Trump presidentiksi!

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana Tilt-type, 11.08.2015.

 1. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 169
  Saadut tykkäykset:
  540
  Venäjä ja demokratia ei ole tainnut mahtua samaan lauseeseen vielä koskaan.

  Eli Putinin jälkeinen aika näyttäytyy vielä loppujen lopuksi enemmän uhkana kuin mahdollisuutena. Toivotaan siis montaa poikkeuslakia, joilla Putinin jatko varmistuu "välttämättömänä, ainoana vaihtoehtona presidentiksi".
   
 2. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 471
  Saadut tykkäykset:
  170
  Oikeastaan tällainen ajattelu edistää huonoa hallintotapaa Venäjällä. Venäjällä ajatellaan kai periaatteessa samoin, eli Putinin valtti on "vakaus". Mitä pitempään Putinin hallinto jatkuu, sitä vaikeampi on vallanvaihto.

  Kyllähän Venäjällä melkein oli demokratiaa 90-luvulla, mutta ei menneet asiat ihan putkeen ja Putinin hallinto lopulta päätti sen ajanjakson.
   
 3. elmac0

  elmac0 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.06.2007
  Viestejä:
  696
  Saadut tykkäykset:
  124
  Trump on älyttömän raskas presidentti, koska mediakentän surullinen alennustila tulee hänen kauttaan niin selvästi esille. Aina kun näkee uutisissa jonkun uskomattoman väitteen Trumpista joutuu itse kaivelemaan mitä oikeasti on tapahtunut (ja missä kontekstissa jotain on sanottu). Lähes joka kerta johtopäätös on, että uutinen on vähintäänkin harhaanjohtava.

  Harhaanjohtamisesta ja suoranaisesta valhehtelemisesta onkin tullut mediatalojen uusi bisnesmalli joka tuo klikkauksia saiteille ja katsojia TV-ruutujen äärelle. Draama myy, ja mikä olisikaan herkullisempaa draamaa kuin poliittisen vastakkainasettelun lietsominen valmiiksi monien vihaamaa presidenttiä hyödyntäen.

  Median toimintamalli on koulukiusaajilta tuttu: ensin provosoidaan uhria valehtelemalla ja harhaanjohtamalla sen minkä kehdataan. Kun kiusaamisen uhri reagoi (=Trump kutsuu valemediaksi) heittäydytään itse uhriksi ja aletaan levittämään narratiivia, jonka mukaan Trump kaikkien muiden vikojensa lisäksi nyt myös hyökkää lehdistönvapautta vastaan. Nämäkin väitteet ovat toki ironisesti valetta, koska Trump on tehnyt selväksi, että tuomitsee nimenomaan valeuutiset, ei puolueetonta uutisvälitystä sinänsä.

  Kuten jäsen Killpatrick sanoo, Suomesta käsin katsoen on käsittämätöntä miten joku voisi edes kuvitella äänestävänsä Trumpin kaltaista ihmishirviötä presidentiksi. Puolet yhdysvaltalaisista on samassa tilanteessa. Ennen vuoden 2016 presidentinvaaleja Demokraatit ja heille myötämieliset mediat maalasivat Trumpista ruman kuvan mielipuolisena valehtelevana rasistina, joka valtaan päästyään tuhoaisi Yhdysvallat. Näille ihmisille ei tullut mieleenkään, että Trump voisi oikeasti tulla valituksi.

  Demarikuplan ulkopuolella Trump kuitenkin näyttäytyi sanavalmiina bisnesmiehenä jolla on terve epäkunnoitus establishmenttia kohtaan. Trumppia äänestäneet halusivat heiluttaa vakiintuneita rakenteita ja uskoivat hänen pystyvän pistämään esimerkiksi Kiinaa koville ja tuomaan työpaikkoja takaisin Yhdysvaltoihin. (Ja näinhän mies myös teki, ennen kuin korona pisti maailmanjärjestyksen uusiksi.)

