TV lupamaksu / YLE Mediamaksu / Yle-vero

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana kimzzi, 26.02.2006.

 1. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 124
  Saadut tykkäykset:
  187
  Kun koko Suomi on kyllästynyt klikkihuoraukseen ja pinnallisiin ohjelmiin niin YLE päättää muuttua nuorekkaammaksi... klikkihuoraamalla ja tekemällä pinnallisia ohjelmia... ja mikä pahinta, kenen rahoilla?
   
 2. keni

  keni Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.04.2007
  Viestejä:
  100
  Saadut tykkäykset:
  0
  _TV_maksu nousee nousemistaan ja mitä tekee YLE? Mitä nousevilla maksuilla saa? No esimerkiksi:
  TV:n omistajat maksaa siitä että ohjelmat saadaan vain-netissä katsottavaksi. Nettikäyttäjät ei maksa niistä mitään.
  Mitäs maksaakaan virittimen poisto telkkarista? Pitäköön tunkkinsa prkl. :mad:
   
 3. h-p

  h-p Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.03.2007
  Viestejä:
  863
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tiedä sitten tuleeko tuohon sama Yle Passi kuin K15-ohjelmissa.
   
 4. hvihavai

  hvihavai Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.03.2006
  Viestejä:
  69
  Saadut tykkäykset:
  0
 5. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  Tuskin tulee menemään läpi koska onhan se täysin kohtuutonta ja suuri vääryys että suurituloiset joutuisivat maksamaan enemmän kuin köyhät ja vieläpä noin 30 euroa enemmän kuin ennen.
   
 6. Inssi59

  Inssi59 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  Komppaan...:) :p :D :grr: :weep:
   
 7. keni

  keni Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.04.2007
  Viestejä:
  100
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yhden valtionyhtiön ei tarvitse välittää taloustilanteesta, rahat tulee korotuksineen. Aina. Mässäily jatkuu kun ei ole rahantulosta huolta, eikä aikaakaan kun budjetti on jo 700M€ ja nousee.
  Samalla muut JULKISET palvelut toimii sen mukaan, että jos rahaa ei ole niin sitä ei ole > leikataan ja karsitaan.

  Onko YLE todella niin tärkeä, että sen mammuttimainen ja kaiken aikaa laajaneva toiminta maksatetaan vaikka väkisin samalla kun kaikesta muusta säästetään?

  Sopeutukoon vallitsevaan taloustilanteeseen niinkuin muutkin. Vai aletaanko kustantaa muutkin julkiset palvelut nimikoiduilla veroilla. Poliisi-vero, Palokunta-vero, Kirjasto-vero, Julkisenpalvelun-vero ym. ym. ym
   
 8. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  Hyvä ratkaisu tämä erillismerkitty vero. Päästään vihdoinkin vapaamatkustajista eroon ja lisäksi summa erillisverona ei ole niinkään poliittisen väännön alla kilpailemassa budjetin alaisuudessa.

  YLE:n vastaista kampanjaansa käyneille lehtikonserneille näyttää olevan paha paikka, kun esim. aamun SK:ssa päätoimittajan toimesta oli kirjoitettu "YLE on tärkeämpi kuin armeija?" -uutiskommentti.
   
 9. Moti

  Moti Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.09.2001
  Viestejä:
  1 033
  Saadut tykkäykset:
  9
  Toivottavasti tässä ei nyt ole pää auki kaikenlaisille uusille veroille. Onhan tämä toki parempi kuin vanha systeemi imo eikä normiperheelle 30 euroa vuodessa merkkaan yhtään mitään. Erittäin hyvä systeemi opiskelijoille ja muille erityisryhmille, YLE on kuitenkin kansalaisoikeus ja osa vapaata tiedonvälitystä.
   
 10. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Summa tosin on "normiperheelle" (jos tällä nyt ajatellaan keskituloista kahden aikuisen perhettä, jossa molemmat ovat töissä) käytännössä tuo maksimi 280 euroa, koska käsittääkseni jo 20 000 euron vuositulot riittävät maksimimaksuun per henkilö. Vaikka tämä käytännössä nostaa esim. meidän perheessä maksettavaa summaa, niin olen silti ehdottomasti sitä mieltä, että nyt laadittu ratkaisu oli ehkä se paras ja oikeudenmukaisin tapa maksun perimiseen. Onko Ylen toiminnan laajuus sitten nykyisellään oikealla tasolla ja onko nykyinen budjetti järkevällä tasolla, on sitten kokolailla toinen kysymys ja tuon tulisi edelleen säilyä mielestäni jatkuvasti kriittisen tarkastelun alla, mutta siitä riippumatta, paljonko kerättävän rahamäärän kokonaismäärä on, pitäisin nyt esitettyä mallia järkevimpänä tähän mennessä esitetyistä kokonaisuuksista.
   
 11. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  On tämä hyvä uudistus, kohtelee progressiivisesti maksavaa asiakaskuntaa ja päästään kitisijäsluibaajista eroon, nyt voi kaikki vinettää tasapuolisesti:D Ei edes enää tv-lupatarkastajia, sekin jännitys katoaa. No, nykyisille perustienestiä saaville ei merkittävää muutosta tule, eri asia sitten kun täysi-ikäiset lapset kotona (onko niitä?) alkavat tienaamaan enemmän:) Ja onhan se hyvä että tuolla hinnalla saadaan edelleen näkyviin edes muutama ns "ilmaiskanava" tuleviksi vuosiksi. Parhaita päätöksiä nykyiseltä eduskunnalta tähän mennessä.
   
