Twin Peaks

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Jorse, 12.06.2005.

 1. Dr. Jacoby

  Dr. Jacoby Käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  06.10.2014
  Viestejä:
  154
  Saadut tykkäykset:
  3
  Olihan se liian hyvää ollakseen totta.
   
 2. Mastema

  Mastema Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.11.2006
  Viestejä:
  1 230
  Saadut tykkäykset:
  21
  Mikä?

  123456790
   
 3. ipeniemela

  ipeniemela Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.09.2004
  Viestejä:
  794
  Saadut tykkäykset:
  56
 4. Valentino

  Valentino Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.03.2008
  Viestejä:
  546
  Saadut tykkäykset:
  43
  En oikein ymmärrä, miten tarinaa voi jatkaa (näin pitkän ajan jälkeen).

  Yritin katsoa sarjaa reilut 20 vuotta sitten, mutta se tuntui pitkästyttävältä jo muutaman jakson jälkeen ja sai jäädä siihen. Katsoin sarjan kokonaisuudessaan, kun se muutama vuosi sitten esitettiin. Ensimmäinen kausi menetteli, mutta kun sen lopussa selvisi, että isukki oli päästänyt tyttärestään ilmat pihalle, jatko toiselle kaudelle tuntui aika tarpeettomalta. Tarina muuttui melko älyttömäksi (lue: tylsäksi). Sarjan kiinnostus loppui ensimmäisen kauden lopussa.

  Twin Peaks on selvästikin huimasti YLIARVOSTETTU sarja, vaikka se olikin aikanaan sekavan kerrontansa vuoksi aikaansa edellä.
   
 5. arthur

  arthur Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  2 430
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jo alkuperäisessä sarjassa vihjattiin jatkosta 25 vuoden päästä.
  Itse veikkaan, että nämä uudet jaksot eivät ole "suoraa jatkoa", vaan löyhemmin alkuperäiseen liittyvää.
  Eihän kaikkien tarvitse kaikesta tykätä. Erityisesti " juonen" ystävät eivät käsittääkseni Twin Peaksistä niin tykänneet.
  Kakkoskautta pidetään yleisesti ykköstä selvästi heikompana. Esim. David Lynch ei ollut siinä juuri osallisena.
  Saattaa olla. Suosio kerää suosiota, jne.Toisaalta: yliarvostus on viime kädessä mielipideasia, jolla ei ole niin kovasti merkitystä.
   
 6. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 611
  Saadut tykkäykset:
  282
  Murhaajan henkilöllisyys selvisi kakkoskauden puolivälin paikkeilla. Ensimmäinen kausihan oli vain 8 jaksoa, toinen kausi 22 jaksoa.

  Pääsinpäs pätemään jälleen.
   
 7. Snpp

  Snpp Ehkä se on pora. Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.03.2001
  Viestejä:
  965
  Saadut tykkäykset:
  3
  Höpsis. Uusintakatselukierros menossa todella pitkän ajan jälkeen ja edelleen toimii. Ja monia kerrassaan huikeita kohtauksia, joita ei tule TV-sarjoissa kovin usein vastaan.
   
 8. Valentino

  Valentino Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.03.2008
  Viestejä:
  546
  Saadut tykkäykset:
  43
  Luonteva ensimmäisen kauden päättymisen paikka olisi tietenkin ollut murhaajan paljastuminen.
   
 9. mdk 5.1

  mdk 5.1 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.06.2003
  Viestejä:
  1 014
  Saadut tykkäykset:
  98
  Viimeksi muokattu: 16.10.2014
 10. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 744
  Saadut tykkäykset:
  740
  Tuli katsottua joulun välipäiväohjelmistona sarja ensimmäistä kertaa kokonaisuudessaan (+ leffa). Silloin aikoinaan alkuperäiskierroksella tuli seurattua (tod.näk. hyvin) lyhyen aikaa kunnes jostain syystä seuraaminen lopahti. Olihan sarja iso juttu silloin ja se on sitä edelleen! Joku idiootti oli kuitenkin jo spoilannut tässä vuosien varrella murhaajan :grr:, joten osasi odottaa selviämistä tiettyyn suuntaan.

