Tukea hankintapäätökselle ja kysymyksiä (Vu+ Duo2)

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana priki, 28.08.2015.

 1. priki

  priki Guest Guest

  Liittynyt:
  14.03.2010
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  0
  Otsikon boksin suhteen täältä on neuvottu Huoltovalikkoon. Rekisteröidyin sinne, mutta jostain syystä varmistussähköposti ei tule perille. Olen lähettänyt sen itselleni jo neljä kertaa, mutta ei näy eikä kuulu, ja ilman sitä en pysty kirjoíttamaan mitään, en edes yksäriä ylläpidolle. Siksi kyselen täällä.

  Taustaa:
  Olemme kahden käyttäjän, TV:n ja digiboksin talous. Meillä on kaksi topparia, 5100PVRc vuodelta 2006 (konkat vaihdettu kahdesti ja kiintolevy kerran) ja 500PVRc vuodelta 2010 (virtalähde vaihdettu takuuseen kerran, konkat kerran tai kahdesti). Suoraa lähetystä katsotaan ehkä vaalivalvojaisissa, euroviisuissa ja isoissa urheilukisoissa, muuten katsotaan lähes ainoastaan tallenteita, jotka pyörivät hakusana-ajastuksilla, Plasma+UK Autoscheduler. Hakusanoja on pahimmillaan ollut yhteensä likemmä kahta sataa. Kaksi boksia täytyy olla, koska kumpikin haluaa katsoa eri asiaa yhtäaikaa, ja yhden boksin viritinmäärä ei meinaa riittää edes yhden ihmisen tallennuksille, päällekkäisyyksiä tulee liki päivittäin. Molemmat topparit on kytketty olkkarin telkkariin, uudempi lisäksi langattomaan AV-lähettimeen, jonka avulla sitä pystyy katsomaan makkarista (joka on myös pääasiallinen kantsontapaikka ko. laitteelle).
  Mitäs vielä. Ai niin, kaapelitalous, tällä hetkellä Tampereen tietoverkon, mutta taloyhtiö ilmeisesti aikoo siirtyä Tampereen puhelimen tarjontaan lähiaikoina. HD-kanavia katsotaan joskus telkkarista (ks. ym. suorat lähetykset), maksukorttia ei ole eikä ole aikomus edes hankkia. Taloudesta löytyy wifi. Konkkia ei vaihdeta tai muutakaan rautahommaa tehdä itse, se osuus on ulkoistettu maksua vastaan lähipiirille.

  Vanhempi toppari pelaa hyvin tuoreimman konkkaremontin jälkeen, mitä nyt silloin tällöin tulee nollan megan tallennuksia. Sen sijaan tuo tuoreempi toppari on konkkien vaihdosta huolimatta alkanut nikotella pahemman kerran. Jää jumiin pahimmillaan useasti päivässä, neljän pisteen sammutuksia, jumiin jääneitä tallennuksia jne jne. Virtajohdon tuuletus auttaa sen kerran. Siipalta palaa hermot. Vuoden parin välein olen yrittänyt etsiä uutta korvaavaa härveliä netistä, tuloksetta. Hakusana-ajastuksia joko ei saa, tai niiden määrä on rajoitettu naurettaviin lukemiin. Vaan eilen löysin tiedon, että otsikon boksissa (tai Enigma-laitteissa yleensä) hakusanat toimisivatkin ja vieläpä hyvin. Löysin kotimaisen jälleenmyyjänkin (satshop.fi), vaan en tajua oikein, mitä pitäisi tilata. Hintakin kirpaisee tässä taloustilanteessa pahasti, mutta mieluummin maksan kuin katson kiukkuista puolisoa. Lisäksi vihaan kaikkea säätämistä. Topparien viritys (tappien etsiminen, asennus, käytön opettelu ja opettaminen toiselle) on tehty pakon edessä pitkin hampain.

