Under the dome. Nelosen tahtiin.

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana opelman, 31.12.2013.

 1. opelman

  opelman Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 593
  Saadut tykkäykset:
  56
  Alkaa 1.1.2014 tuplajaksolla.
  Jännittävä uutuusdraama saa alkunsa, kun mystinen voimakenttä laskeutuu pienen yhdysvaltalaiskaupungin ylle vangiten kaupungin asukkaat sisäänsä. Eristyksissä muusta maailmasta asukkaiden täytyy ratkaista voimakentän salaisuudet ja alkuperä. Samalla he oppivat toisistaan asioita, joita he eivät aiemmin olisi osanneet kuvitellakaan. Under the Dome perustuu Stephen Kingin samannimiseen romaaniin, ja se on Amblin Televisionin tuottama. http://www.nelonen.fi/ohjelmat/under-the-dome
   
 2. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 619
  Saadut tykkäykset:
  216
  Kahden jakson perusteella mukiinmenevää aivot narikkaan -viihdettä. Hiukan häiritsivät typeryydet (pahimpana varmaan idioottimainen talon polttaminen "vahingossa"), mutta kai tätä katselee.
   
 3. jmo

  jmo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  1 077
  Saadut tykkäykset:
  111
  Täydellinen "menestyssarja", jolla tätä mainostetaan.

  Suuruudenhullu rötösherra wannabe-johtaja, mielenvikaisella pojalla varustettuna ja vastapoolina mukavamiestappajavelkojenperijä.
  Lisättynä vielä lehtimiestutkijanaisella, joka tietenkin varmaan tähän tappaja velkojenperijään rakastuu.
  Vielä lisättynä hieno Dome kaiken ympärille. Ja vielä ne vtun teinit pörräämään ja lässyttämään.

  Voi jessus kuin hienoa. Ja hienosti tehty.
  Loistava avaus.

  Huonommaksi ei ainakaan voi kehittyä. :D
   
  Viimeksi muokattu: 02.01.2014
 4. makemich

  makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.09.2002
  Viestejä:
  1 445
  Saadut tykkäykset:
  99
  Kaksi ekaa jaksoa nyt nähty ja kyllä aika hiljaiseksi vetää. Ainoa juonen käänne joka tämän sarjan enää pelastaisi olisi kolmannessa jaksossa tapahtuva ilman totaalinen loppuminen domesta ja kaikkien kivulias kuolema. Sekin pilattaisiin varmaan sillä että neljännessä episodissa olisi iso joukko totaalisen typeriä zombieta...

  Tämä sarja on ns. taputeltu.
   
 5. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  100% perseestä tämä sarja. Joka jaksossa on ihan pakko murhata ihmisiä. Ruumisluvun minimiarvon voi suoraan päätellä jaksojen (13) määrästä. Kohderyhmä on sadistit, luultavimmin vankiloissa lojuvat sarjamurhaajapaskapäät. Kai niillekin elukoille jotain viihdettä pitää tehdä ja tämä sarja on juuri sopiva. Terve katsoja ei tällaista tarkoituksella laadittua skeidaa yskimättä sulata.

  Käsikirjoittajalta puuttuu 85% aivomassasta. Ne loputkin 15% massasta on amputoitu haudatuilta massamurhaajasadisteilta, kerätty 2000 vuoden ajalta pahimpien sadistien mätänevät aivosolut ja möhnä survottu vankilasta karanneen murhapolttajan päähän ja tämä pässi sitten on nimellisesti leimattu käsikirjoittajaksi.

  Kahden jakson perusteella voi 99,9999% varmuudella kuvailla loppujen jaksojen kaikki tapahtumat. En luennoi aiheesta, koska se menisi juonipaljasteluksi, mutta ruumiita siis tulee, sadismia esiintyy, mielenvikaisuus "näyttelijöissä" lisääntyy ja kaikki tulevat tapahtumat voi jokainen ennakoida sekunteja... minuutteja etukäteen. Siis voi jumalauta, jokaisen kohtauksen alkusekunneista näkee absoluuttisella varmuudella, mitä tulee kohtauksessa kohta tapahtumaan. Murphyn Lakiin Uskovana minä ainakin tiedän millä tavalla päin persettä missäkin kohtauksessa asiat ajetaan. Leikkaukset, näyttelijöiden ilmeet, puheet... kaikki katsojalle esitelty paljastaa, että x sekunnin kuluttua tämä kuvassa näkyvä lössi kohta litistyy/palaa/ruhjoutuu/ammutaan jne.

