Tulevat julkaisut

Keskustelu osiossa 'Blu-ray & UHD -leffat' , aloittajana sokka, 04.09.2007.

 1. Burkitsville

  Burkitsville Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  1 018
  Saadut tykkäykset:
  121
  Kyllä antaa, kun tietää mihin katsoa (näin vain yhtenä esimerkkinä), joskaan en tällä tarkoita asettaa itse asiaa (lue: julkaisun kuvanlaatua) negaatioon. Liikkeessä kuvan elävyys on tietenkin aina sellaista jollaiseksi se on tarkoitettu, mutta se ei toki poissulje yksittäisten kuvakaappausten vahvaa suuntaa-antavuutta itse kuvanlähteen statuksesta, vakkei stillit tie autuuteen tietoa navigoitaessa olekaan. Filmirakeenkin määrä ja koostumus vaihtelee nekin, mitä suurimmassa määrin lähdemateriaalista riippuen. Kuvanpakkauksessa puolestaan heitetään noin 98% materiaalista "roskiin", mutta kuten suuresti arvostamani alan ammattilainen David MacKenzie taannoisessa haastattelussa totesi: "Taika onkin siinä, kuinka jäljelle jäävä 2% saadaan lopulta näyttämään (ei siis vaikuttamaan vaan näyttämään) lopuilta 98%:lta." Aina voi parantaa, ja oikein tuotettuna se välittyy lopputuloksesta.
   
 2. Thingy

  Thingy Member

  Liittynyt:
  07.09.2005
  Viestejä:
  603
  Saadut tykkäykset:
  7
  pöh, ainakaan suomi-VHS:ää ei kannattanut omistaa, koska oli todella törkeästi saksittu K-16 versio.
   
 3. Burkitsville

  Burkitsville Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  1 018
  Saadut tykkäykset:
  121
  Niin siis mitä "pöh"?

  RoboCop (1987) (Nordic Film Group Ab, Oy -julkaisu) lyheni VET:n toimesta 10'48" vanhan videolain ikeessä. Liekö tällä(kään) foorumilla sellaista kasettitelevisiokauden kasvattia, joka ei moista MUKA muistaisi ilman nyt lisättyä linkkiäkin. Omasta kokoelmastakin ko. julkaisu takavuosina löytyi.
   
  Thingy tykkää tästä.
 4. ipeniemela

  ipeniemela Active Member

  Liittynyt:
  23.09.2004
  Viestejä:
  775
  Saadut tykkäykset:
  47
  No voi hyvänen aika, ei mulle tarvi alkaa perustelemaan jos Robocopin haluaa hankkia jälleen kerran uudelleen, eihän se multa pois ole. :D Tarkoitin vain, että itse en lähtisi ostamaan samaa elokuvaa omaksi neljättä kertaa (VHS:lle nauhoitin siis elokuvan aikanaan televisiosta kahdesti, kerran leikattuna ja kerran leikkaamattomana, sen jälkeen olen ostanut sen kerran devarina ja kahdesti Blurayna), kun tämän Arrown uuden julkaisun parannukset MGM:n 2013 versioon ovat miltä tahansa kantilta katsottuna parhaassakin tapauksessa kokonaisuuden kannalta lähinnä marginaalisia. Saattaahan se mieli vielä mullakin muuttua, mutta kun rahaa on käytettävissä rajoitetusti, niin yritän mieluummin keskittyä elokuviin, jotka ovat itselleni uusia ja ennennäkemättömiä. Dawn Of The Dead on siinä mielessä poikkeus, että siitä en ole koskaan omistanut muita kuin US Theatrical Cutin ja Second Sightin tulevassa julkaisussa muistaakseni oli peräti kolme eri versiota elokuvasta. Mutta siis ostakoot halukkaat Robocopin ihan rauhassa, itselleni se ei mennyt prioriteettilistan kärkipäähän tällä kertaa. Ehkä sitten kun hinta tippuu, ellei myy loppuun ennen sitä.
   
