Ultrakompakti kamera aktiiviseen elämäntyyliin?

Keskustelu osiossa 'Digikamerat' , aloittajana ElvisThePelvis, 07.12.2005.

 1. Valhalla

  Valhalla Nikon & Elinchrome Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.12.2002
  Viestejä:
  2 543
  Saadut tykkäykset:
  4
  Jos tosiaan hankit monta kertaa korostamaasi "ryyppykameraa", niin totta puhuttaessa on aivan sama onko vehkeen väri mikä, ja pikselit 5 tai 7 miljoonaa, kuvat kun ovat mitä ovat (baarissa tms. otettuja) ts. et saa kameran ominaisuuksista kaikkea irti (esim. 3 MP vs. 7 MP). Tuollaiseen käyttöön luulisi oikeasti riittävät joku halpa 200e laite, hankit sitten sen taiteelliseen tuotokseen pystyvän sitten vaikka erikseen.

  Kunnon harkinta ja pohjatietojen selvittäminen on toki tärkeää, mutta kuvat jää ottamatta jos et saa sitä tarpeisiisi sopivaa kameraa ikinä hankittua ;)

  heinäkuussa 2004 kirjoitit:
  "Olen ostamassa ensimmäistä digikameraani. Olen sellainen henkilö, joka aina haluaa ostaa parasta (kalleinta) vaikka olisikin aloittelija"
  "Haluaisin 5 megapikselin digikameran yleistä käyttöä varten. En ottaisi ammattikuvia vaan ihan kuvia lemmikistä, maastoista ja yleensäkin mitä mieleen tulee"
  https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=27981

  saman vuoden syyskuussa kirjoitit Ultimate digikamera ketjussasi seuraavaa:"..tämä olisi ensimmäinen kamerani..mutta haluan hyvän kameran, joten en halua, että minulle aletaan suosittelemaan 3MP:n kameroja"
  https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=31832

  Toukokuussa 2005 kyselit 7.1MP:n pokkarin perään
  https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=37853

  "..Oma käyttötarkoitukseni: Ensimmäiseksi digikameraksi..."
  "Jos innostun kuvauksesta, mutten halua vielä ostaa järkkäriä, niin ei tekisi mieli nyt ostaa jonkun 3MP:n digipokkarin, ja sitten huomata myöhemmin, että 7MP:n digipokkarin ominaisuuksille olisikin ollut käyttöä."

  Teeppä nyt rohkeasti vaan päätös sen haluamasi kameran suhteen ja hanki se - sitten vaan muistikorttia täyttämään siellä baarissa tai niillä yöisillä kaduilla :)
   
 2. Tinttara

  Tinttara New Member

  Liittynyt:
  12.12.2005
  Viestejä:
  360
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sä et tajunnut mun pointtia. Se on aivan sama, kuvaatko yömoodilla vai millä, hämärässä kameran automatiikka säätää automaattisesti aukon ja herkkyyden tappiin ja nostaa kennon herkkyyttä. Noi valmisohjelmat ovat pääsääntöisesti aivan huuhaata, ne vaikuttavat vain siihen, mitä noista kolmesta arvosta painotetaan - siis muutetaanko aukkoa vai aikaa enemmän. Hämärässä ne kaikki ovat joka tapauksessa tapissaan, joten saat samanlaisen kuvan sekä perusautomaattiohjelmalla, yömoodilla, koiraheiluttaahäntääohjelmalla jne.

  Muoks: Tosiaan, osta vaan se kamera, joka näyttää ja tuntuu kädessä hyvältä. Saman hintaluokan kameroissa ei juuri ratkaisevia eroja ole, etenkin jos ostat jonkun "oikean" kameravalmistajan vermeen, kuten Nikon, Canon, Olympus, Fuji, Kodak tms.
   
 3. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 482
  Saadut tykkäykset:
  147
  No hei jokainen taaplaa tyylillään. Jonkun tyyli on se, että sen kummemmin taustatutkimusta tekemättä menee kauppaan ja ostaa sen mikä tuntuu hyvältä. Jotkut tekevät vähän taustatyötä, mutta tekevät kompromissejä, koska haluavat tuotteet heti eikä viides päivä :D Mä nyt satun olemaan tyyppi, joka haluaa tehdä paljonkin taustatyötä ja harkita tuotteen ostoa tarkkaan, ja joka yleensäkin haluaa, että tuote sopii niin täydellisesti kuin mahdollista käyttötarpeisiin. Tiedän, että tämä kummastuttaa muita - etenkin se, että mulla tahtoo kestää aika kauan se harkinta aina.