  Demarikuplan sisällä olevat eivät vieläkään ole toipuneet 2016 kognitiivisesta dissonanssista. He eivät kerta kaikkiaan näe Trumpissa mitään hyvää. Ja koska he eivät itse kykene näkemään mitään hyvää, he myös olettavat, että Trumpin äänestäjät näkevät samanlaisen ihmishirviön kuin he mutta äänestävät häntä siitä huolimatta. Tämä lienee merkittävin kontribuuttori siihen, kuinka kahtiajakautuneessa ja jännittyneessä tilanteessa Yhdysvalloissa ollaan tällä hetkellä. BLM mellakoiden protestien myötä tilanne on äärimmäisen tulenarka. Itse ainakin pelonsekaisella mielenkiinnolla seuraan miten vaalit saadaan vietyä läpi. Koronatilanteen takia käyttöön otettu postiäänestys ei ole uskottava vaalitapa, ja lieneekin täysin varmaa, että häviävä osapuoli tulee syyttämään voittavaa osapuolta vaalivilpistä ja kiistämään lopputuloksen. Jo nyt demokraattileiristä on uhkailtu mellakoilla jos Trump tulee uudelleenvalituksi.
   
  Viimeksi muokattu: 15.09.2020
 4. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 471
  Saadut tykkäykset:
  170
  Huhhuh, aina sankkaa tekstiä. Lähteenä ilmeisesti Fox news ja Breitbart tms?
   
 5. elmac0

  elmac0 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.06.2007
  Viestejä:
  696
  Saadut tykkäykset:
  124
  Jos olet jostain sanotusta eri mieltä niin luen ihan mielelläni perusteluja. Korjaan kyllä näkemyksiäni jos aihetta siihen ilmenee. (En seuraa foxia tai breitbarttia, jos jossain tulee vastaan linkkejä ko. uutislähteisiin yleensä jätän ne klikkaamatta)
   
 6. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 242
  Saadut tykkäykset:
  384
  Trumpilla on nykyään ongelmia jopa Fox Newsin kanssa, kun eivät ole tapeeksi hulluja tukeakseen Trumpin kaikkia hulluuksia. Jos ei tässä vaiheessa ole hoksannut, että Trump on täysin sopimaton henkilö presidentiksi ja suureksi vaaraksi Amerikalle ja koko maailmalle niin on kyllä niin titityy, ettei meikäläinen ainakaan yritä päätä kääntää. Ei siitä mitään tulisi.
   
 7. elmac0

  elmac0 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.06.2007
  Viestejä:
  696
  Saadut tykkäykset:
  124
  Tämä olikin oikeastaan se pointti mitä yritin sanoa. Sillä ei ole niin väliä mitä suomalaisella keskustelupalstalla ollaan mieltä, mutta itseäni huolestuttaa se tilanne mikä Yhdysvalloissa tällä hetkellä vallitsee. Ulospäin näyttäisi, että kuplautuminen on siellä viety täysin uusiin mittasuhteisiin. Republikaanit ja demokraatit katsovat eri uutiskanavia, heille näytetään eri uutiset ja tarjotaan eri näkökulmat maailman tapahtumiin. Molemmat ovat siivonneet eri mieltä olevat henkilöt somefiidejään sotkemasta.

  Vastaan tuli erityisesti tämä teksti, joka pisti pohtimaan asioita. Tekstin kirjoittaja on hyperventiloinut itsensä tilaan, jossa kuvittelee Trumpin olevan kirjaimellisesti Hitler. Kirjoittajan mukaan Trumpin toisella kaudella toisinajattelijoita alkaisi päivittäin häviämään salaisiin vankiloihin joissa heitä sitten kidutettaisiin. Ennennäkemättömän julman (ilmeisesti liittovaltion hallinnosta lähtöisin olevan) väkivallan aikakausi käynnistyisi. Toki tälläiset sekopäiset fantasiat pistävät epäilemään kirjoittajan mielenterveyttä, mutta koska löysin tuon teksin järkevänä pitämäni ihmisen jakamana täytynee olettaa, että jotkut oikeasti elävät tälläisessä todellisuudessa.

  Kuka pystyy sanomaan mitä siitä seuraa, jos ylläolevan kaltainen ajattelu on kovinkin yleistä? Eikö tälläiset henkilöt ole jo suorastaan turvallisuusuhka itselleen ja muille? Eihän Trump oikeasti mikään Hitler ole. Päin vastoin, Trumpin kaudella on tapahtunut paljon positiivisiakin asioita. Esimerkiksi hänethän nimettiin juuri ehdolle Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi kahdestakin eri syystä, parhaan ymmärrykseni mukaan historiallisia saavutuksia molemmat. Minusta on selvää, että Trump kunnioittaa demokratiaa ja ihmisoikeuksia ja tekee paikoin oikeinkin hyvää työtä amerikkalaisten hyvinvoinnin eteen. Toki miinusta omissa papereissa tulee tulevien sukupolvien rahoilla elämisestä eli siitä, että liittovaltion velkaantumista ei ole saatu taitettua, liekö edes yritetty. Koronaepidemian torjunta saattoi Trumpilta myös mennä pieleen, joskin en ole varma saadaanko tästä asiasta täyttä selvyyttä koskaan.
   