  Viimeksi muokattu: 16.12.2011
 12. klmake

  klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.01.2003
  Viestejä:
  1 422
  Saadut tykkäykset:
  35
  Olen huolissani kansanperinteen katosmisesta tältä osin. Yhteisöllisyys esim. opiskelija-asuntoloissa vähenee, kun enää ei tarvitse tiedotella partioiden liikkumisesta muille. Samoin keskustelukulttuuri vähenee esim. tietoverkoissa, kun ei tarvitse pohtia mielenkiintoista ja tunteita nostattavaa kysymystä, tarviiko tarkastaja päästää sisään asuntoon. Erilaiset televisionpiilottelutekniikat, joita mm. Pahkasika takavuosina esitteli, jäävät unholaan.

  Kansanperinteemme köyhtyi kertaheitolla.
   
 13. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 933
  Saadut tykkäykset:
  775
  Saammeko siis tästä lähtien joka vuosi lukea uutisia Yle-veron korotuksesta 10%:lla. :)
   
 14. antiHD

  antiHD Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2011
  Viestejä:
  311
  Saadut tykkäykset:
  13
  Samaa mieltä olen kanssasi. Käytettävissä olleista vaihtoehdoista se paras, vaikka toki aina joku tästäkin ratkaisusta jaksaa valittaa. Samaa mieltä myös siitä että Yle tosiaan kuuluu meille kaikille eikä kaupallisten tarjonta pysty samaan, esim. kulttuurin , taiteen ja tieteen tarjoamisessa.
   
 15. antiHD

  antiHD Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2011
  Viestejä:
  311
  Saadut tykkäykset:
  13
  Repesin totaalisesti tuosta. :D
   
 16. jarmoke

  jarmoke Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.08.2004
  Viestejä:
  272
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kun ei jostain syystä budjettirahoitus kelpaa (siis itse Ylellehän tämä on pahin mahdollinen kauhukuva), niin tämä on mielestäni jäljelle jäävistä vaihtoehdoista paras. Itse kannattaisin budjettirahoitusta jolloin rahoja ei voisi täysin "perseettömästi" käyttää vaan olisi joku vastuu selvittää miksi sitä rahaa tarvitaan ja mihin se käytetään.

  Tuosta summasta, ei hetkauta meidän perheen taloutta mihinkään suuntaan vaikka jatkossa maksetaan hieman enemmän. Olen samaa mieltä joidenkin muiden kirjoittajien kanssa että kokonaissummaa olisi voinut tarkastella hieman... Oma esitykseni on että 30% nykyisestä pois ja sillä mennään.

  Joka tapauksessa, itse katson ja kuuntelen Ylen kanavilta ohjelmia ja kannatan järjestelmää missä jokainen kykenevä maksaa.
   
 17. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  "Saammeko siis tästä lähtien joka vuosi lukea uutisia Yle-veron korotuksesta 10%:lla."

  Alustavasti on ollut kyse indeksikorotuksista, mut saapi nähdä
   
 18. Inssi59

  Inssi59 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oli uutisissa jotakin mainintaa, että pakettiin ainakin pitäisi kuulua myös tiukentuva toiminnan valvonta ja isompien investointien ja kuluerien etukäteishyväksyttäminen. Toivottavasti tätä ei matkalla vesitetä.

  Tämä ratkaisu on nykyistä systeemiä oikeudenmukaisempi siinäkin, että television katsojat eivät enää maksa "vapaamatkustajien" YLEn nettipalvelujen käyttöä.
   
 19. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Kuten myös siinä, ettei tulottomalta tai vähävaraiselta (jotka taitavat kuitenkin olla se "vapaamatkustajien" suurin ryhmä) vaadita yli 200 euroa vuodessa -- joka kuitenkin on tällaiselle henkilölle melkoinen summa. Henkilökohtaisesti olen pitänyt täysin absurdina "vapaamatkustajista" kitisemistä, kun siinä kuitenkin takana on sitäkin, että periaatteessa haukutaan vaikkapa pakollisten kulujen (vuokra, vesi, sähkö) jälkeen alle 100 euron käyttörahalla kuussa elävää siitä, ettei hän maksa +200 euroa vuodessa. Toki hyvätuloisiakin rikkureita löytyy, joskin löytyyhän niitäkin epäkohtia tästä asiasta, että miksi pitää maksaa, jos ei katso Yleä (TV-maksu kuitenkin menee käytännössä Ylelle, joka ei ole yhtä kuin Suomen televisiotoiminta) ja jos ei käytä virittimellä varustettua televisiota (muunlaisia nykyään ei niin helposti enää saakkaan) television katsomiseen. Oli asia niin tai näin, niin minustakin tämä uusi systeemi kuulostaa erittäin lupaavalta.
   
 20. marko

  marko Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.01.2001
  Viestejä:
  1 751
  Saadut tykkäykset:
  10
  Hesarin uutisesta: