TV lupamaksu / YLE Mediamaksu / Yle-vero

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana kimzzi, 26.02.2006.

 1. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 840
  Saadut tykkäykset:
  566
  Tänään on kyllä tarkoitus Uutisvuoto katsoa... ...kello 18 uutiset katsoin jo.
   
 2. klmake

  klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.01.2003
  Viestejä:
  1 448
  Saadut tykkäykset:
  59
  Kyllä se ainakin vähän huonompi paikka olisi.
   
 3. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 230
  Saadut tykkäykset:
  108
  Oma ja henkilökohtainen mielipiteeni on se että YLE on tarpeellinen.

  Toinen asiaan liittyvä mielipiteeni on se että mediamaksu on oikean suuntainen uudistus. Maksukyvyttömille on ennenkin kompensoitu tiettyjä hankintoja, joten tämäkin voitaneen kattaa samaan malliin.

  Maksukortti on periaatteessa hyvä ratkaisu, mutta kun kyseessä on kuitenkin veroluonteinen maksu jolla halutaan kattaa tietty määrä kansallista mediatuotantoa, niin oletan että kaikilta kynittävä kustannus on ainoa tapa hoitaa toiminnan jatkuvuus.

  Jos kaikki "puolueeton" uutisanti jätettäisiin Nelosen ja MTV3:n hoidettavaksi, niin epäilen että yhteiskunta näillä main ei kehittyisi informaation saannin alalla parempaan suuntaan. Siis ehkäpä kenties epäilen kaupallisten toimijoiden vaikuttimia. Paranoid...?
   
 4. viitas

  viitas Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.12.2005
  Viestejä:
  459
  Saadut tykkäykset:
  1
  Totta, toimeentulotuen perusosaan kuuluviin hyväksyttäviin menoihin on tv-lupa, sanomalehti ja puhelinlasku hyväksyttyinä menoina kuuluneet. Miksei siis mediamaksu tulevaisuudessa. Ottamatta tässsä yhteydessä opintotuen yleiseen riittävyyteen niin nykyisessä opintotuen laskentamallissa on mukana mediakulujen laskennallinen osuus mukaanlukien TV-lupa.
   
 5. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 967
  Saadut tykkäykset:
  117
  Joo, se on hyvä että köyhät joutuvat hakemaan fattasta rahaa saadakseen maksettua mediamaksun. Nöyränä se niitä ei pidä, mutta onhan edes pientä puuhastelua ilmaisen rahan eteen.
   
 6. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 840
  Saadut tykkäykset:
  566
  OT
  No et sinäkään kyllä mikään nöyryyden esimerkki ole tällaisella suunsoitolla. :rolleyes:
   
 7. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 967
  Saadut tykkäykset:
  117
  OT
  Miksi olisin? Mulla on varaa maksaa tv-lupa tai mediamaksu tai millä nimellä milloinkin kulkee.
   
 8. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 840
  Saadut tykkäykset:
  566
  Kaiken yläpuolella oleva kuningas Pazze voi syljeskellä vaikka pitkin katuja ja arvostella köyhiä. Loistava asenne. :thumbsup:
   
 9. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 967
  Saadut tykkäykset:
  117
  OT
  Moukat syljeksii kadulle ja jättävät lakisääteiset maksut muiden maksettavaksi. Voidaanko lopettaa tämä OT-keskustelu, sillä kaikille on jo varmaan tullut selväksi vihamielisyytesi Pazzea kohtaan?
   
 10. abmas1

  abmas1 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.03.2006
  Viestejä:
  171
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kerropas ensin onko vai eikö ole? Entäs minkään sortin maksullista palvelua?

  Tai kuunnella, kun radio (toistontoistontoistoa....) kuuluu myös YLE:n toimintaan. Niin, jos jätetään urheilu jo mainittuna pois, niin YLE:ltä tulee katseltua lisäksi uutisia, ajankohtaisohjelmia, sarjoja ja elokuvia, dokumentteja, konsertteja (eri lajin musiikkia tietysti), lastenohjelmia...

  Noiden kaikkien eteen täytyy erittäin suurella painoarvolla laittaa sana kotimaista! Siihen päälle vielä ulkomaistakin alkuperää olevaa laatukamaa.
  Yksikään DVD ei tuohon pysty, saati mikään ulkomainen satelliitti-, tai kaapelitoimija!

