TV-valmiudet sisältävän HTPC-verkon rakentaminen WLANilla joka huoneeseen.

Keskustelu osiossa 'HTPC eli Home Theater PC' , aloittajana JuZe, 05.09.2011.

  1. JuZe

    JuZe Guest Guest

    Liittynyt:
    09.02.2005
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Koittakaa sietää, kyselen asioita joista täällä on varmasti jo keskusteltu useammassakin paikassa, mutta en apua kuitenkaan etsimisestä huolimatta kohtuullisessa ajassa löytänyt. Ja ongelmani on ehkä tavallista monisyisempi, jolloin tätä threadia voidaan käyttää ns. "tiedon kokoamiseen"... :D

    Lähtötilanne itselläni on seuraava: asun kaksikerroksisessa rivitalossa, jossa kuitenkin television kaapelipistoke tulee vain yhteen kohtaan yläkerrassa. Makuu- ja leffahuone ovat kuitenkin alakerrassa, jolloin niihinkin olisi mukava saada televisio näkyviin. Vaihtoehtojahan on silloin ymmärtääkseni kolme: ensimmäinen olisi vetää televisiokaapelia a) lattian läpi, tai b) pinta-asennuksena esim. portaikossa. Ei kovin näppärää tai siistiä. Toinen vaihtoehto on sijoittaa useita digibokseja kyseisen televisiopistokkeen välittömään läheisyyteen, haaroittaa piuhaa, ja analogisilla, langattomilla kuvansiirtolinkeillä (ties mitä ovat oikeilta nimiltään) siirtää kuvaa ja ääntä alakertaan, sekä kaukosäätimen käskyjä yläkertaan. Tämä ratkaisu on nyt käytössä, mutta kuvan laatu ja järjestelmän toimintahäiriöt (analogisuus) vaivaavat, eivätkä nuo useat digiboksit kasassakaan kamalasti silmää miellytä. Kolmas vaihtoehto olisi käsittääkseni HTPC, joka on jo jonkin aikaa siintänyt mielessäni, mutta en ole sitä vielä voinut toteuttaa, koska se tuntuu vaativan melkolailla enemmän asiantuntemusta kuin peruskoneen hankinta. Siksi seuraavassa tyhmiä ja ehkä vähän fiksumpiakin kysymyksiä aiheesta.

    Heti alkuun siis tekemäni olettamukset, korjatkaa jos olen väärässä:
    • Voin rakentaa järjestelmän, jossa ns. pääkoneen sisältä (=yläkerrassa, televisiokaapelin lähellä) löytyy tarvittavat tv-virittimet (kaapeliverkkoon), riittävän suuret kovalevyt ja tarvittavat Blu-Ray yms. asemat.
    • Tällä "pääkoneella" korvaan tallentavat digiboksit sekä erilliset Blu-Ray soittimet.
    • Tältä "pääkoneelta" pystyn striimaamaan televisiokuvaa (jopa HD) livenä useammille vastaanottimille Wlanin kautta.
    • Esim. televisio-ohjelmia tms. voidaan laittaa miltä tahansa päätekoneelta tallentumaan, ja käyttöliittymä on helppo sekä tarvittaessa kaukosäätimellä operoitavissa. Toki surffailuun voi ottaa käyttöön langattomat hiiret ja näppäimistöt.
    • Vastaanottaviksi koneiksi riittävät hyvin yksinkertaiset tietokoneet (=halvat), joiden ainoat funktiot on toimia Wlan-vastaanottimina, sekä video- että audiolaitteiden ohjaajina (kaukosäädöllä).
    • Tällaisella järjestelmällä voisin millä tahansa päätelaitteella (=vastaanottotietokone) kuunnella musiikkia, katsella suoraa televisiokuvaa sekä pääkoneen tallenteita itsenäisesti, riippumatta mitä muissa huoneissa ja muilla koneilla tehdään.

