Twilight (2008)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 13.10.2008.

 1. paha_kuukkeli

  paha_kuukkeli Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.06.2007
  Viestejä:
  401
  Saadut tykkäykset:
  0
  On se ainakin minulle. Joskus tosin tuntuu, että kyvyttömyyteni kääntää aivoni siihen ns. off-asentoon sopii melko huonosti yhteen spekulatiiviseen fiktioon suuntautuneen kiinnostukseni kanssa. Ja ei, "vampyyrijuttu" itsessään ei ole "pöllö." Tarinan pitää olla looginen omien lähtökohtiensa puitteissa, ei todellisuuden.

  Ja älkää nyt pillastuko vaikka tätä haukunkin. Kyllä minun puolestani tästäkin saa pitää jos siltä tuntuu.
   
 2. vese

  vese Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.08.2005
  Viestejä:
  213
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos olisit katsonut muutaman kommentin ylöspäin, niin huomasit, että täällä on toinenkin joka on pitänyt leffasta. Ja en itseäni teiniksi laske ja tyttöpuolikin puuttuu :)

  Mutta enivei, hyvä pätkähän tämäkin oli. Ei pidä liian vakavasti ottaa, pääasia että leffasta nauttii.. ja tästä oli helppo nauttia ja pitää. Tullee hommattua kunhan blu-rayna julkaistaan.
   
 3. Aki

  Aki Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.05.2001
  Viestejä:
  314
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä katsoinkin, mutta jotenkin tuli kauheessa verenpaineessa taas vaan avauduttua :D

  Btw. Itse antaisin musiikki valinnoistakin ison plussan!
   
 4. itnortti

  itnortti Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.04.2006
  Viestejä:
  582
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tiesin leffasta sen verran että kyse on jostain vampyyrijutusta teinimaailmassa. Leffan alku oli hyvä. Aika nopeasti kävi selväksi että tämä on teinileffa mutta niistä tutut maneerit eivät puskeneet läpi niin voimakkaasti että olisi pitänyt lopettaa katsominen.

  Jossain vaiheessa homma alkoi kuitenkin tökkimään. Näissä nykyaikaisissa vampyyrileffoissa/sarjoissa häiritsee jo se että eiväthän nuo tyypit ole mitään vampyyrejä tyyliin Bela Lugosi. Yhtäkkiä vampyyrit voivat liikkua ulkona lähes (ja joskus jopa täysin) normaalisti. Sen lisäksi niillä on ties mitä muita taitoja tahansa. Tulee mieleen lähinnä joku x-men/ihmeneloset tyyppi joka juo verta.

  Toinen seikka liittyi tähän vampyyri-asian selviämiseen. Aika tyynesti tyttö otti koko jutun "ai ootte vampyyrejä no kiva juttu". Kaiken lisäksi nämä vampyyrit (jotka koittavat tietysti olla toitottamatta asiaa normaaleille ihmisille) olivat täysin ok siitä että yksi teinityttö tietää heidän salaisuutensa. :OI :OI

  Leffan jätin kesken mutta aika helppohan tuo on arvata mitä siinä tapahtuu. Leffaa voisi hyvin suositella sen kohdeyleisölle (teinitytöt?) joille tuo on varmasti suunnattukin.
   
 5. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 652
  Saadut tykkäykset:
  173
  Vuoden yllättäjä onkin (yllättäen) tämä elokuva. Tietenkin olin lukenut kaikki nämä "teinari" kommentit tästä elokuvasta, joten odotin sellaista ylimalkaisesti tehtyä huonoilla nuorilla näyttelijöille varustettua rainaa. Toisin kävi ja Twilight piti otteessaan läpi koko kestonsa. Se että elokuva on tehty nähtävän pienellä budjetilla, että siinä ei ole mukana isoja tähtiä ja ettei siinä edes ole väkivaltaa juurikaan kertoo, että siinä on jotain erityistä sillä se kaikesta tästä huolimatta oli onnistunut.

  Kaikki lähtee tästä pääosaparista. Kristen Stewart näyttelijä roolinsa uskottavasti siinä mielessä, että hänen uskoi olevan maanläheinen, hieman outo ja rakastunut Edwardiin. Jos roolissa olisi ollut joku lindsaylohan, niin Twilight olisi ollut MTV-raina. Robert Pattersonilla olikin sitten vaativampi urakka Edwardin roolissa, mutta tämä cedricdiggory taisi saada Dumbledorelta ennen kuolemaansa jonkinlaisen taikaloitsun, sillä mies veti todella hyvin. Olihan ne ilmehdinnät (oikeastaan molemmilla) välillä vähän... no kokeellisia, mutta eivätpä ne sopimattomiakaan olleet. Sivuroolien näyttelijät vetivät hekin rooliinsa kunnialla, joskin mukaan toki oli eksynyt kliseisempiä pahiksiakin.

