustavalon ohjauksen käytös. Sony antaa taustavalon elää mustien palkkien puolella, mutta pitää kuvaa kirkkaana. Samppa jyrkemmin rajaa mustat palkit, mutta ilmeisesti kuva jää tummemmaksi. Mutta näissäkin mallikohtaisia eroja ja säätömahdollisuuksia. Kannattaa käydä katsomassa, mikä miellyttää.
     
    Viimeksi muokattu: 14.09.2020 klo 13:19
  4. ProPatria

    ProPatria Active Member

    Liittynyt:
    02.12.2009
    Viestejä:
    904
    Saadut tykkäykset:
    163
    Tännekin toi matkahuolto tänään 65" xg95. Odottaa vielä laatikossa seinälle laittamista. Voin illalla laittaa hieman kokemuksia kun kerkeää testaamaan. Tuo blooming tuossa on kai se isoin ongelma kuvassa mutta siitäkin on vähän kahta mielipidettä että miten paljon se oikeasti häiritsee. Osa kritisoijista menee varmaan tehdasasetuksilla jolloin kirkkaus on tapissa ja luonnollisesti 1200 nitin kirkkaudella tuota bloomingia tulee, mutta sitä tulee kyllä ihan jokaisessa televisiossa OLEDeja lukuunottamatta.

    Samsungit ainakin vetävät mustan pään tukkoon ja himmentävät kirkkaimpia kohteita vähentääkseen tuota bloomingia. Sonyn insinöörit on ajatellut sen eri tavalla vaikkakin tuo 60 dimming zonea on siltikin liian vähän. Toisaalta sampan q80r taitaa olla 50 zonea ja sillä mustat palkit pysyvät mustempina.
     
    Viimeksi muokattu: 14.09.2020 klo 14:07
  5. Palle Ååkke

    Palle Ååkke New Member

    Liittynyt:
    maanantaina
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pilkkopimeässä huoneessa huomaa, mutta aika hyvin säädettävissä ja vähäinenkin valaistus käytännössä poistaa. Mustat palkit oikeastaan ainoat mitkä hohkaa, kun alkaa asiaan huomiota kiinnittämään. Kuvassa / kuvan sisällä en ole itse kiinnitänyt ilmiöön huomiota tai ainakaan häiritse (pl. tietenkin ihan ne ääritapaukset kuten kirkkaat tekstit mustalla taustalla). Leffat katselen ilman tekstityksiä kun mahdollista. Takapakkia on otettu zonejen määrässä ja ei luulisi olevan mahdoton temppu valita ne lohkojen rajat, niin että osuisi näihin vakio kuvamuotoihin mitä nyt ei montaa ole.
     
    Viimeksi muokattu: 14.09.2020 klo 15:06
  6. Electron

    Electron Active Member

    Liittynyt:
    09.05.2003
    Viestejä:
    984
    Saadut tykkäykset:
    25
    Sitä olen ihimetellyt että miksi ne zonejen paikat ei ole niiden mustien palkkien mukaan vai onko?

    Mitenkäs XH95 vertautuu XG95:een? Siitä olisi tarjolla 85" mikä olisi just passeli koko (lompakolle BF-alessa).
     
  7. Palle Ååkke

    Palle Ååkke New Member

    Liittynyt:
    maanantaina
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    XH on 2020 malli ja XG 2019. Mielestäni sama laite sisuskaluiltaan. Aikaisemmassa viestissä jo laitoin aiheesta. Ilmeisesti vähän menty eteenpäin softa puolella, jos edellisen viestin muut erot unohdetaan (jos ei vahvarin perään tule, niin parempi ääni voi olla isompi ero). Kokonaisuutena menty askeleen verran eteenpäin. Tuntuu saavan hieman parempia arvosteluita, mutta onko sitten sen verran heittoa ja taas muut tämän vuotiset sitten suhteessa. Aika hyvin XH hintakin on tullut alas.

