Tv-taso hakusessa

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana pugfan, 17.04.2006.

 1. Metanaut

  Metanaut Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.02.2008
  Viestejä:
  282
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä oli tuskainen tv-tason etsintä. Suunnilleen kaikki kotimaiset liikkeet koluttu läpi joilta verkkosivut löytyy ja tarjonta on todella surkeaa. Muutamat tarjolla olevat tasot ovat kaikki helvetin rumia tai sitten ahtaita, yleensä molempia.

  Puinen taso oli toiveissa, mutta alkoi epätoivoinen haku pänniä niin paljon, että tyydytään nyt tähän lasihökötykseen joka löytyi verkkokauppa.comista :
  http://www.alphasondesigns.com/products.asp?ProductID=24&CatID=9&VarID=93

  Saapahan ainakin laitteet mahtumaan ja pääsee ilma kiertämään.
   
 2. Mogge

  Mogge Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.04.2007
  Viestejä:
  89
  Saadut tykkäykset:
  0
  Katsoitko Vepsäläisen sivut myös? Tämä on ihan tyylikäs tv-taso, jota saa monella eri puuvaihtoehdolla:

  http://www.vepsalainen.com/www/valmistajat/Junet/?manu=24&id=1211&inhold=tiedot
   
 3. Vox

  Vox Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.02.2003
  Viestejä:
  869
  Saadut tykkäykset:
  5
  Pitkän hakemisen jälkeen löysin Nurmelan valmistamasta Pikantti-mallistosta tv-tason, joka täytti omat vaatimukseni (puuta, askartelusarjan sijaan valmiiksi koottu, riittävästi tilaa ja kantokykyä 50 tuuman tv:lle sekä laitteille, takalevyssä riittävän kokoiset aukot kaikkien johtojen läpiviennille, huurrelasiovet, pyörät):

  http://www.nurmela.fi/site?node_id=62

  Kohtuullinen valikoima (toista sataa mallia) eri valmistajien puisia tv-tasoja löytyy firmasta nimeltä Sepon kaluste:

  http://www.seponkaluste.fi/tuotteet/Tv-tasot/View-all-products.html

  (Itse kalustekauppiaasta ei meikäläisellä ole kokemusta.)
   
  Viimeksi muokattu: 02.03.2009
 4. srout

  srout Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.04.2007
  Viestejä:
  541
  Saadut tykkäykset:
  7
  Kannattaa sitten mittailla tarkkaan nämä joissa takajalat eivät ole ihan kulmissa. Kantapään kautta opittu kun kaksi isoa kolhoa ei mahtunutkaan takatolppien väliin eikä syvyyttäkään riittänyt niin, että olisi nätisti mahtunut tolppien "eteen".
   
 5. Metanaut

  Metanaut Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.02.2008
  Viestejä:
  282
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pitipä ihan mittailla. Kyllä tuon pitäisi olla juuri sopivan kokoinen ja onhan sitä aina palautusoikeus. Alatasolle Onkyo 606 ja PS3 vierekkäin, ylätasolle Dali Concept Center. Onkyo ja pleikkari ovat sellaisia kiukaita ettei noita voi muualle laittaa kuin tuollaiseen avoimeen kehikkoon, saati sitten vielä joidenkin lasien taakse. Itse olen kaikista aikaisemmista tasoista ottanut ovet pois, mitä niillä tekee? :D

  Mooble oli mullakin yksi varteenotettava vaihtoehto, en vaan keksinyt miten olisi tällaisen lay-outin tilaukseen pakertanut (2 koloa alhaalla, 1 ylempänä että saa keskikaiuttimen oikeasti keskelle kun en mitään kovin leveää halua). Kai tuo olisi kysymällä onnistunut, mutta kyllä tämä nyt kelpaa.
   
 6. JayKay70

  JayKay70 Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.01.2008
  Viestejä:
  574
  Saadut tykkäykset:
  0
  Otsikon mukaisesti annan pois tv-tasoni uuden sisustuksen tieltä ja ilmaiseksi saa, jos tulee Länsi-Vantaalta hakemaan. Myös vaihto konjakki- tai mallasviskipulloon käy :D Tiedot: väri pyökki, mitat 82x50x63cm (leveys, syvyys, korkeus), kaksi siirrettävää hyllyä, lasiovet ja alla renkaat = toimiva. Kantavuus: 28-tuumainen putkitelkku ja stereot pysyivät kaikkine tykötarpeineen hyvin paikallaan ;)

  Takaosa on muuten avonainen, poikittaista "tukilautaa" lukuunottamatta. Muuten kunto on ok, mutta ovien yläpuolella ylätason vasemmassa etureunassa on pieni skraadu. Mahtuu hyvin useampikin laite ja myös keskikaiutin (kokoa medium) menee mainiosti muiden roippeiden kanssa sisään (ovet poistamalla ääni kulkee). Tosin silloin ei kahdella hyllyllä paljon laitteiden päälle ilmatilaa jää.

