TV lupamaksu / YLE Mediamaksu / Yle-vero

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana kimzzi, 26.02.2006.

  1. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Onpas Retro sinulla aika synkkä suhtautuminen asiaan... Et ilmeisesti kannata juurikaan opiskelemista, tai sitä yhteiskunnan järjestystä, että niitä, jotka haluavat kouluttautua, tuetaan. Mielestäsi ilmeisesti ketään ei saisi tukea mitenkään, vaan kaikkien pitäisi suoraan töihin mennä ansaitsemaan rahaa... No, siihen seikkaanhan voi aina tuudittautua, että amikseen kahvia ja tupakkaa kuluttamaan menneet häirikköoppilaat (huom! kärjistys... Amikseen voivat mennä myös hyvät oppilaat) tulevat ansaitsemaan paljon enemmän mitä pitkälle opiskelleet yliopisto-opiskelijat.

    En muuten käyttänyt itseäni esimerkkinä, vaan kokemuksia muista yliopistossa opiskelijoista, joten nuo vanhat kosmetiikkaheitot eivät enää oikein jaksa kiinnostaa. :) Toki arvostan sitä, että pidät legendaani yllä... :thumbsup:

    Tuohon opintolainaan otan vielä sen verran kantaa, että kyse nyt on vähän eri asiasta kuin normaalin lainan kohdalla. Kyse on siitä, että valtio painostaa opiskelijaa ottamaan velkaa... Ja mihin? Autoon? Taloon? Ei ei... Valtio painostaa opiskelijaa ottamaan velkaa, jotta hän voi ostaa sellaisia turhuuksia kuin ruokaa ja koulukirjoja. Ja koska velkaa ottava opiskelija ei voi ennen opintojensa loppua ja työpaikan saamista (joka nyky-yhteiskunnassa voi kestää todella kauan) alkaa maksamaan velkaa takaisin (toisin kuin esimerkiksi työtä tekevät ihmiset, jotka ottavat autoon/taloon velkaa), niin viheliäiseksi oravanpyöräksi voi asia muuttua, kun korot vaan juoksevat...

    Yhteiskunta toimii miten toimii... Minusta on huomattavasti järkevämpää se, että veronmaksajien rahoista osa menee esim. kouluttautumisen tukemiseen kuin sitten se, että joistakin töistä maksetaan miljoonia kuin taas joistakin muista töistä maksetaan juuri ja juuri ok-elintasoon riittävä määrä. Niinhän sen täytyy olla, että esimerkiksi Teemu Selänne (kun toisessa ketjussa tästä väiteltiin) on miljoonien arvoinen kun taas esimerkiksi häntä koulussa opettanut opettaja on kuukaudessa maksimissaan parin tonnin arvoinen. :rolleyes:

    Itse en harrasta p2p-verkkojen käyttöä, vaan mielummin ostan musiikkini ja elokuvani. TV-lupamaksu (etenkin sen suuruus) on kuitenkin asia, joka on minusta paitsi naurettava myös erittäin väärin. En tässä mainitse maksanko oman TV-lupamaksuni vai en, mutta sen sanon, että se on asia, jossa nostan keskimmäisen sormen sekä valtion, Ylen että niiden suuntaan, jotka kehtaavat syyllistää maksamatta jättäviä sillä, että "elävät muiden kustannuksella".
     
  2. once

    once Guest Guest

    Liittynyt:
    24.07.2007
    Viestejä:
    122
    Saadut tykkäykset:
    0
    ei tuota kannata noteerata, kertoo vain millaisessa paniikissa jungner on
     
  3. Nietze

    Nietze Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    1 060
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiinteä alle prosentin "YLEllisvero" kaikille, ei ole progressiivinen vaan silti maksaminen olisi tasapuolisempaa. Eli ei 630 euroa vuodessa solukämpältä (siis periaatteessa, vähemmistönä lienevät ne joissa monta lupaa on oikeasti maksettu) ja 210 euroa espoolaiselta merenrantapalatsilta. Voidaan vaikka yhdistää niin että luvatun veroalen sijaan tiputetaankin TV-lupamaksu pois ja kanavoidaan rahoja uudella tavalla.

