Tulevat julkaisut

Keskustelu osiossa 'Blu-ray & UHD -leffat' , aloittajana sokka, 04.09.2007.

 1. Burkitsville

  Burkitsville Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  1 062
  Saadut tykkäykset:
  124
  Mediakirjat poikkeuksetta sitä ikävä kyllä on, eikä vähiten syystä, että niiden tuotanto on alusta alkaen toteutettu yksinomaan keräilijöitä varten, joka taas välittyy painosmäärien rajallisuudessa kuten yleisesti hyvin tiedossa.

  Crash on helmi haisevan paskakasan keskellä, jota usein "nykyelokuvatarjonnaksikin" kuulee kutsuttavan. Henkilökohtaisesti omistanut leffan viimeksi LaserDisc:nä ilmestyttyään. Mittaamattomasti arvostamani Cronenbergin parhaimmistoa, vaikkei ohjaajan filmografia heikkoja esityksiä mielestäni sisälläkään. Yleistunnelmaltaan käsittämättömän herkullinen elokuva. Sisällöllisesti suorastaan inhottavan nautittava, eroottiselta lataukseltaan mielenkiintoinen muotopuoli ja perussävyltään enemmän kuin kieroutunut. Kaikki, mitä genre-elokuvan parissa kasvava sielunravinnoksi tarvitsee.
   
  sokka tykkää tästä.
 2. Liekinheitin

  Liekinheitin Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 356
  Saadut tykkäykset:
  62
  Crash räjäytti (vai kolaroi?) tajunnan aikoinaan teatterissa täydellisesti ja viime vuonna katsoin pitkästä aikaa... helvetin kovahan tuo oli edelleen. Uskomattoman kauan kestänyt reiskan kanssa, toivottavasti on odottelun arvoinen kaikin puolin.
   
 3. El Grande

  El Grande Well-Known Member

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  3 048
  Saadut tykkäykset:
  139
  Aika härski kansitaide
   
 4. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  3 006
  Saadut tykkäykset:
  342
  Eihän se ollut kuin 40€. Ja vuoden päästä julkaisusta korkeintaan puolet siitä. Karvalakki mallikin jossain vaiheessa julkaistaan.
   
 5. Burkitsville

  Burkitsville Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  1 062
  Saadut tykkäykset:
  124
  ~40€ + toimituskulut on SUURI raha, yhdestä elokuvasta eritoten. Hinnan tippumista lienee turha odottaa jo siitäkin hyvin tiedossa olevasta syystä, että mediakirjojen painosmäärät on poikkeuksetta rajoitettuja ja ne myydään loppuun yleensä jo hyvin varhaisessa vaiheessa, usein jopa ennakkotilauksen yhteydessä painettavasta kappalemäärästä riippumatta. Poikkeuksiakin toki on; Cliffhanger, vaikkapa näin yhtenä esimerkkinä nyt muistaessani. Mahdollinen standardijulkaisu on muodostuvan kappalehinnan osalta sitten asia erikseen, siis olettaen, että sellainen myös tullaan julkaisemaan. Lisäksi on mahdollista, että Turbine tulisi uudelleen julkaisemaan mediakirjapainoksensa vaihtoehtois(i)lla kansitaiteella tai vastaavasti vaikkapa "futurepack" julkaisun muodossa. Tuolloinkaan hinta ei taatusti ole juurikaan edullisempi elokuvan ensimmäiseen painokseen verrattuna.

  Edit. Kirjoitusvirhe.
   