    Jos edellämainitut asiat ovat mahdollisia, kuinka atomeista joudun järjestelmän rakentamaan? Eli löytyykö esim. "pääkoneeksi" riittävän monipuolista ja tehokasta laitetta valmiina (maksimissaan 5 televisiokanavaa pitäisi pystyä striimaamaan yhtä aikaa, JA vielä hallitsemaan mahdollisia samanaikaisia tallennuksia tms.)? Ja mikäli ei, niin montako tv-viritintä mahdollisesti tarvitsen, millaisen emolevyn, prosessorin, kotelon tms.? Päälaitekin kun tulisi näkyville ja toimisi suoraan yläkerran olohuoneen tallennusvälineenä/musiikkikeskuksena, niin se saisi olla katseenkestävä ja mahdollisimman hiljainen. Ilmeisesti yhdelläkin virittimellä voidaan samasta kanavanipusta poimia tarvittaessa useampi kanava, mutta onko tällaisista näin laajoista virityksistä käytännön kokemuksia..? Entä millaisia nämä vastaanottavan pään tietokoneet voisivat olla? Varmaankin vaativin kohta on HD-toisto..? Entä asettaako Wlan-verkon nopeus tai kapasiteetti tällaisessa tilanteessa jo rajoituksia? Mitä muita asioita projektissa tulisi huomioida..?

    Anteeksi vielä osin varmasti yksinkertaisistakin kysymyksistä, mutta arvostan todella, mikäli asiantuntevammat voisivat neuvoa aiheessa. Tai laittaa linkkejä kohtiin, missä ko. ongelmia on käsitelty, tai valottaa, mikäli joku muukin on vastaavaa järjestelmää viritellyt... ;)
     
  2. Slarti

    Slarti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.03.2005
    Viestejä:
    508
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vastaava systeemi on itselläni toteutettu MediaPortalilla jossa yhdessä koneessa (serveri) on viisi DVB-C -viritintä ja MediaPortal TV-Server asennettuna. Tämä on vanhaa halpaa rautaa jossa kuitenkin n.10 teraa tallennustilaa kaikenlaiselle materiaalille. Kone hoitaa kaikki käskyt jotka saa asiakaskoneilta (client) eli tallennukset, median jaon ja jopa valaistuksen ohjauksen. Tähän kaikkeen ei tarvita kovinkaan tehokasta konetta. Taitaa olla joku kaksiytiminen vanha AMD joka hoitaa asiat nikottelematta. Kone on minulla kaapissa piilossa ilman näyttöä. Hallinnan ja konffaukset hoidan remote desktopilla clienteilta.

    Clientit ovat sitten asia erikseen. Näihin olen saanut uppoamaan rahaa huomattavasti enemmän koska ovat esillä ja tyylikkäät kotelot ovat kalliita. Rauta sinänsä ei ole kallista kunhan katsoo että näyttis suoriutuu lomituksenpoistosta ja DXVA-purusta kunnialla.

    Ehdoton pullonkaula on tuo WLAN. Voin kertoa heti että ei tule onnistumaan. Kunnollinen LAN hyvällä reitittimellä on pakollinen jos meinaat viidelle (!) eri clientille striimata samaan aikaan.

    Maksullisten HD-lähetyksien HTPC:llä katselu on myös mahdotonta CI+ linkitys-paskan takia (kaapelipuolella vuokrattava conax poikkeus).

    Nyt nukkumaan. Voin kertoa huomenna lisää jos kiinnostaa.
     
    Viimeksi muokattu: 05.09.2011
  3. JuZe

    JuZe Guest Guest

    Liittynyt:
    09.02.2005
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ensinnäkin, suuret kiitokset hyvästä ja kattavasta vastauksesta! :) Toki mielelläni lisääkin kuulen, jos haluat ja jaksat kertoa, mikä tahansa tieto auttaa tässä tilanteessa eteenpäin! Esim. järjestelmän asennuksen vaikeus (lähinnä siis softapuoli, joutuuko paljon soveltamaan, vai löytyykö tänä päivänä ohjelmistot jo melko kattavina valmiina?), päivittäinen päivitystarve ja muut vastaavat asiat kiinnostavat, lisäksi heräsi muutama kysymys vastauksistasi:

