UHD:t kadonneet Prismoista?

Keskustelu osiossa 'Blu-ray & UHD -leffat' , aloittajana nepa, 19.10.2020.

 1. Burkitsville

  Burkitsville Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  3 628
  Saadut tykkäykset:
  763
  Ja tämähän pätee molempiin suuntiin. Vastustan kiusausta referoida murto-osaa siitä känkkäränkkätsunamista, joka aika ajoin plazaa pikkutunneilla "rikastuttaa" erään toimesta. Näin vain yhtenä esimerkkinä.
   
  KILLPATRICK tykkää tästä.
 2. Super-J

  Super-J Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 918
  Saadut tykkäykset:
  361
  Ainakin jumbon prismassa on vielä monta uhd:tä (normihintaan) ja Hertsin prismassa oli ainakin yksi uhd, muiden ei-uhd leffojen seassa.
   
 3. Burkitsville

  Burkitsville Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  3 628
  Saadut tykkäykset:
  763
  Jumbon Prisman Blu-ray valikoima minkä kaltainen? Aikoihin tullut käytyä siellä.
   
 4. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  5 752
  Saadut tykkäykset:
  965
  Kiitos, kun vastustit.
   
 5. Apari87

  Apari87 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.03.2017
  Viestejä:
  149
  Saadut tykkäykset:
  22
  Kotkan prismassa kaikki kympin uhd:t on viety pois. Kaupasta löytyy vielä Star Warsit (muistaakseni 19,95 kpl), Daniel Craigin Bond kokoelma sekä uutuutena Full Metal Jacket (~30€). Eipä muita levyjä näkynyt nopeahkolla silmäilyllä.
   
 6. Super-J

  Super-J Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 918
  Saadut tykkäykset:
  361
  No tuota, sellainen kuin ennenkin jos se mitään sanoo... nimikkeitä on kymmeniä, ehkä yli sata, en ole laskenut enkä laske. UHDtäkin lienee parikymmentä nimikettä. DVD:tä on kyllä parempikin valikoima, nyt kun kaikkea ei edes julkaista bd:nä. Tuolta on tullut paljon ostettua kun se on kätevästi melkein työmatkan varrella (autolla liikkuen) ja flamingossa leffassa käydessäkin voi poiketa tsekkaamassa tarjontaa. Toinen hyvä leffaprisma on sitten kannelmäessä. Eikä muuten kannata unohtaa käytävän toisella puolella olevaa citymarkettiakaan, sielläkin on jonkin verran bd-leffoja.
   
 7. Burkitsville

  Burkitsville Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  3 628
  Saadut tykkäykset:
  763
  No, kuka helvetti niitä nyt laskee. Toisin sanoen kuvio käynee samankaltaista "tyhjäkäyntiä" tuolta osin (kiitos kolmansien osapuolien, mm. Funzone) kuin mitä useimmissa Prismoissa. Blu-ray kampanjoita ilmestyy, mutta niiden vaihtovälit venyy lähes poikkeuksetta vittumaisen pitkiksi. Tikkurilassa devareita on suhteessa Blu-ray:hin aivan liikaa. Tuon kun saisi käännettyä päinvastaiseksi, niin avot.

  Jassoo, vai kannelmäessä olisi apajat? Mitä puolestaan tulee Citymarkettien Blu-ray valikoimaan, niin sanoisin mainittujen olevan niin saatanallisen aneemisia, että viimeistään juomatuotteiden puolella pettää hermot.
   
  lepreconn tykkää tästä.
 8. Miku-91

  Miku-91 Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.01.2010
  Viestejä:
  451
  Saadut tykkäykset:
  113
  Itse en ole vuosiin katsellut noiden Prismojen ja Citymarkettien valikoimia lainkaan, kun nuo ovat jo pitkän aikaa olleet todella köykäisiä. Anttilan konkurssin jälkeen lähinnä Cdonia ja Discshopia tullut kotimaisista nettikaupoista käytettyä ja sitten ulkomailta Amazon, Zavvi, Arrow yms. Harmi homma kyllä tuo Anttila, kun siellä teki usein hyviä löytöjä ja valikoima oli hyvä.
   
