TV:t - Missä menee häiritsevän valovuodon raja?

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Tronic, 02.12.2015.

 1. John-117

  John-117 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2015
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  30
  Niin, tämähän olikin ostettu jo kaksi vuotta sitten... bumerangi-palautuksen voi siis unohtaa. Oletko katsonut telkkariasi nämä kaksi vuotta silmät kiinni tms. opaskoiran video-tulkkauksella??

  Ikävä kyllä tuo on nykytelkkareitten härötoleranssissa vielä ihan selvästi. Huoltoon sitä on turha yrittää; kärsi tai vaihda telkkaria. Huomaa kuvaongelma ensi kerralla vähän nopeammin; kahden vuoden sijaan jo esim. kahdessa päivässä/viikossa. Näin palautus jopa onnistuu. Telkkari kannattaa ostaa sellaiselta myyjältä jolle bumerangi-proseduuri onnistuu rutiinilla; suosittelen Giganttia tai Verkkokauppa.comia.
   
  Viimeksi muokattu: 03.12.2015
 2. d.g.lol

  d.g.lol Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.10.2006
  Viestejä:
  249
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vähän offaria mutta..
  Homman nimihän on se, että se kauppias jolla rittää fyrkka kotimaisen kuluttajan kitinään ja palautusrumbaan pisimpään, on voittaja.
  Muut eivät enää pidä television televisiota esillä ja toimittavat ruudun suoraan tavarantoimittajalta.

  Kohta (ja jo nyt) itketään:
  -"miksei näitä voi olla esillä missään"
  -"miksi myymälöissä on niin paskasti laitteet esillä"
  -"miksi ostaa yli 200€ telkkari"
  -"en usko myyjää - ne on huijareita"

  Samaan aikaan - toisella puolen kassakonetta:
  -"miksi näitä pitää olla esillä"
  -"miksi laittaisin myytävissä olevat tuotteet ylipäätään esille"
  -"miksi ottaisin varastoon saati *hyi hel..tti* ESILLE mitään parempaa tuotetta".
  -"myyjä on kulu joka nostaa tuotteen hintaa, mikä taasen huonontaa kilpailukykyä"

  Ah niitä aikoja kun auttavainen myyntimies tai nainen kiikutti television kuunteluhuoneen pimentoon ja laittoi oikein sellaista kunnon materiaalia pyörimään. Kauppoja hierottiin ja tingittiin ajan kanssa. Ruutu tuotiin kotiin saman myyjän toimesta ja asennettiin käyttökuntoon. Ostettiin harkiten ja jos oli valittamista niin sitten käytiin kotimaisen suoraselkäisesti sopimassa asia kuntoon eikä kikkailtu palautusoikeuksilla ja nettikaupoilla. Maailmasta on pikkuhiljaa tulossa iljettävä paikka...

  Vastaus alkuperäiseen: Olet kaksi vuotta katsonut tuota televisiota valkovuotojen kanssa ja nyt haluat korjauttaa ne!?
  Vertaisin tuota ostostasi esimerkiksi kielikurssiin jonka ostat ja opit alkeet. Parin vuoden päästä oletkin oppinut lisää ja huomaat, ettet oikeastaan olisi tarvinnutkaan kurssia. Onko sinulla mielestäsi oikeus vaatia rahat takaisin, alennusta tai kaupan purkua? Miten ajattelit tuon korjauksen tapahtuvan nyt? Kahden vuoden päästä? Jos olisit valittanut asiasta heti ostoksen jälkeen olisi tilanne voinut ollakin erilainen. Vika ei ole voinut olla millään järjellä ajateltuna paha, jos et ole pariin vuoteen sitä noteerannut.

  Pahaltahan nuo näyttävät, mutta varmaankin ko. televisio on ollut myös kokoisekseen "kohtuullisen edullinen" tuohon aikaan ja varmasti uusi kivemman näköinen merkkilaite paremmilla spekseillä kiiluu silmissä - varmasti olet tietoinen siitä, ettei tuollaisen korjaaminen kannata ja haluat saman hintaisen television tilalle?
   
 3. John-117

  John-117 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2015
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  30
  Huollossa tuon vertaisille valkovuodoille ei tehdä yhtään mitään uutena eikä vanhana. Koska ne ovat nykyään normaalia.

  Ainut mahdollisuus päästä scheissesta eroon on kyselemätöntä palautusoikeutta tarjoava myyjä ja toimia palautuksen suhteen telkkarin ollessa vielä uusi.


