Tulli ulkomailta ostettaessa?

Keskustelu osiossa 'Kauppapaikoista' , aloittajana Mika, 01.02.2005.

 1. parasta ennen

  parasta ennen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yritin luonnollisesti tarjota myös tätä vaihtoehtoa, mutta se ei jostain syystä kelvannut :confused: Jokseenkin epäloogiselta alkoi vaikuttaa koko hässäkkä ja aloin jo katsella ympärilleni piilokameroiden varalta. Alkoi olla sitten jo kiire ehtiä töihin, joten en sen pitempään ehtinyt asiasta itkeä paikan päällä.

  Hankala saada noita tuleviakin Amazonin paketteja noudettua sieltä, jos ne pitää yksi kerrallaan poimia, etenkin kun on ollut melkoisen hyviä kampanjoita siellä viime aikoina ja leffoja on tilattu useampia satseja :rolleyes: Tullin aukioloajatkin ovat niin hankalat, että työpäivinä sinne on lähes mahdoton päästä.
   
 2. Jazo

  Jazo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2004
  Viestejä:
  4 416
  Saadut tykkäykset:
  3
  Käy ensin hakeen yhden lootan ja vie sen autoon ja tulee sen jälkeen heti hakeen toisen lootan ja niin edelleen. Kyllä ne pian ymmärtää siellä tullissa että sama se on antaa ne kaikki lootat kerralla.
   
 3. maxim

  maxim Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.06.2003
  Viestejä:
  441
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tullin sivuille on tullut (uusiko?) Ostaisinko Internet-kaupasta opas.

  Tuossa on nyt selvästi kerrottu tulleista ja veroista;

  Eli esimerkiksi amazon.comista voi siis tilata 45€ (nykykurssilla n. 66$) ilman pelkoa lisämaksuista!
   
 4. Hessu

  Hessu Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.12.2001
  Viestejä:
  1 469
  Saadut tykkäykset:
  3
  Raja tosiaan on toi €45. Ollut jo hetken.
   
 5. vle

  vle Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.01.2008
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Leikitään, että yksityishenkilö lähettäisi mulle kaksi uutta puhelinta USAsta, joiden kappalehinnat siellä on +$400.
  Kannattaisiko jättää (puhelinten kaupasta osto-) kuitti pois paketista, vai tulostaa vaikkapa pakkauksen sisälle todiste pienestä tilisiirrosta (=puhelinten arvo, ostettu sillä hinnalla jenkkiläiseltä yksityishenkilöltä), olla pistämättä mukaan mitään dokumentointia, pistää pakkaukseen parinkympin arvo vai kuinka tulisi menetellä, jotta ALV'ltä hyvin todennäköisesti välttyisi/se olisi pieni?
  Kannattaisiko mahdollisesti lähettää pelkät puhelimet ilman pakkauksia ja pakkaukset erikseen tyhjinä..? Lahjapaperiin paketointi lienee myös kokeilemisenarvoinen kikka. Millä firmalla kannattaisi kuljetuttaa Suomeen, onko väliä?
  Entäs jos/kun menisin tulliin pakettia noutamaan ja minut käsketään avaamaan pakkaus ja sieltä paljastuu kamaa 600€ edestä sen mahdollisesti ilmoitetun parinkympin sijaan? Onko muuta seuraamusta kuin ALV ja tullimaksu?

  --
  Kun loogisesti ajattelee, niin voihan kaveri lähettää sieltä mulle vaikkapa meikäläisen sinne unohtamat puhelimet tms. Milläs tämänkin todistaisit? :hitme:
  --

  Edelläkuvattu tilanne on siis täysin kuviteltu, mutta ehkäpä tästä esimerkistä jotain kostuisikin.
  Pistin tämän kysymyksen tänne, koska erään kaverin kanssa pohdittiin tulliasioita ja käteen jäi pelkkiä kysymyksiä ja ihmettelyä sen toimintatavoista.:OI
   
 6. chatboy

  chatboy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.01.2006
  Viestejä:
  18
  Saadut tykkäykset:
  0
  Just tänään tuli tullilta vastaus kysymykseeni tulliveroista jos tilaan jenkeistä n.45e(postituskuluineen) dvd-leffoja. Vastauksesta en oikein ymmärrä tuota laskukaavaa ja kirjoitettuun laskentaohjeseen:

  Tulli kannetaan, jos tulli on yksin vähintään 10 euroa.
  Arvonlisävero kannetaan, jos arvonlisävero on yksin vähintään 10 euroa.
  Tullia ja arvonlisäveroa ei lasketa yhteen, vaan kummallakin on oma 10 euron miniminsä.

  (Esimerkki:
  Yksityishenkilö tilaa dvd-levyjä USA:sta postitse. Hinta postituskuluinen on 50 euroa.
  Suomessa niistä kannetaan tullia ja arvonlisäveroa.
  - tulli 3,5 % = 1,75 euroa
  - arvonlisävero 22 % (50 + 1,75) = 11,39 euroa.
  Esimerkkitapauksessa lähetyksestä kannetaan ainoastaanarvonlisväeroa, koska sen määrä ylittää 10 euroa.)