 9. Leterface

  Leterface Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  10.04.2007
  Viestejä:
  5 006
  Saadut tykkäykset:
  140
  Muita Citymarkettejä harvoin muutamaan vuoteen käyttäneeni, paitsi CM Kirkkonummi, niin siellä ainakin BD valikoima on todella tullut aneemiseksi noin 1-3 vuoden sisällä. Kyllä tuoltakin saattaa löytää halvalla jotakin kiinnostavaa jos oikein onni potkaisee. Mutta kyllä sitä varmaan tulisi seinä(hylly)hulluksi jos sitä onnetonta pientä levyhyllyä jaksaisi usein pläräillä kun pettymisen riski on 99% luokkaa.
   
 10. Super-J

  Super-J Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 918
  Saadut tykkäykset:
  361
  Kyllä sinne tulee ihan normaalisti uutuusleffoja myyntiin, mitä tukkurit tarjoaa, erilaisten kampanjoiden ohella. Tuolta (jumbosta) minä ostin ihan täyteen hintaan mm Birds of Prey UHD:n kun se tuli myyntiin, tukeakseni toimintaa. Mutta luulenpa ettei se sinua oikeasti kiinnosta, kaikesta elitistisestä kitinästä päätellen (jota suoraan sanoen en oikein jaksa enää kuunnella). Sinua luullakseni kiinnostaa tasan kaksi kauppaa pääkaupunkiseudulla: filmihulluleffakauppa kampissa ja pieni leffakauppa kalliossa. Niistä löytyy se valikoima mitä sinä haluat. Ja jos ei löydy niin... tilaa netistä? :rolleyes:
   
 11. Burkitsville

  Burkitsville Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  3 628
  Saadut tykkäykset:
  763
  Niin, se mitä sinne(kin) "normaalisti" ymmärtääkseni tulee, lienee muutamia poikkeusyksilöitä lukuunottamatta valtaosin samaa valtavirtakuraa kuin mitä Prismoissa noin yleensä, vaikka valikoima vaihtelee kuten yleisesti hyvin tiedossa.

  Voi hellanlettas, että tuntuu yhä vain kismittävän, jos ei joku jaa mielipidettäsi sen haisevan paskakasan osalta, jonka puolesta olet jaksanut onanoida. Ja jos allekirjoittaneen "elitistinen kitinä" kerran noin häiritsee, niin minulle älä ryhdy siitä narisemaan. Tämä kaikki perustuu vapaaehtoisuuteen, joten oma on migreenisi.

  Luulo ei ole tiedon väärti, vaikka kampin ja kallion kivijalkapuljut toki on valikoimaltaan salonkikelpoisempia lähes joka suhteessa, mutta se mikä laadussa voitetaan hinnassa hävitään. Netistä hyötyy tiettyyn rajaan asti, se ei kuitenkaan ole tie autuuteen, vaikka ensi alkuun siltä saattaisi vaikuttaa.
   
 12. Burkitsville

  Burkitsville Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  3 628
  Saadut tykkäykset:
  763
  Ihan oikeassa olet. Toisinaan myös Citymarketista on löytynyt yksilöitä, joiden kiinnostavuus sekä hinta-laatusuhde on istunut kuin ripsi silmään, MUTTA ikävä kyllä ne kerrat on jotain harvinaistakin harvinaisempaa, vaikka sanomattakin selvää, että se mikä yhdellä jää hyllyyn sen toinen yleensä poimii. Sääli vain, että valikoima cittareissa on kuivunut kasaan todella hirvittävällä tavalla.

  Pakko hämmästellä ääneen taas näin joulun kynnyksellä kuinka kaiken maailman Tonttu-Toljanterit ym. "yhdyskuntajätteet" löytää sesonki toisensa jälkeen tiensä hyllyyn, kun samaan aikaan potentiaalinen Blu-ray asiakaskunta saa tyytyä asiakaspalvelun kautta huoraamaan edes promillea niistä kiinnostavimmista julkaisuista joita nyt esimerkiksi Discshop tarjoaa valikoimassaan päivänselvyytenä.

