Tulli ulkomailta ostettaessa?

Keskustelu osiossa 'Kauppapaikat' , aloittajana Mika, 01.02.2005.

 1. Yläpesä

  Yläpesä New Member

  Liittynyt:
  31.12.2002
  Viestejä:
  192
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämän ketjun ensimmäinen viesti:

  "Verottoman lähetyksen arvoraja on esimerkiksi musiikki- ja dvd-levyillä, vinyylilevyillä ja videokaseteilla 38,05 euroa (ylläpito: Huom! raja on siis pienempi kuin tuossa alv-kohdassa eli nyt 38.05€ tai vastaava muussa valuutassa oleva summa) , tietokoneohjelmilla 45,40 euroa, vaatteilla yleensä 26,80 euroa ja kirjoilla 124,90 euroa"

  Kirjat ainakin kannattaa tilata kirjapakettina. Mahtaneeko tuo haitata jos siellä seassa on yksi dvd?
   
 2. Laffer

  Laffer New Member

  Liittynyt:
  04.09.2001
  Viestejä:
  2 309
  Saadut tykkäykset:
  2
  Paljonkos joutui maksamaan tullia viihde-elektroniikasta eu:n ulkopuolelta tuotaessa?
   
 3. tomelli

  tomelli New Member

  Liittynyt:
  31.10.2006
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tilasin valmistajalta jenkeistä buttkicker setin. Hintaa kuljetuksen kanssa oli 595$. Schenker logistic pisti helsingistä meiliä et täs olis nyt nää verot ja tullit. 126e tais olla yhteensä. No kyllä pisti korpeamaan kun olivat lisänneet sinne omia kustannuksiaan: ITU käteismaksu 42e+ varastointi 6e tähän tietty 22% alvia päälle. Yhtäkkiä 126 e tullilasku olikin siis kasvanut yli 180e:OI :OI :OI
   
 4. achiim

  achiim New Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  16.01.2003
  Viestejä:
  141
  Saadut tykkäykset:
  0
  Katsotaanpa, miten käy. Tilasin Play.comista kaikki uudet Bond-julkaisut hintaan 8,49€/kpl. Tilasin viidessä osassa, kahden päivän aikana, 33,96€/erä. Playhän lähettää yleensä tilauksen erikseen pakattuna, joten katsotaanpa, miten posti ja tulli suhtautuu siihen, kun 20 samanlaista pakettia Jerseyn saarilta humpsahtaa Suomeen. Kolme niistä tuli jo perjantaina, eli ensimmäisestäkin "erästä" jäi yksi tulematta, maanantaina ei tullut yhtään, mutta tänään tiistaina... tuleeko sitten kaikki loput vai ainoastaan lappu tullista? Kerron lisää kun selviää. :)

  Päivitys. Tänään, 21.11. tuli postissa 8 lisää. Nyt tuli viimeinen ensimmäisestä erästä, toinen erä kokonaisuudessaan sekä kolme levyä kolmannesta erästä. Ja postilaatikkoon. On siinä ollut postinkantajalla ihmettelemistä. Vaikka noita Playn ruskeita kuoria on ennenkin tullut tähän osoitteeseen, ei kuitenkaan koskaan kahdeksaa kerralla.

  Eli, näyttäisi siltä, että vaikka kerralla tilaa kymmenenkin levyä Playstä, ei tarvitse maksaa ylimääräistä minnekään. Tosin sitten tilanne on varmaan eri jos kymmenen levyä tulee viikoittain saati sitten päivittäin.
   
 5. alps

  alps Member

  Liittynyt:
  11.05.2004
  Viestejä:
  129
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sama tilanne täällä, tilasin kerralla 12, perjantaina tuli 9 siististi erikseen pakattuna ja maanantaina loput 3. Eivätköhän kerralla mahtuneet laatikkoon, vai olikohan toimituajoissa tosiaan eroja?

  Hiukan jännitin myös tullin reaktiota. Play tosiaan näyttää käyttävän yksittäispakkausta, ja hienosti tuli läpi.
   
 6. fukker

  fukker New Member

  Liittynyt:
  19.10.2006
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitenkäs jos tilaa esim.c-kasetteja kasan EU:n ulkopuoleta USA:sta.
  Meneekö niistä tulleja mitenkä?(ostosumma esim.50-100 taalaa)
  Entäs EU:n alueelta tilatessa.