  Sarjan tunnelma on mahtava. Tunnelma luodaan heti pilotissa ja se pysyy yllä varsin hyvin sarjan loppuun asti. Badalamentin musiikki ja muu äänimaailma (sumutorvi, poijujen kilkatus) on erittäin suuressa roolissa tunnelman luomisessa. Lueskelin huvikseni tämän ketjun alkupäätä ja moneenkin asiaan voisi kommentoida näin vielä kymmenenkin vuoden päästä. Mutta tyydytään musan osalta sanomaan vain, että itselleni ehkä sarjan kovin juttu on nimenomaan Laura Palmerin teema, joka soi lähes aina tunnelatautuneimpien kohtausten aikana. Tästä parhaiten jäänyt mieleen Leland Palmer kuullessaan tyttärensä kuolemasta ja
  kuollessaan.
  Kyseessä siis raita, jossa nostatetaan ja huipun jälkeen palataan tummempaan muudiin. Teeman säveltämisestä on mielenkiintoinen video YouTubessa, jossa Badalamenti kertoo teeman synnystä. Meni näin lyhyesti referoiden niin, että Lynch ja Badalamenti istuivat pianon ääressä ja Lynch alkoi kuvailemaan tilannetta ja tunnelmaa, johon Badalamenti improvisoi. Tämä improvisoitu versio jäi lopulliseksi.

  Näytteleminen osuu kautta linjan nappiin. Sopivan ylitse menevää näyttelemistä, jolloin kohtauksiin tulee ajoittain absurdiuttakin. Tämä on mielestäni yksi Lynchin ehdottomia vahvuuksia. Itse hahmoissakin sopivaa kaheliutta kautta linjan.

  Juoni on se mistä tulee miinuksia. En ole tutkinut niin tarkkaan sarjan historiaa, mutta oletan, että päätös toisesta huomattavasti ensimmäistä pidemmästä kaudesta on tehty sarjan suosion perusteella. Tämä on johtanut siihen, että sarjan kantava juoni ja lupaus ("kuka murhasi Laura Palmerin") kantaa vain hieman toisen kauden alkuun. Kuulemma tv-yhtiö vaati, että tämä juonikuvio olisi pitänyt selvitä jo ensimmäisen kauden loppuun mennessä ja toisaalta taas Lynchiä ja Frostia on jälkikäteen harmittanut juonikuvion ratkaiseminen niin aikaisessa vaiheessa kuin lopulta tapahtui. Jälkiviisaasti todeten ehkä olisi ollut etu, että kaudet olisivat olleet tasaisemmin jaetut jaksojen suhteen ja toisaalta myös juonen. Ensimmäinen kausi olisi kannattanut olla Laura Palmeriin keskittyvä ja toinen Earleen. Tuohon aikaan ei vielä tunnettu nykyistä sarjamallia, jossa kaudet on tusinan jakson mittaisia vaan täysi kausi tarkoitti 23-24 jaksoa, joten siksi todennäköisesti tuo toinen kausi niinkin pitkä kuin on. Itse juonessa ja tarinan kuljetuksessa ei kauden vaihtumista huomannut näin putkeen katsoessa. Kuten jo todettu, juoni lässähtää hetkeksi Lauran murhaajan selvittyä toisen kauden alkupuolella. Toisen kauden loppupuolen
  Annie+Coop -kuvio
  tuntuu väkinäiselle ja päälleliimatulle.
  Coopin hahmoon ei istu salamaihastuminen (toisaalta Coopillakin on puolensa kuten kaikilla muillakin sarjan hahmoilla)! Annie-hahmosta tarina kertoo, jotta kirjoitettiin mukaan, koska MacLahlanilla ja Lara Flynn Boilella oli kuvausten aikaan suhde ja (LFB tai molemmat) ei(vät) halunneet, että Cooperin suhde Audreyn kanssa kehittyy alkuperäisen suunnitelman mukaisesti. Ehkä siksi myös Audreylle kirjoitettiin rakastajakuvio.

