Trump presidentiksi!

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana Tilt-type, 11.08.2015.

 1. Snäckby

  Snäckby Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.04.2016
  Viestejä:
  1 408
  Saadut tykkäykset:
  81
  Suomesta myydään veriplasmaa USA markkinoille. Ja Intiasta munuaisia eli hyvin tuo kauppa terveys tuotteilla tuntuu käyvän.
   
 2. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 131
  Saadut tykkäykset:
  192
  Tummaihoisten työttömyys on historiallisen alhaalla ja koko väestönkin työttömyys on alimmalla tasolla vuosikymmeniin. Kaikkien palkat ovat nousseet, mutta pienituloisten kaikkein eniten. Lääkkeiden hinnatkin näyttävät laskeneen nyt ensimmäistä kertaa sitten 1970-luvun puolivälin. Paljon kiistattomia parannuksia juuri niiden elämään, jotka eniten parannusta ovat tarvinneet.

  Mutta toisaalta tuo on osittain seurausta hillittömästä velkaantumisesta ja vastuuttomasta taloudenhoidosta. Tähän vasureiden kannattaisi tarttua sen sijaan että yrittävät kiistää hyvän kehityksen.
   
 3. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 974
  Saadut tykkäykset:
  608
  Trumpin suusta siis näin, mutta totuus on tämä:

  Obaman kaudella vuonna 2010 alkanut pitkä työttömyyden vähenemistrendi on jatkunut Trumpin aikana. Syntyneet työpaikat ovat olleet pitkälti matalapalkkatöitä, jotka ovat korvanneet paremmin palkattuja teollisuustöitä, joita on niin Obaman kuin Trumpinkin aikana ulkoistettu suuret määrät pienen palkkatason maihin.

  Palkkojen nousu on väistämätön seuraus siitä, että palkat eivät ole nousseet pitkiin aikoihin. Jos menetät teollisuustyöpaikan, joka maksoi $20 tunnilta ja saat tilalle matalapalkkatyön $12 tunnilta, jossa liksa nousee 10 % ($13.20), niin palkkojen nousu on kyllä huomattavaa, mutta silti tienaat huomattavasti vähemmän kuin aikaisemmin siellä teollisuustyöpaikassa. Eli palkkojen nousun lisäksi pitää katsoa, millaisissa duuneissa ihmiset ovat. Hyvillä palkoilla työskentelee vähemmän porukkaa, joten palkkojen nousta ei ole apua.

  Jotkut lääkkeet ehkä halventuneet, mutta korotuksiakin on. Edelleen lääkkeiden hinta jenkkilässä on posketon (10 kertaa Kanadan hinta esim. insuliinille) eli hintojen pitäisi monen lääkkeen kohdalla ROMAHTAA MURTO-OSAAN. Muutaman prosentin ale ei mitään auta.

  Trumpin halu tuhota ObamaCare poistamalla sairausvakuutuksen ottamisen pakko (individual mandate) on johtanut sairausvakuutusten hintojen nousuun. Joillakin Trumpin verouudistus on alentanut veroja, mutta monilla on myös nostanut mm. siitä syystä. että ammatillisia verovähennyksiä on poistettu, mm. rekkakuskit ovat kärsineet rajusti. Maanviljelijät ovat pulassa kauppasodan takia, koska soijaa ei saada Kiinaan kaupaksi. Paljon kiistattomia asioita, jotka ovat huonontaneet monien asemaan, ironisesti moni näistä kärsijöistä äänesti Trumppia.

  Trumpin verouudistus maksoi luokkaa 1600 miljardia dollaria ja toisin kuin oikeistolainen veronalennusretoriikka väittää, veronalennukset eivät maksa itseään takaisin, ellei verotus ole ollut optimipistettä kireämpää *, mitä se ei jenkkilässä ole ollut kuin korkeintaan keskiluokan keskuudessa, mutta veronalennukset kohdistuivat pääasiassa yrityksiin ja suurituloisiin, joiden verotus on jenkkilässä muutenkin kevyttä.

  Jenkkilässä Republikaanit ovat taitavasti saaneet aivopestyä kansan uskomaan, että he ovat se fiskaalisesti vastuullinen puolue, mutta käytännössä Republikaanien vallassaolon aikoina velkaantuminen on ollut pahempaa kuin Demokraattivallan aikana. Väite "vasureiden" holtittomuudesta on oikeiston luoma myytti. Oikeistolainen tiukka talouslinja, joka kurjistaa köyhempää osaa kansasta on talousteorioissa myrkkyä, koska pienituloinen käyttää suuremman osan tuloistaan: Anna köyhälle euro ja köyhä käyttää sen euron nopesti (raha kiertää taloudessa). Anna miljardöörille euro niin se euro jää killumaan pankkitilille, eikä kierrä taloudessa samalla tavalla. Siksi "vasureiden" velkaantuminen maksaa itsensä takaisin tehokkaammin kuin "oikeiston" velkaantuminen. Siksi ei voida verrata velan määrää. Pitää verrata velan takaisin maksua.