 5. Burkitsville

  Burkitsville Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  1 018
  Saadut tykkäykset:
  121
  Viittaatko tuolla mahdollisesti kehen?
   
 6. ipeniemela

  ipeniemela Active Member

  Liittynyt:
  23.09.2004
  Viestejä:
  775
  Saadut tykkäykset:
  47
  No kuule mietippä sitä
   
 7. Burkitsville

  Burkitsville Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  1 018
  Saadut tykkäykset:
  121
  (syvä huokaus) Tiedustelin siksi, että oletin ohi kiitävän hetken quottaamattomalla avautumisellasi tarkoittaneen Leterfacen kommenttia enkä niinkään sitä ainutta kannanottoani nimimerkkisi suuntaan koskien RoboCop:ia, jonka tarhaikäinenkin ymmärtää tarkoitetun yksinomaan huumorina. Henkilökohtaisesti allekirjoittaneelle ei merkitse naalin paskaa se, mitä sinä tahi kuka ikinä ostaa saatika omistaa, vaikka joku sellaisen kuvan esimerkiksi aiemmista kannanotoistani Arrow:n tulevaa RoboCop -julkaisua koskien olisi mahdollisesti saanutkin. Jatkakaa...
   
 8. Aceman

  Aceman Shot down in flames!

  Liittynyt:
  23.02.2000
  Viestejä:
  3 392
  Saadut tykkäykset:
  49
  Kun joku mainitsee videolain, niin tulee jotenkin nostalginen fiilis. Ainakin allekirjoittaneen leffaharrastus sai siitä reippaasti lisäpotkua, kotiteatteriharrastus varsinkin. RoboCopin "kotimaista" versiota en koskaan omistanut, mutta briteistä perhetutun tuoma VHS-naru oli luultavasti meikäläisen ensimmäinen maan rajojen ulkopuolelta hankittu leffa. Hinta oli jotain todella suolaista, mutta kokoelman helmihän siitä oitis tuli...

  Sitten myöhemmin tuli fullscreen-LD, Criterionin CAV Dircut LD, pari DVD:tä, pari BD:tä. Kaipa tuo Arrow-julkaisu vielä päätyy sekin kokoelmiin. Jos ei muusta syystä, niin originaalin kansitaiteen vuoksi. Yksi ikonisimpia kasarijulkkia.
   
  Daagen ja Burkitsville tykkäävät tästä.
 9. Burkitsville

  Burkitsville Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  1 018
  Saadut tykkäykset:
  121
  Tuohon on varsin vaivatonta yhtyä, kun vielä lisää vaikkapa Beta ja V2000 formaatit mukaan, niin samanoloinen oli kuvio tuolloin tässäkin suunnassa.

  Tosiaan, vanha videolaki (1987) oli kaikessa järjettömyydessään osaltaan myös eräänlainen suurehko kulttuurillinen katalyytti, vallankumous monen kirjavalle määrälle jo aktiivisia alan harrastajia ja keräilykulttuuriin vielä tuttavuutta tekeviä videofiilejä, kuten yleisesti hyvin tiedossa. Ja mitä mielivaltaisemmin VET ja VVL ennakkosensuurillaan elokuviin sekaantui - puhumattakaan siitä loputtomanoloisesta paskatsunamien tulvasta, jota mm. media mielin määrin manipuloi useimpien tuntemaa genreä kohtaan (kuka muistaa esim. Mirja Pyykön?) - sen suurempaa oli filmifriikkien kiintymys elokuvia kohtaan.

  Ja ne hinnat... voi jumalan pyssyt ja puukuulat sitä lypsämistä, vaikka eihän se tyhmä joka pyytää. Aiheestahan kirjoittaisi helposti taas teratavun täyteen, mutta vastustan kiusausta. Elokuvan ystävänä sitä tuntee tiettyä kiitollisuutta, että sai kokea tuon ajan lähes koko loistossaan, vaikkei videonauhuria vielä '70-'80 lukujen taitteessa omistanutkaan.