  Neloselle ja Maikkarille tulee yrityksestä plussaa ja hyvä onkin että yrittävät.

  Radiosta tulee kuunneltua YLEX:ää ja Radio Suomea. Hyviä kaupallisia on toki olemassa, vaikkapa Radio Helsinki ja Groove FM.

  Kaikki tuon arvostaminen tarkoittaa sitä, että pitää tuntea kolikon toinenkin puoli. Minä tunnen/tiedän, kun seuraan laaja-alaisesti, mutta sinulla taitaa olla kanjonin kokoinen aukko yleistiedoissasi maailmanmenosta? (tarkenna ihmeessä jos olen väärässä)

  ps. Olen alkanut tosissaan pitää budjetoitua verovarojen käyttöä parempana kuin lupamaksua ja mediamaksua. Kukaan ei muista rutista vuoden päästäkään, kun se ei näkyisi henk.koht. verotuksessa mitenkään eikä tule minkäänvaltakunnan lappua kotiin laskun muodossa. Saadaan piste tälle vänkkäämiselle täälläkin.

  ps2. Olen myös monta kertaa maininnut, että YLE:n organisaatiossa (eri asia kuin ohjelmatuotanto mm) on varmasti trimmaamisen paikkoja olemassa.
   
  Viimeksi muokattu: 03.05.2009
 11. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mäkihyppy taitaa olla maikkarilla ohjelmistossa, lätkä on Canal+:lla ja Nelosella. MM-kisat, olympialaiset yms. toki Ylellä.

  Edelleenkään kukaan teistä periaatteen miehistä ei kuitenkaan ole kertonut, mihin raja pitää vetää. Mistä pitää maksaa, vaikka ei kostu ko. palvelusta mitään? Kirjastosta? Teatterista? Oopperasta? Urheilusta tai liikuntapalveluista? Ja mikä on se peruste, miksi mistäkin pitää maksaa ja mistä ei? Jos TV- ja radiotoiminta ei kuulu näihin, niin periaate ei ainakaan ole palvelun käyttäjien määrä. Minkään noista edellä mainituista ei myöskään voi katsoa olevan mikään yhteiskunnan toiminnan kannalta elintärkeä palvelu eli se ei kelpaa perusteluksi.
   
 12. viitas

  viitas Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.12.2005
  Viestejä:
  459
  Saadut tykkäykset:
  1
  Asenne on se, että kenenkään ei pitäisi joutua viimeiseen turvaverkkoon s.o. fattaan turvautumaan mutta iso osa joutuu ja on erityisen hyvä että on olemassa se viimeinen verkko olemassa. Ja mitä tulee taas mediamaksuun tai tv-lupaan ja heikko-osaisuuteen, niin se että mainitut kulut on erikseen mainitut sellaisina kuluina jotka oikeuttavat tukeen jopa siinä viimeisenä turvaverkon tukimuodossa kertoo siitä että yhteiskunta ei ole tiputtamassa heikko-osaisuuden vuoksi ketään ulos toimeentulosta mediamaksun takia.

  SummaSummarum niin televisiolupakäytäntö kuin mahdollinen tuleva mediamaksukin kyllä kestää arvostelun siinä valossa missä ne asetetaan kyseenalaiseksi vedoten kaikkein huonoimmin toimeentulevien maksukykyyn.

  Niin että kaada itsellesi vaan ..
   
 13. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 967
  Saadut tykkäykset:
  117
  Voi kuule kun mun pullolla käy niin moni muukin. Siltä ainakin näyttää, kun katsoo miten paljon viime vuonna maksoin veroja. Että mediamaksu vaan kaikille saman suuruisena, kyllä mä sitten päivähoitoja, teitä, puolustusvoimia, peruskouluja, opintotukia jne. jne. jne. makselen.
   
 14. Gimble

  Gimble Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.02.2002
  Viestejä:
  476
  Saadut tykkäykset:
  0
  En ole jaksanut vielä kommentoida, mutta heitetään nyt pari sanaa sitten.