    Tällä tavalla ne maksamatta jättävät opiskelijatkin joutuvat kuitenkin maksamaan jotain.
     
  4. warre

    warre Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    14.02.2000
    Viestejä:
    2 358
    Saadut tykkäykset:
    30
    Ei mitään tv- tai yleveroa vaan rahoitus suoraan budjetista ilman korvamerkittyä veroa. Näin kaikki jotka yleensä veroja maksavat missään muodossa osallistuvat rahoitukseen.
     
  5. Poistettu tili 10873

    Poistettu tili 10873 Guest Guest

    Oletpa vetänyt väärän johtopäätöksen. Mulla on valoisa, suorastaan aurinkoinen suhtautuminen asiaan ja kukaan ei kannata opiskelemista innokkaammin kuin minä. Meillä saattaa olla ajattelussa olla kyllä pieni vivahde-ero, kuten edellisestä viestistäni ilmenee mutta siitä ei nyt enempää.
     
  6. Hengga

    Hengga Guest Guest

    Liittynyt:
    09.03.2002
    Viestejä:
    353
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juuri näin. YLE joutuukin sitten kohtaamaan jotain todella pelottavaa, nimittäin valtion tilintarkastajat. Alkaa pikkuhiljaa tulla jopa vastuullisuutta toimintaan. Nythän homma on mennyt karille kun oli muka varaa kaikenlaisiin "visioihin" ja "sivuprojekteihin".
     
  7. janolle

    janolle Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    09.04.2005
    Viestejä:
    1 046
    Saadut tykkäykset:
    0
    Paskat tällasille. Veropohjainen ratkaisu pitäisi sitten olla liitännäinen telkkarin omistamiseen. Tässä tapauksessahan hyvin toimeentuleva telkkariton maksaa moninverroin "tv-veroa" köyhään sohvaperunaan verrattuna vaikka ei televisiota omista.

    Kanavat salatuksi ja purkukortille sopiva hinta. Opiskelijoille/eläkeläisille vaikka pieni alennus. Näin kaikki jotka katsovat maksavat ja opiskelijoillakin pitäisi olla varaa "sivistävään televisioon". Myös telkkarittomat ovat tyytyväisiä kun saavat pitää näppinsä kokonaan erossa mokomasta sonnasta.
     
  8. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 455
    Saadut tykkäykset:
    776
    Painu jenkkeihin mielipiteinesi. Pohjoismaiden menestys on ollut paljolti sen ajatuksen ansiota että kaikilla pitää olla yhtäläiset mahdollisuudet opiskella. On parempi että lahjakkaimmat koulutetaan kuin että vain rikkaiden kakarat koulutetaan.

    Tietysti itse elät kuten saarnaat etkä ole koskaan elämässäsi käyttänyt "muiden maksamia" palveluja?

    Pitää kyllä olla aika itsekäs että jaksaa harmistella sitä että maksaa ehkä 10 euroa vuodessa verojen muodossa opintotukea opiskelijoille. Pitää olla myös yksinkertainen jos ei ymmärrä sosiaalisten järjestelmien merkitystä koko yhteiskunnan kannalta. Maksamasi 10 euroa saattaa tulla kerroinvaikutuksina sinulle takaisin koron kera (11 euroa).
     
  9. Noita

    Noita Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.01.2004
    Viestejä:
    206
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä mää oletin että tämän digi-hömpän yhteydessä koko telkkari muuttus siihen malliin että "maksat siittä mitä katsot". Yleisradion yleissivistävä vaikutus ihan surkea peruste sille että siittä maksetaan 200 vuodessa per televison omistava talous. Enkä ole kovinkaan varma että ikävöisin Yleä vaikka se loppuis kokonaan. Uskon että yhtä puolueettomia uutisia nähtäisiin mainosrahoitteisilta kanavilta sen jälkeen. Onhan se komeaa jos ennen uutisia sanottais että illan uutiset tarjoaa millon mikäkin A-kirjaimeen loppuva yritys.
     