  Viimeksi muokattu: 09.02.2020
 6. Burkitsville

  Burkitsville Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  1 062
  Saadut tykkäykset:
  124
  Turbine on kyllä hyvä lafka ja asiakaspalvelukin mainiota. Kuvanpakkaus ei heillä ole vielä ihan parhaimpien (esim. Cinema Obscura) tasolla, mutta muuten useat heidän julkaisuistaan ovat laadullisesti erinomaisia. Bittivirtaa ehkä voisivat joillekin leffoille enemmän suoda, mutta eipä korkealla bittivirrallakaan ole tippaakaan merkitystä ellei sitä osata hyödyntää ja optimoida oikein. Do the Right Thing:lle antoivat takaisen elokuvan alkuperäisen värimäärittelyn, toisin kuin Universal -julkaisu Blu-ray:llä, vaikka toki Criterionin tekninen toteutus muilta osin pöydän putsaakin. Veikkaan kuitenkin, että Crash tulee edustamaan Turbinen kärkijulkaisuja kaikin puolin. Tämän jälkeen alkanee vedonlyönti siitä, mikä taho mahdollisesti julkaisee elokuvan esim. yhdysvalloissa ja tulevatko hyödyntämään Turbinen masteria omalla koodauksellaan, jne.
   
 7. Pulse+

  Pulse+ Member

  Liittynyt:
  11.03.2004
  Viestejä:
  460
  Saadut tykkäykset:
  20
  TIm Burtonin Sleepy Hollow - Päätön Ratsumies (1999) saa pohjoismaisen julkaisun 6.4.2020. Äänet alkuperäisen jenkkijulkaisun mukaisesti Dolby Digital 5.1, mutta koodekki MPEG-2 sijasta AVC ja levy BD-50. Katsotaan, millainen kuva on tarjolla.

  Cdon ja Blu-ray.com.
   
 8. Burkitsville

  Burkitsville Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  1 062
  Saadut tykkäykset:
  124
  Mitä suurimmalla todennäköisyydellä ko. julkaisu on teknisesti identtinen jo viime vuoden syyskuun lopulla leffasta julkaistun 20th Anniversary Digibook painoksen kanssa, jonka lopputulos osaltaan todisti harvinaisen yksiselitteisesti jälleen sen tosiasian, ettei kuvanpakkauksen kärkipäässä ole ruuhkaa.

  Paramountin julkaisukatalogi sisältää massiiviset määrät todellisia klassikkoja kuten yleisesti hyvin tiedossa, ja onkin lähestulkoon rikos kulttuuria kohtaan, että oikeuksien omistaja on tunnettu suoranaisesta välinpitämättömyydestä päivittää hallinnoimiaan elokuvia kuvanlaadullisten nykystandardien tasolle tavalla, joka tekisi oikeutta ennen kaikkea tuotetulle sisällölle ja sitä myöden erityisesti fyysisen formaatin keräilijäkunnan alati kasvaville vaatimuksille. Hiljattain Paramount solmi sopimuksen mm. Shout! Factory:n sivuhaaran Scream Factory:n kanssa, vaikka Paramountin leffoja on viimeaikoina toki julkaisseet muutkin tahot kuten: 88 Films, Arrow, Capelight Pictures, ja Wicked Vision ja jenkeissä puolestaan Criterion, Kino Lorber ja Olive Films, jolloin määräaikaiset lisensointisopimukset yleensä kattaa vain rajatut nimikkeet ja määrät sen mukaisesti.

  Tuolloin lähes välittömästi ryhdyttiin kaatamaan bensaa spekulaatioihin Event Horizon - Viimeinen horisontti (1997) julkaisumahdollisuutta ajatellen SF:n kautta, vaikka lafkan levyjen koodaus lähdemateriaalista riippumatta voi olla yhtä hyvin hitti tai huti. Tosin saksalaiset ennättivät jo korjaamaan leffan tähän asti kaikissa muissa julkaisuissa olleen häritsevän geometriaongelman '84 Entertainment -julkaisullaan.

  Sleepy Hollow edustaa viihdyttävuudessään mielestäni viimeistä lähes kaikin puolin toimivaa Burton -filmausta budjetin puitteissa, jolle myös soisi mielellään sille kuuluvan kunnian teknisesti kompromissittoman fyysisen julkaisun muodossa. Henkilökohtaisesti pidän kiinni Kadokawan julkaisemasta Japani painoksesta, huolimatta 1080i 60Hz formaatista ja käytetyn DNR:n ajoittain marginaalisesta liikakäytöstä. Tästäkin huolimatta julkaisu tarjoaa elokuvan sen toistaiseksi "parhaalla laadulla" (lähempää tarkastelua perinteisesti @ caps-a-holic), ja mikä parasta: ainoana Dolby True-HD 5.1 ääniraidan todella dynaamisella miksauksella. Uutta 4K skannausta ja masteria elokuvasta yhä odotellessa...


