USA:ssa on kovia tuomioistuimia. Suomessa on pehmustettuja istuimia.

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana DVB-G, 17.07.2010.

 1. Dr. Eever

  Dr. Eever Active Member

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 763
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aivan, kerrankin sanot jotain josta pilkottaa järki ja josta voi olla samaa mieltä.
  Vanha sanonta menee jotenkin että "niin niittää kuin kylvää" tai sitten ei mene, mutta jos kohdemaan laissa sanotaan ettei saa raiskata ja murhata vaikka se kuinka olisi aikasemmin tuntunut normaalilta, tehdessään niin pitäisi tekijällekkin olla paluu kotopuoleen itsestäänselvyys. Suomalaisella oikeuslaitoksella tuntuu olevan ihan tarpeeksi tekemistä kotomaisten seksuaalirikollisten kaitsemisessa, jotenka ei kai niitä nyt kannata enään ulkoa haalia?
   
 2. Tilt-type

  Tilt-type Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 612
  Saadut tykkäykset:
  227
  Newly released Gardena Police videos show officers killing unarmed man

  Ei liity tuomioihin, mutta pistän kun täällä on myös poliisien toiminnasta puhuttu. Tässä tapauksessa poliisia selvästi vain vitutti kun pyörävaras ei totellut hänen käskyjään. Käsittämätöntä miten käytännössä kaikki poliisin ampumiset todetaan USA:ssa oikeutetuksi, vaikka suurin osa noista on voimankäytön liioittelua ja loput (kuten tämä) suoranaisia poliisin tekemiä murhia tai tappoja. Jokin on rikki kun poliisit ei lähde istumaan näistä.
   
 3. Super-J

  Super-J Well-Known Member

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 329
  Saadut tykkäykset:
  182
  Jep, kuolemantuomio oletetusta polkupyörävarkaudesta on vähän liioittelua. Varsinkin kun kyseinen porukka ei ollut edes varastanut pyörää, sattuivat vain olemaan alueella josta varkaita etsittiin. Itseasiassa jos oikein olen ymmärtänyt yhdeltä heistä oli se pyörä varastettu. Poliisin puolustukseksi on kuitenkin todettava että heille keskus oli - virheellisesti - ilmoittanut tapahtuneen ryöstön jonka yhteydessä pyörä oli varastettu (oletettavasti pakovälineeksi). Eli heillä oli syy olettaa pyörävarkaan olevan aseistettu ja vaarallinen. Mutta kuten videosta näkyy, kukaan ei uhannut poliiseja eikä yrittänyt edes karkuun. Joten miksi ampua ja vielä monta kertaa?:confused:

  Koko juttu:http://www.latimes.com/local/lanow/...eos-20150714-story.html?14369191098620#page=1
   
  Viimeksi muokattu: 19.07.2015
 4. Digiman

  Digiman Member

  Liittynyt:
  05.03.2004
  Viestejä:
  910
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tossa keississä ei ole kyllä mitään puolusteltavaa poliisin puolelta. Jos olikin ilmoitettu jostain aseellisesta ryöstöstä tjsp. niin eikö jenkkien molokytät osaa lukea tilannetta paikanpäällä. Ei v***u, mutka esiin ja ammutaan varmuudeksi teini kylmäksi. Kysytään vasta sitten että milläs asialla pojat täällä liikkutte. Ainiin, tolta ei kannata kysyä. Se kuoli.
   
 5. lepreconn

  lepreconn Well-Known Member

  Liittynyt:
  27.11.2006
  Viestejä:
  3 392
  Saadut tykkäykset:
  39
  Mitäs mieltä ollaan tästä Helsingin hyppyrimäki-turmasta.

  Hyppyrimäen alastulorinteen puoliväliin oli asetettu 4 millimetriä läpimitaltaan oleva teräsvaijeri. Tähän sitten olivat lasketellet 3 teinityttöä, joista yksi kuoli, muut sairaalassa.
   
 6. Tilt-type

  Tilt-type Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 612
  Saadut tykkäykset:
  227
  Tällainen on Jimin, 28, kuolemasta epäilty: Taustalla puukotus ja lukuisia pahoinpitelyitä

  Ei päivääkään ehdotonta. Alkoi ihan vähän taas vituttamaan. Suvaitsevan ja hyysäävän vasemman laidan tekopyhyys asian suhteen ei vitutuksen tasoa ainakaan alenna.
   
