Twin Peaks

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Jorse, 12.06.2005.

 1. Sengir

  Sengir Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.05.2004
  Viestejä:
  321
  Saadut tykkäykset:
  6
  Lopetus kyllä jättää varaa monille tulkinnoille, joka lienee oli tarkoituskin. Lievää pettymyksen makua kumminkin finaali toi. Hyvä tempo hiipui finaalia edeltäviin jaksoihin nähden jotka tarjosivat enemmän sisältöä.

  Sheryl Lee on joko vanhentunut sattumalta aika pelottavan näköiseksi, tai sitten olemus on maskeerattu tarkoituksella. Joka tapauksessa sopii hyvin tunnelmaan.

  Kuinka moni muu odotteli aina autoajelukohtauksissa että milloin "woodsmanit" ilmestyvät pimeästä? :)

  Uniselitys olisi aivan hyvä. Esim. supervoimat omaava kumihansikaskäsi on juuri sellaista juttua joka kuulostaa unessa tapahtuneelta. Mielestäni kuitenkin Coopin pitäisi olla enemmän tapahtumien keskiössä, ja tarina on liian monisäikeinen uneksi. Tai ehkä viesti on että emme vain muista unista kaikkea.

  Audreyn tarina jäi harmillisesti irralliseksi, lukuunottamatta yhtä "käden" sanomaa lausetta. Samoin etova vertavaluva idiootti vankilassa (Billy?). Fanit toki keksivät montakin selitystä näille, mutta edes pientä tarinoiden aukaisua olisin kaivannut.

  Mikä idea oli Shellyllä ja hänen tyttärellään sarjan kannalta? tai autokolarin uhriksi jääneellä pojalla?
   
 2. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  Hyviä kommentteja tullutkin jo runsaasti, aika hyvin kiteytetty, itse miellän kanssa lopetuksen tollaiseksi. Tarinoita jätettiin "tarkoituksella" avoimiksi mikäli jatkoa syystä tai toisesta tulisi joskus. Missään mielessä tämä ei ollut täydellinen, kun puutteita löytyy aivan perustason tekemisistä, mutta tunnelma on parasta 2010-lukua tähän mennessä sarjapuolella ja Cooppi vetää roolinsa niin saatanan hyvin että pystiä pukkaa arvatenkin joka puolelta.

  4/5
   
 3. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 398
  Saadut tykkäykset:
  114
  Olisihan tuota jaksanut fiilistellä vielä vaikka kuinka pitkään, mutta tämäkin satsi kelpaa ja jää kyllä mieleen yhtenä hämmentävimmistä ja samalla myös riemastuttavimmista kokonaisuuksista mitä tulee tähän nimenomaiseen ilmaisumuotoon. Kunnon munille potkimista tuota arvoituksellista ja lohduttoman tuntuista finaaliläpsäystä myöten. Lynchille tyypillistä helppoja ratkaisuja viimeiseen asti välttelevää kerrontatyyliä, joka joko ihastuttaa tai vihastuttaa. Itse kyllä viihdyin tämän ilkikurisen kyyditsijän matkassa mainiosti, vaikka välillä oli kieltämättä niitä mitähän vittua nyt taas hetkiäkin vilkuttelemassa iloisesti sieltä tien varrelta. Kokonaisuutta on silti pakko arvostaa, sillä tällaisia vastaavanlaisia tapauksia ei vaan näin nykypäivänä tunnu ilmaantuvan.

  Kokonaisvaltaisessa tunnelman luonnissa oli kyllä onnistuttu esimerkillisen mestarillisesti (mm. audiosuunnittelu. Wow Bob Wow!) ja näyttelijäntyökin onnistui mielestäni avittamaan tässä nimenomaisessa asiassa aina silloin kuin pitikin. Kauden tärkein peluri oli tietenkin Kyle MacLachlan, jonka kohdalla on loppunut ne ylistyssanat jo aikaa sitten. Uusia on toki jo tilauksessa, sillä hän jos kuka ne tuosta valtavasta urakasta kyllä ansaitsee. Pallo on tosiaan nyt siellä Lynchin hallussa, että jatkaako vai ei. Minä ainakin nostan käden ylös sen merkiksi, että antaa vaan tulla lisää.
   