  * Jos esim. optimipiste on 40 %, niin verojen lasku 50 % => 45 % piristää taloutta ja "maksaa itsensä", mutta verojen lasku 40 % => 35 % ei maksa itseään, vaan vähentää verotuloja.
   
 4. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 131
  Saadut tykkäykset:
  192
  [​IMG]

  En perustanut Trumpin puheisiin, vaan virallisiin tilastoihin.

  Meanwhile... U.S. enjoys best manufacturing jobs growth of the last 30 years

  Juuri syyttelit että Trump alistui lääkejättien edessä, mutta toisaalta data sanoo että ensimmäisen kerran positiivista kehitystä tapahtunut yli 40 vuoteen.

  No tuosta voin olla samaa mieltä, että on Trump tehnyt äänestäjiensä kannalta myös joitain epäedullisia päätöksiä. Mutta kauppasodasta sen verran, että Kiina on tietoisesti pyrkinyt kohdistamaan haittavaikutukset juuri Trumpin ydinkannattajien maksettavaksi, jotta Trump pelästyisi ja perääntyisi. Eipä näytä tuottaneen toivottua tulosta... Itse asiassa kauppasodan vuoksi Kiinan talouskasvu saattaa tällä hetkellä olla jopa prosentuaalisesti USA:aa pienempi. Se olisi täysi katastrofi Kiinalle.

  Tuolla velkaantumisjutulla tarkoitin ihan vain sitä, että jos kiukuttaa ja haluaa haukkua Trumpia, niin ei kannata yrittää kieltää kiistattomasti tilastoista näkyvää positiivista kehitystä monella saralla, vaan sen sijaan voisi kritisoida esimerkiksi sitä miten pahaan velkaantumisongelmaan Trump on USA:aa ajamassa.
   
  elmac0 tykkää tästä.
 5. elmac0

  elmac0 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.06.2007
  Viestejä:
  701
  Saadut tykkäykset:
  130
  Samanlaiseen todellisuusdenialismiin on tullut törmättyä myös mm. Sipilän hallituksesta puhuttaessa. Parantunut työllisyyskehitys Suomessa on kuulemma tempputyöllistämistä pätkätöihin ja sen sellaisiin joista maksetulla palkalla ei elä. Näin siitä riippumatta, että tilastot osoittavat aivan muuta.

  Tilanne jenkeissä lienee juuri noin kuten Tilt-type sanoo. Luin jostain, että presidentillä ei hirveästi olisi valtaa liittovaltion budjetin suhteen joten en sitten tiedä kuinka suurena syyllisenä Trumppia voi pitää talouskurin löystymisessä. Mutta kyllä Trump ainakin osasyyllinen on, hänellähän on esimerkiksi niitä kaiken maailman muuriprojekteja jotka toteutuessaan tulevat kalliiksi. Mutta juuri nyt tilanne on parempi kuin koskaan, ainakin niin kauan kunnes se raja tulee vastaan jonka jälkeen velkaongelmaa ei voi aina vain työntää seuraavan sukupolven niskaan.
   
 6. Snäckby

  Snäckby Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.04.2016
  Viestejä:
  1 408
  Saadut tykkäykset:
  81
  Sandersista tuli mieleen että joku voi keksiä tarjota hänelle kombinaatiota Hornady Match Ammo 50 BMG 750 Grain A-MAX Boat Tail and Barrett M107A1.
  Kumpikin noista on nimittäin mainio Made in USA tuote.
   
 7. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 974
  Saadut tykkäykset:
  608
  Ongelma ei olekaan se, että Trumpin puheet ovat tilastojen vastaisia, vaan se, että hän yrittää kääntää tilaston mahdollisimman paljon edukseen retoriikalla. Ennätysalhainen työttömyys on siis suurimmaksi osaksi Obaman ansiota ja loppuhäntä Trumpin ansiota, jos nyt työllisyyskehitys presidenttien ansiota ylipäätään on.

  Näitä juttuja kannattaa lukea varauksella (koska jenkkimedialla on vahvoja rahalinkkejä) ja googlailla, onko eriäviä mielipiteitä:
  https://www.factcheck.org/2018/01/manufacturing-jobs-roaring-back/

  Positiivinen kehitys olisi huomattavasti rajumpaa, mikäli Trump ei olisi alistunut.

