Uskontoihin liittyvä keskustelu

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana Snäckby, 28.08.2020.

 1. Soni85

  Soni85 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.07.2019
  Viestejä:
  205
  Saadut tykkäykset:
  34
  No jos siitä ei ole mielesi mukaisia todisteita, niin valehtelevatko mielestäsi kaikki yli miljardi hindulaisuuteen uskovaa? Toki onhan noita kaikenlaisia ”todistuksia”. Jotkin voivat todistella, että muistavat entisen elämänsä tai jotain.. (tämä ei ole kannanottoni siihen, mitä mieltä itse olen hindulaisuudesta).

  Onko teidän ateistien käsityksen mukaan ihmisellä sielua vai ei? Yhtäläistä ateismilla ja kristinuskolla on käsittääkseni se, että kummankin mukaan ihmisellä on yksi elämä maan päällä...
   
  Viimeksi muokattu: 23.09.2020
 2. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 637
  Saadut tykkäykset:
  694
  Ehkä ne miljardi hindulaista on yhtä uskovaa kuin miljardi kristittyä? Joskin Hindut varmaan uskovat tiedemiehiä siinä, että maapallo on monta miljardia vuotta vanha ja ihminen pari miljoonaa. Onko ne kaikki hindut väärässä sinun mielestä?

  Onko niin kaukaa haettua, ettei voisi jotain muistettavaa esi-isistä jäädä, kun kaikenlaista muutakin osaa jokainen nisäkäs tehdä heti syntyessään? Sitten niitä kuvitellaan muistoiksi edellisistä elämistä? Itse tosin "uskon" näiden johtuvan vain ihmisten omista harhoista, kun halutaan löytää jotain tärkeämpää omaan elämään ja tuntea itseään ainutlaatuiseksi. Uskonto iskee ihan samaan suoneen. "jumala on luonut meidät omaksi kuvakseen"
  Se on vain joidenkin vaikea hyväksyä, että ihmisen elämä on ihan yhtä merkityksellinen kuin hyttysen.

  Mikä ihme olisi edes sielu? Säilyykö se samana, kun esim dementia iskee?
   
 3. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 473
  Saadut tykkäykset:
  252
  Itseasiassa ilmeisesti Hindut ovat jo kauan sitten laskeneet itse että maapallo on yli 4 miljardia vuotta vanha joten heidän ei tarvitse sitä nykytiedemiehiltä kysyä... ja lisäksi hindulaisuudessa katsotaan että kristinuskoiset ovat myös hinduja, palvelevat vain yhtä monista jumalista.
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Maailman_luomisen_ajankohta
  Muuten Hindujen käsitys maailman luomisesta on todella sekava ja siitä on niillä monia koulukuntia ja tulkintoja - onhan kyse monijumalaisesta uskonnosta...
  https://www.hinduwebsite.com/hinduism/concepts/creation.asp
   
 4. klmake

  klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.01.2003
  Viestejä:
  1 413
  Saadut tykkäykset:
  32
  Niinpä. On varsin vaikea pohtia sielun olemista tai olemattomuutta, kun koko käsite on todella epämääräinen. Onko sielu sama kuin tietoisuus itsestä? Onko sielu jonkinlainen ihmiseen asetettu henki (elämä)? Käsitteen sielu määritelmä ratkaisee varmaan aina pitkälti, miten siihen pitäisi tai voisi suhtautua. Koko käsitteen epämääräisyydestä saa mielestäni hyvän kuvan, kun ajattelee, että keskiajalla kirkonmiehet pohtivat tosissaan, onko naisella sielua.
   
 5. jodorowsky

  jodorowsky Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 311
  Saadut tykkäykset:
  82
  Niin se kertoo aika paljon meistä ihmisistä kuinka monnella on tarvetta uskoa esim johonkin ihme sieluun sun muuhun. Että löytäisi itselle jonkin järkevän syyn olla olemassa ja elämälle tarkoituksen. Suuri osa ihmisistä ei vain kestä mielenterveydeltään sitä järkyttävää totuutta että hei ei ole mahdollisesti olemassa sitä suurta jumalaa ja suurta hyvää suunnitelmaa meille ja tietenkin kermana päälle. Ei ole mitään sielua ja kuoleman jälkeistä elämää (Jos ei lasketa että ruumis saattaa muuttua hedelmälliseksi mullaksi)

  Kertoohan sekin kuinka yleistä tarve on uskoa tälläiseen jos voimakkaasti uskonnollisia asioita uskovaa ihmistä ei luokitella kuitenkaan mielenterveyden häiriöksi. Vaikka pitäisi periaatteessa olla aika selvää että jos ihminen uskoo ylösnousemuksiin jumalan henkiin sun muihin on kyseessä mielenterveyden häiriö ihan samanlailla kuin jos on skitsofrenia tai psykoosi joissa myös uskoo yliluonnollisiin asioihin.
   