  Pahoittelen kuvan huonoa laatua, mutta parempaakaan ei ole saatavilla. Antaa kuitenkin käsityksen, minkälainen kaluste on kysessä. Tästä siis toimiva taso vaikka kakkos- tai mökkitasoksi. Yhteydenotot privaan.

  PS: jos joku 50€ tarjoaa, niin saa kaupan päälle 2 kpl pyökinvärisiä Benno-DVD-pylväitä (Ikea)...
   

  Liitetyt tiedostot:

 7. SaLe_X

  SaLe_X Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.10.2002
  Viestejä:
  554
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tässä oma tv-tasoni, joka oli viimeisiä töitäni koulussa. En oikein tiedä pidänkö itsekään noista vinoista jaloista, mutta tein nuo ihan vaan kehittääkseni ja testatakseni omia taitojani.

  Koitan tehdä huonekaluja yms. nykyään ihan ammatiksenikin. Tuolta tulee löytymään kuvia joistain muistakin tekeleistäni: http://www.afskerho.org/sale/
   

  Liitetyt tiedostot:

 8. geru

  geru Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2007
  Viestejä:
  1 389
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nätti on. Ei voi kun toivoa että omistakin näpeistä syntyisi vielä joskus jotain tuon luokkaista. Onhan nuo vinot päädyt ainakin vähän jotain muuta.
   
 9. -T-

  -T- Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.03.2005
  Viestejä:
  58
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oma TV-taso oli työnalla useamman vuoden. Suunnitelmat valmistuivat jo reilut pari vuotta sitten. Varsinainen toteutus omasta puolesta jäi tekemättä (tiedän oman työjälkeni, kun työskennellään puun kanssa). Siten ainoaksi vaihtoehdoksi jäikin teettäminen. Alustavien kyselyiden mukaan hinnat vaihtelivat melkoisesti ja sama koski aikataulujakin. Kaikkien koukeroiden jälkeen täältä Plazalta löytyi osaava tekiä joka sai toteutettua jo hieman muuttuneet suunnitelmani.

  Tuloksena oli tamminen taso johon olen erittäin tyytyväinen. Ainut "ongelma" oli tason julmetun kova paino. ;) Kerrostalon toiseen kerrokseen sitä kannettaessa piti ottaa muutama lepotauko.

  Hinta oli mielestäni kohdallaan vaikkei Sotkalle pärjääkkään. Laatukin on "hieman" eri tasoa. Jos kaupasta ei löydy haluamaasi tasoa/huonekalua, voin lämpimästi suositella teettämistä ja tarpeen vaatiessa tekiää.

  Uudet kuvat on otettu huonossa valaistuksessa ja keskeneräisistä virittelyistä. Siitä johtuukin kuvien rakeisuus ja tason sijanti kaukana seinästä. Hyvän yleiskuvan saa kuitenkin helposti. Television virkaa hoitaa myös toistaiseksi 24" näyttö. Parempaa kuvaa ilmestyy kunhan saan ostettua uuden television (lisää LED Samsungien testejä odotellessa) ja siirrettyä keskikaiuttimen seinälle tulevalle hyllylle.

  Mooblesta sen verran, että ainakin minulle ilmoittivat tekevänsä vain "symmetrisiä" tasoja. Eli kaikki väliseinät ja hyllyt ovat tasaisin välein. Käytännössä vain ulkomitat sekä hyllyjen ja väliseinien lukumäärä oli valittavissa.


  ps. Vanha taso lähtee alta. Se on vastaava mitä hieman ylempänä tarjottiin Länsi-Vantaalta. Päällisin puolin se on kunnossa, mutta lasiovet "kanittavat" yläkulmista hieman yhteen. Eli eivät sulkeudu siististi. Pieni säätö saattaa auttaa. Myös tämä taso sijaitsee Länsi-Vantaalla, mutta Viskipulloa en tarvitse, koska niitä löytyy jo jokunen. Edullisen (ilmaisen) tason aiheuttamia tunnontuskia voi niin halutessaan lievittää esim. Bluray leffalla tai PS3 pelillä. :rolleyes: Laadulla ei niin väliä, kun lähtee ilmankin. Tason nouto onnistuu kuitenkin aikaisintaan tämän kuun lopussa.
   
 10. vanhakehno

  vanhakehno Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.03.2009
  Viestejä:
  71
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hemmetti sentään että joskus osaa ajatukset käydä yksiin, tuohan on malliltaan hyvin lähellä sellaista kuin olen itse suunnitellut teetettäväksi kun ei valmiina vastaavaa tunnu löytyvän: Suurimpina eroina on että olen ajatellut itse jonkin verran leveämpää mallia johon tulisi laitteiden eteen alaskippaava tummennettu lasi/pleksi ja paksumpaa liimapuulevyä (kukahan sen sitten pirttiin kantaa) jonka voisi sitten petsillä tai sävylakalla tummentaa muuhun sisustukseen sopivaksi. Valmiina saatavista ratkaisuista silmää miellyttävin olisi ehkä Xynto mutta se ei oikein satu mitoiltaan ja ahtaaksikin kävisi.
   