    Ei tuo viisi yhtäaikaista sreamia pakollinen ole, mutta sen verran niitä client-koneita olisi tulossa, ja mukavahan olisi jos kaikkia voisi käyttää yhtäaikaa. Mihin streamien määrään olisi sitten mahdollista päästä Wlanin kautta? Koska LAN-piuhojen vetäminen romuttaisi koko alkuperäisen tarkoituksen, jossa ideana olisi saada televisio ym. palvelut näkymään joka huoneessa langattomasti... :confused: Asiaa enempää tuntematta joskus itsekseni laskeskelin, että normaali televisiolähetys streamina vie kaistaa n. 7-10mbit/s, tällä laskukaavalla Wlaninhan pitäisi riittää aika pitkälle? Vai missä kohtaa logiikassani on virheitä..? :eek:


    Voisitko avata tätä hiukan enemmän? Siis jostakin lueskelin, että tietokonekäytössä tuo CI+ on viritinkohtainen, ja siksi hyvin ongelmallinen useamman virittimen htpc:ssä. Mutta eikö tähän ole mitään kiertokeinoa? Ja mitä tarkoitat tuolla poikkeuksella kaapelipuolen conaxilla?
     
  4. Slarti

    Slarti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.03.2005
    Viestejä:
    508
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yksinkertaisimmillaanhan tuo on vain serverin laitto kondikseen ja sitten yhden clientin säätäminen sopivaksi josta levykuva neljään muuhun. Käytännössä kuitenkin säätämistä riittää ihan kiitettävästi. Skinit, pluginit, koodekit ja niiden konffaus mieleisiksi ovat aikaavievää puuhaa. Riippuu ihan omista tarpeista ja mieltymyksistä. Helpoimmillaan muutama tunti, vaikeimmillaan vuosi tai pari...:rolleyes:

    Itselläni on kokemusta lähes ainoastaan MediaPortalista. Linux ja XBMC ovat minulle tuntemattomampia systeemeitä mutta ilmeisesti nykyään jo toimivat kohtuu kivuttomasti.

    Ei ole viime aikoina tarvinnut suuremmin säätää kun sai kaikki toimimaan. Serveriä joutui aiemmin boottailemaan välillä mutta nyt sekin on hurissut ongelmitta monta kuukautta putkeen. (Windows-kone; what do you expect?;))

    Tein pienen testin. Otin läppärin kainaloon ja kokeilin yhdellä streamillä ympäri kämppää.

    TV1, streami 7-8mbps. Toimi hyvin samassa huoneessa tukiaseman kanssa. Myös viereisessä huoneessa mutta kauimmassa (kolme seinää ja kylppäri välissä) alkoi pätkimään.

    Nelonen HD, streami 17-18mbps. Toimi hyvin samassa huoneessa, viereisessä pätki pahasti, kauimmassa ei ollenkaan.

    Eli jos saat wlanin toimimaan jokaisessa huoneessa vähintään 20mbps nopeudella ja tukiasema jaksaa ylläpitää useaa sen kokoista streamia yhtäaikaa, systeemi toimii. Serverin pitää tietysti olla piuhalla tukiasemassa kiinni. Jos keksit miten saat noin nopean langattoman verkon ympäri kämppää, kerro minullekin:thumbsup:


    CI+ moduuleita ei ole, eikä tule HTPC:lle. Tavallisia CI-moduuleita saa mutta ne eivät tue linkitystä. Kaapelioperaattorilta saa vuokrata tavalliseen CI-paikkaan käyvän linkitettävän CAM:in jos omistaa vanhan CableHDready töllöttimen. Tämän voi sitten törkätä HTPC:n CI-moduuliin ja maksullisten HD-kanavien *pitäisi* näkyä.

    Melkoista kikkailua ja CAM:ia ei saa samaan aikaan usealle virittimelle. Tässä ketjussa lisää aiheesta.
     
