Usb kovolle tallennus

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana timo64, 21.03.2016.

 1. ISPF3.4

  ISPF3.4 Well-Known Member

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  1 884
  Saadut tykkäykset:
  184
  Kun ei pysty vastaamaan kysymyksiin, jää ad hominem -hyökkäys jäljelle.
  Vielä kerran: kerro ne TV:t, joissa Tekniikan maailman väittämänä on toimiva USB-tallennus. Älä kerro millaisia laitteita Tekniikan maailmalla on käytössä.
   
 2. John-117

  John-117 Active Member

  Liittynyt:
  06.09.2015
  Viestejä:
  616
  Saadut tykkäykset:
  31
  Hah, arvaa vaan alanko sinulle jotain TM-telkkaritestien sherlock-yhteenvetohommaa tekemään. Konttaa laiskiainen itse kirjastoon (tai TM:n online-arkistoon) ottamaan asiasta selvää kun se sinua näköjään kiinnostaa!
   
 3. mikita

  mikita Member

  Liittynyt:
  22.03.2008
  Viestejä:
  234
  Saadut tykkäykset:
  12
  ^Koita ymmärtää että meitä on monia joille mukavasti toimiva ohjelman tallennus on jossain siellä lähetyksen kovalevylle dumppaamisen ja virittimillä sekä softilla ladatun video-rigin välissä.

  Tekniikan Maailmalla on siis videolaboratorio jossa miehet mittaa, hienoa. Videopiili on parhaimmillaan mitatessaan erilaisia kuvaan liittyviä suureita jotta voi laittaa niitä järjestykseen. Mukavuusasioita joista yritämme tässä keskustella on vaikea arvottaa ja siksi ainakin itse epäilen että TM:n täysi videolaboratorio™ niitä voisi minulle kertoa.

  Eikä minua muutenkaan innosta selata viimeisen viiden vuoden tekniikan maailmoja (reilusti yli sata lehteä) kuten ketjussa ehdotit, etenkin kun edelleen omien sanojesi mukaan yksi taktinen ohjelmistopäivitys on voinut muuttaa kaiken. Luotan mieluummin vertaisarvioihin joita välillä tältäkin foorumilta löytyy.
   
 4. timo64

  timo64 Member

  Liittynyt:
  14.06.2009
  Viestejä:
  242
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ketjun avatessani kyselin asiaa näistä lähtökohdista:
  - tallennusväline kakkostelkulle
  - satunnaisia tallennuksia, katsominen, ja tallenteen poistaminen -> ei siis tarvi olla mitään monipuolisia ominaisuuksia, tapeja, editointeja, sun muita
  - helppokäyttöisyys, mm. yksi ja sama kapula kädessä
  - luotettavuus. Onko oikeasti vieläkään olemassa ongelmatonta tallentavaa HD-boksia?
  - edullisuus

  Yksi asia mistä kukaan ei ole vielä maininnut. Pitääkö telkussa olla ns. tuplaviritin että onnistuu yhtaikaa sekä tallennus että toisen kanavan katselu? Se sitten rajaakin telkkuvaihtoehtoja
   
  Viimeksi muokattu: 26.03.2016
 5. vps358

  vps358 Well-Known Member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 431
  Saadut tykkäykset:
  176
  Pitää, mutta sekään ei valitettavasti joissain töllöissä takaa sitä, että voit tallettaa yhdestä kanavanipusta ja katsella samanaikaisesti ohjelmaa toisesta nipusta. Missä töllöissä? Sen joudut valitettavasti itse varmistamaan.
  Koska tuo tuntuu sinulle olevan tärkeä toiminto, osta töllö sillä ehdolla, että jos em. toiminto ei toimi, niin kauppa puretaan ja töllö palautetaan.

  T: Vesku
   
 6. Make73

  Make73 Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 407
  Saadut tykkäykset:
  132
  Itsellä oli toimiva Wbox HD (1), siihen vaihdettu Teran kiintolevy eikä ongelmia ollut muistaakseni kertaakaan.
  Menin sen hölmöyksissä myymään satasella kun ajattelin että itsellä ei ole käyttöä ja kaveri kaipaili tallentavaa boksia.
  Myöhemmin miltei samaan hintaan ostin ulkoisen kovalevyn tilalle, no onhan silläkin pärjännyt kun tallennuksia ei juuri tule otettua muuta kuin jos ei jaksa valvoa. Ei voi katsoa toista kanavaa tallentaessa, ei automaattisia ajan lisäyksiä alkuun/loppuun, editointia yms. hienouksia. Tosin ei tee kuvallekaan väkisin mitään muokkausta, kuten moni boksi tekee, myös Wbox HD(1).
   
  Viimeksi muokattu: 28.03.2016
 7. timo64

  timo64 Member

  Liittynyt:
  14.06.2009
  Viestejä:
  242
  Saadut tykkäykset:
  1
  Sulla ei taida olla telkussa tuplaviritintä? Noita ajanlisäyksiä sun muita hienouksia en tarvi. On mullakin tuo wbox1 ykköstelkussa. Aika kökkönen sen käyttöliittymä, toimiva boksi kylläkin.
   