  Ohjaaja Hardwicke, nainen muuten, loihti kyllä Twilightista odotettua paremman elokuvan, joka oli kuvattu kauniisti, jonka tunnelma piti otteessaan ja jossa jopa nuo ehkä vähän "old school movie magicilla" tehdyt vampyyriefektit toimivat. Tässä elokuvassa sitä sielua oli yllin kyllin, sillä onttoutta en paikallistanut missään kohtaa. Ei saisi ajatella seksistisesti, mutta ehkä juuri naisen kosketus ohjaajan pallilta oli se, mikä juuri tällaista tarinaa tehtäessä toimii.

  4/5 :naminami::naminami::naminami::naminami:
   
 6. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 977
  Saadut tykkäykset:
  425
  Jotain outoa viehätysvoimaa tässä oli. Tykkäsin. Voisin melkein kompata sanasta sanaan noita Elviksen sanoja.

  ***½
   
 7. Mama

  Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.11.2003
  Viestejä:
  2 686
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yritin. Ei vaan pysty katsoon pokkana. Liian hapokasta.
   
 8. Streami

  Streami Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.01.2004
  Viestejä:
  800
  Saadut tykkäykset:
  3
  Vaikka päällepäin täyttä teinihömppää, on tässä kuitenkin loistavasti onnistuttu herättämään henkiin vampyyritarinoiden piilotettu teema teinitytön seksuaalisesta heräämisestä ja naiseksi kasvamisesta. Symboliikkahan on että vampyyri (poika) vuodattaa neitsyen verta ensimmäisen kerran johdattaen hänet näin yöelämään ja syntiin. Tässä kylläkin kristilliset arvot voittavat ja tyttö säilyttää immenkalvonsa. Mitenköhän tarina jatkuu, voittaako lihan himo lopulta? Kiinnostavin on kohtaus, jossa poika sanoo "olen vahvempi kuin luulin ja pystyn vastustamaan himoa", johon tyttö vastaa "minä en". Mahtavaa tekstiä, jonka syvemmät merkitykset tuskin aukeavat kohdeyleisölle, ainakaan tietoisesti.

  Aina kun vampyyrit pitää päivittää uusille sukupolville, niin näin se pitää tehdä.
   
 9. Anathor

  Anathor Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  11.12.2009
  Viestejä:
  928
  Saadut tykkäykset:
  52
  Hyvinhän tuon pystyi katsomaan, vaikka ennakkoon olikin lievät teinihömppä-odotukset niin ihan hyvä leffa kyllä oli enkä sinänsä ihmettele suosiota ollenkaan.
  Kuten jo mainittukin täällä niin oiva päivitetty versio vampyyreistä uusille sukupolville.
   
 10. tsinivuo

  tsinivuo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.03.2002
  Viestejä:
  3 907
  Saadut tykkäykset:
  1
  Sama. Pakko oli vaihtaa kanavaa viiden minuutin jälkeen. :sick:
   
 11. Mama

  Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.11.2003
  Viestejä:
  2 686
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllähän tässä kuitenkin pitää pystyä säilyttämään itsekriittisyys siinä että eipä se lopulta syvyyttä tuo vampyyritarinaan myöskään Kate Beckinsale tiukassa nahka-asussa mutta toinen tykkää toisesta, toinen toisesta.
   
 12. Willy

  Willy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.05.2006
  Viestejä:
  210
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jotakuinkin sitä, mitä odotinkin. Romanttista höttöä, jossa juonta ei paljon ole, eikä kässäripuoli toimi oikein muutenkaan. Ja tämä pääpari ei kiinnosta lainkaan, eivätkä Pattinson ja Stewart osaa näytellä. 1/5
   
 13. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 959
  Saadut tykkäykset:
  115
  Mikä mua vaivaa? Katsoin tämän leffan toiseen kertaan. No joo, elämässä on kaikenlaisia tilanteita, ja tuli vedettyä veto että katson Twilightin. Ja ne kaksi seuraavaa osaa. Katsoin siis, ja täytyy sanoa, että eihän tässä nyt ollut oikein meikäläiselle tarkoitettu leffa kyseessä. Joku teistä luulee, että olen 14-v tyttö, mutta en ole. En siis kuulunut kohderyhmään. 1/5. Tuossa yllä on "vähän asiallisempaa" arviota leffasta sitä kaipaaville.
   
 14. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Melko sairasta touhua. :eek: Jää alastomat riehujat kakkoseksi tosin myönnettävähän se että tuli kanssa jokin aika sitten katsottua jokin osa näistä, mikä en muista enkä halua..
   
 15. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 494
  Saadut tykkäykset:
  256
  Ei tämä nyt niin huono ole, eikä jatko-osatkaan aiheuttaneet mitään paniikkioireita. (tosin vasta kolme ekaa olen nähnyt, neljäs vielä näkemättä)
  Miespuoliset pääosanäyttelijät on kyllä huonoja, ei voi ymmärtää millä perusteilla heidät on valittu. En toki kuulu kohderyhmään joten en ehkä osaa arvostaa heidän ulkonäköään riittävästi. Tarinassa ei sinänsä ole vikaa mutta toteutus kaipaisi hiomista. Mieluummin tätä kuitenkin katsoo kuin jotain harrypotteria.