Työtuolia etsimässä

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana ElvisThePelvis, 23.02.2011.

 1. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 652
  Saadut tykkäykset:
  173
  Poikamiesboksissani iso ruskea puinen pöytä hoitaa niin atk-pöydän kuin yleisessä käytössä olevan pöydän virkaa. Pöydän ympäriltä löytyy neljä kromijalkaista ja ruskeanahkaista tuolia (ruokailutuolityyppisiä), joista yhtä käytän myös työtuolina. Tuolissa ei sinänsä ole mitään vikaa työtuolin virassa, mutta olen onnistunut jo yhden selkänojan lähes hajottamaan ja toisesta selkänoja on jo painunut selkeästi taaksepäin. Minulla on tapana näet nojata ja olla hieman "rennommassa" asennossa, ja tämä tietenkin asettaa kovan paineen selkänojalle, joka ei ole tätä varten tehty.

  Tarvisinkin nyt työtuolin. Sen pitäisi olla kestävä (painoa löytyy runsaat 100 kiloa), nahkaisen verhoilun omaava, tyylikäs ja 75-200 euron hintahaarukkaan sijoittuva. Tummanruskeanahkainen vaihtoehto olisi tietenkin parhain, mutta valitettavasti se rajannee pois hyviä vaihtoehtoja. Näin ollen mustakin on vaihtoehto.

  Taustatyön puitteissa lähdin pohtimaan niitä helpoimpia ratkaisuja eli JYSK:n tai Anttilan valikoimia. Valitettavasti foorumeita lukiessa kävi hyvin äkkiä selväksi, että nämä halvemmat tuolit hajoavat hetkessä ja pehmusteet painuvat kasaan.

  Esimerkiksi tämä NetAnttilan vaihtoehto on kuulemma susi, vaikka onkin saanut suosiota.

  Sen sijaan huokeahintaisempia vaihtoehtoja, jotka on todettu kelvollisiksi, on Ikean Markus-työtuoli, joka maksaisi 179 euroa plus 9 euron toimituskulut. Mustan lisäksi tuota saisi myös vihreänä (ei tosin ole nahkaa), mikä saattaisi myös sopia kämpän tyyliin.


  Mahdollista olisi kai tilata tuolia myös ulkomailta (Saksa, Amazon.co.uk?), mutta onkohan se viisasta. Martelahan tuntuu merkkinä olevan monen huulilla, mutta tosiaan mielummin rikon tuolini selkänojat kuin maksan yli 200 euroa työtuolista.
   
  Viimeksi muokattu: 23.02.2011
 2. Burana

  Burana Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.10.2001
  Viestejä:
  1 036
  Saadut tykkäykset:
  10
  Sama projekti täällä mutta budjetti hieman isompi. Edellinen tuli ostettua markka-aikana ja kesti hyvin tälle vuosikymmenelle. Hakusassa ainakin koeponnistettavaksi Herman Millerin Mirra Oulun seudulta sekä muita hyviä vinkkejä käytettyjä toimistotuoleja myyvistä firmoista.
   
 3. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Boknäsin puutuolilla istuskelin myymälässä joskus ja oli se pirun hyvä. Siis konttorituoli mallinen, sellainen pyörivä ja oikeilla kumipyörillä varustettu.
  Ei uskoisi puutuolista, mutta paremman tuntuisella jakkaralla en ole takamustani koskaan aikaisemmin lepuuttanut. Hinta tosin oli tuplaten yli budjetista, ja reilusti omankin kestokykyni ylitse.
   
 4. Grr

  Grr Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.08.2003
  Viestejä:
  597
  Saadut tykkäykset:
  0
  Swopper.

  Ja koska rivit ei tullu vielä täyteen niin perusteluja:
  + voi käyttää myös nyrkkeilysäkkinä
  - ei sovellu valaille, painoraja 130kg
   
 5. JS83

  JS83 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  2 563
  Saadut tykkäykset:
  0
 6. aarno2815

  aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 368
  Saadut tykkäykset:
  68
  Repesin täysin:D:D:D:D:D
   
