UHD Blu-ray -soittimet tänä päivänä

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana tmtm, 21.09.2017.

 1. Electron

  Electron Member

  Liittynyt:
  09.05.2003
  Viestejä:
  899
  Saadut tykkäykset:
  22
  Paitti että Samsung ei tue, eikä varmaan tule tukemaankaan ihan heti. Samsung ajaa vastaavaa HDR10+ -normia.

  Miten ihmeessä db Vision ottaisi huomioon näyttölaitteen sen kummemmin kuin HDR10?

  Olin jostain lukevinani että HDR10:ssä metadata on kohtauskohtaista, vaan miten tuo kohtaus on määritelty? Voisiko metadata tulla sekunnin välein? jos voisi niin db Vision metadataa voisi muokata HDR10:lle sen sijaan että metadata olisi kohtauskohtaista.
  Tiedä sitten onko tuosta loppujen lopuki mitään hyötyä käytännössä. eroja varmasti pystyy havaitsemaan kunhan materiaali tehdään eroja varten mutta jos ajatellaan kokonaisuutta niin edelleen eniten rajoittaa paaneelit ja liikkeen prosessointi. Jos joku varjo on jossain hitusen väärällä tummuudella, niin ei mitään merkitystä mutta jos kone ei osaa tehdä kaikesta liikkeestä sulavaa, on homma pilalla täysin. Olisikon ollut parempi keskittyä standardeissa siihen liikkeen käsittelyyn.
   
 2. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 346
  Saadut tykkäykset:
  308
  Edelleen kultainen standardi on 24p (tai tv-pohjaiselle matskulle 50p tai 60p). :) Mitä temppuja katsoja sitten haluaakaan sille näyttölaitteessaan tehdä on eri asia ja valmistajien kehittävissä. Mutta siis itse katson mieluiten "nykivänä" elokuvani ja muunkin viihteeni.

  Osta nyt vaan se LG OLED, niin pääset monesta pähkinästä. :D
   
 3. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 364
  Saadut tykkäykset:
  326
  No tuotapa kysyinkin, että josko joku tietäisi minua paremmin, miten Dolby Vision toimii, kun en siihen niin ole perehtynyt, mutta muistelen, että Dolbyssä tuo tehtäisiin paremmin.
  Pikaisella googletuksella löytyi tämä sivu https://www.rtings.com/tv/learn/hdr10-vs-dolby-vision
  Eli sekä HDR10+ ja Dolby Vision tukevat dynaamista metadataa.

  Ja löytyi myös se tieto, josta oli pieni muistikuva
  With Dolby Vision, the first devices that supported Dolby Vision needed a proprietary Dolby chip that checks the TV's model and applies tone mapping using the TV's limitations as a reference. Dolby has relaxed that requirement, and some TVs, including Sony TVs, do this via software instead. With HDR10 and HDR10+, tone mapping is entirely the manufacturer's choice, which can lead to inconsistency.

  Eli Dolbylle on olemassa sen oma algoritmi, jota käytetään aina joko Dolbyn oman piirin avulla (ilmeisesti kalliimpi ratkaisu) tai sitten softalla näyttölaitteessa (ilmeisesti halvempi ratkaisu). Molemmissa kuitenkin käytetään Dolbyn omaa algoritmiä (noin ei sanota, mutta olettaisin noin toki olevan. Muutenhan tuossa ei olisi mitään järkeä), joka ottaa huomioon töllön ominaisuudet kirkkauden yms. suhteen ja siten saadaan optimaalinen kuva joka telkussa, joka Dolby Visionia tukee.

  HDR10 ja HDR10+ tekevät tone mappingin ihan miten telkun/tykin valmistaja haluaa. Josta päästäänkin sitten Panasonicin hyvään toteutukseen ja siihen, miten eri töllöt/tykit ovat tuossa huonompia/parempia kuin toiset.
   
 4. nugent

  nugent Member

  Liittynyt:
  23.10.2008
  Viestejä:
  554
  Saadut tykkäykset:
  23
  Ei ole vaan staattinen koko leffalle. HDR10+ on sitten eri asia.
   
 5. Electron

  Electron Member

  Liittynyt:
  09.05.2003
  Viestejä:
  899
  Saadut tykkäykset:
  22
  Onko käsitystä mitä standardi sanoo tuon HDR10 metadatan käsittelystä, voiko streamiin kuitenkin sisällyttää kyseisen osuuden muuallekin kuin alkuun? ja miten alku määritellään?
  En löytänyt tästä mitään googlella ja kyseinen SMPTE paperi on maksullinen.