  Edit. Hinnasta sen verran vielä, että esimerkiksi Blu-ray uutuuksien osalta on muutamaankin otteeseen käynyt niin, että kun julkaisun hinta sitten "puolittuu", saattaa leffa irrotakin edullisemmin Prismaa yleisesti kalliimmasta Citymarketista, vaikka tilanne noin yleisesti ottaen on yleensä toisinpäin.
   
  Viimeksi muokattu: 04.11.2020
 13. Burkitsville

  Burkitsville Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  3 628
  Saadut tykkäykset:
  763
  Puhumattakaan hinnoista! Ei ole suomen kielessä sellaista kirosanaa, joka riittäisi kuvailemaan sitä pettymyksen määrää, jonka Anttilan status jälkeensä jätti. Aivan käsittämätön menetys fyysisten julkaisujen keräilijän tulokulmasta.
   
 14. jodorowsky

  jodorowsky Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 311
  Saadut tykkäykset:
  82
  ihan anttilan loppu aikoina ainakin siellä anttilassa jossa kävin. vaikutti siltä että leffojen saatavuus oli huonontunut jo,Ei saanut enää ainakaan pienempien tekijöiden leffoja niin hyvin kuin aiemmin. Mahtoko olla että se uusi omistaja eikös se ollut joku saksalainen ei älynnyt enää hankkia sinne leffoja samaan malliin. Itsekin kun kävin ostamassa siellä aina leffoja ostin paljon muutakin käyttö tavaraa samalla sieltä kun kävin. Mutta kun leffojen saatavuus heikentyi en enää viitsinyt siellä käydä katsomassa niitä enkä silloin enää sieltä ostanut mitään muutakaan kun lähempääkin sai. Eli minä olen yksi syypää myös siihen että anttila meni konkkaan kun heikentyvä valikoima ei enää kiinnostanut minua.
   
 15. Burkitsville

  Burkitsville Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  3 628
  Saadut tykkäykset:
  763
  No niin, reilun puolentoista kuukauden odottelun jälkeen SOK:lta vihdoin vastattiin laajaan tiedusteluuni koskien Blu-ray valikoiman vaihtuvuutta Prismoissa, ja aivan erityisesti tiettyjen nimikkeitten saatavuutta Tikkurilan liiketiloihin, joista pitkän työstön tuloksena tuli pääkallopaikalle listattua kymmeniä ja taas kymmeniä nimikkeitä siinä toivossa, että mahdollisesti yksittäisiä varastokappaleita yhä olisi saatavilla - ja näitähän on ostettu vuosien saatossa läjäpäin.

  Vastaus osoittautui osumatarkkuudeltaan niin pelottavan samankaltaiseksi jollaiseksi sen jo hommaan ryhtyessä mielessäni näin, että oli pakko hieraista silmiä ihan tosissaan. Sisältö ei muutoinkaan tuonut pöytään mitään uutta allekirjoittaneelle, mutta "hukkaan heitetystä ajasta" valittamisen sijaan todettakoon perinteitä vaalien: yrittänyttä ei laiteta. Ja jos jotain, niin ainakin sata lasissa väännettiin, mutta...


  "Moi!"

  "Pahoittelut asian venymisestä, mutta meillä on talossa tapahtunut isoja muutoksia joita viedään parhaillaan läpi.Välitin silloin aikanaan listasi vastuulliselle henkilölle meillä, joka kävi sitä läpi yhdessä yhteistyökumppanimme kanssa. Kuten sinulle kerroin niin fyysisten tallenteiden myynti on laskenut vuosia ja tänä vuonna elokuvien myynninlasku on ollut ennätyskovaa. Valitettavan todennäköistä tulee olemaan se, että fyysisten tallenteiden myynti ei tule jatkumaan enää nykytrendillä kovin kauan."

  "Yhteistyökumppanimme kertoi, että listallasi on hyviä nimikkeitä, mutta nykytilanteessa ei ole mahdollista pitää erikoisliikkeiden/divareiden kaltaista valikoimaa yllä. Fyysisten tallenteiden kysyntä laskee rajusti ja tilat ovat rajalliset, joiden kautta pyritään kauppaa vielä saamaan aikaiseksi nimikkeillä joilla on laajemmin kysyntää. Lisäksi meillä myymälät profiloituvat eri kokoisiin valikoimiin ja isommissa yksiköissä valikoimat ovat myös laajemmat kuin esim. Tikkurilassa."