 7. juhaa

  juhaa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.12.2000
  Viestejä:
  5 971
  Saadut tykkäykset:
  7
  Kyllähän noita sopivia näyttää löytyvän :)


  backapp työtuoli "aktiiviseen istumiseen". Säädettävä pallo ja liikettä myötäilevä jalkalevy mahdollistaa jalkojen nostamisen irti maasta ja tasapainoharjoittelun. Aktivoi syvät keskivartalon lihakset, jotka ovat tärkeimmät selän hyvinvoinnin kannalta. Selkä ja keskivartalo vahvistuu istuessa. Backapp ei ole pelkästään tuoli - se on jumppatuoli!

  http://www.backapp.eu/index.asp?action=showtext&page=


  James -työtuolista löytyvät hyvältä työtuolilta
  vaadittavat ominaisuudet, kuten monipuoliset
  perussäädöt, sykronoitu keinuliike aktiiviseen
  istumiseen sekä hyvä tuki selälle.


  http://www.martela.fi/WebRoot/51713...age=570840&groupid=12&title=James+-ty%F6tuoli
   
 8. Kaitzu

  Kaitzu Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.07.2001
  Viestejä:
  3 422
  Saadut tykkäykset:
  19
  Itse joku aika sitten katselin Iskun valikoimasta Fusion-tuolia, mutta kun kävi liikkeessä tuolia tarkemmin tutkimassa, niin ei kyllä tuosta liikkeestä kovin hyvää tuolia saa tuolla hinnalla.

  Paremman tuolin saa kun käy jostain Martela Outlet:stä tai käytettyjä toimistokalusteita myyvästä liikkeestä ostamassa kunnollisen (toki käytetyn) työtuolin.

  Tietty joku pitää Sotkan Gardemeister-tuoli parhaana :p
   
 9. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  No mitä se tuollainen sitten maksaa suunnilleen? (Entäs plus malli päänojalla?)
   
 10. _oPa_

  _oPa_ Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.01.2008
  Viestejä:
  41
  Saadut tykkäykset:
  0
  Iskun Step -tuolin olen todennut mukavaksi niin kotona, kuin työpaikalla.
  Uutena ei mahdu budjettiin, mutta näitä myydään yleensä kaikissa toimistotarvikeiden poistomyymälöissä. Re:Officesta on tullut yksi noudettua ja sille jäi hintaa ~100€.
   
 11. mailbag

  mailbag Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.08.2007
  Viestejä:
  69
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä ikean markus on kyllä ihan tukeva tuoli ja asento on tosi hyvä ainakin itselleni 184cm/105kg.
   
 12. sirace

  sirace Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.06.2002
  Viestejä:
  226
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pointsi Ikean Markukselle, aivan loistava..
   
 13. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 652
  Saadut tykkäykset:
  173
  Ikean Markukseen minäkin taidan langeta. Onkos kellään kokemusta tai vaikka koeistumisia noissa Markuksen tekstiiliversioissa (vihreä/sininen)? Tietenkin tuo mustanahkainen versio sopii tyyliltään vaikkapa sen edessä olevan iMacin kanssa, mutta tuo vihreä näyttää ihan jännältä. Sitä mietin, latistaako tekstiilipäällys kokemusta.

  Nuo aktiivisen elämäntyylin (ehhehe) työtuolit ovat varmasti omiaan työmpäristössä, mutta kotiin en noita haalisi. En tiedä, onko Plazalaiset vanhoja tai huonokuntoisia, kun moista tarvitsevat (vaikka toki tuo ennaltaehkäisee), mutta kyllä ainakin itse haluan välillä ihan kunnolla ryhdittömästi pitää selkärankaani epäluonnollisessa mutta rennossa asennossa ja nojata. Sitä on vaikea tehdä, jos nojaa ei ole. :D
   
 14. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 959
  Saadut tykkäykset:
  115
  Automaattikahvia keittelet Circololla ja istuskelet Ikean halpis-työtuolilla... Oletko ajatellut, että menisit johonkin siistiin sisätyöhön, ei tarvitsisi kotia kalustaa toimistoksi? Vai joko on seuraava ketju mielessä, "sermit ja muut tilanjakajat trenditietoiseen kotiin"? :D
   
 15. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 652
  Saadut tykkäykset:
  173
  Ikean Markus-työtuoli mustana sitten lähti tilaukseen. Kyllähän Kalevassa oli tänään mainos Martela Outlettiin tulleista käytetyistä alemalleista, mutta eipä niiden designikaan nyt niin häikäise -- Markus on ihan kivannäköinen (puhun siis tuolista :D). Näin ollen ihan tuota Pazzen pointtia myötäillen jätän nuo "toimistomaisemmat" uutena useamman sadan euron mallit väliin ja valitsen Ikean kivemman designin ja huokeamman hinnan.
   