    Taitaa ne taustavalot olla pakostakin pehmeällä rajauksella ja vaikea toteuttaa leikaten siihen kuva-alan ja palkin väliin 100% tarkkalla rajalla. Tulee muita ongelmia sitten, mitkä näkyisivät kuvassa.
     
    Viimeksi muokattu: 14.09.2020 klo 15:28
  8. kinks-58

    kinks-58 Scorpio on the dark side Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.10.2001
    Viestejä:
    1 800
    Saadut tykkäykset:
    15
    Itselläni oli rinnakkain testissä Samsung Q80R ja Sony X950G. Sony X950G ei ollut yhtään parempi kuin edellinen omistamani X900E, mutta Samsung Q80R kepitti Sonyn niin HDR kuin SD matskuilla.
    Oli totaalinen yllätys että jopa vanhat DVD lättyni näyttivät todellakin hyviltä Samsungilla. Itse siis päädyin Samsungiin, ja olihan tuo useissa testeissäkin hiukan parempi kuin Sony.
    Tosin tuota Q80R mallia ei oikein enää löydy, mutta Q80T on melkein yhtä hyvä riippuen mitä arvostaa. Alla muutamia Sonyn ja Samsungin testejä:
    https://www.rtings.com/tv/tools/compare/samsung-q80r-vs-sony-x950g/807/764?usage=11114&threshold=0.1
    https://www.avforums.com/reviews/samsung-q80r-qe55q80r-qled-tv-review.16933
    https://www.avforums.com/reviews/sony-xg95-x950g-kd-55xg9505-4k-led-lcd-tv-review.16142
     
    vemkki tykkää tästä.
  9. Palle Ååkke

    Palle Ååkke New Member

    Liittynyt:
    maanantaina
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noinhan se vertailu pitäisi tehdä. Toki asetuksien kanssa mahdollista kikkailla jne. hakea se itseä miellyttävä kuva, mutta ilmeisesti Samsungin 80-sarjassa ja 90-sarjassa jotain taikaa on. Näitä vertailuita vähän sotkee ettei vuosimallit ole aina järjestyksessä parempia edeltäjäänsä. Ilmeisesti R-loppuiset (2019 sampat?) ovat olleet se huipentuma ja Sonylla taas vastaavasti ollut 2018 master vehkeet. Esimerkiksi juurikin ne dimming zonejen määrät. Sittemmin panokset laitettu 8K ja Oled vehkeisiin. Mitä nyt itse olen 60 ja 80 sarjan samppoja kavereilla katsellut, niin ei ne huonoja ole, mutta ei kyllä ole iskeneet mitenkään erityisemmin. Tässä taas tulee ne vuosimallit ja asetukset mitä kenelläkin on. Oma Sony taas edelleen ihastuttaa. X800M2 soittimena ja bravia -tila päällä blu-ray ja DVD skaalaus on hyvää jälkeä. En keksi miten sen paremmaksi saisi. Mutta uskon kyllä Samsungin olevan hyvä, kyllä ne testeissä ovat menestyneet ettei se nyt ihan mutua ole. Toisaalta yksi aspekti on sitten myös hinta. Testejä löytyy myös muutama muu, jossa taas mennään 5/5 hehkutuksiin XG95 osalta, mutta mitä nyt haluaa painottaa. Itselle laitteen kaiuttimet ja mustapalkit ei ole se juttu. Mutta miksi Sonyn valitsin, niin kuvaa vertailematta valitsin. Sonyn toistin valmiina, vanha TV oli Sony (toimii edelleen makkarissa ja hämmästyttää ainoana jämähtäneenä tilassa), Vision tuki ja ettei ylivuotisia Samsungeja oikeastaan ollut tarjolla sillä hetkellä. Toisaalta ihan puhtaasti pelkkää kuvaa testaillen varmaan saman hintaluokan kokoluokkaa pienempi 65" Oled olisi niistänyt molemmat (rajaa kuvan pois ja katselee mustia palkkeja), mutta kun piti saada iso.
     