  Eli mitä tuo 1,75e tekee tuossa esim.kaavassa jos kerran (oletus)tulliveroa ei lasketa yht. alvin kanssa?:hitme:

  E: Meinaan vaan, että paketti olisi tulossa(hyvää vauhtia suomeen jo) ja laskin/tilasin sen varaan, ettei tilauksen arvo ylittäisi se maagisen 45e mutta jos tullivero ynnätään summan mukaan niin luonnollisesti tulee paketti kalliiksi.
   
 7. Hessu

  Hessu Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.12.2001
  Viestejä:
  1 469
  Saadut tykkäykset:
  3
  Sitä ei peritä, koska se on alle 10 euroa.
   
 8. TQeng

  TQeng Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.12.2007
  Viestejä:
  51
  Saadut tykkäykset:
  0
  Arvonlisävero lasketaan tullausarvosta. Eli vaikka tullia ei perittäisikään (koska se on alle 10 €), lasketaan tämä tulli siihen hintaan, jonka perusteella arvonlisävero maksetaan. Näin olen asian ymmärtänyt.

  Edit; Arvonlisäverolaki, 9. luku, § 88, 1 momentti:

  Tavaran maahantuonnista suoritettavan veron peruste on tullikoodeksin 28–36 artiklan ja tietyistä Yhteisön tullikoodeksin soveltamista koskevista säännöksistä annetun komission asetuksen (ETY) N:o 2454/93 (soveltamisasetus) 141–181 artiklan mukaan määritetty tullausarvo, ellei tässä laissa toisin säädetä. (29.12.1994/1486)

  Ja tullausarvo on nimen omaan arvo + tulli.
   
 9. load

  load Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.06.2005
  Viestejä:
  434
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitenkäs lopulta kävi, saitko paketit ulos ilman maksua? Onko muille sattunut vastaavaa BOGO-tarjousten huumassa lähiaikoina?
   
 10. KaSmir

  KaSmir Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.06.2004
  Viestejä:
  417
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuulostaa kyllä suoralta vittuilulta tai siis niillä on lähteny järki noiden Amazonin pakettien kanssa, kun joutuvat availemaan ja toteamaan että siinä alennus eli ei maksua. En voi kyllä uskoa että tuollainen toiminta on sallittua tullin toimesta, eri tilauksiahan ne on ja eri laskut/kuitit niissä. :grr:
   
 11. parasta ennen

  parasta ennen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jouduin maksamaan. Selitys oli, että koska molemmat paketit olivat samaan aikaan tullattavana eli Tullin säilytyksessä, niiden summa yhdistetään vaikka olivat tilattu eri päivinä :rolleyes:
   
 12. parasta ennen

  parasta ennen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  En tiedä, mikä heille on sallittua ja mikä ei. Tuntuu vaihtelevan hyvin paljon tullin toimintaperiaatteet riippuen siitä, minkä kaupungin tullissa asioi, kuka asioi ja kuka virkailija sattuu olemaan paikalla :)
   
 13. Jarkkam

  Jarkkam Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.03.2007
  Viestejä:
  612
  Saadut tykkäykset:
  0
  Laitoin tullin oman palautesivuston kautta kyselyn aiheesta... Vastausta voinee odottaa sitten ehkä joskus ensi viikolla (jos siis kommentoivat).

  Kyllähän tuo hieman jakomielitautisen toiminnalta vaikuttaa eikä niinkään lakeihin ja säännöksiin perustuvalta. :confused:

  Saapi nähdä miten käy omien BOGOF-Potterien...
   
 14. Vox

  Vox Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.02.2003
  Viestejä:
  869
  Saadut tykkäykset:
  5
  Kieltämättä. Tästä aiheesta on viitisen vuotta sitten ollut jonkin verran keskustelua Playn toimitusten yhteydessä, ja ainakin silloin tullin omakin kanta oli, että tilausten niputtaminen veronkannon maksimoimiseksi ei olisi laillista toimintaa:

  https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?p=163799#post163799

  Kyllä todella erikoiselta tuntuisikin, jos tullilla olisi oikeus kasata erillisiä lähetyksiä omaan haaviinsa odottelemaan ja tullirajan ylityttyä sitten laskuttaa niitä kertyneen yhteissumman perusteella. Eiköhän ne tullirajat oikeasti ole ihan lähetyskohtaisiksi tarkoitettuja.

  Toivon mukaan kyseessä on vain yksittäisen työntekijän päteminen tai muu sekoilu.
   
 15. Jarkkam

  Jarkkam Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.03.2007
  Viestejä:
  612
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiinnostihan heitä vastata ja aika selkeästi... Kerroin em. tapauksesta ja kysyin kantoja. Korostan etten itse tiedä (kun en ole ollut kärpäsenä katossa)mitä todellisuudessa on tapahtunut, MUTTA TÄSSÄ TULLINEUVONNAN VASTAUS KYSELYYNI. Korostukset minun tekemiäni.