  Kysymyksiä:
  - Ovatko nuo SatShopin boksit helppokäyttöisiä? Täytyykö niitä varustella ja säädellä itse, vai taipuvatko ne tuommoisina käyttötarpeisiimme? Vs. topparin tapit.
  - Onko tuossa laitteessa odotettavissa topparimaista sekoilua? (Käynnistymättä jääneitä tallennuksia, jumittelua, yleistä epävakautta, nollakokoisia tallennuksia, katoavia kanavia jne.)
  - Toimivatko tekstitykset pikakelauksella? Nyt isohko osa katselusta on nimenomaan pikakelauksella, ja tekstien on pakko silloin toimia. Ja onko tuossa ylipäätään järkeviä pikakelausmahdollisuuksia, vs. toppyn x2, x4 joílla pystyy katsomaan ja seuraamaan tekstejä vielä hyvin?
  - Onko tämä järkevän tuntuinen kokoonpano, joka sopisi käyttöömme? Vu+ Duo2 HD PVR digiboksi, kaksi tuplaviritintä Vu+ viritin Dual (tuplaviritin) 2 x DVB-T2/C (yhteensä siis neljä viritintä), yksi 15cm välikaapeli, teratavun Western Digital kiintolevy, asennustyöt ja satshop image? (http://www.satshop.fi/digiboksit/vu-duo2.html)
  - Langaton AV-lähetin toimisi ilmeisesti myös otsikon boksin kanssa, siinä näyttäisi olevan Scart-liitin, mutta lähetin huonontaa kuvan aika surkeaksi. Onko sille mitään korvaavaa systeemiä olemassa? Makkarin telkkari on perus-Sony, ei verkko-ominaisuuksia. Piuhasysteemit eivät ole järkeviä, etäisyys on yli kymmenen metriä.
  - Ilmeisesti Android-tabletilla pystyy jotenkin katsomaan boksin tallennuksia, ja vieläpä samaan aikaan kun joku katsoo telkkarista samaa boksia?
  - Ja vielä, ilmeisesti mitään muuta vaihtoehtoa ei ole topparin korvaajaksi yo. käyttövaatimuksilla?
   
 2. Kojo

  Kojo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.07.2013
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Alkusäätö pitää tehdä että saa laitteen toimintakuntoon, mutta jos otat mukaan SatShopin imagen, sen mukana tulee hyvät ohjeet. Imagessa on kaikki mainitsemasi valmiina, joten jos et halua säätää, ei tarvitse.
  Mulla on vain kaksi kaapeliviritintä, ja ainoa kerta kun laite on buutannut itsekseen kun virittimet "loppuivat" kesken. Tallennukset ovat kaikki tulleet ajallaan, automaattiajastus etsii hakusanoilla haluamasi ohjelmat ja lisää ne ajastuksiksi, kanavat eivät katoile.
  Tekstit toimivat kelatessa. Pikakelausnopeudet saat itse säätää halutessasi. Oletuksena ne on 2,4,8,16,32,64,128.
  On. Noilla tallennat melkein kaikkia ilmaiskanavia yht aikaa. Jos paljon tallennat, ehkä muutaman kympin sijoittaisin lisää 2 teran levyyn.
  Tästä ei ole kokemusta. Jos ostat joskus toisenkin Enigma2 laitteen, pystyt verkon yli katsomaan makkarissa olohuoneen tallenteita ja toisinpäin. Tai makkariin vaikka laite jossa ei ole kovalevyä, ja katsot olohuoneen laitteesta tallenteet.
  Laite missä on selain riittää katsomaan tallennuksia tai TV:tä. Androidille ja iOS:lle on sovellukset millä pystyt hallinnoimaan boksia. Kotiverkossa nämä toimii heittämällä, netin yli katselua en ole lähtenyt kokeilemaan. Niin paljon en ole koukussa telkkariohjelmiin. :)
   