  10. Hengga

    Hengga Guest Guest

    Liittynyt:
    09.03.2002
    Viestejä:
    353
    Saadut tykkäykset:
    0
    En ole varma miten nuo maksusuhteet menevät, mutta YLE myi aikoinaan "kovalla voitolla" infran Digitalle ("Minne katosivat YLEn rahat?"). Arvelisin, että infran ylläpito oli kohtuullisen kallista puuhaa. Sen maksaa nyt Digita. Se joka haluaa kaistaa maksaa siitä. Kaikki kanavat lienevät tässä samalla viivalla. Kuitenkin maksamme vain YLE:lle, jottei 3. maailmansodan aikana lähetys pätkisi ja toimittajat pysyisivät bunkkereissaan (yeah, sure...).

    Jotenkin alkaa tuntua siltä, että julkisen kriisivalmiuden ylläpitoon riittäisi *1 tv- ja 1 radiokanava* joille dedikoitaisiin rahaa valtiolta. Mutta haluaisimmeko yet another Big Brother -kanavia lopuista? Käytännössähän se olisi kakkosten ja teemojen menoa sitten, niillä ei olisi oikein kokemusta kovasta kaupallisuudesta. Profiloinnin kanssa voisi tehdä tiukkaa.

    Itse kyllä seuraan paljon uutisia ja ajankohtaisohjelmia / dokumentteja YLEltä. Toki vaihtoehtona olisi nelosella joku 4D: Isäni on mutantti! tai maikkarilla Kuukauden mainos. Petyin kuitenkin aika *erkeleesti YLE:n viimeaikaisiin ratkaisuihin. Todella pahasti. Ja YLEä ei voisi vähempää kiinnostaa ellei protesti näy sen kukkarossa.
     
  11. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    No joo, kieltämättä mietin pitkään tulkitsenko sinua oikein vai ei. Pyydän toki anteeksi jos tulkitsin väärin, joskin ei se edellinen tekstirypäleeni ollut vain sinulle suunnattu. Jotenkin vain sen käsityksen, että miellät tuilla elävät opiskelijat siipeilijöiksi -- mitä he tietyltä kantilta tietenkin ovat, mutta ehkä he jotain yhteiskunnalle siitä hyvästä antavat takaisinkin. Kuten edellä sanottiin, niin suuri syy siihen miksi Suomi menestyy kansainvälisissä "opiskelututkimuksissa" niin, että muut maat ihmettelevät, on juuri tämä meidän systeemi, jossa ainakin paperilla jokaisella on varaa kouluttaa itsensä mahd. korkeasti. Toisin kuin joissain pelleilyhommissa (no en sano mihin viittaan :D), niin tässä asiassa haluan olla isänmaallinen...

    Uskon myös siihen, että television katsomisen tulisi olla perusoikeus, ja se nyt vaan on niin, että opiskelijoilla/minimipalkkaisilla/työttömillä yms. ei välttämättä ole varaa maksaa TV-lupamaksua. Jos tätä ei eduskunnassa tajuta, niin se kyllä kertoo jotain miltä kantilta asiaa sielläkin ajatellaan. Pitäisikö meidän alkaa jo kutsua Michael Moore paikalle Sickon jatko-osaa varten, kun täällä näköjään pitää olla hyvin toimeentuleva, että on oikeus katsoa televisiota? :rolleyes:
     
  12. prisoner

    prisoner Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.03.2003
    Viestejä:
    382
    Saadut tykkäykset:
    6
    Silläkin uhalla, että monien tuttujen tv-työt on vaarassa, en voi kuin ymmärtää tv-luvan lopettajia. Tekniikka mahdollistaa ohjelmien salaamisen korttien avulla. Miksei sitä sitten hyödynnetä? Nähtäis ainakin kuinka moni oikeasti katsoo hintansa arvosta niitä YLE:n ohjelmia. Ärrällä voitas myydä sellaisia prepaid-kortteja jolla voi sit katsoa uutiset, kun netti jostain syystä on poikki... Tai sitten vois olla sellainen kertamaksusysteemi, että lähetät tekstiviestin ja saat sitä vastaan esim. 3 tuntia tv-katselua.

