TV:n/leffan katselu ja surffaus samanaikaisesti?

Keskustelu osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana naappa, 30.09.2007.

Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.
 1. naappa

  naappa New Member

  Liittynyt:
  12.07.2006
  Viestejä:
  179
  Saadut tykkäykset:
  0
  Varmaankin tyhmä kysymys, mutta onnistuuko sellainen että samalla kuin tykiltä katsotaan leffaa/TV:tä niin koneella voi esim surffata monitorin kautta, ilman että kovin paljoa häiritsee tykin käyttäjää? Uutta konetta siis kasaamassa, ja näytönohjaimeksi olen ajatellut jotain 8600GT-pohjaista laitetta. Jos mainittu skenaario on käyttökelpoinen, niin sitten voisi vakavasti harkita DVD-soittimen ja digiboksin heivaamista.

  Edit, sorry, meni väärälle alueelle, eli tuohon yleiseen HTPC-kategoriaan tarkoteuttu, ei taida saada siirrettyä?
   
 2. hkj

  hkj Avatar Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  4 127
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaapelivedot tulee luultavasti olemaan pitkiä, HDMIllä kustantaa muutaman sata euroa. Kahdella hiirellä ja näppäimistöllä ei kovin jouheaa, kun molemmat sörkkivät samoja kursoreita. Erillisellä ns. media center kakella en muista nappaako focuksen hiireltä kun räveltää toista työpöytää (tämä ehkä tärkein kohta)? Kyseessä tulee varmaankin olemaan Windows kone? Windowsista on alphassa versio, jossa voi käyttää käyttöjärjestelmää ns. splitscreeninä, eli kaksi näppistä ja hiirtä ei vie focusta toisiltaan, markkinoille tulee ehkä seuraavan Windows julkistuksen aikoihin.

  Leffat pitäisi sitten olla eri kovalevyllä kuin käyttöjärjestelmä ja mieluusti levyvälimuisti vielä kolmannella, prossutehon puolesta ei ongelmia kunhan ytimiä löytyy vähintään kaksi. Jos leffoja toistaa DVDltä tai vastaavalta, niin tällöin kovalevytilanne ei niin kriittinen.
   
 3. valvoline

  valvoline Member

  Liittynyt:
  17.02.2005
  Viestejä:
  223
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse toteutin aikanaan X-cardilla tuollaisen syteemin, eli koneessa oli erillinen kortti joka hoiti dvd, divx (ym) ja musiikin soittamisen. Lisäksi kortissa oli omat ulsotulot äänelle ja videolle. Esimerkiksi divx leffoja katsottaessa socket-a kokoonpanolla cpu-kuorma oli vain parin prosentin luokkaa. Ohjelmisto tuki myös tv-kortteja, mutta sellaista en itse ikinä käyttänyt..

  Homma toimi hyvin, koneella pystyi pelaamaan samaan aikaan kun esim tykin kautta katsoi leffoja, mitään tökkimistä ei tapahtunut ja äänetkin pelittivät molempiin hommiin täydellisesti. Nyt on jäänyt käyttö vähemmälle kun ei innosta katsoa enää sd-kuvaa ja kortti ei tue (eikä tule tukemaan) hd-resoluution lähteitä, vaikka osaakin skaalata kuvan jopa 1080i resoon. htpc puolta ohjattiin erillisellä kaukosäätimellä. Taitaa tuo ohjelmisto (tvedia) toimia nykyään ilman x-cardiakin lähes samalla toiminnallisuudella..
   
 4. DVB-G

  DVB-G Active Member

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 282
  Saadut tykkäykset:
  23
  F-Secure haukkaa 100% prossun tehosta. Siispä kannattaa pakottaa pöpöskanneri käyttämään vain yhtä ydintä, toinen ydin palvelkoon leffapuolen toimintoja. Lähtövaatimus on siis 2-ytiminen prossu. Tai jonkun muun pöpösoftan käyttö.
   
 5. masa2

  masa2 Member

  Liittynyt:
  12.07.2001
  Viestejä:
  572
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä on tuollainen setup: 22" littana nivelvarrella nojatuolin eteen käännettävissä ja sitten tykki tietenkin.

  Normaali surffikäyttö: pelkkä monitori käytössä.

  Juniori katsoo leffaa/aikuiset katsoo esim. urheilua: tykillä videokuva ja monitori itsellä surffikäytössä.

  Vanhukset kattoo leffaa: pelkkä tykki käytössä.