 6. 3JJ

  3JJ Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 406
  Saadut tykkäykset:
  201
  Huomaatko että nyt paasaat omaa uskomustasi totuutena. Se on ihan yhtä hataralla pohjalla kuin päinvastaiseen uskominenkin. Maailmasta on löytynyt tieteen kautta ihmeellisempiäkin asioita, niin ei voida "totuutena" toitottaa sitä että sielua (tai vastaavaa käsitettä) ei ole, ja kuoleman jälkeen ei ole mitään. Se on ihan yhtä lailla uskomus.

  Edit: Okei, käytit sanaa "mahdollisesti" mutta jätän tämän silti tähän. Moni ei ota sitä huomioon että mahdollisesti onkin sellaista olemassa.
   
 7. jodorowsky

  jodorowsky Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 311
  Saadut tykkäykset:
  82
  Aivan aina pitää kuitenkin pitää mielessä että kaikki on mahdollista:) Olen tosiaan tässäkin ketjussa käynyt aika kattavasti läpi myös avaruusolennoista lähtien muistaakseni jopa siihen mahdollisuuteen että elämme simulaatiossa matrixsin tapaan:eek:
   
 8. 3JJ

  3JJ Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 406
  Saadut tykkäykset:
  201
  Avaruusolennoissakin pitää ajatella sitä, että mikä on avaruusolio. Me ihmiset ja maan eläimet nyt ollaan tämän kokoisia ja tämän näköisiä. "Avaruusolento" voi aivan hyvin olla vaikka miljardi kertaa pienempi. Tai sitten niin iso että koko maailmankaikkeus on jossain avaruusolennon varpaan kynnen sienessä. Samoin olemme tottuneet siihen että materia ja "oliot" ovat sellaisia mikä piirtyy silmien verkkokalvoille ja me nähdään se. Maailmankaikkeudessa on kuitenkin aika paljon asioita joita ei voi nähdä tai edes havaita. Avaruusolio voi ihan hyvin olla sellainen että me ei vaan havaita sitä. Tieteisleffoissa niilläkin olioilla on kädet ja silmät ja pää jne. Mutta jos ovat kehittyneet täysin eri olosuhteissa, niin millä todennäköisyydellä niistä olisi tullut samankaltaisia olioita. Sanoisin että aika pienellä.
   
 9. jodorowsky

  jodorowsky Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 311
  Saadut tykkäykset:
  82
  Aivan saattaahan olla jopa näin että emme kykenisi edes nykytekniikalla tai omilla aisteillamme todentamaan sitä avaruus oliota. Myöskin me ihmiset voimme olla tietämättämme mikroskooppisen pieniä ja voimme olla tällä hetkellä jonkin avaruusolion karvoissa tietämättämme.
   
 10. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 637
  Saadut tykkäykset:
  694
  Jos uskoo joulupukkiin, hammaskeijuun tai sieluun, niin mielestäni todistaminen on kyllä uskojan puolella. Ei kyllä ole hataralla pohjalla, vaan kaikki todisteet ovat päinvastaisia. Maailmasta ei löydy yhtäkään todistetta sielusta tai kuoleman jälkeisestä elämästä. Meidän käsitys uskomuksesta taitaa olla aika erilainen?
   
 11. 3JJ

  3JJ Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 406
  Saadut tykkäykset:
  201
  Mehän emme oikeasti tiedä mitä kuoleman jälkeen tapahtuu, vai tapahtuuko yhtään mitään. Voit vain olettaa, että kun näet ruumiin mätänevän niin "mitään ei tapahdu". Mutta se on vain uskomus koska sitäkään ei ole todistettu. Näinollen molemmat ovat mahdollisia ja mahdottomia yhtä aikaa.
   
 12. jodorowsky

  jodorowsky Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 311
  Saadut tykkäykset:
  82
  Jaha taasen muslimit ottivat liian vakavasti kun joku vähän niitä haukkui. Eikä tekijä asu edes samassa maassa jossa protestit alkoivat. Kristityt eivät sentään kuitenkaan yleensä ota tuollaisia asioita vakavasti.

  https://yle.fi/uutiset/3-11617317

  Missä siis vika kun muslimit sekoavat noin helposti?
   
 13. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 804
  Saadut tykkäykset:
  376
  Iranissa kutsuttiin puhutteluun ranskalaisdiplomaatti, koska Ranskan viranomaiset tukevat sananvapautta.