    Viimeksi muokattu: 14.09.2020 klo 17:56
  10. ProPatria

    ProPatria Active Member

    Liittynyt:
    02.12.2009
    Viestejä:
    904
    Saadut tykkäykset:
    163
    Hyvä kuvahan tuossa on ja bloomingin sai kokolailla kuriin kun jaksoi säätää ja etsiä oikeat asetukset. Ei se kokonaan hävinnyt mutta nyt ainut missä sen voi havaita on dolby visionin scopekuva. Siinäkään sitä ei huomaa varsinaisella kuva-alalla vaan juurikin niissä palkeissa. No se ei ole ongelma koska leffat minä katson lähes aina tykillä scopekankaalta.

    Sampan q80r olisi ollut satasen kalliimpi ja sitäkin mietin mutta marginaalisesti parempi (kalibroidussa kuvassa tuskin eroja juuri on) kuva hävisi tällä kertaa dolby visionille ja androidille. On muuten sonyn android vikkelä. Ei se hidas ollut edellisellä philipsilläkään mutta nyt huomaa ettei käyttöjärjestelmän hiominen yhteistyössä Googlen kanssa ole mennyt hukkaan.
     
  11. Electron

    Electron Active Member

    Liittynyt:
    09.05.2003
    Viestejä:
    984
    Saadut tykkäykset:
    25
    Samsungissa muistaakseni on se epälineaarinen kirkkauskäyrä mikä tekee kuvasta hivenen postikorttimaisen tai kännykkäkameramaisen verrattuna järkkäriin. Näyttää siisi todellista elämään maukkaammalta.
    Sitä ei juttujen mukaan saa pois edes kalibroimalla. Valitako siisi maukkaus vai aitous, siinäpä pulma ja sama asia aikalailla se pienten kirkkaiden objektien himmennys samsungissa, maukas kontrasti(eikä havaittavaa bloomingia) vai aitous?
    Pitäisi verrata ns. kotiasetuksilla kummasta tykkäisi enemmän.

    Saman hintaiset tällä hetkellä (Verkkis) olisi 85Q70T ja 85XH9505 joten niitäpä pitäisi verrata. Tuossa Sampassa ei enää 2020 mallissa tainnut olla kuin yksi zone eli vastaa Q60R mallia zone-lukumäärissä. Q80T on tonnia kalliimpi ja Q95T pari tonnia kalliimpi.
     
  12. kinks-58

    kinks-58 Scorpio on the dark side Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.10.2001
    Viestejä:
    1 800
    Saadut tykkäykset:
    15
    Jos itse noista kahdesta pitäisi valita niin kaiken lukemani perusteella olisi Sony se jonka ottaisin, vaikka Samsungin kontrastisuhde onkin aavistuksen parempi. Tietenkin olisi hyvä jos niitä pääsisi todellakin vertaamaan rinnakkain kotona, kuten sain vertailtua Q80R ja Sonyn X950G malleja, jonka jo aiemmin mainitsinkin.
     
  13. vemkki

    vemkki Well-Known Member

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 418
    Saadut tykkäykset:
    151
    RDE:ltä irtoaa QE85Q80T halvalla (3445€).
    https://hinta.fi/1917510/samsung-series-8-qe85q80tat
    Tosin en varmaan itse ostaisi tuolta, mutta oletan että tuo on sellainen alhaisen katteen hinta, jota voinee odottaa muiltakin kun Black friday koittaa.
     
  14. HikinenM

    HikinenM Member

    Liittynyt:
    15.12.2008
    Viestejä:
    214
    Saadut tykkäykset:
    15
    Tuolta ei kannata ostaa mitään. Heiltä tuntuu aina löytyvän halvin hinta tuotteille joita heillä ei ole varastossa. Esim. tuollekin sanoo "Varastomäärä: Ota yhteyttä"
     