  Satoja tuhansia tai miljoonia leffoja/jaksoja nähneenä tämä on yksi pohjanoteerauksista, mitä ikinä vastaan on tullut. En katsele splättereitä tai muutakaan vankilakohderyhmälle tehtyä väkivaltapaskaa, mutta terveille kuluttajille suunnatuista ohjelmista tämä taistelee surkeimman tittelistä.

  Moni SciFi-tyylinen sarja paljastuu paskaksi vasta usean jakson kuluessa, ollen alussa hyvinkin positiivinen ja vakuuttava. Mutta heti kun salaliitot alkavat levitä, sadistit mellastaa ja yleinen kiusaaminen ja kidutus vallata ohjelmasta enenevästi minuutteja, sarja on menetetty. Sarjamurhaajavangeille suunnatut sadistisarjat pitäisi merkitä ennakkoon, ettei terve katsoja vahingossa ala aikaansa niihin tuhlata.

  Topikin sarja paljasti onneksi jo ekan jakson aikana, ja viimeistään tokassa jaksossa, että paska mikä paska. Ehkä jopa maailman paskin sarja. Kerään toki jaksot talteen ja lopuksi pikakelaan läpi, josko muodokkaahko naistoimittaja enemmänkin paljastaisi rakenteellisia etujaan, joita voisi leikata talteen ja tuhota loput bitit. Turha vaivautua lukemaan käännöstekstiä tai kuuntelemaan puhetta. 50% hahmoista on mielenvikaisia ja nämä hörhöt tappavat loput terveet hahmot yksi...muutama kerrallaan, joten lopputuloksena kukaan elämisen arvoinen hahmo ei ole hengissä. Murphyn Lain mukaan sadistit ovat pystyssä viimeisinä ja kaikki edes lievästi inhimilliset hahmot on heti ekana tapettu.

  Lyhyesti: tämä sarja esittelee 13...26...39...52 erilaista menetelmää (yhdestä neljään uutta keinoa per jakso), kuinka tietoisella sadismilla tai aivottomalla typeryydellä saadaan tapettua viattomia sivullisia. Pelkästään typeryyden määrä on mykistävä. Ainahan klassisissa kauhuleffoissa idiootit eli 5 sekunnin päästä ruumiit kävelevät takaperin murhaajansa syliin, tai poliisi menee YKSIN haastattelemaan murhaajaa hänen asuntonsa kellariin! Mutta topikin sarjassa on ennätyksellisesti esittelyssä kaikki entiset klassiset ja vielä keksimättömätkin uudet idotismin menetelmät tulla tapetuksi. Jokainen Darwin-palkinto-menetelmä tullaan sarjassa näkemään. Luultavasti 50% ruumiista syntyy oman tyhmyyden vuoksi (radiossa hätätiedotteessa käsketään pysäyttää auto viiveettä, mutta minäpä ajan kiusallani kaasu pohjassa päin estettä) ja loput 50% sadistisen kellarikiduttajan toimesta. Vieläpä niin, että ensin murhataan kellarissa/ladossa heikoimmat ja kilteimmät ja viisaimmat pois, sen jälkeen sadistimurhaaja alkaa siirtyä kohteisiin, joista on mahdollisesti jotain vastustakin, siis aikuisiin miehiin. Mutta ensin on ehdottomasti pakko kiduttaa noin 6 jakson verran pikkutyttöjä ja muita heiveröisiä naisia.