 16. Dr. Eever

  Dr. Eever Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 738
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä tämä myös olisi ajankohtaista.

  Ite painan reilun 100 kiloo ja haluaisin nähdä painorajan, en kyllä löytänyt Ikean tuotetiedoista... ärsyttävää.
   
 17. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 652
  Saadut tykkäykset:
  173
  Muron ketjussa ainakin näytti moni painavampi kaveri käyttävän ihan hyvillämielin Markusta. Itsekin 100-kiloisena kaverina olen ihan luottavaisin mielin tässä asiassa.
   
 18. jarppis

  jarppis Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.09.2004
  Viestejä:
  117
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kannattaa olla säädettävät käsinojat, jolloin ne voi säätää siten, että tuoli menee mahdollisesti myös pöydän alle. Näin ei myöskään tarvitse istua kilometrin päässä pöydästä/näppiksestä, kun tuolilla työskentelee.
   
 19. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 652
  Saadut tykkäykset:
  173
  Ikean Markus saapui runsaan viikon toimituksen jälkeen postiin, josta sen noudin. Se toimitettiin kahdessa toisiinsa kiinnitetyssä pahvilaatikossa, jotka jaksoi helposti kantaa sylissä kotiin. Tuolin kokoamisohjeet olivat pelkästään kuvalliset mutta yksinkertaiset -- ainoa asia mikä mietitytti oli se, kuinka kireällä noita ruuveja esim. istuimen alaosaan uskaltaa vääntää. Kokoamisessa kesti vajaa 20 minuuttia, eikä ongelmia ollut.

  Markus on tyylikkäin työtuoli, mitä olen nähnyt. Se on virtaviivainen ja yksinkertaisen tyylikäs -- se ei hengi "konttoria". Musta nahka/tekonahka ja himmeän kromiset metalliosat ovat kuin yksi yhteen modernien iMacin kanssa -- jollainen sattuu tuolin edessä komeilemaan. Mukavan lisävivahteen antaa selkänojan tuulettava verkkoalue, joka antaa lähes hologrammimaisen vaikutelman sitä katsellessaan.

  Istuinosa on mukavan leveä ja minunlaiseni 100-kiloinen 185-senttinen mies istuu todella mukavasti siinä. Aitoa nahkaa oleva istuin tuntuu pehmeän jämäkältä takamuksen alla. Tässä vaiheessa se hieman narahtelee, mutta kulutuksella ja mukaan tilaamallani Absorb-hoitoaineella tuo ääni lähtee aikanaan pois. Kaasujousimekanismi toimii ongelmitta.

  Selkänoja on pitkä ja tukeva. Alkuun vierastin alaselkään kohdistuvaa pehmustetta, joka alkuun tuntui omituiselta "kummulta" selkänojassa, mutta esimerkiksi istuessa ilman, että nojaa yläselällä ja päällä selkänojaan, se tukee alaselkää mukavasti. Selkänojaa voi säätää istuimen alla olevasta nupista enemmän tai vähemmän periksiantavaksi, ja vasemman puolen vivusta selkänojan saa taakse -- on mukavaa surffailla netissä tai katsella klippejä "rennossa" asennossa. Käsinojat ovat tukevat ja hyvät.

  Yhteenvetona olen erittäin tyytyväinen Ikean Markus -työtuoliin: se päihittää tyylikkyydessään jokaisen ennen näkemäni työtuolin ja tuntuu tarpeeksi tilavalta ja jämäkältä isommalle istujallakin. Ei tätä turhaan ole kehuttu! :thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup:

  HOX: Ilmeisesti eräänlainen yleisempi vika Markus-tuoleissa on ollut tuolin vinkuminen, kun sitä käyttää. Tämä ilmeisesti voidaan korjata ruuvaamalla istuinosa irti mekanismista ja suihkuttamalla silikoni- tai teflonsuihketta (ilmeisesti silikonisuihke on suositumpi) tähän mekanismiin. Onneksi omassa tuolissa ei moista ilmiötä ole.
   
 20. Kaitzu

  Kaitzu Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.07.2001
  Viestejä:
  3 422
  Saadut tykkäykset:
  19
  Just joo, kyllä tuo ihan 100% konttoria on :sick:

  [​IMG]