    Viimeksi muokattu: 06.09.2011
  5. Kipee

    Kipee Guest Guest

    Liittynyt:
    20.11.2007
    Viestejä:
    246
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yksi ongelma ainakin g-wlanista, n-sarjasta ei tietoa, on että jos tukiasemassa on kiinni useampi kuin yksi laite, kaista jakautuu näiden kahden laitteen kesken. Eli jos kyetään liikkumaan teoreettisella maksimilla, 54Mbit/s niin kahden koneen kanssa yhden koneen kaista on enää 27Mbit/s...Kun tätä jatketaan niin viiden koneen kanssa kaistaa ei enää kuin about 10Mbit/s /kone. Tämäkin vain ihanneolosuhteissa.
     
    Viimeksi muokattu: 07.09.2011
  6. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    jos ei ole kätevää vetää ethernet piuhoja, harkitse sähköverkon kautta käytettävää lania

    mulla käytössä ja nykyään sellaisen kautta saa aika liukkaasti tavaraa liikkumaan
     
  7. JuZe

    JuZe Guest Guest

    Liittynyt:
    09.02.2005
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toi oli itseasiassa se idea, jota aloin kanssa miettimään kun masennuin Wlanin mahdollisuuksiin (tosin osoitteessa http://www.wisegeek.com/what-factors-impact-wlan-speed.htm oli muutama hyvä pointti, mm. reitittimien antennien vaihto parempiin yms., lisäksi maksiminopeus 600Mbit/s kuulostaa siltä, että muutaman seinänkin läpi tulisi vielä riittävä määrä dataa..?), millaisilla nopeuksilla sähköverkkoreitittimillä saa nykyään dataa liikkumaan? Ja onko noissa systeemeissä vaiheella kuinka paljon merkitystä nopeuden kannalta? Kun siis maalaisjärjellä ajateltuna dataa syötetään vain yhteen vaiheeseen, jolloin vaiheen sisällä data varmasti liikkuu suunnitellusti, mutta vaiheiden välillä olisi helppo kuvitella datan hidastuvan..? Itselläni ainakin voi ko. asia muodostua ongelmaksi, koska ylä- ja alakerrassa on pääsääntöisesti eri vaiheet.

    Kiitoksia taas pohdintaan osallistuneille! :thumbsup:
     
  8. JuZe

    JuZe Guest Guest

    Liittynyt:
    09.02.2005
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt viimeistään paljastuu, miten :hitme: oon, mut siis Wlan standardissa 802.11n teoriassa datansiirtonopeus on maksimissaan 600Mbit/s, onko joitakin esteitä miksi tuohon ei olisi mahdollista päästä? Koska maalaisjärjellä tuollainen kaistahan riittäisi varmasti, vaikka muutama seinäkin hiukan jarruttaisi datan liikkumista..?
     
  9. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 328
    Saadut tykkäykset:
    283
    Muutama seinä ei jarruta 'hiukan' vaan paljon datan liikkumista langattomassa verkossa, itsellä 802.11n (Asus RT-N56U) hyytyy 20-30Mbit/s vauhtiin parin kiviseinän ollessa välissä. Smallnetbuilder on erittäin pätevä paikka tutustua aiheeseen ja testeihin, suosittelen tuolta Wireless Basics osioon tutustumista.

    Wlanin kautta en lähtisi edes yrittämään mitään yhteyksiä mitkä vaativat jatkuvaa ja tasaista nopeaa bittivirtaa huoneesta toiseen. Samaa ovat muutkin täällä sanoneet, joten kannattaa laittaa paukut muiden ratkaisujen miettimiseen.
     