  Pazze tykkää tästä.
 4. +sp+

  +sp+ Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.08.2005
  Viestejä:
  249
  Saadut tykkäykset:
  2
  Olihan tämä aivan mahtavaa. Parasta että ei loppunut e17 "asian korjaukseen" johon hetken näytti menevän , vaan räjäytettiin potti e18:lla. Harvoin näkee tuollaista sarjan lopetusta. Jakso jossa ei liikaa kiirehditty, mutta oli kokoajan piinaava tunnelma mitä tapahtuu.
  Paha sanoa mikä tapahtui milloin, sen verran oli aikajanat sekaisin (esim.Lauran sama huuto tuli niin monessa kohtauksessa).Looppia tässä oli paljon ja siihen se mielestäni jäi pyörimään lopuksikin, niinkuin kausi päähäni.
  5/5
   
 5. lahkonen

  lahkonen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.06.2005
  Viestejä:
  624
  Saadut tykkäykset:
  25
  Jos lähdetään siitä, että Cooper matkusti ajassa taaksepäin ja vaikutti tapahtumien kulkuun siten ettei Laura Palmeria koskaan murhattu, seuraa tästä myös käsittääkseni se, ettei Richard koskaan syntynyt (joten poika ei jäänyt auton alle). Tämä oletus siis perustuu siihen, että Cooperin doppelgänger oli Richardin isä. Itse tulkitsin koko Richard-hahmon ainoastaan yleisenä maailman pahuuden ilmentymänä, eikä hänen tekemisillään ollut loppuviimein mitään merkitystä sarjassa muuten.
   
 6. lahkonen

  lahkonen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.06.2005
  Viestejä:
  624
  Saadut tykkäykset:
  25
  Vaikka itsekin pidin nimen omaan alkuperäisestä tv-sarjasta sen hienon ja unenomaisen tunnelman takia (joka tästä kolmoskaudesta puuttui lähes kokonaan), niin ongelmasi tämän uuden sarjan suhteen on koko ajan ollut ilmeisesti se, ettet ole ymmärtänyt ollenkaan mikä on oikea Twin Peaks David Lynchin mielestä.

  Tämä uusi sarja on erittäin lähellä Fire Walk with Me -elokuvaa sekä tunnelman että tapahtumien osalta ja kyseinen elokuva on epäilemättä Lynchin näkemys nimen omaan oikeasta Twin Peaksistä. Alkupeäisessä tv-sarjassa Lynch oli mukana vain osittain, eikä käsittääkseni ollut kovin tyytyväinen moneen asiaan siinä ja FWWM-elokuva olikin sitten puhtaasti Lynchin oman vision mukainen synkempi kuvaus sekä Laura Palmerin taustasta että niistä pimeistä voimista, jotka taustalla vaikuttivat.

  Varmasti suurin osa katsojista (minä mukaan lukien) silti odotti/toivoi enemmän alkuperäisen tv-sarjan tuntuista paluuta Twin Peaksiin, mutta ottaen huomioon Lynchin oman muun tuotannon ja varsinkin Fire Walk with Me -elokuvan, ei ollut oikeastaan mitään syytä olettaa, että Lynch tekisi mitään muuta kuin juuri sitä mitä hän parhaiten osaa.
   
 7. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 942
  Saadut tykkäykset:
  229
  Itselle tuli mieleen Lost Highway näistä parista viime jaksosta...
   
  Pazze tykkää tästä.
 8. Anathor

  Anathor Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  11.12.2009
  Viestejä:
  928
  Saadut tykkäykset:
  52
  Tämä kiteyttää asian just hyvin. Harmi että me ei saatu ihan sitä mitä oltaisiin haluttu tai tilattu..
   