  Näyttis 7600GT, joka kerta ihan manuaalisesti vääntänyt hanikasta dualviewn ja yhden näytön välillä. Tykki kun on suhteellisen harvoin kuitenkin päällä.
   
 6. naappa

  naappa New Member

  Liittynyt:
  12.07.2006
  Viestejä:
  179
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitoksia vastauksista. Prossuksi tullee E6750, sen puolesta ei pitäisi olla ongelmia, ja tykki ja tietokone ovat vierekkäisissä huoneissa, 10m piuha saattaa juuri riittää.

  Tuo fokus-ongelma ei itsellä tullut mieleen. Ajatus oli että videoiden katselussa riittäisi pelkkä kaukosäädin. Tosin toiminnan ei tarvitsisi olla aivan täysin saumatonta, "taustakatselua" varten on olkkarissa TV, ja yleensä paremmet ohjelmat katsotaan yhdessä jolloin kone on täysin siinä käytössä. Kuitenkin mahdollisuus yhtäaikaiseen käyttöön olisi hyvä olla.

  Toinen asia joka tuli vasta nyt mieleen, eli jos haluaa myös tallettaa levylle ohjelmia niin koneen pitää olla jatkuvasti päällä. Kuinka raskasta tallennus muuten on, ja miten käy jos samaan aikaan yrittää pelata? Ei haittaa jos peli hieman hidastuu, mutta kuinka helppo on taata että kaikki tallentuu?

  Alkaa vaikuttaa siltä että digiboksi ainakin kannattaa säilyttää..
   
 7. TOH

  TOH New Member

  Liittynyt:
  19.12.2004
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tervehdys.

  Tässä näyttäisi olevan sopiva säije kysyä, miten XP:hen saa kaksi erillistä "istuntoa" käyntiin?

  Tarkoitan siis 2 näyttöä, näppikset ja hiiret, siten että istunnot ovat kokonaan erilliset.

  TOH
   
 8. hkj

  hkj Avatar Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  4 127
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei saa ainakaan minun nykyisen tietämykseni mukaan, alphassa on tällainen Windows versio, mutta sitä ei todellakaan ole vielä laajassa jakelussa. Itse tutkiskelin samaa asiaa n. ½ vuotta sitten. Monta näppäimistöä ja näyttöä sekä hiirtä per yksi kone toimii ja useita käyttöjärjestelmiä per yksi kone ja istunto toimii (virtualisoinnilla), mutta monta näppäimistöä sekä hiirtä per yksi kone toisistaan erillään ei toimi. Windows 98/ME tuki vielä kahta hiirtä/osoitinta, mutta en muista oliko kaksi näppäimistöä tällöinkään mahdollista.

  Linuksille sitten löytyy ratkaisuita moneen lähtöön, tässä niistä yksi:
  http://userful.com/products/free-2-user

  DVB-G:
  Hiirillä pystyi tuolloin klikkailemaan "lähes" samaan aikaan vaikka kahta vierekkäistä ikkunaa ja etäkäyttönä esim. toisessa ikkunassa toisen koneen käyttistä ja kolmannessa ikkunassa vaikka kolmannen käyttistä, tällöin kaksi henkilöä pystyi huitomaan hiirellä toisen siitä suuremmin häiriintymättä. Hataran muistikuvan mukaan näppäimistötukea ei kuitenkaan ollut. Saman käyttiksen alla ne hiiret toki toimivat.

  Toimiiko tuo sinun USB-keypadisi siten, että voit toisessa ikkunassa ohjata esim. videotoistoa, eikä toisessa ikkunassa esim. webbisurffailu häiriinny hiiren ja näppäimistön käyttäjällä?
   
 9. DVB-G

  DVB-G Active Member

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 282
  Saadut tykkäykset:
  23
  Saahan hiirten ohella näppiksiäkin liitettyä vaikka sata kappaletta, mutta ne kaikki komentavat samaa käyttistä, vaikuttavat samaan aktiivina olevaan ikkunaan.

  Minulla on videolayeriä komentamassa erillinen "kauko-ohjain" eli langallinen usb-keypad, jossa olevat 18 hyötynäppäintä olen (ZoomPlayerissä) määritellyt tekemään mitä itse haluan niiden tekevän. NumLock on/off tuplaa näppäinten toimintoja osalle napeista, kaikkiaan erilaisia komentoja on määriteltävissä yhteensä 28 kpl. 27 kpl olen jo määritellyt, yksi paikka olisi vielä vapaana, mutta en keksi mitä siihen asettaisin.
   
Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.