  En halua kovin OT:ksi tätä pistää, mutta täytyy puhua vielä tästä, että munhan ostotottumuksia on ihmetelty täällä. Olen opiskelija, mutta silti mulla näyttää olevan varaa harkita kaiken maailman vempaimia. Mitä moni ei käsitä on, että juuri sen takia mä harkitsenkin tarkkaan näiden vempaimien hankintaa, koska seuraavaa korvaavaa vempainta ei tule hankituksi moniin moniin vuosiin, joten mulla ei yksinkertaisesti ole varaa ostaa mitää vempainta mitä en voisi enää käyttää vaikka 3-5 vuoden päästä. Mulle merkkaa vempainten suorituskyvyn lisäksi vempaimen merkin arvostus, vempaimen ulkonäkö ja tyyli, ja se mitä vempain edustaa, joten ei se valinta niin helppo ole. Jos joku on sitä mieltä, että voisin hankkia elämän eli lakata hukkaamasta aikaa taustatyöhön ja mennä kauppaan ostamaan vaan se laite, mikä sinä hetkenä tuntuu hyvältä, niin ei siinä mitään. Mutta kai mun kannattaa silti olla oma itseni, ja toimia niin kuin parhaaksi näen.

  Valhalla kaivoi noita vanhoja tekstejäni esiin (mikä btw minusta ei ole kovin rakentavaa keskustelua, koska tuollainen on lähes hyökkäys mua kohtaan, joskaan et sitä varmaan hyökkäyksenä tarkoittanut) ja toden totta olen miettinyt tätä digikamera-asiaa aika kauan jo. Siihen on kolme syytä: A) On ollut muita hankintoja eikä ole ollut oikeastaan fyffeä hankkia digikameraa B) Ei ole ollut minulle oikein sopivaa mallia C) En ollut tuolloin alussa vielä täysin varma siitä mihin tulisin kameraa käyttämään.

  Lopuksi pieni pähkinä näille mun ostamistaktiikan kyseenalaistajille. Jos olisin kuunnellut niitä monia 'Mene nyt jo ostamaan se!" kommenttaja kannettava tietokone -ketjussani, niin olisin päätynyt omistamaan kannettavan, johon en olisi ollut tyytyväinen. Tein taustatyötä, odotin kärsivällisesti, ja kaikki se palkittiin M3438G:n ilmestymisellä, johon olen ollut todella tyytyväinen (pienistä ongelmista huolimatta). Muita esimerkkejä on vaikka laserhiiri (jos olisin muita kuunnellut, olisin päätynyt ostamaan varmaan MX518-hiiren, johon olisin pettynyt, mutta tein taustatyöni ja odotin kärsivällisesti, ja nyt olen G5-hiiren täydellisen tyytyväinen omistaja) ja mp3-soitin (jos olisin kuunnellut muita, omistaisin nyt joko kiintolevyllisen soittimen mikä ei olisi ideaalinen lenkillä tai iPod Nanon jonka herkkä naarmuuntuminen olisi ärsyttänyt todella paljon), jota tosin vielä en omista. Pointti on siis se, että jokainen saa hoitaa ostamisensa miten haluaa, ja etenkin kun ottaa huomioon, että tämä minun taktiikka on mahdollistanut sen, että olen saanut ostetuksi vempaimia johon olen ollut todella tyytyväinen eikä huoltoon tai palautuksiin ole ollut aihetta, niin mikä tässä taktiikassa on oikeasti sitten semmoista, että aina tulee näitä "Älä vitkuttele vaan osta jo!" -kommentteja. Good things come to those who wait!