 8. Make73

  Make73 Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 407
  Saadut tykkäykset:
  132
  Ei ole tuplaviritintä ja jos olisi niin kuulemma tarvitsisi myös kaksi salauksenpurkukorttia jotta voi kaikkia kanavia katsoa.
  Aika uskomatonta siihen nähden että bokseja on ollut ties kuinka kauan myynnissä joissa neljäkin viritintä, onko se niin vaikeaa integroida vastaavaa tekniikkaa televisioon...ehkä eivät halua astua toisen tontille.
  Wbox(1) taitaa olla niitä harvoja laatikoita joiden luotettavuus on hyvä, ei kannata siis luopua siitä ;)
   
 9. jhr

  jhr Member

  Liittynyt:
  24.04.2005
  Viestejä:
  67
  Saadut tykkäykset:
  3
  Itsellä tilttasi tallennusvälineenä toiminut WD:n USB-kovalevy vasta 2,5 vuoden ikäisenä ja vei mukanaan puolen tusinaa elokuvaa ja monta katsomatonta dokkaria. Uutta hakiessa katselin, että myynnissä oli myös TV-käyttöön itseään mainostava malli jonka olisi kuulemma pitänyt kestää TV-käytön jatkuvat käynnistykset ja sammutukset. Kun hintaa oli 1,5 kertaa vastaavaan normimalliin verrattuna niin otin taas ihan tavallisen perusmallin. Miten nämä halpislevyt noin ylipäänsä kestävät, olisiko syytä satsata johonkin laadukkaampaan?
   
 10. srout

  srout Member

  Liittynyt:
  24.04.2007
  Viestejä:
  524
  Saadut tykkäykset:
  5
  Mulla aikoinaan kun yksi USB-levy lakkasi toimimasta niin purin sen sieltä kotelostaan ja kytkin suoraan emon levyliitäntään. Hyvin toimi ja sain tiedostot talteen. Eli levy saattaa olla vielä toimiva mutta USB-elektroniikka pettänyt. Tosin noissa tv-tallenne-levyissä taitaa olla sellainen formaatti, ettei vastaava juttu toimi.
   
 11. jhr

  jhr Member

  Liittynyt:
  24.04.2005
  Viestejä:
  67
  Saadut tykkäykset:
  3
  Valitettavasti vaan taisi itse levy vioittua, antaa Linuxissa sector read erroreita, mutta osan levystä pystyy vielä lukemaan (ei kumminkaan kokonaisia tiedostoja). Lisäksi nykyään näissä USB-levyissä ei tyypillisesti ole SATA-liityntää lainkaan: levyn piirilevylle on suoraan juotettu USB-liitin eikä sitä saa mitenkään muuten (järkevällä vaivalla) kiinni tietokoneeseen.

  Samsungin vanhemmat levyt on ext4 formaatissa, eli Linuxissa pystyy kyllä lukemaan ja Windowsissakin ext2fsd -apuohjelmalla. Tizeniä en ole testannut, AndroidTV luultavasti on kanssa ext4 kun se on Androidin itsensä käyttämä tiedostojärjestelmä.
   
 12. pekotu

  pekotu New Member

  Liittynyt:
  03.02.2007
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  1
  Herätellään ketjua. Hankkisin uuden television tuossa keväällä kun korona alkoi( 10 v vanha aikaisempi ) piti päästä 4 k aikaan. OLED tv oli harkinnassa mutta kun oli muutto samassa niin rahaa paloi ihan tarpeeksi joten ostin tv joka olisi välimalli ( n. 2v ) ja sen voi sitten laittaa perheelle uuden alta kun aika on ja OLED kehittyy vielä tuosta palamisen riskistä ( kuinka paljon nyt on, siitähän täällä on kiistelty )

  Olisi tarkoitus nyt laittaa ulkoinen kovalevy jonka sain ostettua halvalla poistomyynnistä ( 2 T oli 73 euroa, tarkoitettu juuri tv laitettavaksi ) mutta aloin miettimään laitanko nyt tähän tv kiinni tai odotanko sitten pysyvämpään tv. tiedän, että kovalevylle tallennetut ohjelmat näkyvät vain siinä tv missä ne ovat tallennettu, mutta kuinka helppo tuo olisi tulevaisuudessa vaihtaa toiseen televisioon. Katsoo ekana ohjelmat pois vanhalla tv ja sitten vaihto toiseen. Formatoida tietokoneella ja sitten alustaa uudella tv siihen sopivaksi tai pitää tietokoneen back uo kovalevynä. Suurin osa käytöstä siirtynyt pois tv puolelta ,mutta kyllä sieltä vielä jotain tulee välillä jota voisi tallentaa ja joskus katsoa (esim kaikki kaudet baywatch alkaa subilta 7.9 neljänä päivänä viikossa.)
   
 13. 3JJ

  3JJ Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 299
  Saadut tykkäykset:
  147
  Pitäisi onnistua ns. "heittämällä". Ei pitäisi olla tarvetta käyttää edes tietokoneessa siinä välissä, sen kun tökkäät uuteen televisioon ja alustat sillä uudestaan. Vanhan television tallenteet toki menetetään.
   
 14. Moderaattori

  Moderaattori Ylläpito Ylläpidon jäsen

  Liittynyt:
  27.08.2019
  Viestejä:
  319
  Saadut tykkäykset:
  129
  Tuo viesti johon vastasit oli kaksi vuotta vanha (6.6.2018), josko tämä tieto vaikuttaisi viestisi sisältöön? Poista tai muokkaa jos aihetta on.