 9. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 552
  Saadut tykkäykset:
  255
  Tulipa katsottua uuden kauden vanavedessä Fire Walk with Me ja Missing Pieces. Näin retrospektiivissä tarkasteltuna näissä on kyllä hirveästi viittauksia ja pohjustusta tämän 2017-sarjan tapahtumiin ja mytologian laajennuksiin, eli todellakin tämä on Lynchin "todellinen" visio, joka on varmasti muhinut pitkän aikaa. 90-luvun TP oli vain niin alisteinen sen ajan tv-sarjasäännöille ja realiteeteille, että saatiin tuollainen köpö saippuaoopperaparodia klassisella "whodunitilla". Onneksi sitä linjaa ei jatkettu. Lynch antoi vuonna 2017 sen, mitä tarvitsimme, ei sitä, mitä olisi haluttu. Hyvä näin! Viikonloppuna alkaa uusintakierros, ja uudelleenkatseluarvoa tuntuu olevan.
   
  lahkonen tykkää tästä.
 10. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 942
  Saadut tykkäykset:
  229
  Kunhan kämpän saneeraus on valmis ja jäis uuteen töllöön ja sounbariin fyffee, niin täytyy kaivaa fwwm esille ja katsoa myös uudet jaksot toiseen kertaan. Harmi vaan että on jo nähnyt ehkä parhaimman lopun mitä pitkään aikaan tv-sarjassa on ollut, nousee vieläkin käsikarvat pystyyn kun miettii sitä Cooperin paniikkia.
   
 11. HaGGe

  HaGGe Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.01.2010
  Viestejä:
  78
  Saadut tykkäykset:
  5
  https://www.alternativenation.net/twin-peaks-co-creator-reacts-season-4-mystery-idea/
  Mark Frost: “Peaks folk: Thanks for living the dream. Wherever life takes you, may the road always rise to meet your wheels… #TwinPeaks2017.”

  Tämä Frostin twiitti tukee kyllä vahvasti tuota mun teoriaa, että kaikki ovat uneksijoita.
   
 12. opelman

  opelman Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 592
  Saadut tykkäykset:
  56
  Ja Twin Peaks elää for ever jokaisen mielessä. Mutta jatkoa ei varmaan tule. Koska Richard tuli meidän maailmaan ja oikeisiin paikkoihin ja tiloihin. Mutta uudestaan joutuu nyt vähän katsomaan.
   
 13. +sp+

  +sp+ Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.08.2005
  Viestejä:
  249
  Saadut tykkäykset:
  2
  Oli muuten aika paljon tärkeitä juttuja Jättiläisellä ep1 ensimmäisessä kohtauksessa:
  "It is in our house now" (Sarah Palmer = Judy)
  " remember 430" (Matka, jonka Cooper ja Diane ajoivat autolla ep18:ssa, jotta pääsivät toiseen ulottuvuuteen)
  " Richard and Linda" ( Cooper/Diane herätessään).
  Tai noin ainakin itse mietin. Pakko kohta aloittaa uusinta kierros.
   
 14. Collusion

  Collusion Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.03.2005
  Viestejä:
  1 821
  Saadut tykkäykset:
  10
 15. htavilap

  htavilap Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  22.03.2007
  Viestejä:
  1 219
  Saadut tykkäykset:
  147
  Joulukuun 5. päivä blu-ray ja DVD kolmannesta kaudesta ulos lupailee Lynch twitterissä.
   
 16. pexxi

  pexxi Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.05.2000
  Viestejä:
  90
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei vaan! Kuka osaa kertoa, onko Jenkki-Amazonista saatava uuden kauden Blu-ray boksi region free?
   
 17. sokka

  sokka Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 709
  Saadut tykkäykset:
  294
  pexxi tykkää tästä.
 18. pexxi

  pexxi Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.05.2000
  Viestejä:
  90
  Saadut tykkäykset:
  0
 19. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 852
  Saadut tykkäykset:
  727
  Tuleehan tuo Suomessakin myyntiin ja tuosta Amazon boksista joudut vielä verot ja tullin maksamaan.
   
  pexxi tykkää tästä.
 20. pexxi

  pexxi Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.05.2000
  Viestejä:
  90
  Saadut tykkäykset:
  0
  Amazoniin lahjakortti Liekö tuo automaattisesti menee tulliin?