  Edit. Monen muun tavoin tuli sitten lähetettyä Arrow:lle postia, kun 'Robon' epävirallinen ennakkojulkistus nousi tapetille, ja viesti oli selkeä: julkaiskaa leffasta Steelbook alkuperäisellä kansitaiteella varustettuna. Ja näin se homma etenee.
   
  Viimeksi muokattu: 02.09.2019
  Aceman tykkää tästä.
 10. Aceman

  Aceman Shot down in flames!

  Liittynyt:
  23.02.2000
  Viestejä:
  3 392
  Saadut tykkäykset:
  49
  Itsekin pääsin VHS-kelkkaan vasta myöhemmin, joskus 83/84 tuntumilla. Melkein se ensimmäinen nauhuri oli V2000, mutta sitten Philips (ex-naapuri oli siellä duunissa) loikkasi sopivasti mukaan VHS-leiriin, niin liityin minäkin (tai faijahan sen maksoi) laumaan. Olihan se kolho vehje japsiaikalaisiinsa verrattuna, mutta hyvä ostos siinä mielessä, että osoittautui myöhemmin immuuniksi Macrovisionille. :D

  Videolaki aiheutti ehkä allekirjoittaneen siihenastisen elämän pahimman vitutuksen (joo, vähällä olin päässyt) vuonna -87, kun Aliens saapui vuokraamoihin. Laki ei ollut vielä astunut voimaan, mutta leffa oli saksittu levittäjän toimesta jo etukäteen ja oikein varman päälle. Siitä se lähti liikkeelle brittikasettien metsästys, joka muuttui myöhemmin LD-keräilyksi. Eduskunnalle suuret kiitokset vielä näin vuosikymmenten päästäkin.

  Ja kirjoita vaan teratavu täyteen tätä muisteloa. Vaihteeksi täällä on keskustelu, johon tekee mieli itsekin osallistua. Eipä ole tapahtunut moista vähään aikaan. Ja palatakseni "on topiciin", niin täytynee laittaa tänään se Arrow'n Robo preorderiin.
   
 11. hansolo

  hansolo Well-Known Member

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  3 678
  Saadut tykkäykset:
  124
  Olisin ulkomuistista väittänyt, että enemmän olisi saksittu, mutta Bloodsporthan se olikin se ikoninen tapaus n. 20 min leikkauksineen. Ensimmäisen kerran näin Robon leikattuna suomiversiona ja hyvin eläväisesti muistan vieläkin kuinka huumelabrakohtauksessa ovi alkaa lommoutua Robon koputtaessa, ja sitten leikataankin jo kohtaukseen pölyn laskeuduttua, kun suurin osa nilkeistä on ammuttu seulaksi. Huoneen seinällä oli tietenkin elokuvateatterista ruinattu ikoninen Suomi-juliste, jonka kulmassa oli laatikoitu K-18 :). Leffateatterissa ilmeisesti pyöri täysin leikkaamaton R-versio?

  Hankala tapaus tämä Arrown julkaisu. En tiedä tilatakko vaiko ei. Omistan jo Criterion DVD ja MGM 4k-remasteroitu BD -julkaisut. LE:n surkea kansitaide omituisella Robocop fontilla ei oikein innostaisi.
   
 12. Aceman

  Aceman Shot down in flames!

  Liittynyt:
  23.02.2000
  Viestejä:
  3 392
  Saadut tykkäykset:
  49
  Teatteriversio oli myös rankasti saksittu. Alkujaan koko raina kiellettiin täällä raaistavana, joten maahantuoja joutui saksimaan leffaa useaankin kertaan ennen esitysluvan heltiämistä.
   
 13. jodorowsky

  jodorowsky Active Member

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  913
  Saadut tykkäykset:
  48
  Eikös R-versio ollut leikattu? Ainakin monista näkemistäni versioista puuttui alun iso robotti sekoaa monta veripussin poksahdusta ja raaasta poliisin taposta kokonaan toisen käden irtiampuminen ja päähän ampumisestakin joitain sekunnin murtoosista sekuntiin luodin osumista. Itsellä on laser disckilla unrated versio joka on pisin näkemäni. Kuulemma R-versio on ollut leikattu usassa. Minulla on siitä tallessa vanha gorehoudin numerokin jossa se kerrotaan.
   