  Tämä sarja sopii täydellisesti Intian-matkaajille. Intian pitäisi valtionsa varallisuuden elvyttämiseksi lanseerata kampanja ulkomaalaisillekin, koska oman maan kansalaisillehan tämä sairas huvi on jo näemmä täysin sallittua:
  Tule Äijälomalle Intiaan, saat raiskata uhrin kahdesti ja lopuksi polttaa hänet elävältä kuoliaaksi. Tervetuloa uudelleen, uhreja meillä riittää jokaiseen makuun. Bensat ja muut polttonesteet tarjotaan lomayhtiön puolesta!
  Kun kukaan ei nosta haloota, edes poliisi, tällainen toiminta on pysynyt ja pysyy jatkossakin salassa. Satoja tuhansia raiskataan ja poltetaan salaa, mitä nyt pari tapausta lienee ilmi tullut tähän mennessä. Topikin sarja on suorastaan suunniteltu intialaisille, joille kidutus ja murhaaminen on hyväksyttyä arkitoimintaa, josta jää kiinni vain jos joku ilkeämielinen raiskaamista ja polttomurhaamista vastustava pelle vasikoi ulkomaan viranomaisille. Kuten intialainen poliisikin, sarjassa puolet poliiseista on mielisairaita psykopaatteja, jotka aiheuttavat sekoilullaan viattomien murhaamista. "Kerro huolesi poliisille ja kuole". Tämä mantra ei ikävä kyllä ole edes sketsi vaan 100% fakta kyseisessä paskamaassa, jossa kulttuuri suosii mielisairaita sadistiraiskaajapolttomurhaajia. Oikeastaan maapallon kaikki vangit voisi siirtää Intiaan vapaasti tepastelemaan bensakanisteri kainalossa ja mulkku valmiiksi ojossa, murhatkoon siellä vapaasti ketä huvittaa, kun se kerran maan sallittu tapa on.
   
 6. PeeVee79

  PeeVee79 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.10.2005
  Viestejä:
  1 035
  Saadut tykkäykset:
  16
  Wtf...
  ....
   
 7. jleinonen

  jleinonen Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.08.2001
  Viestejä:
  627
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ei missään nimessä kannata tuhlata tähän aikaa! En spoilaa, mutta oli kyllä totaalisen paska koko ensimmäinen kausi :(
   
 8. TimoJ

  TimoJ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2001
  Viestejä:
  1 234
  Saadut tykkäykset:
  11
  Minusta tuo oli ihan mukaansatempaava sarja, ja pakko oli katsoa eka kausi putkeen kun yhden jakson olin nähnyt. Nyt vaan harmittaa, että jatko-osia pitää odottaa vielä pitkään. Tuo DVB-G:n juttu oli jotain aivan ihmeellistä höpinää. TV:stä tulee paljon väkivaltaisempia sarjoja (joita en viitsi katsoa), joiden kohdejoukko on ainakin minulle jäänyt epäselväksi.
   
 9. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 965
  Saadut tykkäykset:
  293
  Samaa mieltä, eka asia joka rupesi heti rassaamaan ja pahasti on se, että koskahan noilta loppuu happi?
  Tai ensimmäiset saavat häkämyrkytyksen...
  Kun ei mikään kuulemma mene läpi.
  Jos menee, niin sitten se kupu vuotaa ja pahasti. Toki voihan se läpäistä hiilidioksidi- ja sitä pienemmät molekyylit.
  Kun valo kuitenkin menee läpi, niin kommunikaation sisään/ulos luulisi onnistuvan jo ihan yksinkertaisimmillaan morsettamalla...

  T: Vesku
   
 10. Brennick

  Brennick Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.08.2006
  Viestejä:
  322
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eikös ne ruiskuttanu letkulla kupuun vettä joka kondensoitu läpi, joten kai samaan tapaan happi kulkee kuvun läpi sisään ja hiilidioksidi ulos. Näin mä ymmärsin.
   
 11. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 669
  Saadut tykkäykset:
  522
  Milloin koko maapallolta loppuu happi? Asioita voi arvioida melko tarkasti fysiikan/matematiikan keinoin:

  Kupoli kuvattiin sarjassa olevan halkaisijaltaan 15 km ja korkeudeltaan 6 km. Näistä luvuista voi laskea, että kupoli on pallokalotti pallosta, jonka säde on n. 7,7 km. Pallosegmentin tilavuus V lasketaan pallon säteestä r ja segmentin korkeudesta h kaavalla:

  V = pii*h[SUP]2[/SUP](r-h/2) = 3,14*6[SUP]2[/SUP]*(7,7-3) km[SUP]3[/SUP] = 490 km[SUP]3[/SUP] = 490 000 000 000 000 litraa!