  Siinä oli siis OT. Sitten takaisin aiheeseen: Olen kuullut tuon, että ultrapokkariluokassa kameroiden välillä ei ole kauheita eroja, aika monta kertaa, ja kyllä mä uskon sen. Mutta joitakin eroja on, ja vaikka se ei hinnasta AINA ole kiinni, niin en sitä kyllä usko, että vaikka 199 euron ja 545 euron ultrapokkarilla ei olisi mitään eroa esim. niissä hämärissä olosuhteissa. Jos tämä olisi totta, niin mä saman tien juoksisin kauppaan ostamaan alle 300 euron Olympus Mju Mini Digital S:ää, koska sen saa mustana ja pidän sen tyylistä, ja se on kaiken lisäksi all-weather kamera eli roiske- ja pölytiivis kamera. Mutta kyllä se häviää kuvanlaadussa ja lcd:n laadussa ja koossa esim. Sonylle ja Panasonicille. Seuraavaksi voisin harkita Canonin Digital Ixus i Zoomia, jonka myös saa mustana ja joka kokonsa puolesta on aika ideaali. Mutta siinäkin pätevät nämä samat hommat, että se häviää noissa kategorioissa esim. Sonylle ja Panasonicille. Näin ovat väittäneet dcresourcen, dpreviewn ja steve's digicamsin asiantuntijat. Ja Valhalla, sen ymmärrän, kun sanot, että esim. megapikselimäärällä ei "ryyppykameran" hankinassa ole mitään väliä, mutta tuota heittoa, että värillä ei mitään väliä ole, en oikein ymmärrä. Okei, sulle ei tyyli merkkaa ilmeisesti niin paljon kuin mulle. Mutta eikö tärkeintä ole tässä, että mulle se merkkaa, kerta MUN kameranhankintaa vartenhan sä neuvoja olet antamassa. Jos mä haluan, että mun taskuissa on musta kännykkä, musta lompakko, musta digikamera ja tulevaisuudessa musta mp3-soitin, niin onko se niin kauhea väärin sitten. Eikö ihmisellä saa olla esteettistä silmää. Ja ennen kuin joku ehtii sanoa, että aika tyhmää on asettaa väri kriteeriksi jos se rajaa ulos suoristuskyvyltään paremman kameran, niin mun kai tulisi sanoa tähän, että ultrapokkarien välillä ei eroa ole juurikaan, niin paras keino on valita vain se kamera jonka ulkoiset ominaisuudet vetoavat eniten eli joka tuntuu hyvältä ;)
   
 4. Crannog

  Crannog New Member

  Liittynyt:
  21.10.2005
  Viestejä:
  1 344
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ehkäpä nämä kommentoijat olisivat kärsimättöminä halunneet kuulla käyttökokemuksiasi mutta ovat sen sijaan jo monesti joutuneet pettymään niitä odotellessaan? :D Itsekin olen tuota samaa taktiikkaa pyrkinyt mahdollisuuksien mukaan käyttämään ja olen usein ihmetellytkin, että jostain syystä minun laitteeni kestävät paljon paremmin kuin monella muulla.
   
 5. dille

  dille New Member

  Liittynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  1 277
  Saadut tykkäykset:
  0
  Panasonic taitaa itse olla tuossa kuvassa, tai siitä ainakin otin kuvan SE K750i:lläni. Elvis, kamera ei ole kuvassa päällä.

  Tinttara, etkö pidä Panasonicia vieläkään kunnon kameravalmistajana? Ehkäpä he eivät tee digijärkkäreitä, tai heillä ei ole 30 vuoden kokemusta kameroiden valmistuksesta, ja kuten itse sanoit ei kompaktissa kameraluokassa ole hirmuisesti eroja.

  Tuntuu kuitenkin siltä että Panasonicin mallit menestyvät yleisesti parhaiten kameravertailuissa. Liekö siihen syynä laadukkaimmat (tarpeeksi suuret) näytöt, helppo käytettävyys, kiitettävä kuvanlaatu, pitkä akunkesto(400 kuvaa CIPA-standardien mukaan) vaiko huipputasainen laadukkuus kaikilla luokiteltavilla saroilla. Ei kai näitä seikkoja ole tuulesta tempaistu?
   
 6. Valhalla

  Valhalla Nikon & Elinchrome Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.12.2002
  Viestejä:
  2 543
  Saadut tykkäykset:
  4
  Juu ei ollu tarkoitus missään nimessä hyökätä ketään kohtaan. Pienessä mielessäni en vain kykene ymmärtämään, että et tahdo päästä mihinkään päätökseen hankintasi suhteen - puolitoista vuotta on pitkä aika tehdä pohjatyötä. No se siitä, pääasia tietenkin on se, että olet hankintaasi tyytyväinen, millään muulla ei ole väliä.