  Vastaus... » Tullilain 29.12.1994/1466 53 § (13.12.2001/1240) mukaan
  pienimmästä tileihin kirjattavasta tullin määrästä säädetään valtioneuvoston asetuksella.

  Tulliasetuksen 31.12.1994/1543 2 § mukaan tullilain 53 §:ssä tarkoitettu pienin tileihin kirjattava tullin määrä on 10 euroa. (20.12.2001/1404).

  Tullilain 29.12.1994/1466 52 § mukaan jos jollekin olosuhteelle tai toimenpiteelle on annettu sellainen oikeudellinen muoto, joka ei vastaa asian varsinaista luonnetta ja tarkoitusta, asiassa on meneteltävä niin kuin siinä olisi käytetty oikeaa muotoa.

  Tiedossamme ei ole mainitsemanne kaltaista ohjetta. Tullineuvonnan käsitys on se, että sellaista ohjetta ei voida antaa. Tavaraliikenteessä sattuu toisinaan, että eri ajankohtina tilatut lähetykset tulevat samanaikaisesti asiakkaasta riippumattomasta syystä. Se ei käsityksemme mukaan voi olla peruste yhdistää lähetyksiä tullausteknisesti.

  Tapauksessa, jossa yhden tilauksen tavarat toimitetaan maahantuontiverojen välttämiseksi useammassa erässä voisi olla peruste soveltaa edellä mainittua tullilain 52 pykälää.

  Sähköpostitse annetut vastaukset ovat osa Tullin yleisneuvontaa eivätkä ole sitovia. Tullihallitus voi antaa hakemuksesta sitovan maksullisen ennakkoratkaisun arvonlisäverolain, valmisteverotuslain, väylämaksulain ja autoverolain soveltamisesta, ei kuitenkaan autoverolain mukaisesta verotusarvosta. Tariffia ja alkuperää koskeva sitova tieto on pääsääntöisesti maksuton.
   
 16. sakali

  sakali Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  26.10.2004
  Viestejä:
  1 212
  Saadut tykkäykset:
  1
  Valitusta hallinto-oikeuteen niin saat rahat takaisin.
   
 17. parasta ennen

  parasta ennen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos vinkeistä. Eihän tuossa isosta summasta ole kyse, mutta periaatteesta aion tehdä tiedustelun asiasta, jos kerran tullineuvontakin noin toteaa.

  Jyväskylän tullin toiminta oli muutenkin outoa. Hain sieltä juuri tällä toisella reissulla nimenomaan vain toista paketeista ja annoin vain yhden paketin noutoilmoituksen. Pakettiani etsiessään tullivirkailija bongasi myös toisen paketeistani ja antoi senkin minulle vaatimatta tuon paketin noutoilmoitusta eikä edes pyytänyt minulta minkäänlaista henkilöllisyystodistusta ;) Kertoessani pakettien olleen tilattu eri päivämäärinä, virkailija sanoi ettei sillä ole mitään merkitystä, koska ovat tullattavana samaan aikaan niin summa joka tapauksessa yhdistetään. Virkailija kertoi myös olevan aika epäilyttävää, että samasta paikasta tilataan peräkkäisinä päivinä. En tiedä, mihin hän tällä vihjaisi :)
   
 18. Jarkkam

  Jarkkam Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.03.2007
  Viestejä:
  612
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eiköhän kyse ole tästä...

  Tullilain 29.12.1994/1466 52 § mukaan jos jollekin olosuhteelle tai toimenpiteelle on annettu sellainen oikeudellinen muoto, joka ei vastaa asian varsinaista luonnetta ja tarkoitusta, asiassa on meneteltävä niin kuin siinä olisi käytetty oikeaa muotoa.

  Tapauksessa, jossa yhden tilauksen tavarat toimitetaan maahantuontiverojen välttämiseksi useammassa erässä voisi olla peruste soveltaa edellä mainittua tullilain 52 pykälää.

  Mielenkiintoista olisi sen sijaan kuulla millä hän perustelee näkökulmansa. Toiminta myös tullissa kun pitäisi pystyä perustelemaan epäilyllä, joka pitäisi pystyä näyttämään toteen. Voisiko kuitenkin olla myöskin niin, että eri päivinä on samassa putiikissa ollut eri tarjouksia (joka siis syynä sille miksi tilauksia eri päivinä)? Yhtäkaikki - laillista toimintaa ei tulisi joutua selittelemään viranomaiselle.

  Että semmoista "Turun tautia!" :D
   
 19. chatboy

  chatboy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.01.2006
  Viestejä:
  18
  Saadut tykkäykset:
  0
  Osaako joku sano paljonko tullivero on mp4 soittimien kohdalla? Oliskohan 3.5% plus alv 22%
   
 20. sakali

  sakali Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  26.10.2004
  Viestejä:
  1 212
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tulli riippuu tuontimaasta.