  Edit. Event Horizon valmistusvuosi on tietenkin '97 eikä '98 kuten virheellisesti tuli ensin kirjoitettua.
   
  Viimeksi muokattu: 12.02.2020
 9. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  3 006
  Saadut tykkäykset:
  342
  Tämä on se blu-rayssä häiritsevä pointti. Vaikka levyllä olisi tilaa, tehdään vasemmalla kädellä joku melkein julkaisu.
  UHD voi auttaa, kun yleensä edes yritetään tehdä parempi kuin edellinen blu-ray, mutta ei tässäkään aina onnistuta.
   
 10. Burkitsville

  Burkitsville Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  1 062
  Saadut tykkäykset:
  124
  Vika ei ole formaatissa, jos sen suomia mahdollisuuksia laadukkaan sisällön tuottamisessa ei konkreettisesti osata tai haluta hyödyntää tarjolla olevan tekniikan puitteissa ilman kompromisseja. Myöskään UHD ei ole tie autuuteen kuten varsin laajalti tunnustettu.
   
 11. hansolo

  hansolo Well-Known Member

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  3 687
  Saadut tykkäykset:
  128
  Re: Sleepy Hollow

  Hassua miten antiikkinen HD DVD näyttää oikeastaan paremmalta kuin Japani BD. Tosin kuvasuhteissa ja värimäärittelyssä on eroa.
  https://caps-a-holic.com/c.php?d1=1068&d2=1071&s1=10356&s2=10364&i=0&l=0&a=0

  HD DVD:llä on peräti DD+ ja dts ääniraidat, molemmat @ 1.5 Mbps, ja Japani-levyn TrueHD on epäilyttävästi saatu enkoodattua myös keskimääräiselle 1.5 Mbps bittivirralle.

  HD DVD
  E-AC3, English, 5.1 channels, 1536kbps, 48kHz
  DTS, English, 5.1 channels, 24 bits, 1509kbps, 48kHz

  BD
  Dolby TrueHD Audio English 1587 kbps
   
 12. Burkitsville

  Burkitsville Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  1 062
  Saadut tykkäykset:
  124
  Totta, ja juuri näiltä osin Kadokawa -julkaisu vetää pidemmän korren.

  Se ei kuitenkaan välity toistossa.
   
 13. Burkitsville

  Burkitsville Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  1 062
  Saadut tykkäykset:
  124
  Koch Media 28.5.2020

  THE BLOODY JUDGE (1970) 5-Disc Limited Mediabook Edition (2 Blu-ray + 2 Bonus-DVD + CD) (Sisältää 3 versiota elokuvasta)

  [​IMG]

  Sakari Määtän arvostelu elokuvasta Elitistissä


  The Criterion Collection 12.5.2020

  THE GREAT ESCAPE (1963)

  [​IMG]


  Scream Factory has detailed its upcoming Collector's Edition of Fred Walton's film April Fool's Day (1986), starring Thomas F. Wilson, Deborah Foreman, Amy Steel, Deborah Goodrich, and Lloyd Berry. The release will be available for purchase on March 24.

  Synopsis: "When a group of college students decides to spend spring break at the secluded island estate of their wealthy classmate, Muffy St. John (Deborah Foreman), what starts out as a fun, hedonistic weekend turns into something more sinister. Muffy is very fond of practical jokes, and sets up numerous gags throughout her mansion. But, when friends begin going missing and turn up dead, they realize that they're trapped on the isolated isle with a mysterious and brutal killer."