 8. Aceman

  Aceman Shot down in flames!

  Liittynyt:
  23.02.2000
  Viestejä:
  3 565
  Saadut tykkäykset:
  132
  You can't fix stupid. Ei meikäläisellä ainakaan ole enää juuri toivoa ihmiskunnan tulevaisuuden suhteen. Idioluutio on edennyt sen verran reippain askelin, ettei sitä edes Mike Judge kyennyt arvaamaan.
   
 9. Aceman

  Aceman Shot down in flames!

  Liittynyt:
  23.02.2000
  Viestejä:
  3 565
  Saadut tykkäykset:
  132
  Niin, eikös tämä tapahtunut jonkun äärioikeistolaisen norskipoliitikon toimesta? Ehdokkaaksi pääsyn suhteen rima on toooooooodella alhaalla, mutta Trumpin propagandakampanjassa tästä otetaan toki irti kaikkki mahdollinen.
   
 10. elmac0

  elmac0 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.06.2007
  Viestejä:
  696
  Saadut tykkäykset:
  124
  Jotenkin omaan järkeen ei käy kauhean hyvin se, että äärioikeistolainen poliitikko ehdottaisi rauhanpalkintoa Trumpille juutalaisten ja arabien eteen tehdystä työstä. Lisäksi sikäli kun mitään ymmärrän, aiempi presidentti vastaanotti kyseisen rauhanpalkinnon paljon vähemmillä meriiteillä.
   
 11. Aceman

  Aceman Shot down in flames!

  Liittynyt:
  23.02.2000
  Viestejä:
  3 565
  Saadut tykkäykset:
  132
  Christian Tybring-Gjedden poliittiseen persoonaan voi tutustua vaikka wikissä. Pikavilauksella vaikuttaa hyvin tyypilliseltä tapaukselta.
   
  kmruuska ja elmac0 tykkäävät tästä.
 12. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 822
  Saadut tykkäykset:
  183
  Sopimaton kyllä mutta tuskin vaaraksi, neljä vuotta jo menty ja täällä vielä ollaan. Ei lentänyt ydinpommit ja sotiakaan ei ole aloitettu, toista se oli Obaman aikaan.
   
 13. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 822
  Saadut tykkäykset:
  183
  Sen on kyllä huomannut, Gretat ja Obamat.
   
 14. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 242
  Saadut tykkäykset:
  384
  Toki näytetään samojakin uutisia, mutta näkökulma tosiaan eroaa, mutta valtamedia on sekä Demokraateille, että Republikaaneille korporaattinen eli MSNBC:stä Fox Newsiiin ollaan esim. yleistä terveydenhuoltojärjestelmää "Medicare for all" vastaan. Jakolinja menee kulttuurikysymyksissä. Jenkkilä on kulttuurin osalta "sisällissodassa". Tavalliset duunarit saadaan toisiaan vastaan ja huomio kiinnittyy kaiken maailman polvistumisiin kansallishymnin aikana ja pois huoneessa olevasta elefantista eli siitä, että oligarkit ovat virittäneet systeemin täysin edukseen.

  Luuletko, ettei moinen ole mahdollista? Maailmassa riittää esimerkkimaita, missä näin on käynyt. Kyllä se on jos jenkit antavat tyhmyydessään demokratian kuolla kokonaan. Aika henkihieverissä se on ollut muutenkin. Eihän sitä tarvitse kuin katsoa miten Trump on reagoinut BLM-protestoijiin. Hälytyskellojen pitäisi soida jo, ja niin soikin kaikkien ajattelevien ja asioita seuraavien päässä.

  No mitä seuraa jos ei yleisty? Jenkkilä on niin pahassa jamassa valtiona, että hyvät vahtoehdot alkavat olla mennyttä. Kyse on lähinnä siitä, mikä on se vähiten tuhoisa skenaario.