  Viimeksi muokattu: 28.08.2015
 3. Tappari

  Tappari ent. taabari

  Liittynyt:
  31.08.2011
  Viestejä:
  138
  Saadut tykkäykset:
  18
  Taidatte te entiset topparikäyttäjät olla niitä hankalimpia Enigma2 bokseihin siirtyjiä. SatShopin image kyllä kannattaa ostaa boksin mukana jos aiempaa kokemusta Enigma2 bokseista ei ole. Helpottaa siinä käyttöönotossa, jossa meillä useimmilla on niin kiire.
  Tuohon toisen huoneen ongelmaan suosittelisin kyllä kotiverkon kautta toista Enigma2 boksia. Minulla VU+ Solo SE V2. Ei kovinkaan hintava hyvinvarustellun Duo2:n lisäksi.
  Enigma2 boksithan lueskelevat muiden boksien kiintolevyjä ja verkkolevyjä helposti networkbrowresilla mountaten. Ja myös oscam softcamilla maksukortteja toiselta boksilta.
   
  Viimeksi muokattu: 04.09.2015
 4. Furore

  Furore Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.01.2007
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla oli sama ongelma kun käytin hotmail.com osoitetta, sitten kun vaihdoin osoitteeksi työsähköpostini, vahvistusmaili tuli heti läpi.
   
 5. terhiha

  terhiha Guest Guest

  Liittynyt:
  11.09.2006
  Viestejä:
  43
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oletko priki ehtinyt boksin jo hankkia?
  Jos, niin toimiiko mm. tv1 ja tv2 pikakelaus teksteillä? (itsekin katson tallennukset vain pikakelauksella, olisi kiva jos saisi nämä topfieldillä näkymättömät tekstit mukaan..)
  Ja minkälainen on toiminnaltaan hakusanatallennus. PlasmaEPG on ainoa syy, jonka takia Topfield vielä taloudesta löytyy ;)
   
 6. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 057
  Saadut tykkäykset:
  49
  Testasin tuon ehkä hieman perverssin toiveen tallentamalla muutaman minuutin ulkomaista dokumenttia YLE 1 HD -kanavalta. Tallennetta 2x-nopeudella katsellessa dvb-tekstitykset näkyivät normaalisti.
   
 7. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 057
  Saadut tykkäykset:
  49
  Image on ihan hyvä, jos ei tosiaan ole aikaisempia kokemuksia Enigma2-maailmasta. Itse vaihdoin SatShopin OpenVIX-imagen tilalle kohtuullisen nopeasti OpenPLI-imagen, koska se toimi varsinkin omalla kohdalla paremmin/luotettavammin USB-virittimien kanssa. Sen lisäksi SatShopin jakamissa imageissa oli välillä jos jotain pientä häikkää (kadonneita EPG-tietoja, OpenWebIfin toiminta, jne...) Itselläni Duo2:ta koristaa kaksi dual-C-viritintä ja yksi Sundtekin C-viritin. Eli yhteensä kaapeliverkon virittimiä laitteessa on viisi. Tämä varmistaa sen, että jokainen perheenjäsen voi vapaasti katsella tietokoneillaan ja tableteillaan mitä tahansa kanavaa, ja virittimiä jää silti tallennuksille vapaaksi.

  Tosiaan nyt OpenPLI:n kanssa Duo2:n kanssa homma rokkaa todella hyvin. Purkki on vakaa, päivityksiä on joka päivälle tarjolla, jos vain jaksaa asennella. Tallennuksien/ajastuksien epäonnistumisprosentti on tällä hetkellä 0, mutta vasta keväästä asti olen laitetta käytellyt. Sisässä laitteessa on 4 terainen kiintolevy. Olen Ylen lastenohjelmat pätkinyt PC:n puolella SmartCutterilla ja sitten pakannut HandBrakella tablettiyhteensopivaksi kodin verkkolevylle. Duo2 osaa myös verkkolevyltä uudelleenkäsitellyt tallennukset (mp4) toistaa erittäin kiltisti.
   