  OLED-telkkareissa on hehtaaripaneelin riskit olemassa siinä kuin taustavalaistuissakin, tosin hieman pienempänä. OLED:ienkin laatu tulee sitäpaitsi tulevaisuudessa laskemaan hintojen laskiessa.
  Itse odottelen henkilökohtaisella videopäivitystasolla LED- ja laser-valonlähteellä varustettujen videoprojektorien halpenemista. Olen menettänyt luottamukseni kookkaisiin videopaneeleihin, pysyvästi.
   
 4. MichaelCheritto

  MichaelCheritto Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.06.2015
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tauluteevee aikakausi taisi tuoda mukanaan kertakäyttöisyyden aikakauden. Voi kai sanoa että kohtuutonta edellyttää asiakkaan ostavan tavallisen television hintaan verrattuna viisi tai kymmenen kertaa kalliimpaa vekotinta - vain varmistaakseen että laitteen perusasiat ovat kunnossa. Tai muuten bumerangi ilmiö.

  Paras kuten Bang & Olufsen, Pioneer tai edes normikauppojen hyllyiltä tutummat Panasonicin -merkin huippumallit eivät ole mitenkään mielestäni perusteltuja "paremmalla kuvallaan", kun kyse on oleellisimmillaan kuitenkin aivan perusasioista jotka vasta alkavat olla noissa edellämainituissa kunnossa. Kuten nyt mustan tasojen tasaisuus.

  Tänä paivänä itsekkin olen ehdottomasti projektorin puolestapuhuja. Olen aiemmin sellaisen omistanut, ja vaikka suht edullinen malli aikanaan(!) oli, niin ihan tyytyväiset fiiikset edelleen verrattuna taulu (trendi) teevee sirkukseen. En omista tällä hetkellä trendi telkkaria, enkä näe syytä sellaista, varsinaiseen käyttöön ainakaan, tulevaisuudessakaan hankkia. Saippuaoopperoille ja muille uutisille trendi teevee sopii niinku ihan kivasti, mutta niitä tulee katseltua "harvemmin". Oled... no, aika näyttää.
   
  Viimeksi muokattu: 04.12.2015
 5. El Grande

  El Grande Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  3 156
  Saadut tykkäykset:
  158
  Niin no halvalla ei saa hyvää ja niin päin pois. Ei kukaan autojen kohdalla sanoisi, että miksei 10k eurolla saa 50k euron tasoista peliä. Jos laadusta ei halua maksaa, niin sitten kannattaa tyytyä siihen halpaan tai olla ilman televisiota ja katsella vaikka olkkarin seinää. Halvatkin laitteet kestäisivät pitkään ja olisivat laadukkaita (esim. televisioiden tapauksessa musta mustaa ja ei valovuotoja tai kuolleita pikseleitä), jos niin haluttaisiin. Mutta maailma ei mene niin, bisnestähän tämä valmistajille on.
   
 6. MichaelCheritto

  MichaelCheritto Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.06.2015
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Peräänkuulutin laitteessa - perusasioiden - kunnossa oloa. Auto esimerkkiäsi lainaten, väitän, että jos esimerkkisi autojen valmistajana olisi teevee tehdas, 10ke auto vastaan 50ke auto, 10ke autossa renkaat olisivat neliskanttiset ja 50ke autossa pyöreät. Okei, ehkä vähän liioittelen.
   
 7. El Grande

  El Grande Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  3 156
  Saadut tykkäykset:
  158
  Ehkä vähän. Eipä se halppistelevision valovuoto valaistussa huoneessa niin häiritse kuten eivät halppisauton huonommat jarrutkaan hiljaisemmissa vauhdeissa
   
 8. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 307
  Saadut tykkäykset:
  371
  Nyt sitten pitäisi tietää, kaipasiko aloitusviestin kirjoittaja sympatiaa ongelmalleen, vai tiedusteliko sitä, että missä vaiheessa valovuoto ylittää laissa määritellyn tuotteen virheen määritelmän vs. milloin sen kanssa on vain elettävä taikka vaihdettava tv omaan piikkiin.

  Viittaukset myyjän/huollon kannanottoihin puoltavat jälkimmäistä.
   
 9. MichaelCheritto

  MichaelCheritto Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.06.2015
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voin opettaa sinua lukemaan.

  Itselläsikin on tuossa ylläolevassa muutama rivi tekstiä johdantona, ja alla viimeisenä rivi, jossa peräänkuulutat kantaasi. Mitenkäs aloitusviestin kirjoittajan viesti eroaa millään lailla kirjoitusteknisesti sinun viestistäsi, eipä kai oikeastaan mitenkään. Hän toteaa alussa (viittaukset mainitsemiisi es. huollon kommentteihin ovat viestin alussa) aivan selvästi ja johdonmukaisesti mitä on tapaahtunut, ja, viimeiseksi KYSYY "onko tämä mielestämme normaalia, koska kuvanlaadun ongelmat häiritsevät häntä pimeässä katsellessa".