  "Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että isoista yksiköistä löytyisi juurikin mainitsemiasi elokuvia, mutta toki on mahdollista, että joskus yksittäisiä nimikkeitä voisi löytyäkin. Fyysinen tallenne ei toimi kuten digitaalinen vastine eli jos halutaan palata, vaikka 20v vanhaan julkaisuun, niin digitaalisessa se tapahtuu "napin painalluksella", mutta jos fyysistä versiota ei ole enää jäljellä, niin siitä pitää tehdä uusi painos. Jos tuote on kysynnällisesti varsin pienen kohderyhmän tuote, niin tällöin ongelmaksi voi muodostua tuotantominimit, jonka johdosta kustannukset karkaavat. Eli valitettavasti en pysty lupaamaan sinulle, että jatkossa toivomasi nimikkeet löytyvät valikoimista."

  "Ystävällisin terveisin..."
   
 16. Super-J

  Super-J Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 918
  Saadut tykkäykset:
  361
  Joo Tikkurilan prisman valikoima on aika aneeminen mutta Jumbosta löytyy enemmän tarjontaa ja Kannelmäestä myös, kuten olen jo aiemminkin todennut. Itseasiassa jälkimmäisessä oli vielä viikko sitten niitä 9.95 uhd levykäisiäkin telineessä.
   
 17. sokka

  sokka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 751
  Saadut tykkäykset:
  310
  Täytyy varmaan mennä käymään taas Prismassa ja ostaa läjä levyjä. Ihan vaan kannatuksen vuoksi.
   
  Burkitsville tykkää tästä.
 18. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 517
  Saadut tykkäykset:
  993
  Kävin itsekin juttelemassa Kajaanin Prisman viihdeosaston työntekijän kanssa.
  Sanoi samaa, että leffojen välittäjä ei ollut tyytyväinen menekkiin. Totesin sitten, että kannattaisi ilmoittaa hänelle, että kokeilee uudestaan, kun uusia leffoja ilmestyy. Keväällä ja kesällä ei oikein mitään uutta tullut muutenkaan.
  Myyjä mietti siinä vähän itsekseen myös sitä, että miten kauan fyysisiä leffoja ylipäänsä Prisma tulee myymään.
  Ja samalla sitten nostalgian vuoksi muisteltiin edesmennyttä Anttilaa, jossa mies oli leffoja myymässä aikanaan. Se oli elämää se.
   
  sokka tykkää tästä.
 19. ipeniemela

  ipeniemela Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.09.2004
  Viestejä:
  797
  Saadut tykkäykset:
  56
  Itse olen yllättynyt siitä, että ylipäätään missään marketeissa on enää fyysisiä elokuvia myynnissä. Anttilan konkurssin jälkeen niiden myynti on yhä enemmän siirtynyt verkkokauppoihin. Ainakin se mitä itse olen prismojen ja cittarien leffahyllyjä viimeisen viiden vuoden aikana plärännyt, niin useammin siinä iskee vitutus kuin innostus...
   
 20. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  5 752
  Saadut tykkäykset:
  965
  Siellä tietysti hyvin näkee missä mennään.
  DVDeitä on vähintään puolet. Lähinnä lapsille suunnattuja on todella paljon. TV-sarjat porskuttavat vieläkin sekä DVDeinä että blu-raynä. Sitten on pakolliset Star Wars ja Bondit, mutta muuten mennään satunnaisilla julkaisuilla ja UHD levyjä on kymmenkunta, joita joutuu metsästämään, että edes löytää. Pleikka ja muita pelejä on enemmän kuin kaikkia leffoja yhteensä. Ihan mielenkiinnosta tämän keskustelun innoittamana olen käynyt muutamassa prismassa ja K-supermarketissa katsomassa. Kyllä ne sieltä löytyy. Mitään en sieltä noilla karseilla hinnoilla ostaisi. En tosin niitä muitakaan roippeita, joita tuntuvat olevan täynnä. Lähinnä olen käynyt ruokaa hakemassa ja tiskiltä kalaa poimimassa.
   
  Viimeksi muokattu: 10.12.2020