  Onhan tämä kieltämättä vähän hölmö juttu. Kun uudet (ja järkevämmät) sukupolvet boikotoi epäoikeudenmukaista ja aivan liian suurta TV-maksu rahankeruuta, niin keksitään paniikkiratkaisuna sitten tämmönen. Hieman kärjistettynä tämähän on vähän sama asia kun maidon ostajilta kerättäs alkoholiveroa.

  On tässä kuitenkin hyviäkin juttuja näköpiirissä.

  + TV-lupa tarkastajat voi laittaa oikeisiin töihin, vaikka ojaa kaivamaan toisten pihamailta pyörimästä ja kyttäämästä

  + Kaikenlainen muu DDR-toiminta loppuu tämän asian ympärillä (esim. MTV3 maksukanavien asiakkastiedot määrättii luovutettavaksi kyttäämistarkoitukseen, ellen väärin muista?)

  + NAURETAVA TV-lupa mainonta loppuu, hirveitä summia ryssitty tämmöseen...ei tällasta asiaan vaan kuulu mainostaa. Pahin oli muuten se DDR-kampanja, jossa sai antaa toiselle lahjaksi TV-luvan -> VOI HYVÄÄ PÄIVÄÄ?! Kuinkahan monen mummon ja lapsenlapsen (opiskelijanuorukaisen) välit joutui tuon "ansan" takia koetukselle?

  + Laskutusrumba loppuu, tähänkin on tainnut jokunen euro palaa

  Sitten niitä miinuksia:

  - Muistelisin, että sitä maksun määrää alettiin tarkistaan ihan sikana ylöspäin "digisiirtymän" takia. Ja että tämä on vain tilapäistä? Kumma juttu, siirtymä oli ja meni...edelleen maksu vaan nousee vaan.

  - Jos otetaan em. pointti huomioon + se, että aivan kaikki talouden on maksamassa niin eikö se summa voisi olla vähän kohtuullisempi? Tuo 175 on ihan liikaa pienituloisille. Itseltä on opiskeluajat jo kaukana takana, mutta muistan kyllä että rahat oli todella kortilla ja tollanen sulla vastas pahimpina aikoina KAHDEN KUUKAUDEN NETTOTULOJA. Eli tyyliin siis 2 kuukautta pitäs olla syömättä, juomatta ja esimerkiksi kouluun menemättä kun ei ole rahaa bussilippuun ja kirjoihin jnejne.

  Loppupäätelmä: Oon sitä mieltä, että meillä on ongelma ja tässä korjataan nyt seurausta eikä syytä. Oikee ratkasu olisi korjata ensin syytä, eli laittaa turhat toiminnot helvettiin sieltä Yleltä.

  Niitä radiokanaviakin on niin pitkä lista, että olen tippunut aikoja sitten kärryltä. Ei niitä niin paljon joskus 20 vuotta sitten ollut ja hyvin pärjättiin. Taitaa olla telkkaripuolella vähän sama homma? Ja sitten ryssitään miljoonia johonkin nettipalveluihin, joita en käytä ikinä....suurin osa maksajista ei käytä. Kyllä mä olen sitä mieltä, että jos tästä tulee joku PAKKOMAKSU, joka btw. on osuvampi nimitysti niin YLEllä pitää olla tulilla ainoastaan pakolliset toiminnot ja muu ihmisten rahoilla fiilistely lopetetaan välittömästi.

  Kohtuullisena maksuna voisin pitää ehkä satasta, se uppoisi mun oikeustajuun huomattavasti paremmin kuin tuo 175.

  Semmosta, mielenkiintoista nähdä millanen perintärumba tästä alkaa. Perintätoimistot on varmaan ihan mielissään, tulee paljon töitä heille ja saavat periä sikamaisen suuria palkkioita oikein urakalla taas sitten.
   
 15. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 840
  Saadut tykkäykset:
  566
  Ymmärrät varmaan että Ylen menoista suuri osa on palkkakuluja ja tokihan Yleläisten liksat nousevat siinä missä muidenkin, inflaation mukana. Reaalisesti TV-maksu ei kai ole juuri noussut.

  Onko sinulla tarkkaa listaa näistä turhista toiminnoista? Eiköhän siellä Ylellä nyt sen verran tajuta että rahat laitetaan kuitenkin jokseenkin hyödyllisiin asioihin? Vai onko sinusta esim. vähemmistöjen palveleminen turhuutta?