    Viimeksi muokattu: 12.09.2011
  10. JuZe

    JuZe Guest Guest

    Liittynyt:
    09.02.2005
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minkä standardin mukainen Wlan sulla on? Itse en näistä standardeista juuri enempää ymmärrä kuin mitä luin tuolta (http://www.wisegeek.com/what-factors-impact-wlan-speed.htm), mutta kuvittelisin että tuo 802.11n maksimi 600Mbit/s riittäisi aika pitkälle, varsinkin kun mulla datan pitäis maksimissaan/pahimmillaan liikkua n. 3-4m, ja maksimissaan lattian ja yhden seinän läpi, varsinkin jos hankkii tehokkaimman reitittimen (http://www.hardware.fi/artikkelit/a...t-verkot-yhdeksan-802_11n-reititinta-testissa) ja vaihtaa vielä vaikka reitittimen antennit parempiin. Mut tää siis jää nähtäväksi, mikäli kukaan ei saa ammuttua näitä lähes pelkkään mutuun pohjautuvia fantasioitani tuhoon tuomittuina ajoissa alas...
     
  11. JuZe

    JuZe Guest Guest

    Liittynyt:
    09.02.2005
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mutta testien mukaan (tässä yksi: http://www.hardware.fi/artikkelit/a...erkot-yhdeksan-802_11n-reititinta-testissa/17) mm. eri reitittimillä on huomattavia eroja juuri etäisyyksien ja esteiden hallinnassa, jolloin suuret etäisyydet ja väliseinätkään eivät parhaimmillaan kamalasti heikennä tulosta. Mm. kyseisen testin voittajaksi valittu Linksys WRT610N kykeni melkoisiin UDP-striimaus nopeuksiin (>120Mbit/s) myös seinien läpi. Ja kun itselläni ei ole etäisyyttä kuin tuo 3-4m maks., ja pahimmillaan lattian (kiviseinää vastaava) ja ohuen kipsilevyseinän läpi, niin jotenkin silti jaksaisin uskoa että tuo 20-30Mbit/s olisi muutamalle clientille saatavissa yhtä aikaa Wlaninkin kautta... Kai se on koettava kantapään kautta tämäkin, jos ette saa mua vakuuttumaan... ;)
     
  12. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 328
    Saadut tykkäykset:
    283
    Tuo Smallnetbuilder on myös testannut WTR-610N:n ja mitanneet maksimivauhdiksi vajaa 90mbit/s. Saattaahan tuo riittää, mutta pitää muistaa myös langattomien verkkojen luonne; yhteys ole aina jatkuvaa ja nopeus voi pomppia ylös/alas. Sen takia wlan ei kunnolla sovellu tasaista bittivirtaa vaativiin sovelluksiin, kuten videon jakamiseen. Ja juuri tuosta striimin pätkimisestä sai WTR-610N sapiskaa em. testissä.

    Kannattaa ainakin lukaista SmallNetBuilder's Wireless FAQ: The Essentials. Siinä käsitellään juuri niitä asioita jotka liittyvät projektiisi.
     
  13. JuZe

    JuZe Guest Guest

    Liittynyt:
    09.02.2005
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos linkeistä! Testailu ja pohdinta siis jatkuu... Piti vielä kommentoida kuitenkin, että mainitsemassani testissä (http://www.hardware.fi/artikkelit/a...erkot-yhdeksan-802_11n-reititinta-testissa/20) tuo WTR-610N:n sai kiitosta juurikin bittivirran tasaisuudesta, ollen ainoa jossa bittivirta pysyi huonoimmillaankin parempana kuin usean kilpailijan keskiarvo keskimäärin. No, eipä se paljoa vikaan mene, jos ostaa hyvän wlan-reitittimen, ja mikäli sillä ei pärjää, niin kokeilee tuota sähköverkossa toimivaa lania. :)
     
  14. anon4340

    anon4340 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.04.2002
    Viestejä:
    287
    Saadut tykkäykset:
    0
    Softapuolelle mietittäväksi yksi vaihtoehto eli DVBViewer ja sen recording service. Itse ole joskus muinoisina aikoina ostanut lisenssin tuohon ja olen aina uudelleen ja uudelleen kaivanut naftaliinista. Varmaan monella muullakin serverillä onnistuu, mutta tuolla saa tehtyä DLNA serverin, jolloin tv kanavat saa näkymään mm. PS3:lla. Ei tuolla mitään kanavasurffausta tee, koska kanavan vaihto kestää muutamia sekuntteja. Tekstityksen toimivuutta en muista ps3:een, mutta tietokoneelle toimii. PS3:han sitten "tukee" Cinaviaa :OI Kun tässä mietin niin periaatteessa kai clientti DVB Viewer Recording servicelle voisi olla moni muukin DLNA:ta tukeva laite, vaikka pelkkä TV?