  Tuo kameran väri koski tuota ryyppykameraa, kuitenkin vedit siitä omat johtopäätöksesi pidemmälle ja kyseenalaistit oman esteettisen silmäsi olemassaolon luvan, ja lisäksi epäilit, että minulle ei tyyli merkitse mitään? Ylimääräisistä päätelmistä huolimatta, asian laita ei ollut ollenkaan niin, vaan yksinkertaisesti tarkoitin, että (jos) hankkii pääpiirteissään kapakassa kuvaamista varten kameran, niin (ehkäpä) silloin se voisi olla keskihintainen tai halvempi, ja lisäksi sen väri (kenties) voisi olla joku muukin kuin se välttämätön musta? Jos halpa hopeinen pokkari ui pisuaarissa, niin ei ehkä harmita niin paljon, kuin jos siellä olisi kalliimpi 7 MP musta panasonic tai sony.

  Pitää vielä alleviivata, että ei ollut tarkoitus hyökätä, eikä kyseenalaistaa värivalintaasi - tee juuri niin kuin parhaaksesi näet.

  Maailman rauhaa ja hyvää uutta vuotta.
   
 7. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 482
  Saadut tykkäykset:
  147
  Aivan :D Taisinpa taas kerran väläytellä suurta älykkyyttäni. Itseäkin nyt naurattaa kyllä :hitme:

  Valhalla, mun ei ollut tarkoitus kuulostaa siltä, että olisin jotenkin loukkaantunut sun tekstistä tai mitään. Minusta tekstisi oli todella asiallinen ja mielestäsi moni ellei kaikki pointeistasi olivat hyviä. Se musta väri vaan on minulle jonkinlainen välttämättömyys, vaikka se kamera ihan ryyppykamera-tarkoitukseen (lähinnä, ei kokonaan!) menisikin. Mun joskus pitäisi tarkemmin katsoa millä tyylillä kirjoitain, koska olen kyllä huomannut, että joskus nämä vastinetekstit tuppaavat kuulostamaan agressiivisimmilta kuin ne oikeasti ovat. Ehkä vähän reagoin tuohon historiani kaivamiseen siinä mielessä, että siinä käsitellään enemmän minua kuin tätä topiikkia.

  Tuossa siteerasin itseäni, enkä siis todellakaan "haukkunut" sinua ihmikseksi, jolle ei tyyli merkitse mitään. Tarkoitin vain tuolla sitä, että ehkä minulle se tietty väri kamerassa on tärkeämpää kuin sinulle.

  OT:lle piste ja mainitaanpa vielä, että kävin eilen kokeilemassa oikein toden teolla noita Sonyn T-malleja (tosin en T9:ää joka ei taida olla kaupoissa vielä) . Esim. T7 kyllä tuntui jotenkin niin ohuelta ja heiveröiseltä, että vaikka tiesinkin niiden olevan sellaisia, se silti vähän yllätti negatiivisellä tavalla. Toki nykyään kaikki tegnologiset ihmeet pakataan yhä pienempään ja pienempään tilaan, mutta ei tällaiset todella heiveröisen oloiset kamerat herätä samaa varmuutta kuin vaikkapa vähän paksummat kamerat. Silti, kyllähän Sony T9 ja Panasonic FX9 (joka on siis paksumpi) ovat monessa mielessä aika samalla linjalla, ja ottivathan nämä kaksi kameraa yhteistestivoiton Tekniikan Maailman testissä.
   
 8. dille

  dille New Member

  Liittynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  1 277
  Saadut tykkäykset:
  0
  Elvikselle.. Yökuvaus lyhyillä valotusajoilla on aika tuskaista. Kuviin ei tule helpolla tarpeeksi terävyyttä, ja kohinaa syntyy mukavasti. Ixus 55:seen verrattuna eroa ei kuitenkaan juuri ole. Yritän napsaista jonkun sopivan yöllisen kuvan, jota kehtaa netissäkin julkisesti näyttää. Ihmistä salamalla saa pimessä yllättävän hyviäkin kuvia, ja tuo AF-valo on ihan kätevä apu kun kuvataan pimeässä läheltä.