  En tunne tätä kaveria, joten mahdoton minun sanoa. Ehkä hän panikoi hieman liikaa, mutta huoli on sinänsä aiheellinen kun Trumpin otteita on muutama vuosi katseltu ja on käynyt selväksi, että Trump ei usko demokratiaan.

  Niin, hän on kyllä eri näköinen ja puhuu varmasti saksaa huonommin. Seuraan jenkkipolitiikan suhteen vasemmistolaisia independent-kommentaattoreita ja heistä Trumpin kutsuminen Hitleriksi on vähän hassua eikä kovin osuvaa, mutta silti Trump on suuri vaara sekä jenkkilälle että maailmalle.

  Jos on tosi rikas niin näin se on. Verouudistuksesta yli 80 % eduista meni rikkaimmalle prosentille. Aika kiva, jos olet itse tässä sakissa. Jos taas katsotaan 99 % kannalta asioita, niin ne positiiviset asiat ovat kyllä kiven alla. Jollain saattoi hieman verotus laskea, se myönnettäköön, mutta toisaalta Trumpin sabotaasi ObamaCarea vastaan on nostanut terverydenhuoltokuluja aika paljon, eli menee ehkä päittäin, ja jos sulla ei verot alentuneet niin voi voi… …MAGA-porukka kyllä listaa pitkän listan asioita joita Trump on tehnyt, mutta sitten jos asioita penkoo niin huomaa, että usein Trump on vain puhunut asiasta, mutta ei sitten ole tehnytkään mitään. MAGA porukka siis kuvittelee Trumpin tehneet sitä sun tätä heidän hyväkseen. Voi aivopestyjä ressukoita! Eihän siitä muurin rakentamisestakaan mitään tule. Reilu 200 mailia on saatu kuulemma muuria aikaiseksi ja sekin kaatuilee tuulessa tai Meksikolaiset sahaavat aukon läpi… …eli rahan haaskausta.

  Ehdokkuuden takana on Christian Tybring-Gjedde, norjalainen äärioikeistolainen höyrypää. Obama ei olisi Nobelia ansainnut eikä ansaitse Trumpkaan. Ehdokkaaksi nimeäminen on vapaata ja ehdokkaita onkin satoja, mukana muutama älyvapaa ehdotus kuten Trump.

  Miksi hän sitten yrittää sabotoida postiäänestyksen sen sijaan, että lisäisi postin resursseja postiäänestyksen kunnialliseen, demokraattiseen suorittamiseen? Jos hän todella kunnioittaa deokratiaan, niin silloin hän pitäisi olla ensisijaisesti kiinnostunut siitä, että vaalit tapahtuvat rehellisesti ja äänet lasketaan oikein riippumatta siitä, kuka voittaa. Onko vain sattumaa, että demokraatit ovat postiäänestämässä paljon enemmän kuin republikaanit? Mikä juttu on sinulle sitten tehnyt selväksi, että Trump kunnioittaa demokratiaa? On varmaan multa mennyt ohi, vaikka jenkkipolitiikkaa aika paljon seuraankin.


  Niinku mitä? MAGA porukka kyllä ylistää Trumppia, mutta sitten jos kysyy että mainitse yksi hyvä juttu, niin ihmeen vaikeaksi menee. Ööh ööh, verouudistus.. ööö siis ei mulla verot alentuneet, mutta mun serkulla jää 30 dollaria kuussa käteen enemmän! Ihmisoikeuksia? Kenen ihmisoikeuksia? Kyllähän hän omia rikoskavereitaan armahtelee vapaaksi vankilasta, mutta vastaavasti porukkaa häkitetään armotta meksikon rajalla ihan niinkuin Obamankin aikaan, niin että kenen ihmisoikeuksia hän oikein kunnioittaa? Aika valikovalta näyttää.

  Mitä tulee amerikkalaisten hyvinvointiin, niin ei kovin vahvasti me. Koronan ja Trumpin kyvyttömyyden takia ennätyksellinen työttömyys ja koronakuolemat/väkiluku-tilastoissa jenkkilä on kärkimaita. Miljoonia amerikkailaisia uhkaa häätö kodeistaan. Trumpin retoriikka on kärjistänyt kansan jakaantumista. Siinä sitä hyvinvointia kerrakseen...  Jenkeillä on oma valuutta. Voivat painaa rahaa ihan niin paljon kuin haluavat.
   