  French charge d’ Affaires summoned to Iran's Foreign Ministry


  During the meeting, the Deputy Director-General for Europe of Iran’s Ministry of Foreign Affairs, while condemning the unacceptable actions of the French authorities that have hurt the feelings of millions of Muslims in Europe and the world, emphasized: "Any insult and disrespect to the Prophet of Islam (PBUH) as well as to the pure values of Islam by every person and in every position are strongly condemned and rejected."

  Eli siis Ranskan viranomaisten teot tuomitaan kun ovat sitä mieltä että pilapiirrokset kuuluvat sananvapauteen, mutta ainakaan tässä asiayhteydessä ei tuomita sitä kurkunleikkaustapausta tai teon suorittanutta henkilöä.


  He added: "It is deeply regrettable to incite Islamophobia and the spread of hatred in the name of freedom of expression, which should serve communication, empathy and peaceful coexistence between human societies."

  Islamofobiaa ja vihaa saadaan pilapiirroksista tuolla, kun taas muualla sivistyneissä länsimaissa sitä kutsutaan sananvapaudeksi ja vapaudeksi tehdä satiiria ja kritisoida mitä tai ketä tahansa ilman pelkoa päänkatkomisista.


  "The irrational reaction of the French authorities to the actions of extremists who resort to violence in the name of Islam only provides ground for the growth of deviant tendencies and inconsistencies with this divine religion, which always promises tolerance, rationalism, peace, and tranquility as well as seeking justice “.


  Ja sitten syytellään tai jopa luvataan, että ranskiksien mielipiteiden takia tällaiset teot vain lisääntyvät vaikka kyseessä on suvaitsevainen rauhanuskonto.

  Kertoo kyllä aika paljon jo siitä millaisten helvetin valtioiden ja kulttuurien kanssa länsimaat ovat tekemisissä.
  Ei se nyt ihan noin mene että he sanelevat säännöt mitä me saadaan täällä kotimaassa tehdä ja mitä ei.
  Aina ne nämä ongelmien juurisyyt kulminoituu siihen yhteen ainoaan asiaan, Islamiin.  ^ Erittäin hyvin sanottu toisaalla aiheeseen liittyen.


   
  Burkitsville tykkää tästä.
 14. jodorowsky

  jodorowsky Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 311
  Saadut tykkäykset:
  82
 15. ProPatria

  ProPatria Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  02.12.2009
  Viestejä:
  734
  Saadut tykkäykset:
  139
  Perkeleen ranskikset. Mitäs piirsivät.
   
 16. jodorowsky

  jodorowsky Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 311
  Saadut tykkäykset:
  82
 17. Burkitsville

  Burkitsville Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  2 160
  Saadut tykkäykset:
  391
  Viimeksi muokattu: 29.10.2020
 18. ProPatria

  ProPatria Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  02.12.2009
  Viestejä:
  734
  Saadut tykkäykset:
  139
  "Ranskalaisten vahvat kannanotot ovat kiristäneet Ranskan välejä viime aikoina useisiin muslimimaihin.

  Helsingin yliopiston lehtori Sylvia Akarin mukaan tilannetta selittävät maiden väliset näkemyserot.

  – Ranskahan on maa, jossa maallistumisen periaate on tärkeä perusarvo koko maassa. Muslimien keskuudessa taas rikkomaton perusarvo on se, että islamia ja profeetta Muhammedia ei pilkata. Tässä on kaksi todella tärkeää perusperiaatetta ristiriidassa, Uutisaamussa vieraillut Akar kommentoi."

  Tähänhän on helppo ratkaisu olemassa ja se on se että estetään muslimien Eurooppaan tulo. Pysykööt niissä paska maissaan ja kulttuureissaan niin ei tarvitse mieltään pahoittaa.
   
 19. Burkitsville

  Burkitsville Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  2 160
  Saadut tykkäykset:
  391
  Analyysi: Maallinen Ranska ei halua luopua karikatyyreistään islamistisen kiihkoilun edessä - Laïcité tarkoittaa sitä, että uskonto taipuu tasavaltalaisuuden edessä, kirjoittaa ulkomaantoimittaja Sampo Vaarakallio

  "Laïcité-ajatukseen nojaava Macron muistutti lokakuun alun puheessaan myös siitä, että islam on Ranskassa vapautettava ulkomaisista vaikutteista. Hän vaatii irrottautumista käytännöstä, jossa imaameja tulee muista maista."

  ...Tuo kun vielä sisäistettäisiin muuallakin länsimaissa (lue: kaikkialla).
   
  Viimeksi muokattu: 30.10.2020