  Muutenkin kamera on erittäin jämäkkä, sitä on helpo ja nopea nakkisormenkin käyttää. Muutama ihan onnistunutkin kuva on tullut otettua, vaikkakin hirveästi ei ole ehtinyt napsia kuvia. Erityismaininta täytyy antaa varmaan maailman pienimmästä digikameram akun laturista.
   
 9. xtn

  xtn Member

  Liittynyt:
  25.06.2001
  Viestejä:
  306
  Saadut tykkäykset:
  17
  Itsehän ehdin jo ostamaan Sonyn T9 kameran ja voihan pettymys. Sain aikaan järkyttävän huonoja kuvia vähänkään heikommassa valaistuksessa. Onneksi kauppias oli ymmärtäväinen ja sain vaihdettua laitteen Ixus 750:een. Tämä valinta tuli tehtyä muutaman luetun testin perusteella ja aiemmat positiiviset kokemukset Canonin kameroista puolsivat valintaa.

  Absoluuttinen totuus tämäkään ei Sonyn huonoudesta ole. Toki kuvaajan taidoilla merkitystä ja kuvaamiseen tulee panostaa mutta tälle käyttäjälle sopivin laite on pieni, hyvä käyttää ja kuvia saa vaivattomasti. Tässä suhteessa minun asteikolla Ixus veti pidemmän korren. Alla pari hätäseen otettua testikuvaa käsivaralta huonossa valaistuksessa selventämään tuota kommenttia "järkyttävän huono"

  -linkit-

  EDIT: Linkit poistettu!
   
 10. Juha8

  Juha8 New Member

  Liittynyt:
  29.06.2005
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0

  Saiskos noita testi kuvia takasin? Haluisin nähdä vähän millasia kuvia tolla T9:llä sait.
   
 11. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 482
  Saadut tykkäykset:
  147
  No niin, jospa sitä itse voisi pikkuhiljaa alkaa ostamaan sitä omaa ensimmäistä digikameraa :D Ja nythän on tosi hyvä aika alkaa katsastamaan malleja, koska kaikki isoimmat kameramerkit ovat julkistaneet uudet mallinsa, jotka tulevat viimeistään muutaman kuukauden sisässä myyntiin.

  Selvästi lupaavin malli mun tarpeisiin on Panasonicin FX01, joka on testimenestys mallin, FX9, seuraaja. Tällä kertaa Panasonic on lisännyt korkeammat ISO tasot (1600 max) ja tämän pitäisi mahdollistaa paremmat kuvat hämärissä olosuhteissa.
  Tuon mustan mallin ulkonäkökin miellyttää aika paljon.

  http://www.dpreview.com/news/0602/06021404panasonicfx01.asp

  Toinen lupaava malli on Fujifilm F30. Nämä Fujifilmin aiemmat mallit, F10 ja F11, ovat olleet todella toimivia hämärissä olosuhteissa, mutta itseäni niissä keljutti niiden koko ja paino (ei ihan ultrakompakti-luokkaa). F30 taitaa jo olla ultrakompakti-luokkaa ja kaiken lisäksi maksimi ISO-taso on 3200, mikä on jo aika hyvin. Valitettavasti F30:tä ei taida saa mustana.

  http://www.dpreview.com/news/0602/06021403fujif30.asp

  Muilta merkeiltä ei ole tulossa mitään kauhean lupaavia malleja juuri minun tarkoituksiini. Canonilta tulee SD600, SD630 ja SD700 (jossa on Image Stabilization -ominaisuus) mutta Canon jälleen kerran päätti olla laittamatta kameroihinsa korkeita ISO-tasoja (maksimi vain ISO800) ja mustanakaan noita ei taida saada. Casiolta on tulossa EX-Z850, joka on suositun Z750-mallin seuraaja. ISO1600 taitaa siitä löytyä, mutta tyyli ei niinkään vakuuta mua... Sonylta ei ole tullut oikeastaan mitään lupaavaa, eli vieläkin N1 ja T9 ovat ne innovatiivisimmat mallit Sonylta. Pentaxilta ja Olympukselta on tulossa uusia malleja, ja molemmilta merkeiltähän löytyy näitä kestäviä/säänkestäviä malleja. Erityisesti Olympus näyttää panostaneen hämäräkuvaukseen lisäämällä malleihinsa korkeampia ISO-tasoja. Kuitenkin mua vähän epäilyttää pystyykö Pentax ja Olympus kilpailemaan noiden muiden merkkien kanssa. Sitten mainitaan vielä Nikon, joka julkaisi vasta näitä luottokorttimalleja (S-sarja) mutta eipä nekään vaikuta kovin lupaavilta. Nikon ei nyt muutenkaan viime vuosina tässä kameraluokassa ole kovin vakuuttava ollut.