 8. MovieFreak

  MovieFreak Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.07.2003
  Viestejä:
  1 150
  Saadut tykkäykset:
  4
  Onko toi OpenPLI täysin suomiyhteensopiva suoraan, vai joutuuko paljonkin säätämään? Tässä on tullut taisteltua Openelec + TVHeadEnd -combon kanssa, joten hieman kokemusta säädöstä on. Solo SE V2 mahdollisesti kiikarissa, jos siitä saisi hyvän ja vakaan backendin HTPC:lle, sekä tietysti ihan suoraan käytettävän monipuolisen digiboksin.
   
 9. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 057
  Saadut tykkäykset:
  49
  Ei kait se sen vähemmän suomiyhteensopiva kuin OpenVix - esimerkiksi suoraan tietysti tukee kieltä. Salatut kanavat avautuu totta kai suoraan rautapurulla käyttäen CAMia. Lisäksi myös purun voi suorittaa softalla, kunhan käyttöönottovaiheessa valitsee käyttöön esimerkiksi Oscamin. Täysin samat temput täytyy tehdä OpenVixillekkin, kun sen asennuksen tekee paljaaltaan. SatShopin imageen on vain tuikattu nämä kylkeen asennukseen suoraan. Satshopin imagesta voi tavallaan vaikkapa luntata ne kylkiäiset asetuksineen, mikäli ne haluaa/tarvitsee myös toisiin imagien "puhtaisiin" asennuksiin mukaan.
   
 10. V12

  V12 Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.06.2006
  Viestejä:
  374
  Saadut tykkäykset:
  1
  Itselläni on ollut vajaan viikon käytössä Unibox HD2, johon asensin kylmiltään OpenVix viimeisimmän version. Vähän aikaa siinä meni uusiin tapoihin totutellessa, mutta laitehan toimii ilman ongelmia. Tänään asentelin CCcam -lisäosan, jolla saan maksukanavat näkyviin (ei linkitystä). Sekin alkoi pelittämään, kunhan vähän luin virheilmoitusta.

  Nämä linux- pohjaiset boksit ovat kyllä aika pelejä. Omassani on vain kaksi viritintä, mutta kahdesta muksista se tallettaa kaikki tarvittavat kanavat, eli niin monta kuin on tarve, siis vaikka kaikki yhtäaikaa. Markettibokseissa en muista ennen nähneeni, että dvb -tekstitys näkyisi pikakelauksella, mutta näissä näkyy.

  Laite on ihan hyvä. En ole vielä löytänyt mitään sellaista tarvetta, jota en olisi tästä löytänyt. Lisäosia asentamalla saa sitten vaikka mitä. Asentamalla esim Kodi -lisäosan, saa maailmalta vanhoja ja uusia elokuvia ja TV-sarjoja katsottavakseen...
   
 11. MovieFreak

  MovieFreak Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.07.2003
  Viestejä:
  1 150
  Saadut tykkäykset:
  4
  Solo SE V2 tuplavirittimellä tilattu. Toivotaan ettei ole Humaxin tallentavan jälkeen pettymys... Ei nyt varmaan muuta jää ikävä kuin luotettavuutta ja loogista käyttöliittymää.

  Joutavana olisi terainen 3,5" levy esata-adapterilla. Vaihtoehtoina on liittää se joko suoraan boksiin tai sitten tiedostopalvelimeen jossa nykyisellään yksi teran levy lähinnä musavarastona. Miten esimerkiksi ajansiirto toimii käytännössä verkkolevyltä? Onnistuukohan esata-levyn sammutus kun boksi ei päällä jos se liitetään suoraan boksiin (levyllä siis erillinen virtalähteensä)?

  OpenVix taitaa olla se mun softavalinta, ainakin kuvien perusteella näyttää huomattavasti miellyttävämmältä kuin OpenPli.