  Ajattelin kokoelmia kohentaa kerralla kunnolla:)

  Onko muuten mitään merkitystä onko tuote uusi vai käytetty?:hitme:
   
 7. Yläpesä

  Yläpesä New Member

  Liittynyt:
  31.12.2002
  Viestejä:
  192
  Saadut tykkäykset:
  0
  EU ja USA on jo tässä ketjussa käsitelty.
  C-kasetit saavat saman kohtelun kuin CD-levytkin.
  Tullin kannalta ei mitään merkitystä onko uusia vai käytettyjä. Vain niiden hankinta-arvo ja postikulut merkitsevät.
   
 8. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 182
  Saadut tykkäykset:
  311
  Siis Play lähettään tavaran aina yksitellen. Jos tilaat 20 Bondia niin ne tulevat 20 kirjekuoressa eikä tulleja tarvitse pelätä (tullissahan on paljon muidenkin Playstä ostamia kuoria eikä siellä kukaan pidä kirjaa että achiim on saanut näin ja näin monta tällä viikolla. :D

  Jos sen sijaan osta Playstä Bond-salkun (yksi megatuote) niin tulliinhan se jämähtää niin että tuntuu!

  Alle tullirajan (45 euroa) hintaisia tuotteita voi siis ostella niin paljon kuin luottokortilla on luottoa.
   
 9. deadstar

  deadstar Member

  Liittynyt:
  03.02.2004
  Viestejä:
  585
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voiskos joku jelppiä sen verran et meinasin tilata kengät amazon.comista, maksaa 35e + pk:t mistä ei ole hajua paljon ne on. Jääköhän tuo tulliin? Pistin kyllä kyselyä tulliin ja amazoniin mut ei taida ennen maanantaita tulla vastausta....
   
 10. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 399
  Saadut tykkäykset:
  129
  Vaatteiden/kenkien tilaaminen EU:n ulkopuolelta on aina vähän kinkkinen juttu. En taida olla koskaan saanut niitä sieltä ilman, että olisi jäänyt tulliin. Viimeksi tilasin n. 40 euron arvoiset kengät (yhdessä muutaman euron footbägin kanssa) USA:sta, ja ne jäivät tulliin, vaikka liike, josta olin ostanut ne, laittoi paketin arvon alakanttiin sen kylkeen. Itsellä tuli käsittely- ja toimituskuluja tuohon tilaukseen muuten n. 20 euroa, ja kuvittelisin, että Amazonista tulee ainakin se 10-15 euroa ellei enemmän.

  Joku viisaampi osaa kokemuksen tai faktatiedon pohjalta sanoa sen tarkan rajan, mutta oma mielipiteeni on, että jos ei halua maksaa tulleja, ei koskaan kannattaisi harkita EU:n ulkopuolelta vaatteiden tilaamista.
   
 11. deadstar

  deadstar Member

  Liittynyt:
  03.02.2004
  Viestejä:
  585
  Saadut tykkäykset:
  0
  kiitoksia vastauksesta elvari. Aamusta oli amazon laittanut postia ettei toimita suomeen vaatteita yms. vain dvd:tä ja kirjoja.
   
 12. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 399
  Saadut tykkäykset:
  129
  Jep, meinasin itsekin kysyä sulta, että oletko varma, että Amazon toimittaa kenkiä ulkomaille, mutta ajattelin, että kai olet varmistanut sen. Itsehän tässä yli vuosi sitten halusin tilata amazon.co.uk:sta Jamie Oliverin pannuja muutaman, mutta eihän sieltäkään tomiteta muuta kuin leffoja, musaa ja kirjoja ulkomaille.
   
 13. PeteP

  PeteP New Member

  Liittynyt:
  14.06.2003
  Viestejä:
  285
  Saadut tykkäykset:
  1
  Riippuu ihan siitä liikkeestä, joka käyttää Amazon.com välikätenä = maksuliikenteen hoitajana. Se varsinainen myyjä ja heidän sivunsa löytyy yleensä pienen kaivelun jälkeen. Esim. vaimo on tilannut itselleen kenkiä ja osa tilauksista on onnistunut, osa ei. Riippuu ihan siitä, mitä se varsinainen myyjä on päättänyt, myyvätkö ulkomaille vaiko eivät, ei Amazon. Itse en ole onnistunut tilaamaan vielä kertaakaan leluja, vaikka aina joulun alla iskee hulluus ja löytyisi kaikkea kivaa pojalle :p

  ot: Hieman ottaa päähän Amazonin "powertool" etc. kampanjat, joista aina välillä tulee mainoksia postilaatikkoon: "Ai, nyt saisi DeWalttia halvalla, ...kele" tartte tulla irvistelemään ja kääntämään puukkoa haavassa.
   
