UE55H6675ST käynnistää vahvistimen itsestään (ilman että televisio käynnistyy)

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana perkins, 16.08.2014.

 1. perkins

  perkins Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.01.2004
  Viestejä:
  238
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tervehdys,

  Hankin uuden television (Samsung UE55H6675ST). Vahvistimena minulla on Yamahan RX-V773. Ajattelin, että olisi kätevää että ohjelmoida HDMI-CEC toiminnolla vahvistimen käyntiin yhdessä television kanssa. Lisäksi saan television kaukosäätimellä ohjattua vahvistimen äänentasoa.

  Homma toimii muuten hyvin, mutta televisio näyttäisi käynnistävän vahvistimen itsestään muutaman tunnin päästä. Tai oikeastaan vaikea sanoa, että mitä siinä tapahtuu kun televisio itse ei käynnisty. Eli voisiko johtua sitten vahvistimen päästä. Olen kuitenkin television puolelta laittanut pois päältä mm. seuraavat toiminnot: kanavalistan automaattinen päivitys standby tilassa, smartTV ohjelmian automaattinen päivitys, television järjestelmän automaattinen päivitysten haku.

  Parilla erillisellä HDMI-kaapelilla olen kokeillut ja molemmilla vahvistin käynnistyy yksinään.

  Onko joku muu paininun saman tyylisen ongelman kanssa? Vai pitäisikö vain luopua HDMI-CEC toiminnosta ja käyttäisi Logitechin harmonya niin kuin ennenkin...
   
 2. Digital Man

  Digital Man Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.06.2000
  Viestejä:
  657
  Saadut tykkäykset:
  4
  Ainakin vanhemmat Samsungin töllöt käynnistelevät itse itseään vähän väliä ilman kuvaa ja ääntä. Ilmeisesti tämä "ominaisuus" jatkuu myös uudemmissakin malleissa? Uudemmissa malleissa ei vain kuulu naksumista kun television laittaa päälle tai sammuttaa niin vaikeampi huomata. Koita irroittaa Samsungin virtajohto seinästä ja katso käynnistyykö vahvistin myös silloin.

  Samsung 46D7005 aukeaa itsekseen
   
 3. perkins

  perkins Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.01.2004
  Viestejä:
  238
  Saadut tykkäykset:
  0
  Otin Harmonyn takaisin käyttöön ja jätin HDMI-CEC (Anynet+) toiminnon kokonaan pois. Taidan päästä helpommalla.
   
 4. KiSaVa

  KiSaVa Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.01.2008
  Viestejä:
  246
  Saadut tykkäykset:
  2
  On paininut. Ilman tulosta tosin. TV on 46F7005 (muistaakseni). Tekee juurikin sitä että käynnistyy ajoittain, käynnistää siinä samalla vahvistimen, joka edelleen subbarin. Joskus vahvistin sammuu, joskus ei. Kello 14:00 tapahtuu myös päivisin jotain mielenkiintoista; jos kuuntelen radiota silloin, TV ilmeisesti antaa jonkin signaalin ja kääntää vahvistimen tv-inputille. TV:n asetuksissa on joku automaattipäivitys, jossa juurikin tämä kellonaika 14:00 näkyy, mutta itse toiminto on off-asennossa. Luulin joskus jos päässeeni noista ongelmista kun aikani valikoita säätelin, mutta kyllä noiden kanssa on nähtävästi vaan opittava elämään.

  Edit: ja siihen ARC:iin tämä tietenkin liittyy. Jos sen poistaa käytöstä niin ongelmatkin poistuvat. Toimiessaan oikein ARC olisi vaan hyvä.
   
  Viimeksi muokattu: 19.08.2014
 5. perkins

  perkins Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.01.2004
  Viestejä:
  238
  Saadut tykkäykset:
  0
  Laitoin omastani kaikki automaattiset päivitykset pois päältä, mutta jotenkin minusta tuntuu ettei se ihan kaikkea sulje siitä huolimatta. Olen esimerkiksi laittanut sovellusten automaattiset päivitykset pois päältä. Silti kerran (telkkarin on ollut vasta lyhyen aikaa) erään sovelluksen kohdalla oli symboli, että siihen löytyy päivitetty versio. Tai jos manuaalisesti tarkastan onko sovelluksiin päivityksiä niin se antaa samalla sekunnilla vastauksen, kun valikoin että päivitä sovellukset. Luulisi siinä oikeasti olevan pieni viive jos se alkaisi vasta siinä hetkessä tarkastamaan mitkä ovat uusimmat versiot netissä.

  Muutin oman järjestelmän manuaaliseksi ja ohjaan Harmonyllä järjestelmää. Se saa hoitaa sammuttamiset ja käynnistämiset. Laitoin vielä ARC:in pois päästä ja optisella kaapelille äänen vahvistimelle. Jostain syystä aika hitaasti käynnistymisen jälkeen alkoi syöttämään ääntä vahvistimelle. Hetken aikaa toisti ääntä telkkarin kaiuttimista ennen kuin ääni siirtyi vahvistimelle.

  Ajatus oli vielä korvata OpenElec (XBMC) Samsungissa pyörivällä Plexillä. Plex kyllä ajaa asiansa, mutta jos kerran on päässyt XBMC:n maailmaan niin ei sille oikein ole kilpailijaa. On se vaan niin ylivoimainen -> Intel NUC ja OpenElec takaisin käyttöön ja Plex sovellus pois.

  No muuten on ihan hyvä ostos. Pientä valovuotoa, mutta olen netissä nähnyt pahempaakin. Pitää jostain aikaa pyöritellä kotelon ruuveja, jos vaikka siitä olisi apua.