 7. x_jmt_x

  x_jmt_x Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 261
  Saadut tykkäykset:
  350
  Ottamatta itse asiaan kantaa, kolmanneksi viimeisimmän lainauksesi mukaan teosta olisi tullut vuosi ehdotonta? Kahden viimeisen sitaattisi kohdalla ei ole mainittu rangaistusta, mutta aiempi rikostausta puoltaisi ehdotonta vankeusrangaistusta normaalissa käytännössä.
   
 8. Tilt-type

  Tilt-type Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 612
  Saadut tykkäykset:
  227
  Tätäkö tarkoitat? "Hänet tuomittiin kymmenen kuukauden ehdolliseen, mutta hovioikeus korotti tuomiota vuoden ehdolliseen."

  Uskon, että Iltalehti olisi maininnut selvästi jos jostain olisi tullut ehdotonta. Uutisen alkupuolella kirjoitetaan epämääräisesti "Mies on usein saanut teoistaan ehdollista vankeutta." jonka voi tulkita monella tavalla, myös siten että se sulkee pois ehdollista kovemmat.
   
 9. x_jmt_x

  x_jmt_x Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 261
  Saadut tykkäykset:
  350
  Moninkertainen lukihäriö.
   
 10. Recce

  Recce Well-Known Member

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 995
  Saadut tykkäykset:
  184
 11. Tilt-type

  Tilt-type Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 612
  Saadut tykkäykset:
  227
  Poliisi epäilee vasta vapautetun sarjakuristajan syyllistyneen uuden rikoksen valmisteluun

  Maahanmuuttoketjussa on tänään syytelty maahanmuuttokriitikoita ihmisiksi, joita ei oikeasti kiinnosta naisten turvallisuus. Mainstream-feministilaidan edustajia näyttää kismittävän miten maahanmuuttokriitikot ovat valmiita lähettämään seksuaalirikollisia takaisin kotimaihinsa, koska naiset ovat sen jälkeen vaarassa noissa maissa.

  Tuodaan keskustelu oikeaan ketjuun ja kysytään mainstream-feminismilaidan edustajilta mitä he itse ovat valmiita tekemään suojellakseen naisia täällä Suomessa esimerkiksi tuolta sarjakuristajalta. Itse olen huomannut että ainakaan aiemmin halua pitkittää seksuaalirikollisten tuomioita ei ole löytynyt. Samoin olen huomannut että melkein kaikki maahanmuuttokriittiset kannattavat kovempia tuomioita rikollisen ihonväriin katsomatta. Senkin olen huomannut että tavallani ajatteleviin on helposti lyöty kostonhimoisen raakalaisen leima. Ei tässä pelissä vaan voi valkoihoinen heteromies voittaa.

  (Mainstream-feminismillä tarkoitan julkisuudessa paljon esillä olevaa (loogisesti ajatellen hyvin hyvin omituista) kiihkofeminismin ja islamin palvonnan allianssia. En suinkaan ole feminismivastainen vaan pidän itseäni "normaalina feministinä", koska haluan että naisvaltaisten alojen palkkoja korotettaisiin yms.)
   
 12. Arpa

  Arpa Member

  Liittynyt:
  21.12.2006
  Viestejä:
  808
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyseessä on selkeästi mielenterveyden ongelma ja henkilö kuuluu mielisairaalaan. Koska kyseessä väkivaltainen taipumus niin suljetulle osastolle ja ilman loma tai vapautumisvaihtoehtoja.
  Tavallisille raiskaajille, pahoinpitelijöille jne. varsinkin viime päivien uutisten perusteella olisin valmis antamaan kovempia tuomioita, taustasta riippumatta.
   
 13. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 920
  Saadut tykkäykset:
  459
  Sarjakuristajapaskiainen vaaninut jo itä-helsinkiläisperheen 17-vuotiasta.

  http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005180756.html

  Hyvä, että tuli tämän tapauksen taustoja julki.

  Olisitteko itse pysyneet yhtä rauhallisena kuin ko. perheenisä?