 14. Divine

  Divine New Member

  Liittynyt:
  01.03.2006
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tilaisin USA:n Amazonilta paketin, jossa olisi $23,98 edestä DVD-leffoja, ja yksi kirja hintaan $11,16. Toimituskulut ovat $13,96, joten yhteishintaa tulee $49.10, joka Tullin helmikuun kertoimen mukaan tekisi euroissa 37,90. Tämähän ilmeisesti jää alle tullin & ALVinkantohinnan, joten sen kai pitäisi tulla mutinoitta suoraan kotiin (korjatkaa, jos olen tajunnut jotain väärin).

  Mutta mitä jos tuossa olisi vähän isomman summan edestä kirjoja? Eritteleekö Amazon paketin sisällön ja itemien hinnat sen ulkopuolella? Ts. näkeekö kunnollinen tullimies, että haa, täällähän on kahden eri verotusarvon tavaraa sisällä, ja osaako hän laskea, että paketti voidaan päästää läpi vähän arvokkaampanakin?

  (Jotenkin minusta tuntuu, että tässä säikeessä on jo vastattu tähän, mutta siitä huolimatta minulle on vielä epäselvää Tullin suhtautuminen tällaisiin kirja+DVD -paketteihin. Kiitos ja anteeksi.)
   
 15. Vox

  Vox Member

  Liittynyt:
  13.02.2003
  Viestejä:
  874
  Saadut tykkäykset:
  5
  Ihan oikein hahmotettu. Ja koska pakettiin sisältyy kirjoja, tulliraja ei ole edes hilkulla.

  Noin sen pitäisi ainakin teoriassa mennä. Käytännössä tullivirkailijaa ei välttämättä läheskään aina kiinnosta ryhtyä räknäämään eri verotusarvojen summia laskimella, vaan armo saa käydä oikeudesta. (Tietysti jos virkailija ei sattuisi olemaan tehtäviensä tasalla vaan yrittäisi päästä helpommalla laskemalla koko lähetyksen arvoa saman veroprosentin mukaan, vastaanottajan pitää silloin omatoimisesti puuttua asiaan ja estää laiton menettely - mutta tämä nyt lienee lähinnä teoreettinen skenaario.)
   
 16. claude

  claude Active Member

  Liittynyt:
  04.12.2003
  Viestejä:
  1 077
  Saadut tykkäykset:
  7
  USA:n Amazon taitaa kierrättää kaiken(?) tavaran Saksan kautta. Tulliriski on melko pieni.
   
 17. Benedictus

  Benedictus New Member

  Liittynyt:
  24.12.2004
  Viestejä:
  473
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla jäi tilaus ensimmäistä kertaa koskaan tulliin - Ei sen takia, että hintaa olisi tarpeeksi, vaan aivan jostain muusta syystä. Tilasin Deepdiscountdvd.comista Sledgehammeria, kun sai toisen kauden kaupan päälle ja vajaa 20 euron paketti lojuu nyt jossain päin suomea tullin hallussa. Kun tuo viimein tulee lähimmälle tulliasemalle, niin onko se sillä selvä, että käy tuon lunastamassa tulostettujen "kuittien" kanssa. Eihän tuosta joudu paikan päällä maksamaan jotain lisäkuluja? Bensaakin kuluu taas turhaan, joten saisivat korvata kulut??
   
 18. arthur

  arthur Active Member

  Liittynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  2 435
  Saadut tykkäykset:
  0
  Soita sinne ja kysy voisitko faksata tai sähköpostittaa kuitit niin, että laittaisivat nuo sulle postilla. Käsittääkseni on toiminut ainakin joskus näin (ei omakohtaista kokemusta)
  Et johdu maksamaan lisää, mutta tuskin korvaavatkaan.
   
 19. Tiko

  Tiko New Member

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  89
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä ei pidä paikkaansa tai sitten minulla on ollut todella huonoa tuuria.
   
 20. lumikola

  lumikola New Member

  Liittynyt:
  28.01.2005
  Viestejä:
  625
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tilasin Yhdysvalloista dvd-soittimen, joka saapui seurannan mukaan Suomeen perjantai-iltapäivänä. Kokemuksenne mukaan, kuinka kauan minun pitää odottaa yhteydenottoa jostain suunnasta ja tuleeko se todennäköisesti tullin edustajalta? Maksan ilomielin tullin, mutta odottavan aika on pitkä...