  Eli tällaista... Kyllä mä luulisin, että kun trendi tässä keväällä näyttää olevan se, että kameravalmistajat ovat panostaneet hämäräkuvaukseen (korkeammat ISO-tasot) tässä ultrakompaktiluokassa, niin mäkin löydän sopivan mallin. Mulla siis oli vaatimuksena: 1) Ultrakompaktikamera eli mielellään ohut kamera joka painaa vähemmän kuin 150-180 grammaa 2) Kamera soveltuu kohtuu hyvin hämäräkuvaukseen (baareissa, baarien ulkopuolella, kotibileissä) joskin toki kameraa käytettäisiin ns. normaaleissa olosuihteissakin 3) Kameran tulee olla helppokäyttöinen ja ns. hupikamera (en osaa enkä haluakaan tehdä mitään manuaalisia asetuksia, vaan haluan vain "point 'n' shoot" 4) Kameran tulisi olla väriltään musta, joskin joskin tästä kriteeristä voin joustaa.

  Eli tästä taitaa tulla Fujifilm F30:n ja Panasonic FX01:n kaksintaistelu. F30 soveltuu todennäköisesti vähän paremmin hämäräkuvaukseen, mutta luulenpa, että muilta ominaisuuksiltaan Panasonic voi olla parempi. Ja Panasonicia saa mustana...
   
 12. Valhalla

  Valhalla Nikon & Elinchrome Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.12.2002
  Viestejä:
  2 543
  Saadut tykkäykset:
  4
  Jep, ISO-arvoissa riittää kyllä, mutta kuinka moni laite tarjoaa vielä käyttökelpoista kuvaa yli ISO 800:n? Tai no mikä nyt on käyttökelpoisen määritelmä.. mutta siis, kohina tuppaa olemaan melkoista noilla isoilla "herkkyys"arvoilla.
   
 13. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 482
  Saadut tykkäykset:
  147
  Joo, mutta siis aika moni on ollut esim. Fujifilmin F11:sta sitä mieltä, että sillä saa jo aivan uskomattoman hyviä kuvia ISO1600:lla. Tietenkin mä tässä keskityn vähän liiaksikin näihin ominaisuuksiin, koska kuten olen sanonut, niin en mä tulostuttaisi niitä kuvia, vaan katselin niitä ensisijaisesti tietokoneeni näytöstä (maistelen olutta ja muistelen kaikkia hauskoja hetkiä ja toilailuja) tai sitten suoraan kameran lcd-näytöstä. Kuten olen sanonut, niin kaverin 2-3 vuotta vanhalla Sony-ultrakompaktilla (U20 tais olla malli) sai ihan ok kuvia sellaisissa tilanteissa kuin mä ottaisin, niin luulenpa, että nuo mallit mitä tossa olen katsellut ovat ehkä jopa vähän liiankin hyviä mun tarkoitukseen. Mutta tosiaankin etsin siis sellaista pientä siroa hupikameraa, jota pitäisin povarissa ja joka selviäisi noista hämäristä olosuhteista ihan mukavasti. FX01 on mun ykkösvaihto nyt, koska vaikka Fujifilmin (F10/F11/F30?) malleilla on se hyvän hämäräkuvauksen maine, niin Panasonicissa on varmaan enemmän sitä "hupikameramaisuutta".
   
 14. purplehaze

  purplehaze Guest

  Liittynyt:
  15.07.2005
  Viestejä:
  233
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hmm, ISO1600 ja pokkari ei anna huippukuvaa, ei sitten millään. Mulla on Nikon D50 ja jo ISO800 kohisee häiritsevästi useassa tapauksessa ja en ole edes nirso.

