Ulkoinen Conax-purkulaite?

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana aapol, 11.04.2011.

 1. aapol

  aapol Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2005
  Viestejä:
  854
  Saadut tykkäykset:
  7
  Valmistaako kukaan ulkoisia conax-purkimia, millä saisi näkymään salatut kanavat sellaisessa laitteessa, missä ei ole salauksen purkumahdollisuutta itsessään (esim. PlayTV).
   
 2. DINapp

  DINapp Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.10.2006
  Viestejä:
  30
  Saadut tykkäykset:
  0
  ..sen sijaan PC:lle kyllä löytyy, käytettäväksi vaikka DVBViewerin kanssa. Tosin CI+ -vermeitä ei taida olla, ja vaikka olisikin/tulisikin, linkityksen saaminen palveluntarjoajalta voi olla mutkien takana (read: borderline impossible?). Toivottavasti olen väärässä.
   
 3. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuollaisen rakentaminen olisi kohtuullisen haastavaa, koska teknisesti ajatellen salauksenpurku "sijaitsee" jossain siellä tuner front-endin ja demultiplekserin välissä eli käytännössä ulkoisen salauksenpurkulaitteen olisi päästävä kiinni dataan tuon salauksenpuruttoman laitteen sisällä, kahden komponentin välillä. Käytännössä tuo onnistuu vain siinä tapauksessa, että tuo salausta purkamaton laite tukee ajuritasolla ulkoista lukijaa ja osaa kommunikoida datan tälle purettavaksi oikealla tavalla ja ottaa taas purettuna vastaan eli asia, jota PlayTV:n kaltainen laite ei varmastikaan tee. PC-puolella noita ratkaisuja on toki olemassa, mutta ajatuksena PC-puolen ulkoisen lukijan toteutus on koko tavalla eri asia, kuin salauksenpurun lisääminen johonkin siitä mitään tietämättömään mokkulaan, kuten PlayTV:hen tai vaikkapa korttipaikattomaan digiboksiin.
   
 4. aapol

  aapol Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2005
  Viestejä:
  854
  Saadut tykkäykset:
  7
  Kiitos vastauksesta. Kuluttajallevittuilukulutuselektoriikkaa koko dvb-pelleily.