  15. vemkki

    vemkki Well-Known Member

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 418
    Saadut tykkäykset:
    151
    No tuollaisen pikkupuljun bisnesmalli lieneekin se, että mitään ei pidetä omassa varastossa. Mutta joo, en tosiaan itsekään tilaisi tuon hintaluokan tuotetta tuolta jo ihan takuuasioiden takia. Silti en usko että tuo mikään "feikkihinta" on. Tässä esimerkki 75-tuumaisesta, ja RDE:n hinta on ihan linjassa Verkkokaupan hinnan kanssa. Tässä tapauksessa Verkkiksen töllössä ei ole ylimääräistä ilmaa hinnassa.
    https://hinta.fi/1933702/samsung-qe75q70tat-75-4k-ultra-hd-led-televisio
    Tämäntyyppisten esimerkkien takia uskon, että tuo RDE:n QE85Q80T-hinta on ihan mahdollinen tuleva hintataso tuolle töllölle isommissakin liikkeissä.
     
  16. Electron

    Electron Active Member

    Liittynyt:
    09.05.2003
    Viestejä:
    984
    Saadut tykkäykset:
    25
    Oletettavasti myös Sonyn hinta tippuu. AIka mielenkiintoista että viime vuonna sonyn XG95 malli oli hinnaltaan jossain Sampan Q80 tasolla (muistaakseni) ja nyt tänä vuonna Q70 tasolla.
     
  17. Palle Ååkke

    Palle Ååkke New Member

    Liittynyt:
    maanantaina
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pieni taustatyö kannattaa tehdä ennen ostoa. Ainakin kaivaa arvostelut (arvottaa sitten itse mitäkin, mutta ainakin pahimmat ongelmat saa tietoon) ja hintahistoria. Suht samalla kaavalla hinta putoaa laitteissa. XG95 lähtenyt jostain hieman alle OVH:sta (75" 4600€) putoamaan aika nopeasti. Puolessa vuodessa 2/5 pois ja vuodessa puoleen hintaan (ja allekin ylivuotisena, jos löytää). XH:n hinta varmasti seuraa kilpakumppaneiden hinnoittelua ja toisaalta ei ehkä niin mullistava uutuus sitten kuitenkaan ole edes Sonylle. Omaan valintaan Sony ja Samsungin välillä myös vaikutti se että 2020 samsung oli liki saman hintainen sonyn 2019 mallin kanssa. Pakostakin vertailee sitten mielessään lähtöhintoja ja ajatus tuli että olisiko se lähtöjään kalliimpi parempi (toki tämän takia se ovh on aina jotain uskomatonta, että saadaan arvostusta tuotteelle?). 2020 vuodelle oikeastaan mitä ihmeellistä uutta ei ole tullut valmistajilla perusmalleihin. ehkä HDMI 2.1, mutta sekin rajatuissa vaihtoehdoissa ei valintaani vaikuttanut.
     
    Viimeksi muokattu: 16.09.2020 klo 09:12
  18. Electron

    Electron Active Member

    Liittynyt:
    09.05.2003
    Viestejä:
    984
    Saadut tykkäykset:
    25
    Huomaa kuitenkin että kyllä valmistajat positioivat tuotteensa toisiinsa nähden hyvin tarkasti hintoja asetaessaan. Siitä tässä on kyse. Siis, joko Sony on positioinut mallinsa alemmas tai Samppa ylemmäs. Ei tässä hintaeroosiosta ollut kyse. Se tapahtuu kaikille merkeille ja kilpailun vuoksi hinnat muuttuu hyvinkin vastaavalla tavalla paitsi jos joku valmistaja päättää syystä tai toisesta positioida oman tuotteensa uudelleen kesken kauden.
     
  19. kmruuska

    kmruuska Well-Known Member

    Liittynyt:
    27.10.2009
    Viestejä:
    1 063
    Saadut tykkäykset:
    265
    Nyt polttelee aika lailla paikallisen liikkeen LG OLED65CX -tarjous hintaan €2199,-

    Huomaiskohan rouva ollenkaan että koko vaihtui 55 tuumasta 65:een jos salassa vaihtais...
     
    Viimeksi muokattu: 16.09.2020 klo 23:12
  20. Vega_

    Vega_ Member

    Liittynyt:
    19.04.2005
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    4
    Eikai noin pientä vielä huomaa ;)