UHD Blu-ray -soittimet tänä päivänä

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana tmtm, 21.09.2017.

 1. noeikujoo

  noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.09.2002
  Viestejä:
  3 876
  Saadut tykkäykset:
  165
  Ei ole kokemusta LG:stä, mutta itsellä tuo on toiminut moitteettomasti nelisen vuotta. Muuten ominaisuuksiltaan vastaa UB820 mallia, mutta näyttö, 7.1 analoginen ulostulo ja Dolby Vision puuttuvat. Videotykin ja Samsungin telkkarin kanssa en ole DV:tä kaivannut, kun HDR optimizer toimii kuitenkin varsin hyvin UHD leffoilla.
   
 2. collector_ah

  collector_ah Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.06.2022
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  3
  Panan UB820 tuli hankittua kun Sonyn freezing ominaisuus sai jo välttelemään 4K levyjen katselua. Nyt kun sain tuon Panan kytkettyä, voin todeta että olisi pitänyt hankkia jo paljon aiemmin, kuvanlaatu on parempi kuin Sonyn seiskasatasessa ehdottomasti. Ainut mikä häiritsee on tuo muovisuus, mutta soittimiahan pitää olla monta, tiedä miten pitkään näitä enää saa. Ensi vuonna sitten 9000 Pana tai Magnetar, ehkä.
   
  JaLe ja nepa tykkäävät tästä.
 3. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  6 611
  Saadut tykkäykset:
  1 256
  Voi hevosen jeesus. Hävettää kuin pientä porsasta joulukuussa.
  Ihmettelin, kun katsellessa Amazon Primeltä Peripheral TV-sarjaa, television oikeaan yläkulmaan ilmestyi Dolby Vision logo.
  Miksei se näy, kun katson levyltä jotain, missä tiedän olevan Dolby Vision? Tämähän oli yksi syistä, miksi päivitin soittimen ja television?
  (oli toki muitakin. Samsungin paha pilveily, kaarevuus ja samalla siirtyä kahdesta soittimesta yhteen UHD-soittimeen, joka pystyy toistamaan/skaalaamaan myös A-alueen levyt.)
  Myös kun katsoin soittimen info nappulasta, mitä toistetaan, niin näkyy HDR10. Pyörittelin setup menuja soittimessa ja töllössä. Laitoin setupista Dolby Visionin autosta pakolla päälle. Ei muutosta. Mietin uusia kaapeleita, jos vaikka vika niissä, kun tätä olin välillä kuullut. Ostin vanhimman tilalle uuden. Ei auta.
  Sitten päätin kysellä AVS Forumilta, kun siellä on ihan pitkä ketju REAVON soittimista. Ensin ehdottivat kahden HDMI-kaapelin ratkaisua. Kuva suoraan televisioon ja vain ääni vahvistimeen. Tämä vähän on vähän hankalaa, kun oma televisio on seinällä syvennyksessä ja johdot koteloitu.
  Seuraava osasi kertoa, ettei tuo minun vahvistin Marantz 7010 laske läpi Dolby Visionia ja sen takia hän oli sen myynyt ja ostanut 7011 tilalle. Vähän rupesi päivitys kädet jo hikoamaan ja vanne kiristämään päätä. Sitten kerrottiin, että siihen 7010 oli tullut päivitys, joka laskee Dolby Visionin läpi. Seuraavaksi Marantzin valikkoon. Jostain syystä oli sieltä unohtunut laittaa päälle muistutus, että uusi firmware on tarjolla tai olin olettanut vahvistimen tekevän sen itsestään? Ihan sama. Löytyy uusi firmware ja pyydän sen latausta. Eihän se onnistu. Pitsa vaan pyörii. Vanne kiristyy lisää. Kuten usein tässä kohtaa kannattaa, päätin vetää unta palloon ja yrittää aamulla uudestaan. Kyllä vahvistin on oikeassa kotiverkossa ja siellä olisi uusi firmware tarjolla? Yritetääs uudestaan, kun olen kaikista laitteista katkaissut virrat ja käynnistänyt uudelleen. Nyt onnistuu.
  Ja samantien, kun laitan Strange New Worldsin uusimman kauden pyörimään ilmestyy television yläkulmaan Dolby Visionin logo ja soittimen info nappulan tieto toistettavan materiaalin laadusta on vaihtunut HDR10 -> Dolby Vision.
  Olen siis vuoden kuvitellut katsovani Dolby Visionia. Onneksi tällä nyt oli sentään onnellinen loppu.
  Sellainen joulutarina tällä kertaa.
   
  Harvort, nepa, JaLe and 1 other person like this.