  Minä vastasin hänen kysymyksensä. Vieläkö pitää kanssasi perusasioista vääntää, seuraavaksi ehkä haluat viestejä vaikkapa ruotsiksi.
   
 10. MichaelCheritto

  MichaelCheritto Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.06.2015
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lisäksi, vielä, vain noihin muutamaan edellä kirjoittamaasi riviin liittyen, jossain välissä minä muuten neuvoin aloitusviestin kirjoittajaa kokeilemaan laitteen ruuvien kiristelyä, koska, sen on jossain tapauksissa todettu helpottaneen kyseistä kuvattua ongelmaa. Sinun vielä tässä vaiheessa kirjoittamasi sanoma on, kuten yltä on luettavissa: "...Milloin sen kanssa vain on elettävä...".

  Kyllähän mä ymmärrän että keskustelupalstoilla löytyy monenlaista kommenttia, jopa itselläkin ehkä saattaa olla joskus ripaus pskaa joukossa.
   
 11. MichaelCheritto

  MichaelCheritto Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.06.2015
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvä video. Mutta tuossahan oli reunavalaistu laitos kyseessä, tuollaista ehkä vaikeampi tuunailla, vaikkakin juuri nuo reunavalaistut jutut kuullostaa muutenkin niin vastenmieliselle että helpottaisi varmaan aukiruuvaamisvaihetta, hymiö. Eikai taustavalon tuunailu ihan mahdotonta olisi.
   
 12. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 407
  Saadut tykkäykset:
  133
  Videossa 13 minuutin kohdalla on levy jonka kautta valo leviää, voisi luulla että taustavalaistuissa on myös joku vastaava taso jonka läpi valo hajaantuu, tuollaisen tason optinen epätasaisuus ei liene tuunailtavissa.
  Jos joku löytää vastaavan videon backlit telkusta, niin linkkiä tulemaan kiitos :)
   
 13. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 464
  Saadut tykkäykset:
  187
  Niinkuin lainasitkin, reunavalomallien ainoa käytännön tuunausvaihtoehto on juurikin ruuvien löysäys tai kiristys. Muuten saattaa tuunaus muuttua tunaukseksi. Tosin tuo videon töllömalli saattaa olla niitä huonoimmin tuunattavia rakenteensa takia. "OIkeata" taustavalomallia ei pilveily niin häiritse.
  Kaikki töllöt on mahdollista pilata tekniikasta riippumatta...

  T: Vesku
   
 14. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 022
  Saadut tykkäykset:
  500
  Eikö ennen ledejä ollut vallitsevana tekniikkana taustavaloputket ja valovuoto kiusasi niissäkin?
   
 15. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 464
  Saadut tykkäykset:
  187
  Kyllä.
  T: Vesku
   
 16. John-117

  John-117 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2015
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  30
  Telkkareitten kuvaongelmat on perustaltaan optisia ja mekaanisia. Jos ne olisivat jotain sähköisiä tai digi-gigi -kikkailulla ratkaistavia, ne olisi jo ratkaistu aikoja sitten sataan kertaan.
  Videopaneelissa paneelin tai jonkin heijastinkalvon ei tarvitse olla kuin puoli milliä mutkalla, niin kuvaongelmaa paukkaa. Täysin mahdoton yhtälö superhalpana sarjatuotantona oven kokoisissa paneeleissa. Rungon kiinnitysosien ja kokoonpanon toleranssien pitäisi olla NASA-luokkaa ja olisi käytettävä todella roimasti kustannuksia nostavia jäykistäviä rakenteita.
   
 17. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 407
  Saadut tykkäykset:
  133
  Tästä tuoreena esimerkkinä Panasonicin oled-telkku joka käyttää LG:n paneelia, Panasonicin insinöörit ovat saaneet aivan tummimmatkin sävyt toistumaan tasaisemmin kuin LG.
  HDTVtest.co.uk
  ...The Panasonic OLED exhibited less vignetting and vertical banding in dark scenes than the LG, but suffered from a faint vertical yellow band on the right side on a full-white screen, which thankfully was mostly unnoticeable in real-life content.
   
 18. d.g.lol

  d.g.lol Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.10.2006
  Viestejä:
  249
  Saadut tykkäykset:
  0