  Special Features and Technical Specs:

  NEW Horror with A Twist – an interview with director Fred Walton
  NEW Well of Lies – an interview with actress Deborah Goodrich Royce
  NEW Looking Forward to Dessert – an interview with actor Clayton Rohner
  NEW Bloody Unforgettable – an interview with composer Charles Bernstein
  NEW The Eye of Deception – an interview with cinematographer Charles Minsky
  Theatrical Trailer
  TV Spots
  Optional English subtitles for the main feature

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 15.02.2020
 14. Burkitsville

  Burkitsville Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  1 062
  Saadut tykkäykset:
  124
 15. mdk 5.1

  mdk 5.1 Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.06.2003
  Viestejä:
  767
  Saadut tykkäykset:
  46
  Lolz. Hyllyyn jää ellei karvalakkijulkaisua tule. Toisaalta vain eka oikeasti hyvä leffa ja ruotsalaisen blu-ray paketin kuvan laatu on yllättävän hyvä.
   
 16. Burkitsville

  Burkitsville Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  1 062
  Saadut tykkäykset:
  124
  [​IMG]

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 21.02.2020
 17. Pulse+

  Pulse+ Member

  Liittynyt:
  11.03.2004
  Viestejä:
  460
  Saadut tykkäykset:
  20
  Soul Median kevään julkaisuja:

  Ace Ventura
  Highlander
  Last of the Mohicans
  Bad Boys (1983)
  Dirty Dancing
  Reservoir Dogs
  U-571
  Cross of Iron
  Robin Hood (1991)
  Young Guns II

  Osa julkaistaan nyt ensi kertaa pohjolassa, osa on uudelleen julkaisuja. Highlanderista on remasteroitu brittijulkaisu olemassa ja toivottavasti tuossa olisi sama levy.
   
 18. El Grande

  El Grande Well-Known Member

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  3 048
  Saadut tykkäykset:
  139
  Oispa noissa myös HD-äänet...
   
 19. Burkitsville

  Burkitsville Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  1 062
  Saadut tykkäykset:
  124
  Positiivista, että suhteellisen katselukelpoisia elokuvia ylipäätään (uudelleen)julkaistaan suoratoistopalvelujen kiihtyvän kasvusuhdanteen ikeessä, mutta sääli sinänsä, että julkaisijana toimii taho, joka edustaa kaikkea paitsi laatua, mitä tulee tämän päivän standardeihin optisesta mediasta puhuttaessa. Lisäksi mm. mainittu Ace Ventura sekä sen jatko-osa on ilmeisesti tulossa niinkin odottamattomalta taholta kuin Arrow ajankohtana x. BBFC:n tietokantaan Arrow:lle taannoin kiinnitettyjä elokuvia kuten: Ace Ventura, Ace Ventura 2: Nature Calls, The Game, The Last of the Mohicans, Robin Hood - Prince of Thieves, True Romance sekä Wolf of Wall Street ei vielä jokin aika sitten ollut navigoitavissa, mutta ilmestynevät sinne (revanssina) ajallaan elleivät ole jo kannassa tätä kirjoittaessa? Sikäli mikäli tuotanto yhä pitää kutinsa, on vaikea nähdä syytä Soul Media -julkaisujen hankintaa ajatellen tätä vasten -- ainakaan mainituilta osin.

  StudioCanal:n julkaisema brittipainos loistavasta Highlander - Kuolematon (1986) klassikosta on kuvateknisiltä puitteiltaan ajoittain jopa aiempaa VC-1 koodekin julkaisua heikompi esitys, ja promoissa painotettu "4K Mastered" -maininta lähinnä nollapostaus, joka lupaa paljon eikä anna mitään. Tuosta(kin) viisastuneena StudioCanal on nyttemmin panostanut kuvanpakkaukseen kenties jo kilpailun kiristymisenkin pakottamana. Paskan kun saa pyytämättäkin.
   
 20. sokka

  sokka Well-Known Member

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 242
  Saadut tykkäykset:
  213
  Oho. Arrow hyppäämässä isoihin vesiin. Toisaalta fyysinen vähenee, niin harrastajien omat kuviot tihenee ja Arrown kaltasille pikku julkaisijoille tämä on varmaan hyvä uutinen. Harmi vaan, että juuri tuli tilatua Aussi tupla Ace:stä.