  Viimeksi muokattu: 03.04.2009
 11. vanhakehno

  vanhakehno Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.03.2009
  Viestejä:
  71
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tulipa joutessaan eilen piirrettyä tuo tason malli kun ei jaksanut tehdä töitä, koko 60 x 60 x 250 ja materiaali liimapuulevyä (en ole varma standardipaksuuksista, piirrokset on tehty 50 mm materiaalivahvuuden mukaan). Hieman matalampi malli olisi miellyttänyt silmää enemmän mutta oli pakko säätää mitoitus sen mukaan että kaikki laitteet mahtuvat varmasti jemmaan, laatikoiden ylälaidat voisi tietenkin nostaa keskitason kanssa samalle korkeudelle josko se tasapainottaisi ulkonäköä hieman mutta ei tuo edelleenkään pahalta näytä joten nyt vain etsimään moiselle taitavaa tekijää.
   

  Liitetyt tiedostot:

  Viimeksi muokattu: 10.04.2009
 12. phixel+

  phixel+ Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.01.2005
  Viestejä:
  414
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hienon tason olet suunnitellut, mutta oletko ottanut sen painoa huomioon? Noin jykevästä tavarasta kun rakentelee, niin sitä meinaan tulee. Itse veikkaisin painoksi ainakin 150kg.
   
 13. vanhakehno

  vanhakehno Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.03.2009
  Viestejä:
  71
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kun sen kerran saa paikoilleen niin sitä ei enää tarvitse siirrellä, mutta nuo mitat menevät joka tapauksessa vielä tarkistukseen ja tulevat pienenemään. Kuvasta ei käy ilmi että pohjalevy, laatikoiden etulevyt ja niiden taakse tuleva takaseinän pala eivät ole niin paksua materiaalia kuin ns. näkyvät osat.
   
 14. Henuri

  Henuri Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.06.2006
  Viestejä:
  66
  Saadut tykkäykset:
  0
  Millä te ihmiset suunnittelette omat tv-tasonne? Löytyykö siihen joku mukava 3d ohjelma vai käsinkö raapustatte? Itsellä alkaa olla muutto edessä ja uusi tv-taso ois hakusessa, tuntuu että nyt ois aika ite suunnitella jotain ja teetättää. Yv:llä vois suosittaa puuseppää pk-seudulla ettei nyt mene liialliseksi mainostamiseksi.
   
 15. vanhakehno

  vanhakehno Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.03.2009
  Viestejä:
  71
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo minun on piirretty Google SketchUpilla, normaaliversiona ilmainen, monipuolisemmasta pro'sta pitää pulittaa hieman.
   
 16. anzelmosm

  anzelmosm Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.12.2006
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Suomi Soffasta irtosi tällaista massiivikoivuista TV-Tasoa. Hinnan sai tingittyä suht edukkaaksi, kun osti muutakin kalustetta. Ja mittatilauksena sai päättää itse mitat, sekä laatikot/kaapit yms. Maksimi leveytenä kuitenkin 175cm. Mutta erittäin tyytyväinen oon kyllä ollut tähän hankintaan.
   
 17. VGBad

  VGBad Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.02.2001
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muutamia päiviä sitten pitkä odotus (~6 vko) palkittiin, kun uusi Mooblen TV-tasomme vihdoin saapui. Taso on kiiltävän valkoinen 220x55x38cm. Pieni miinus pitää kyllä antaa tason kiiltoasteesta. Se ei nimittäin ollut niin High Gloss kuin oletimme. Muuten taso on kyllä laadukas - tosin viimeistelyssä olisi kyllä voinut vielä piirun verran parantaa.

  Nyt vanha taso jäi sitten ylimääräiseksi, joten laitoimme sen myyntiin:

  http://huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=104196277
   
 18. Jack Dalton

  Jack Dalton Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.01.2004
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko kukaan hankkinut Norstone Design AV-tasoja? Mistä ko. tason olette hankkineet ja ketkä ovat Norstone Design AV-tasojen jälleenmyyjiä Suomessa?
  Itseäni kiinnostaisi mm. PiuAV, Bergen AV tai Wooden mallit.

  Eli mistä ko. tason voisi tilata Suomesta halvimmalla?
   
 19. klmake

  klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.01.2003
  Viestejä:
  1 414
  Saadut tykkäykset:
  32
  KotiAV:sta ostin tuollaisen Norstone Piu -tason.
   
 20. korpinurmi

  korpinurmi Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.08.2006
  Viestejä:
  95
  Saadut tykkäykset:
  0