    Ja jos se ilmainen kriisitiedotus pitää taata niin jättäisivät sen extran sinne ilmaseksi killumaan ja pyörittämään ihmisten still-naamoja. Maailma on muuttunut todella nopeasti ja ainakin itselleni TV on ollut jo pitkään pelkästään peli- ja dvd-näyttö. Internet on tiedonvälitystä varten. TV on täynnä typeriä realityohjelmia ja jotain outoja tekstiviestipelejä ja -chatteja.

    Koska Digi TV ei tuonut edes teräväpiirtoa, en näe oikein mitään syytä sponssata kyseistä sirkusta. Hyvää ohjelmatuotantoa voisin kyllä tukea, mutta nythän sellaista mahdollisuutta ei ole vaan rahat menee sinne minne isokenkäiset keksii ne hassata (esim. MHP).
     
  13. Koulukatu

    Koulukatu Guest Guest

    Liittynyt:
    24.11.2005
    Viestejä:
    268
    Saadut tykkäykset:
    0
    Maksukorttipakolla ininä loppuisi puolin ja toisin, mutta Jungner tietää, että jos Ylen kanavat lyötäisiin maksukortillisiksi, niin siinä menisi aika monta suojatyöpaikkaa talosta. Joka tapauksessa tuo vinkuminen on hölmöä, koska Ylellä olisi itsellään mahdollisuus teknisesti toteuttaa kyseinen maksukorttisysteemi. Tai itse asiassa sitä olisi pitänyt kampanjoida heti kun digilähetyksiin siirtymisistä puhuttiin.
     
  14. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 455
    Saadut tykkäykset:
    776
    YLE Teema tänään:

    10.15 opettaja.tv: Mediakompassin viestikartta
    3/5: Median mahti. Huomaammeko aina kun meihin vaikutetaan? Ohjelmassa tarkastellaan sotapropagandan tyypillisiä keinoja median maailmassa ja kurkistetaan kuluttajina suomalaisen median valta- ja omistussuhteisiin.

    11.15 Uutismixi
    Ensi keväänä ysit hakevat lukioihin ja amiksiin netissä. Mitkä ovat syksyn suosituimmat tv-ohjelmat? Julkkisjääkarhu Knut täyttää pian vuoden. yle.fi/uutismixi

    15.00 opettaja.tv
    Taito- ja taide 3/8: Syvyyttä sarjakuvaan, Yhdistävä äidinkieli 3/4: Silmänräpäys paperille, Studiokeskustelu, Rakas päiväkirja 14/16.

    15.47 Uutismixi
    Ensi keväänä ysit hakevat lukioihin ja amiksiin netissä. Mitkä ovat syksyn suosituimmat tv-ohjelmat? Julkkisjääkarhu Knut täyttää pian vuoden. yle.fi/uutismixi

    16.00 Kirjamaa: Ruotsiko onnela?
    Kirjabussi vie Annan ja Reidarin Göteborgin kirjamessuille. Kirjailijat Miikka Nousiainen ja Asko Sahlberg puhuvat Ruotsi-suhteestaan. Ruotsinsuomalaiset pitävät Susanna Alakosken alkoholismikuvausta loukkauksena.

    16.40 Kootut askeleet: Vera Nevanlinna
    Esittelyssä suomalaiset eturivin nykytanssikoreografit. Taiteilijahaastatteluissa pääosassa ovat tekijät ja teokset. Tuotanto Grape prodcutions Oy.

    16.51 Tanssia kameralle
    Tanssijat ja koreografit saivat haasteen: kuinka tehdä tanssiteos, joka toimii myös televisiossa. BBC:n tuottama sarja; Tanssittuja tarinoita kameralle tunnelmasta ja maasta toiseen. Stereo.