  Leffa oli lievä pettymys. Toisaalta valotti Lauran taustaa näkökulmasta, jota pystyi vain aavistelemaan sarjan aikana. Pitää jossain vaiheessa katsoa fanedit, johon on lisätty mukaan poistetut kohtaukset ja katsoa toimiiko paremmin.

  Onko sarja maineensa ja IMDB-arvosanansa arvoinen? Ehdottomasti on. Mielestäni sarja ei ole vanhentunut lainkaan, vaan omintakainen kerronta ja juoni on säilyttänyt täyden tehonsa. En ole nähnyt hirveän montaa sarjaa alusta loppuun, mutta omasta mielestäni sarja on kokonaisuutena kaikkien aikojen paras pitkä sarja (laskien mukaan nekin sarjat, joista olen nähnyt vain osan).

  Oma arvosanani 4,5/5 (IMDB 9/10).  Vielä teknisestä puolesta, vaikka se nyt joillain verenpainetta tässä ketjussa nostaakin. Tuli katsottua tuoreelta BD-boksilta ja kuvan- sekä äänenlaatu huippuluokkaa. Pienenä tahrana efektikohtaukset, jotka vain SD-materiaalia. Toisaalta ymmärrän kyllä, ettei ole voitu lähteä tekemään uusiksi. Joitain satunnaisia kuvia muutenkin SD:nä, kuten humisevia puita yössä (lienee kuvattu videolle alunperinkin) ja jostain ihmeen syystä kirjastokohtaus myös ilman näkyvää syytä. Ehkä parempi lähdemateriaali puuttui jostain syystä. Pientä synkkaongelmaa yhdessä kohtauksessa tuli huomattua. Extroja ei ole vielä tullut katseltua. Erikoismaininta levyjen menuista, jotka ovat erittäin hyvällä maulla tehdyt.

  Sarjan katselulle toi oman mausteensa kesälomareissu, jolloin tuli käytyä myös sarjan päämaisemissa.
  Taru on tietenkin todellisuutta ihmeellisempää, mutta "sheriffin toimisto" oli nähdyistä paikoista edelleen lähinnä sarjan asua. Itse sahaa (sheriffin konttori oli oikeasti sahan konttori) ei ole enää olemassa, vaan vain piiput pystyssä alkukuvan maisemasta. Diner on alkuperäinen vain pilotissa ja leffassa, muuten käytetty lavastetta. Diner on edelleen olemassa, mutta kulahtaneena (itse asiassa paloi 15 vuotta sitten, jolloin saatettu nykyasuunsa). Mielenkiintoista nähdä, mitä maisemia nähdään uudella kaudella.

  Pidemmittä puheitta, erittäin kovat odotukset on uudelta kaudelta sen perusteella mitä tähän asti on tietoa tihkunut!
   
 11. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  11 087
  Saadut tykkäykset:
  485
 12. Duck Rogers

  Duck Rogers Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.02.2007
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  0
  No hemmetti! Sehän on itse Kuupperi kuvassa! Kahvi on mutta missä kirsikkapiiras?? Ah muistot, sarjaa tuli seurattua aikanaan tuoreeltaan telkusta ja kyllä oli teinille jännää ja outoa settiä.
   
 13. Reddington

  Reddington Käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  07.08.2014
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  17
  Mieshän alkaa muistuttaa kovasti erästä toista herraa. ;-)
   
 14. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  11 087
  Saadut tykkäykset:
  485
 15. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  11 087
  Saadut tykkäykset:
  485
 16. Anathor

  Anathor Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  11.12.2009
  Viestejä:
  933
  Saadut tykkäykset:
  52
  No toivottavasti nämä kaksi lempparisarjaa (X-files sekä Twin Peaks) saavat arvoisensa jatkon.
  Elämme oikeasti jännittäviä aikoja ja tuskin maltan odottaa.
   
 17. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  11 087
  Saadut tykkäykset:
  485
 18. Reddington

  Reddington Käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  07.08.2014
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  17
 19. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  11 087
  Saadut tykkäykset:
  485
 20. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  11 087
  Saadut tykkäykset:
  485