 14. Aceman

  Aceman Shot down in flames!

  Liittynyt:
  23.02.2000
  Viestejä:
  3 392
  Saadut tykkäykset:
  49
  Pitää paikkansa. Ohjaajan version tuloon asti sitä pidettiin kuitenkin "leikkaamattomana". Kotimainen teatteriversio oli saksittu tuosta R-versiosta todella reippaasti.

  https://www.elonet.fi/fi/elokuva/108124
   
 15. Liekinheitin

  Liekinheitin Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 348
  Saadut tykkäykset:
  62
  Se lopullinen laukaus Murphyn kalloonhan on kuvattu kahdella eri tavalla, joista raaempi nähdään ohjaajan versiossa. Samoin alun autotakaa-ajossa lähikuva verisestä osumasta nähdään vain DC:ssä, mitä ei Gorehoundin jutussa muuten mainittu ollenkaan. Tässäkin oli, ellen muista aivan väärin, kuvattu kesympi otto R-versioon. Yksiselitteisesti leikattu versio tuo R ei toki siis ole.

  Edit: niin ja Boddickerin veivinheitto on myös kuvattu rankemmalla ja kevyemmällä tavalla.
   
  Viimeksi muokattu: 03.09.2019
 16. Burkitsville

  Burkitsville Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  1 018
  Saadut tykkäykset:
  121
 17. Burkitsville

  Burkitsville Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  1 018
  Saadut tykkäykset:
  121
  Liekö mikään ihme, että muistikuvat muuta väittää. Muutamassa sekunnissa, kun ehtii tapahtumaan melkoinen määrä asioita, ja tähänhän koko Valtion elokuvatarkastamon hartaudella harjoittama ja lain suoma VÄÄRINKÄYTTÖ alusta alkaen perustui [/PROVO]. Moinen minuuttimäärä elokuvasensuurista puhuttaessa, josta jo RoboCop sai tuta, on tietenkin yhtä utopistista päämäärältään kuin katsojien "mielenterveyttä vahingoittavan materiaalin" ennalta ehkäisevien toimenpiteitten tuloksettomuus kokonaiskuvaa tarkasteltaessa.

  Surullisen kuuluisa Bloodsport - Viimeiseen asti (1987) sen sijaan edusti tietynlaista rimanalitusta vanhan videolain etkoilla, ja oli samalla myös katkeransuloinen tilitys siitä, millaisella moraalittomuudella VET limbosi tulevat vuodet katsojien kustannuksella.

  Menneitä aikoja muistellessa:

  VIDEO BUTCHERY: Rambo III
   
 18. Daagen

  Daagen Active Member

  Liittynyt:
  06.05.2017
  Viestejä:
  193
  Saadut tykkäykset:
  43
  Evil Deadista leikattiin (by Renny Harlin) reilu 10 minuuttia ja koska leffa oli muutenkin lyhyt niin siellä oli jokunen kohtaus joka tuli sitten kahdesti :)
   
 19. hansolo

  hansolo Well-Known Member

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  3 678
  Saadut tykkäykset:
  124
  Ok, kuvittelin, että sentään teatteriversio olisi Suomessa säästynyt K18 ikärajansa turvin.
   
 20. ipeniemela

  ipeniemela Active Member

  Liittynyt:
  23.09.2004
  Viestejä:
  775
  Saadut tykkäykset:
  47
  Universal Sonyn / Nonstopin kahdesta syyskuussa julkaistavasta kungfu-boksista on nyt speksit tiedossa:
  [​IMG]

  [​IMG]

  Näköjään siis OUATIC-boksi julkaistaan kantoninkiinalaisilla äänillä, mutta taidan silti pitää Eureka-julkaisuni runsaine ekstroineen. Tuo ylempi sen sijaan on jo ennakkotilattu.
   
  Viimeksi muokattu: 04.09.2019