    17.00 70-luvun sekahaku
    Osa 12/12: Varrella virran. Rooman klubin raportit ja öljykriisi synnyttivät ympäristöliikkeen, joka huipentui Koijärveen 1979. Uusia ilmiöitä olivat myös kirpputorit, kasvissyönti ja punk. Ohjaus Markku Heikkinen.

    17.45 Koulu huutaa apua
    Berliiniläisessä koulussa moni voi huonosti: Teinit häiriköivät ja opettajien jaksaminen on nollissa. Faktasarja seuraa, pystyvätkö ulkopuolinen sosiaalityöntekijä ja "kouluvalmentaja" auttamaan ongelmissa. Osa 3/6.

    18.30 Kapusta Master 1
    6/10. Helppo ja hauska venäjän alkeiskurssi. Opintoja vauhdittavat Mato Valtonen ja historian henkilöt, dialogit ja karaoket. Sarjaan liittyvä oppikirja ja äänite kirjakaupasta. Stereo.

    19.00 Elävä arkisto: Huumorimusiikki
    Suomalaisyleisö on jo vuosikymmeniä ollut otollista maaperää huumoripitoiselle musiikille. Jaksossa pätkiä mm. Sleepy Sleepersin ja Zetorin esiintymisistä. Haastattelussa Hullujussi-yhtyeen Heimo Holopainen.

    19.30 Veitsen terällä: Sappikivitauti
    Jos sappikivet oireilevat, ainoa tepsivä hoito on yleensä sappirakon poisto. Joskus sappikivet voivat eksyä sappitiehyisiin, jolloin hoitona on ERCP eli sappiteiden tähystys. Ensio Laulaisella on kokemusta kummastakin.

    20.00 Tutkiva juttu: Ikuinen elämä?
    Kilpikonna voi elää jopa 180-vuotiaaksi. Pisimpään elänyt ihminen kuoli 122-vuotiaana. Miksi ihminen kuolee? Voisiko ihminen elää ikuisesti? Ikuisen elämän jäljillä etsivä toimittaja Ella Kanninen.

    20.30 Kokoa, tehoa, koneita
    Nopea niin maalla kuin merellä, se on amfibioajoneuvojen keskeinen ominaisuus. Näyttelijä-koomikko Chris Berrien johdolla tutustutaan amfibioajoneuvojen esi-isiin sekä ominaisuuksiltaan lähes uskomattomiin nykymalleihin.

    21.00 Tiededok: Einstein - nyt!
    Einstein oli aikansa huipputiedemies. Mutta hän elää yhä. Suuri osa nykyteknologiasta perustuu Einsteinin teorioille ja keksinnöille. TUOTANTO: CBC

    21.55 Kino Helmi: Mystery Train
    (Mystery Train/USA 1989, 110') O: Jim Jarmusch. N: Masatoshi Nagase, Youki Kudoh, Nicoletta Braschi, Elizabeth Bracco. Tragikoominen episodielokuva omistuisista sattumuksista Elviksen kotikaupungissa Memphisissä.

    23.40 Elävä arkisto: Hevi on saatanasta
    Elävä arkisto-sarjassa tutkitaan tällä kertaa hevin saatanallisuutta ja sitä, kuinka aihetta käsiteltiin televisiossa: mukana mm. W.A.S.P., Veltto Virtanen ja Zero Nine. yle.fi/elavaarkisto

    00.00 Teematieto

    04.00 Teematieto
    On tosiaan paljon realityohjelmia, tekstiviestipelejä ja -chatteja. :D

    Internetissä voi surffata juuri niin kuin haluaa. Ihmisiltä on mennyt siten myös suhteellisuuden taju, ja jokaisen kanavan vaaditaan lähettävän omaa suosikkiohjelmistoa aamusta iltaan. :rolleyes:
     