  Kupoli peittää n. 180 km[SUP]2[/SUP] kokoisen maa-alueen. Oletetaan, että väestötiheys on 10 henkilöä/km[SUP]2[/SUP] tuollaisessa pikkukylässä. Kuvun alla on siis n. 1800 henkilöä + eläimiä kuluttamassa happea. Oletetaan, että ihmiset kuluttavat puolet hapesta ja kaikki eläimet toisen puolikkaan. Kuvun alla on siis 3600 henkilön verran hapenkulutusta ja henkilöä kohden on n. 140 000 000 000 litraa ilmaa, tästä 21% eli n. 29 000 000 000 litraa happea per henkilö. Hapen tiheys on 1,43 kg/m[SUP]3[/SUP], joten jokaista henkilöä kohden on happea kuvun sisällä n. 41 000 000 kg. Hapen vähenemisestä koituu ongelmia, mikäli happipitoisuus vähenee arvosta 21 % arvoon 14 %. Karkeasti tämä tarkoittaa, että jos hapesta katoaa kolmasosa, alkaa tulla ongelmia, Eli jos henkilö hengittelee n. 14 000 000 kg hapestaan hiilidioksidiksi. Wikipedia kertoo, että keskimäärin kulutamme vuodessa n. 300 kg happea. Näinollen kestäisi 40-50 tuhatta vuotta kuluttaa happi vaaralliselle tasolle! Vaikka olisin arvioinut oletuksissani asiat 1000-kertaisesti pieleen niin siltikin happea riittäisi kymmeniksi vuosiksi.

  Mutta hetkinen? Katoaako hengitetty happi mysteerisesti jonnekin? Ei tietenkään. Ne happiatomit ovat ulos hengittämämme hiilidioksidin CO[SUB]2[/SUB] rakennusosia. Kuvun alla olevat kasvit sitovat tätä hiilidioksidia ja vapauttavat happea. Siksihän se happi ei lopu maapalloltakaan.

  Hapen loppuminen lienee siis siellä kuvun alla ongelmista vähäisimpiä.
   
 12. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Vai on intialainen raiskausmeemi levinnyt jo tähänkin ketjuun. Ikävää kamaa, mutta lienee yhä melko harvinaista. Mites monta Suomen väkilukua mahtuikaan siihen 1.237+ miljardiin ihmisolentoon? Edistysvaltiossakaan ei ole joukkoraiskailuilta viime aikoinakaan vältytty. Muutenkin perkeleen väkivaltaista kansaa nämä suomalaiset. Katsokaa Under the Domea!
   
 13. opelman

  opelman Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 593
  Saadut tykkäykset:
  56
  Aika tavalla erilainen on tää sarja kuin se kirja. Muutenkin kingin aikaisimmat kirjat mitkä oli humalassa/huumeissa kirjoitettuja ovat parempia kuin nää myöhäisajan iltasadut.
   
 14. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 965
  Saadut tykkäykset:
  293
  OK, en viitinyt lainata koko rimpsua, unohdit muuten kaikki autot ym. moottorikoneet hapenkuluttajista, iloisesti painellaan edes takas autoilla...
  Ja lisäyksenä kasvitkin muuten hengittää happea, ne ei pelkästään tuota sitä...

  T: Vesku
   
  Viimeksi muokattu: 03.01.2014
 15. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 553
  Saadut tykkäykset:
  255

  [​IMG]
   
 16. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 669
  Saadut tykkäykset:
  522
  Ei tuo ollutkaan mikään kovin tarkka laskelma. Eihän ilmanpaine siellä 6 km korkeudessa ole lähellekään 1 bar, joten jo siitä syystä happea on ehkä puolet siitä, mitä laskin. Oletetaan vaan autot ja koneet mukaan. Jos niistä sitten kertyy se hurja 1000-kertainen muutos laskelmiini, niin siltikin vuosikausiksi se happi vaan riittää. En ole biologi, joten en tiedä miten kasvit tarvitsevat happena, mutta ymmärtääkseni kasvien nettovaikutus hapen suhteen on sitä lisäävä.

  Ole aivan rauhassa sitä mieltä että porukka tuupertuu parissa päivässä tai mitä ikinä ajattelitkin. Minun "eivät tuuperru ainakaan vuosiin" -mielipiteeni perustuu sentään jonkinlaisiin fysikaalisiin laskelmiin.