  Ööh, hyvin pärjättiin 100 vuotta sitten ilman televisiota, radiota ja internettiä. Sähkökin oli vasta tulossa...

  Rahoitus verovaroista olisi kohtuullisin ratkaisu. Köyhät eivät maksaisi juuri mitään ja silti Yle saisi rahansa.
   
 16. tomppa1

  tomppa1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.09.2003
  Viestejä:
  781
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samoja asioita jauhetaan. Vuodesta 2003 tv-maksu on noussut 34% ja inflaatio on ollut 11%. Eli maksu on noussut 23% yli inflaation kuudessa vuodessa.

  YLE:llä on vähemmän tärkeitä toimintoja pilvin pimein. Mihin YLE tarvitsee sitä monituhatpäistä työntekijälaumaa, kun varsin suuri osa kotimaisesta ohjelmantuotannosta on ulkoistettu? Poliittisia eläkevirkoja ja suojatyöpaikkoja? Vähemmistöt pitää tietysti huomioida, mutta YLE:n toiminnassa huomioidaan vain yksi vähemmistö poliittis-taloudellisten kytkösten vuoksi. Ruotsinkielisille annetaan reilut 25% rahoista, ja esim. v. 2007 FST:n katsojaosuus oli kokonaiset 0,2%. Miksi ruotsinkieliset tarvitsevat oman uutistoimitusorganisaation? Varsin tasapuolista, kirveellä olisi töitä. Eivät nämä faktat muuksi muutu vaikka tämän palstan ruuneperit muuta yrittävät väittää.
   
 17. hex

  hex Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.03.2000
  Viestejä:
  774
  Saadut tykkäykset:
  1
  Viimeksi muokattu: 09.05.2009
 18. Gimble

  Gimble Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.02.2002
  Viestejä:
  476
  Saadut tykkäykset:
  0
  :hitme:

  Itseasiassa sinun vasta-argumentit oli kaikenkaikkiaan niin huonoja, että en ymmärrä mitään pointtia ja yksikään asia viestissäsi ei ole vastaamisen arvoinen.

  "vähemmistö korttiakin" on turha yrittää tähän vetää, koska mielestäni en viitannut sanallakaan siihen. Helposti näkee rivien välistä kuitenkin, että siellä leirissä tätä korttia kovasti koitetaan käyttää. (Älkää pahalasiet yrittäkö syrjiä vähemmistöjä...ja btw. minä olen oikeassa ja YLE on jumala huoh...)

  Tosin ne helvetin turhat webbipalvelut mainitsin, mutta niistä ei tullikaan mitään muka-nokkelaa vastakommenttia? Miksi? Aivan, koska ne on helvetin turhia ja niihin on ryssitty miljoonia. Ja guess what, peräseinäjöen mummolla ei välttis ole PC:ssä tarvittavia kodekkeja edes asennettuna....itseasiassa kun tarkemmin mietin, niin eihän sillä ole edes PC:tä?

  Semmosta, tässähän tuli jo noita muitakin rahareikiä muiden toimesta mainittua. (musiikkitalot jne.) Ei tarvi olla mikään Sherlock Holmes tietääkseen näistä.

  Mutta mitään turhaa listaa täältä on turhaa odottaa, koska ei kiinnosta. Tiedän, että siellä fiilistellään ihan turhia ja samoin kaikki muut täyspäiset tietää ketkä vähääkään lukee sanomalehtiä ja muuten seuraa mitä ympärillä tapahtuu.

  Niitä toimintoja on vaan liikaa, sanotaan nyt vielä kerran jos ei mennyt laakista perille asti. 20 vuotta sitten pärjättiin ihan helposti vähemmällä, edelleenkin voitaisiin pärjätä jos vaan haluttaisiin...mutta kun ei haluta, vaan halutaan viedä ihmisiltä rahat ja kustantaa kaikenlaista diipadaapaa jota kukaan ei halua, eikä ole pyytänyt.
   
 19. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 840
  Saadut tykkäykset:
  566
 20. hex

  hex Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.03.2000
  Viestejä:
  774
  Saadut tykkäykset:
  1
  Joo, totta, lisätään sekin turhien toimintojen listalle:

  1. musikkitalo
  2. RSO