  15. prisoner

    prisoner Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.03.2003
    Viestejä:
    382
    Saadut tykkäykset:
    6
    En puhunut YLE teeman tämän päivän ohjelmasta enkä ylipäätään edes YLE:stä vaan siitä mitä televisio kokonaisuutena merkitsee / ei merkitse. Se ei ole pakollinen tiedonlähde kuten joskus 80-luvulla. Yleensä kun avaan sen, siellä vilistää jotkut tekstiviestit tai jotain ollaan äänestämässä ulos jostain sairaan turhasta tiimistä. Niinpä yleensä käännän tv:n heti av-kanavalle. Internet on sata kertaa sivistävämpi väline kuin televisio.

    Mutta kuten sanoin, tukisin mielelläni hyvien ohjelmien tuotantoa, jos joku keino siihen olisi. Lakisääteinen TV-lupa on todella huvittava tapa rahoittaa jonkun yrityksen toimintaa. Varsinkin kun maksu on kuitenkin käytännössä vapaaehtoinen, koska sitä ei voida valvoa. Ihan kuin se olisi jätetty kuluttajille "äänestyskanavaksi". Maksakaa niin kauan kun olette tyytyväisiä...

    Noh, nyt ilmeisesti aika monet ovat ruvenneet äänestämään kukkaroillaan.
     
  16. att

    att Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    09.01.2003
    Viestejä:
    1 059
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minusta turhan yksioikoisesti ajatellaan, että pitäisi maksaa vain siitä, mitä katsoo tai että miksi pitää maksaa YLE:lle, jos kerran katsoo vain MTV3:sta ja Nelosta.

    Jos nyt oletetaan, että YLE:ä ei olisi vaan olisi vain nämä kaupalliset kanavat, niin mitenköhän niiden mahtaisi käydä. YLE:kin pulittaa vuosittain pitkän pennin Digitalle kanavien välittämisestä. Jos tuo penni jäisi saamatta, niin Digita varmaankin haluaisi kerätä tuon (ainakin lähes) saman rahan kaupallisilta kanavilta. Mistä tuo raha olisi poissa kaupallisten kanavien toiminnassa, tulisiko sieltä entistä enemmän kännykkävisaa ja -chättiä? Entäpä sitten digitalisoimisen kustannukset, milläköhän aikataululla digitalisoiminen olisi tehty, jos YLE ei olisi ollut maksajien joukossa, tai yleensäkin koko lähetysverkon pystytys?
     
  17. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Ei menisi edes suojatyöpaikkoja kun kyse olisi kuitenkin nykyisenkaltaisesta tv-maksusta, ei yle-maksusta. Sillä hoituisi siipeilijät kerralla kuriin, kun mitään ei ilman korttia näkyisi. Suurin virhe vain tehtiin siinä vaiheessa kun korttipaikat jätettiin speksaamatta pakollisiksi täkäläisten lähetysten vastaanottimista.

    Vähän tyylittömästi ovat kyllä Jungner, Sasi & kumppanit tätä digisotkua nyt hoitaneet.
     
  18. Korva

    Korva Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.09.2003
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaikka olenkin julkisen palvelun vankkumaton kannattaja ja kiltisti maksanut televisiolupamme aina ajallaan, olen Ylen ja sen hallintoneuvoston viimeaikaisen kädettömyyden seurauksena alkanut kovasti epäillä nykyjärjestelmän mielekkyyttä.

    Televisiolupa on jo periaatteellisesti kyseenalainen, koska:

    1) On väärin, että pienen eläkkeen varassa elävät joutuvat säästämään lääkkeissä ja ruuassa kyetäkseen maksamaan tv-luvan. Monelle heikosti liikkuvalle vanhukselle tv saattaa kuitenkin olla ainoita ikkunoita ulkomaailmaan.
    2) On väärin, että vähävaraiset yksinhuoltajien ja työttömien perheet joutuvat anelemaan rahaa tv-lupaan sosiaalitoimistosta, muun muassa jotta lapset eivät täysin syrjäytyisi.
    3) On väärin, että opiskelijat joutuvat ottamaan (opinto)lainaa kyetäkseen maksamaan tv-luvan.
    4) On väärin, että tv-luvan joutuu maksamaan, vaikka ei käyttäisikään televisiota televisio-ohjelmien katsomiseen vaan esimerkiksi pelkästään DVD- tai HD-soittimen tai tietokoneen näyttönä.
    5) On väärin, että joutuu rahoittamaan yhden ohjelmayhtiön toimintaa saadakseen seurata muiden ohjelmayhtiöiden maksullista tai vapaata tarjontaa.