 15. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 242
  Saadut tykkäykset:
  384
  Joo, idioluutio tapahtui 500 vuotta liian nopeasti! Toivoa tulee siitä, että esim. jenkkilässä nuorempi sukupolvi on paljon vanhaa fiksumpaa keskimäärin. Siinä missä 50-vuotiaat ja vanhemmat aivopesettävät itseään Fox Newsillä, CNN:llä tai MSNBC:llä, nuoremmat ammentavat monipuolisempaa tietoa netissä. Amerikassakin on todella fiksua porukkaa, joka tekee niska limassa duunia, että saisivat enemmän poliittista valtaa.
   
 16. Snäckby

  Snäckby Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.04.2016
  Viestejä:
  1 162
  Saadut tykkäykset:
  50
  Fox News katsojat on kyllä 25-50 vuotta ja koko USA:sta sitä pidetään luotettavimpana....fiksut kun katsoo sitä.
  Lähde: Wikipedia
  Suomessa sitä pelätään kun tännekin tulisi sitten totuus uutisiin.
  Veisi muuten suurimman osan uutisten aikaisista mainostuloista ja ovat varmaan tulossa tännekkin.

  Bloomberg 100M yrittää saada kuubalaiset pakolaiset äänestämään Bideniä.
  En usko sen onnistuvan. Raha ei nyt ratkaise...Florida menee Trumpille. Hän muuten maksaa nykyään veronsa sinne eli on kirjoilla siellä.
  Texasissa demokraatit haluaisi lähettää 2M äänestyskirjettä vankiloihin ja vapautuneille rikollisille jotta voisivat äänestää Bideniä.....
   
 17. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 242
  Saadut tykkäykset:
  384
  No ei tässä ydinpommeja pelätä, mutta Trump on esim. murentanut kansainvälistä sopimusjärjestelmää esim. vetäytymällä Irakin ydinsopimuksesta ja Pariisin ilmastosopimuksesta. Kuka siis enää haluaa/viitsii neuvotella jenkkien kanssa yhtään mistään, jos seuraava pellepressa pyyhkii sopimuksella perseensä ihan vaan siksi, että inhoaa edellistä pressaa, joka sopimuksen solmi?

  Obama oli aika sotahullu kaveri. Peri 2 sotaa Bush tyhmemmältä ja sen sijaan, että olisi lopettanut ne, aloitti 5 uutta sotaa! Trump on itse asiassa se vähemmän sotahullu näistä, mutta on niin tyhmä, että ei tiedä miten vallallaan oikeasti edistäisi rauhaa maailmassa, vaan on sotateollisuuden ja diktaattoreiden vietävissä. Olet varmasti kuullut Trumpin ja Kim Jong Unin välisistä "rakkauskirjeistä". Niissä on kyse siitä, että Pohjois-Koreassa tajuttiin Trumpin olevan niin hölmö kaveri, että hänet voi kauniilla sanoilla ja mairittelulla saada myötämieliseksi ja niinpä Pohjois-Korean propagandakoneisto laati näitä kirjeitä Kim Jong Unin puolesta ja idiootti Trump luulee, että Kim Jong Un on ne itse kirjoittanut sydämestään! :confused: Korean niemimaan jännitteet eivät ole kadonneet mihinkään, koska Trumpin politiikassa sanat ja mielikuvat merkitsevät enemmän kuin teot. Tärkeintä hänelle on, että omat kannattajat luulevat tekojen tapahtuneen. Juuri taisi olla uutinen siitä, että Japani haluaa vahvistaa itsepuolustusvoimiaan Koreoiden jännitteiden takia.
   
 18. elmac0

  elmac0 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.06.2007
  Viestejä:
  696
  Saadut tykkäykset:
  124
  Onko näistä postiäänestyksen sabotoimisista jotain näyttöä olemassa siis?