    Olen samaa mieltä tuon WLAN:nin käytön kanssa. Itselläni on G-verkossa matkaa n. 10m ja pari puuseinää niin ei meinaa toimia. Toisaalta jos vain tukiasemia vain laittaa riittävän monta... :D
     
  15. Slarti

    Slarti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.03.2005
    Viestejä:
    508
    Saadut tykkäykset:
    0

    Sori, vähän myöhässä. Minulla on D-Linkin DIR-825 n-reititin. Maksimihan on oikeasti 300Mbit/s per kanava (2,4GHz ja 5GHz). Läppäriin tuo yhdistyy nopeudella 300Mbit/s 2,4GHz:n taajuudella. Reititin on sen verran epäedullisesti sijoitettu ja tuo taajuus on aika ruuhkainen talossa (vaikka kanava onkin optimoitu ruuhkan mukaan), että jo samassa huoneessa oikea maksimi on noin 70-80Mbit/s. Betoniseinät vaimentavat runsaasti vielä tuosta.

    Eihän se sinänsä maksa kokeilla jollain hyvällä reitittimellä jos olet aikeissa sellaisen kuitenkin ostaa. Jos seinäsi päästävät signaalin nätisti läpi ja ruuhkaa ei ole, niin onhan se kai teoriassa mahdollista.
     
  16. valtsu71

    valtsu71 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.06.2006
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ääni tälle, N-standardin WLAN on liian häiriöaltis HD-materiaalin streamaukseen. Eivät nuo HomePlug-laitteetkaan ongelmattomia ole, mutta oman kokemuksen mukaan luotettavampia kuin WLAN-yhteydet. Laitevalmistajista uskallan suositella Netgearia ja WD.tä, jälleen omaan kokemukseen pohjautuen.
     
  17. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    no lupaavat 200.00 Mbit/s siis 25.00 MB/s, jok on jonkun HomePlug® AV spexin mukainen nopeus. saavuttaako tuon, on eri asia, mutta mulla ei nyt ole ollut ongelmaa tässä tai edellisessä kämpässä HD-matskun katsomisessa tämän sähköverkon yli NAS:ilta.

    tuon vaihe-asian osalta en osaa sanoa. kuullostaa siltä että jos ovat eri vaiheessa, ei toimisi. jos on näin, olisi (ammattimiehen) kai teoriassa mahdollista ryhmittää uudellen jakotaulun jaot, niin että sattuisivat samaan vaiheeseen (?) [eli kun taloon tuleva 3 vaihe jakotaulussa jaetaan mahd. tasaisesti]. vaatiiko se taas jotain lupiakin? täydellistä arvailua....

    tosin todettakoon, että tämä ja viime kämppä olivat 2 kerroksisia ja molemmissa toimii kerroksien välillä. sulakekaapista (sähköiset sulakkeet) en osaa arvata miten 3-vaiheisuus on jaettu täällä.


    näyttää tosin nyt olevan markkinoilla myös 500 Mbit/s tuotteita....


    ja http://www.smallnetbuilder.com/lanw...-homeplug-av-adapter-roundup?showall=&start=5 on testi jonka mukaan ne "200 Mbit/s" vehkeet päästävät tosiasiallista n. 40 Mbit/s jollei ole häiriöitä. samalla saitilla on testi tuosta uudemman polven 500Mbit/s tuotteesta, joka näyttää päästävän läpi noin 100 Mbit/s todellista

    mulla noi 200 Mbit/s härpäkkeet päästävät läpi 1080p viideota
     
    Viimeksi muokattu: 21.09.2011
  18. hatih

    hatih Guest Guest

    Liittynyt:
    01.01.2007
    Viestejä:
    170
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos langaton systeemi toimii muuten mutta hyytyy kun useampi kone käyttää sitä samanaikaisesti niin mikään ei estä laittamasta toista tukiasemaa ja jakamasta koneita kahden tukiaseman kesken.