  Pointti on siinä, ettei tuollainen 6 km korkea kupoli ole kovin suljettu tila samalla tavalla kuin joku auton peräkontti. Se on eristetty systeemi, jossa mm. happi kiertää ekosysteemissä suunnilleen samalla tavalla kuin koko maapallolla. Mielikuvasi hapen nopeasta loppumisesta nyt vaan oli typerä, sori vaan. Suosittelen tarkastelemaan asioista tieteellisesti ensi kerralla. ;)
   
 17. iluvai

  iluvai Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.02.2011
  Viestejä:
  756
  Saadut tykkäykset:
  6
  Aikas paska sarja,vähän kuin LOST uusintana.Jenkkipaskaa!
  Jokainen vähänkin laadukkaampia leffoja katsellut kyllä huomaa eron...toisin kuin kauniita ja rohkeita seuranneet
   
  Viimeksi muokattu: 03.01.2014
 18. jmo

  jmo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  1 077
  Saadut tykkäykset:
  111
  Jaa vähän ikävää kamaa? Ja harvinaista?

  Eiköhän näissä kulttuureissa naisten ja pikkutyttöjen raiskaaminen ja tappaminen uskonnollisista ja muista syistä ole ollut arkipäivää jo kauan ennenkuin ns. länsimainen kulttuuri on paikalle saapunut.
  Kyse ei todellakaan ole mistään "ikävää kamaa" -meiningistä, vaan kyse on kulttuurin tavasta toimia.
  Eli näistä asioista ei ole siellä ole tapana ollut puhua ääneen.
  Meidän länsimaalaisten jeesustelu asian tiimoilta ei varmasti kiinnosta ketään siellä päin, vaikka näin tapahtuu nykyäänkin.
  Intia, Afganistan jne.
  Afganistanissahan pikkutytöt kivitetään hengiltä jos kehtaavat koulua käydä ja varsinkin jos raiskauksen uhriksi joutuvat.

  Uskomatonta, mutta totta.
  Kovasti hallitukset yrittävät näitä suitsia, mutta jos kehityksessä ollaan länsimaiseen tasoon nähden sata vuotta perässä ajatusmaailmassa, niin nehän tulevat siihen tahtiin kun ehtivät.
  Euroopassakin polteltiin noitia vielä muutama sata vuotta sitten. Siis naisia.
  Sama kehityshän on täälläkin ollut.
  Voit tutkia historiankirjoja ymmärtääksesi missä mennään.

  Kauhistella voi ja näin pitääkin, mutta yhteiskunta sielläpäin ei ole sama kuin meillä päin.

  Ja ymmärrän DVB-G:n pointin koko asiaan erittäin hyvin.
  "Menestysarjan" toimintatavat ovat aivan jostain muualta kuin nykypäivän hyväksytyistä, mutta ilmeisesti haettu jotain täydellisen koomista otetta kaikkeen Ameriikan Yhdysvaltojen pikkukaupunkien elämään.
  Käsikirjoittajana siis vanha kauhuklassikko Stephen King.
  Ja lopputulos nähtävillä.

  Suurin virhehän oli, että Nelonen myi meille katsojille sarjaa "draamasarjana".
  Sitähän tuo ei tietenkään ole, vaan Kingin visioima kauhutarina pikkukaupungista, jonka elämän suuret paljastukset tulevat esiin vasta Kupolin alla.

  Joko otat huumorilla tai ei pysty katsomaan.

  Mutta tähän mennessä pelkkää paskaa.
   
 19. opelman

  opelman Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 593
  Saadut tykkäykset:
  56
  Osataahan tuota suomessakin tappaa pikkutyttöjä ja vanhempiakin naisia. Ihme jeesustelua nyt tämän sarjan yhteydessä? Joillain tiukoilla pää kenties tipattoman tammikuun takia? Tai akka ei oo antanut vai eikö ole turpaan annettu akalle?
   
 20. jmo

  jmo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  1 077
  Saadut tykkäykset:
  111
  Osataan sitä Suomessakin tappaa.
  Ihme Jeesustelua?
  Tipaton Tammikuu?
  Turpaan akalta tai päinvastoin?

  Vastasitko minulle?