    Lisäksi on järjetöntä yrittää väkisin ylläpitää järjestelmää, joka ei enää voi toimia käytännössä. Televisio ei enää ole ruskea tai musta laatikko olohuoneen kunniapaikalla, vaan virittimiä löytyy jos jonkinlaisia jos jonkinlaiseen käyttöön.

    Muistaako joku muu aikaa, jolloin piti maksaa radiolupa? Minun muistini mukaan radioluvasta luovuttiin suurelta osin siksi, että kun radiovastaanottimia alkoi olla monenmoisia kävi niiden omistamisen valvominen mahdottomaksi. Televisiovirittimien moninaisuus on jo aikaa sitten ohittanut tuolloin aikoinaan radiopuolella vallinneen tilanteen. Seuraavaksi ovat tulossa kännykkätelevisiot. Onko tarkoitus, että lupatarkastajat alkavat pysäytellä ihmisiä kaupungilla ja tarkastaa kännyköitä?

    Monenkohan talouden pitäisi vielä irtisanoa tv-lupansa, että niin Ylen johto Saseineen ja Jungereineen kuin eduskuntakin rohkenisivat myöntää, että tv-lupa on tullut tiensä päähän (he tietävä sen kyllä), ja ryhtyisivät pikaisiin toimiin Ylen julkisen palvelun rahoituksen järjestämiseksi suoraan verovaroista?

    Adresseja on turha keräillä, koska niillä poliitikot pyyhkivät, jos ne eivät ole heidän itsensä tilaamia. Mutta riittäisiköhän ensi vuoden alkukuukausina pari sataatuhatta - vai tarvitaanko kenties puoli miljoonaa - ilmoitusta tv-luvan irtisanomisesta päättyväksi vuoden 2008 lopussa? Maaliskuun lopulla kun olisi tuo joukko kasassa, niin herroille ja rouville jäisi hyvin aikaa järjestää asia jo valtion vuoden 2009 talousarvioon.

    Pitäisiköhän perustaa kampanja?
     
  19. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Vai että viestintävirasto on saanut luvuksi 200000 taloutta?? On se kumma että lööppien mukaan jo 58000 taloutta on irtisanonut lupansa pelkästään digin takia, mutta silti yhteenlaskettuluku on noinkin pieni... Veikkaan että luku on todellisuudessa jotain 500000, mutta, sitä ei viitsitä ilmoittaa kasvojenmenetyksen uhalla. Parempi ilmoittaa pienimpi luku, jotta ne jotka eivät olisi maksaneet olisivat yhteiskunnan "pohjasakkaa". Jungneri molottaa että näiden ei-maksavien ihmisten takia Ylen ohjelmat ovat täyttä skeidaa, ja ihmisiä täytyy irtisanoa kun rahat ei riitä. Veikkaan että jos Yle saisi ne 40 miltsiä vuodessa enemmän, niin ei se ohjelma tarjonta muuttuisi mihinkään, vaan ne uppoisi joihinkin perke*een kulttuurikeskuksiin.:D
     
  20. KenSu

    KenSu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.09.2005
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mene maaseudulle tien poskeen odottamaan bussin tuloa ;) Ei kaikki Suomen ihmiset asu kaupungissa. Ja kyllä tv on ihan oma valinta. Ilmankin tulee loistavasti toimeen - itsekin tunnen muutaman ihmisen jolla ei ole telkkaria.