  Panasonicit tuppaa kohisemaan aika reippaasti. Mitä luin arvosteluja, niin suurinta osaa malleista haukutaan kohinan takia.
   
 15. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 482
  Saadut tykkäykset:
  147
  Joo, tuo Panasonicin kohinajuttu on muuten ihan totta. Itsekin olen lukenut monen monta arvostelua moninkertaisesta testivoittajasta, FX9:stä, ja aina melkein kohina mainittiin näkyvimpänä miinuksena. Mun olikin tarkoitus lisätä tohon tekstiini, että aion kyllä pitää silmällä mitä tästä FX01:stä tullaan olemaan mieltä. Toivon mukaan Panasonic on parantanut siinä edellisiin malleihin verrattuna mitä tulee kohinaan.

  Mitä tulee sit noihin ISO-juttuihin, niin kyllä monilla ulkomaisilla foorumeilla porukka on ollut tyytyväinen esim. Fujifilm F11 kuvanlaatuun korkeimmilla ISO-tasoilla. Varmasti kuva ei ole silloin paras, mutta jos kuvaa ei tulosteta vaan sitä katsotaan tietoneen ruudulta, niin silloin jonkinlainen kohina ei kai niin haittaa. Ja pakko kai sitä jonkinlainen kompromissi on tehdä, koska se on varma, etten ainakaan edes kompaktia kameraa tule hankkimaan saati sitten järkkäriä, koska eihän niitä voi pitää mukana ilman kassia tms. tuntematta epämukavuutta.
   
 16. Roo

  Roo New Member

  Liittynyt:
  19.08.2004
  Viestejä:
  109
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eri valmistajien "elektronisiin kuvanvakaimiin" kannattaa sitten suhtautua varauksella - esim. Casion vakaaja perustuu ISO-säätöön ja johonkin huikeaan softa-algoritmiin joka kai sitten vähentää kohinaa tai jotain. Seurauksena on kuitenkin se että jos vakaaja on päällä ei ISOa voi säätää manuaalisesti -> korkea ISO, hirveä kohina. Eipä tuosta siis käytännössä kauheasti hyötyä ole, kyllähän sitä ISOa voi käsinkin säätää korkealle ja kärsiä sitten kohinasta jonka tietty voi osittain photoshopata pois. Mutta, ei sellaista pokkaria taida ollakaan jolla ISO800 olisi mitään muuta kuin kauheata yrjöä. :sick:

  Jos raha on kriittinen tekijä ja haluat laitteen joka on ok vielä 5 vuoden päästä älä osta pokkaria vieläkään. :)
   
 17. dille

  dille New Member

  Liittynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  1 277
  Saadut tykkäykset:
  0
  Elvis hyvä, odota nyt vielä ensi vuoden malleja, jos ne parantaisivat taas hiukan ominaisuuksia. Mites iPodin hankinta sujuu?
   
 18. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 482
  Saadut tykkäykset:
  147
  Ei, kyllä mä ajattelin sen ennen tämän vuoden toukokuuta hankkia :D iPodin hankintaan ei kuulu vielä mitään... :confused:

  Mutta todellakin sen digikameran aion hommata nyt, ja joku näistä se "oikea" taitaa olla:

  http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=canon_sd630%2Ccasio_exz850%2Cfuji_finepixv10%2Coly_stylus810%2Coly_stylus720sw%2Cpanasonic_dmcfx01%2Csony_dscw100%2Ccanon_sd700is%2Cfuji_finepixf30&show=all

  Mua itse asiassa on nuo 3" lcd:llä varustetut (ei touch-screen) mallit alkaneet kiehtomaan. Tuo Canonin Ixus 65 malli vaikuttaisi aika lupaavalta siinä suhteessa. Panasonicin FX01 on sekin varmasti hyvä vaihtoehto, mutta se kohinajuttu edelleenkin epäilyttään. Tietenkin moni varmaan heti sanoisi, että Casion EX-Z850 on se paras vaihtoehto (EX-Z750:n seuraaja) mutta siinä vaan ei ole sitä 3" lcd-näyttöä ja siinä on optinen kuvanetsin, millä en tee mitään. Yksi mielenkiintoinen kamera tolta listalta on Fuijfilmin V10, jossa on 3" lcd-näyttö ja joka on kivan kokoinen. Ainut mutta siinä on se, että kamera toimii myös pelikoneena, mikä tietenkin vähän kyseenalaistaa sitä kameraa ja sitä onko sen kuvanlaatuun panostettu. Onhan tuolla muitakin vaihtoehtoja, mutta esim. Canonin IXUS 800 IS ja Fujifilmin F30 ovat vähän liian isoja mun makuun... (edelleenkin aion säilyttää kameraa pikkutakin povarissa tms.)