  Meinaan vaan sitä, että kumpikaan vaalien pääosapuolista ei ymmärtääkseni luota ko. äänestystapaan. Luultavasti ihan hyvästä syystä. Mitä luulet, että tapahtuu, jos Trump sattuisi voittamaan epäluotettavana pidetyn äänestyksen niukalla marginaalilla. Vasemmisto heittelee jo valmiiksi ilmoille salaliittoteorioita vaalivilpistä. Samaan aikaan maasta näköjään löytyy näitä jotka vasemmistomedian yllyttäminä fantasioivat vääryydellä valitun presidentin alkavan ihan kohta pystyttelemään keskitysleirejä. Minusta tämä yhtälö vaikuttaa äärimmäisen huolestuttavalta. (Edellisten vaalien aikaanhan oli pakko keksiä niitä salaliittoteorioita jotta pystyttiin selittämään itselle miten pystyi olemaan niin että Hillary ei voittanutkaan. Venäläisten kanssa veljeily oli se keskeisin tarina jota rummutettiin. Tuo tarinahan sittemmin kuihtui kasaan kuten tunnettua on).
  Sanotaan ennemmin niin päin, että minulla ei ole mitään syytä epäillä sitä. Nämä tahot jotka pystyvät lukemaan Trumpin sisimmät ajatukset ja tekemään (pahantahtoiset) tulkinnat vääristä eleistäkin toki ovat asiasta eri mieltä, mutta itse en pidä näitä kovin uskottavina tietolähteinä.
  [​IMG]
  Minäkin alun perin ajattelin niin, että Trump mokasi Koronan vastaisen taistelun. Mutta nyt en ole ihan varma mitä asiasta pitäisi ajatella. Yhdysvalloissa on suurin piirtein saman verran tautiin menehtyneitä kuin Euroopassa. Väkilukuun suhteutettuna hieman enemmän, mutta toisaalta onko väkilukuun suhteuttaminen reilu tapa vertailla asiaa? Väestörakenne ja moni muu muuttuja vaikuttaa odotusarvoon, esimerkiksi ylipainon on alusta saakka tiedetty olevan merkittävä kuolleisuutta ennustava tekijä. Yhdysvalloissa liikalihavuus on puolet yleisempää kuin Euroopassa. Sekä Yhdysvalloissa että Euroopassa on tautikeskittymiä ja alueita, jotka ovat säästyneet pahimmalta. Kuinka paljon lopputulokseen vaikuttaa liittovaltion toimet ja kuinka paljon menee paikallishallinnon piikkiin? En tiedä saadaanko näihin kysymyksiin ikinä kunnon vastausta. Populistisimmat pundiitit syyttävät Trumppia jo kaikista n. 200k koronaan kuolleesta, ikäänkuin olisi ollut olemassa joku strategia jolla korona ei olisi tullut Yhdysvaltoihin ollenkaan.
  Inflaation kautta verottaminen on vain yksi verotuksen muoto, ja inhottava sellainen onkin.
   
 19. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 822
  Saadut tykkäykset:
  183
  Kamala Harris sen sanoi livenä: "The Harris administration... with Joe Biden". :D Sit seuraavana päivänä Biden meni mukana " The Harris/Biden administration...". Eli selväksi tuli kuka siellä tulee määräilemään. Luulisi että kaveri joka hamuaa pressan paikalle sanoisi ensin oman sukunimen.....
   
 20. 3JJ

  3JJ Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 295
  Saadut tykkäykset:
  162
  Lähtökohtaisestihan postiäänestys tai mikään kotona tapahtuva äänestys ei koskaan ole täysin valvottu tapahtuma. Kukaan ei voi valvoa äänestääkö joku pakotettuna tai muuten painostettuna tai palkkion toivossa. Äänestyskopissakin niin voi tehdä, mutta kun siitä ei jää todisteita ketä on äänestänyt, eikä kukaan saa koskaan sitä tietää, tai voi luottaa sanaasi asiassa, vaikka kuinka painostettaisiin. Kukaan ei tiedä valheteletko siitä ketä olet äänestänyt. Kotona sinua voidaan tarkkailla vaikka selän takana, ja jos palkkiota on tiedossa niin toki halutaan nähdä todiste siitä miten äänestit. Sitä ei voi sanoa olisiko tuo kovin yleistä, tuskin merkityksellistä lopputuloksen kannalta, mutta mahdollisuus vaikuttamiseen on ihan erilainen kun ollaan kotona valvomattomissa olosuhteissa. Onhan siitä viitteitä Suomessakin että esim. vanhuksia ja vammaisia, jne. on painostettu tai ohjattu äänestämään tietyllä tavalla hoitajan tai läheisen toimesta, kun he ovat äänestäneet kotonaan.