    Noissa tukiasemissa on irrotettavat antennit ja sellaisia vastaanottimiakin löytyy mihin antennit saa vaihdettua, jos laitteet ovat molemmissa päissä aina paikoillaan niin kannattanee selvitellä että miten paljon kuuluvuutta saa parannettua paremmilla antenneilla.
     
  19. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    totta, mutta sitten pitää laitta ne eri kanaville, jotka kuitenkin ovat suht lähellä toisiaan.

    oon edellen sähköapplikaation kannalla, jos puhumme kiinteistöä laitteista.
     
  20. oikonen

    oikonen Guest Guest

    Liittynyt:
    17.12.2011
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Suosittelen harkitsemaan vakavasti datasähköä Wlanin sijaan. Ise hommasin tommosen Western Digital LiveWire Powerline AV Kit setin kun alko wlanin pätkiminen v**aa. Enkä ole katunut. Nopeutta tarjoavat 200Mbps ja hyvin on toiminut. Tuossa on 4 ethernet paikkaa joten saa useamman vehkeen kiinni. Kaikki tarvittava WOL myöten toimii.

    Noista vaiheista en osaa sanoa, mutta olen ymmärtänyt että osa noista adaptereista "hyppää" vaiheen yli. Mulla on 80 luvun alussa vedetyt sähköt ja tuollanen perusvanhajakokeskus perus keraamisilla sulakkeilla. Yläkerrassa pistorasiat on eri sulakkeen takana joten voin testata tänään kun vaimo herää kuinka toimii siellä. Lisäksi voin testata kuinka toimii varastolla johon sähköt tulee pääkeskukselta suoraa joten lienevät eri vaiheessa?

    Softapuolella suosittelisin ihan perus win7 media ceteriä. Windows on tuon 7 myötä tullut mielestäni kilpailukykyiseksi ja toimivaksi tuotteeksi. Toisaalta tuohon serveriin voisi tietenkin laittaa Mythtv:n koska siinä ei tule Bluray ongelmia. Kasailin ensin Ubuntuun mythtv pohjalle omani mutta juuri tuon bluray ongelman takia siirryin useiden vaiheiden (XBMC ja DVBViewer yms) kautta Win7 media centeriin. Enkä ole katunut.

    Mythtv etuna on koko kanavanipun ottaminen kerralla (pahoittelen mahdollista virheellistä termistöä) jolloin jo yhdellä virittimellä voi katsoa toista kanavaa ja tallentaa toista. Tähän en ole vielä windowssila päässyt. Liekkö mahdollista.

    Win7 Media centerissä saa joka tapauksessa toistettua mitä vaan kunhan codecit on kunnossa. Lisäksi Hulun, Spotifyn saa helposti integroitua sekä käytännössä minkä vaan lähteen integroitua esim. SecondRun.tv:n avulla. Toki Bluray vaatii kolmanne osapuolen ohjelman, mutta itsellä bluray aseman mukana tuli PowerDVD 9 jolla asia hoituu mainiosti.

    Tuohonkun vielä liittää jonkun VPN palvelun jotta saa HULUn ja BBC yms toimimaan niin enää ei tarvitse kuin kännykkään softat etäkäyttöä varten. Alkaa mennä jo vähän offtopic mutta HTPC vrkko asiaa kuitenkin. Itsellä on käytössä tuon HideMyAssin tarjoama VPN pelvelu jossa ainakin tähän asti on ameriikasta asti streamit tullut lagitta. Sen saa vielä helposti automatisoitua toimimaan käynnistettäessä.

    Palaan asiaan tuon datasähkötestin osalta.