  Tietenkin tässä on sekin pointti, että esim. noita Olympuksen ja Fujifilmin malleja ei niin vaan löydä joka kaupasta mikä rajoittaa ostopaikkojen määrää. Muutenkin Canon, Panasonic ja Casio ovat ne merkit (etenkin Canon ja Panasonic) joita melko varmasti löytää piankin kaupoista. Esimerkiksi juuri nämä mallit näiltä merkeiltä ovat jo verkkokauppa.comissa ennakkotilattavina. Eli luulenpa, että lopullisen valintani teen kolmikosta Canon Ixus 65, Panasonic FX01 ja Casio EX-Z850. Eipä paljon muuta vaihtoehtoa ole.
   
 19. Jaded

  Jaded New Member Tukijoukot Blokattu

  Liittynyt:
  23.04.2004
  Viestejä:
  1 548
  Saadut tykkäykset:
  1
  Odotan vieläkin sitä minkä merkkisen hammasharjan ostaisin tai minkä merkkisen vasaran ostaisin threadia Elvikseltä.
   
 20. nysvaaja

  nysvaaja Member

  Liittynyt:
  02.10.2005
  Viestejä:
  157
  Saadut tykkäykset:
  0
  Uskoisin, että tuo Fujin F10/11 ja varsinkin F30 on nimenomaan sellainen poikkeus. Tässä suhteessa (ainakin esim. dpreviewin testin mukaan) F10 oli jo melkoinen peli, ja F30:ssä on 7:nnen sukupolven SuperCCD, jonka pitäisi olla vielä 25% parempi tässä suhteessa kuin F10/F11. Sen takia F30:een on uskallettu lisätä tuo ISO3200.

  Panasonic FX01:n ISO800 ja 1600:lle en juuri arvoa pistäisi, taitaa olla sama juttu kyseessä kuin Panan DMC-FZ7 ISO800 ja 1600 laajennuksilla vrt. vanha DMC-FZ5.
  Dpreviewin testissä DMC-FZ7 ISO800 on hirveän näköistä (vaikka olosuhteet on muuten aika ideaaliset), vrt esim. Fujin F10 ISO1600 tai varsinkin ISO800.
  FX9:ään verrattuna FX01 ei mielestäni tarjoa muuta etua kuin 28mm laajakulman, joka saattaa olla jollekin tärkeä ominaisuus.

  Mielestäni optinen kuvanvakaaja ei korvaa pientä/siedettävää kohinaa suurilla herkkyyksillä ja sen avulla saatavaa lyhyttä suljinaikaa, koska jos kohde liikkuu hiukankin, niin mitäs se kuvanvakaaja silloin hyödyttää? Molemmat ominaisuudet samassa pokkarissa olisi tietysti ideaalinen juttu, mutta järkkärit poislukien Fujin mallit SuperCCD -kennolla taitaa olla ainoat, jotka kohinan puolesta on suuremmilla herkkyyksillä ok.

  Ja Elvis, älä välitä pikku kuittailuista :)
  Sulla on näköjään tapana suoltaa poikkeuksellisen huolellinen pohdintasi tajunnanvirtana suoraan tekstiksi, mutta ei siinä mitään pahaa ole. Olet eräs Plazan Persoonista ja pysy vaan tyylissäs. :thumbsup:

  Itse ajattelin hommata nimenomaan tuon Fujin F30:n, jonka pahin miinus on mielestäni vain tuo xD-mallin kortti eikä SD. F30:ssä ei myöskään ole enää tuota F10/11 malleissa olevaa kummallista kaapelointihässäkkää.
  Toivottavasti tää ei hankaloittanut sun valintaas :D