  Mitä järkeä Kiinalla olisi vastata toimin, jotka eivät iske Trumpin ydinkannattajiin? Kiinan talouskasvun kangertelu on ongelma koko maailmantaloudelle, yhdysvallat mukaanlukien.

  Toki Trump ei ole kaikessa ollut yhtä huono, mutta se positiivinen kehitys on ehkä vähän paisuteltua merkitykseltään. Matala työttömyys on lopulta pieni ilo maassa, joka kärsii työssäkäyvien köyhyydestä.

  [​IMG]

  Kohonneista osakkeista hyötyy se pieni osa kansaa, jolla on varaa sijoittaa suuria summia arvopapereihin. Osakkeiden paisutus "keinotekoisesti rikkaille suunnatulla veronalennuksella maksetuilla takaisinostoilla" luo vain komeamman poksahduksen sitten kun romahdus tulee, kuten tuli viimeksi 2008 (opittiinko mitään? Näköjään ei.).

  Lääkkeiden halventuminen muutamalla prosentilla on pieni ilo maailman kalleimpien lääkkeiden maassa, mutta toki tyhjää parempi.
   
 8. Snäckby

  Snäckby Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.04.2016
  Viestejä:
  1 408
  Saadut tykkäykset:
  81
  Löysit sitten jostain 10 vuotta vanhan taulukon? Yritä nyt parempaa vai onko lääkitys pielessä?
  Joko olet tajunnut että Bernie on jo pudonnut kisasta vai onko usko edelleen vahva?

  Paha iso raha on sitten syynä kun Bernie putosi? Vai liian rikas kansa ei tue häntä?
   
 9. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 974
  Saadut tykkäykset:
  608
  Kyllä mulle uudempi data maistuisi, mutta en jaksa googlata koko päivää jonkun pöhkön plazalaisen väitteiden kumoamiseksi. Onko sinulla itselläsi jotain dataa, että työssäkäyvien köyhyys on oleellisesti muuttunut 10 vuoden aikana?

  Mistä ihmeestä päättelet, että Bernie on jo pudonnut kisasta? o_O
   
 10. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  5 416
  Saadut tykkäykset:
  864
  Bernie ei ole koskaan ollut kisassa. Bernie is dead.
   
 11. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 974
  Saadut tykkäykset:
  608
  Keitä siellä kisassa on? Mikki Hiiri?
   
 12. Snäckby

  Snäckby Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.04.2016
  Viestejä:
  1 408
  Saadut tykkäykset:
  81
  Tosiaan tuo tieto tuli FaceTime puheluna iPadiin kun istuin paskalla. Yksi NRA kaveri soitti Fairfaxista Virginiasta.
   
 13. bohol

  bohol Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  21.07.2002
  Viestejä:
  1 040
  Saadut tykkäykset:
  17
  Nykymallinen kapitalismi on tiensä päässä.
  On aika katsoa tulevaan ja muuttaa se palvelemaan ihmisiä.
  Jatkuvaan kasvuun ja tuloksen maksimointiin perustuva malli ei ole kestävä.
  Automaatio ja tekoäly pysytyy korvaamaan lähes kaikki työpaikat.
  Työn käsitys tulee uudistaa.
   
  mdk 5.1 tykkää tästä.
 14. elmac0

  elmac0 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.06.2007
  Viestejä:
  701
  Saadut tykkäykset:
  130
  Mitä nopeammin eduskunta ja kunnallishallinto korvataan tekoälyllä, sen parempi totta kai.
   
 15. scented

  scented Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 740
  Saadut tykkäykset:
  139
  Trump häissä, huh. Jotenkin oudon näköinen tuo tilanne 36s kohdalla, kun Trump yrittää pussata morsianta. Noh, kansan pariin pitää jalkautua, että pääsee jatkokaudelle.
   
 16. Snäckby

  Snäckby Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.04.2016
  Viestejä:
  1 408
  Saadut tykkäykset:
  81
  Viimeksi muokattu: 23.07.2019
 17. Snäckby

  Snäckby Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.04.2016
  Viestejä:
  1 408
  Saadut tykkäykset:
  81
 18. Snäckby

  Snäckby Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.04.2016
  Viestejä:
  1 408
  Saadut tykkäykset:
  81
  Miksi muuten Amerikassa asuvilla 60t somalilla on työttömyysaste 15% kun täällä asuvilla 20t se on 40%?
   
 19. bohol

  bohol Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  21.07.2002
  Viestejä:
  1 040
  Saadut tykkäykset:
  17


  100% asiaa.
   
  Recce tykkää tästä.
 20. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 968
  Saadut tykkäykset:
  244
  Hollywoodin kuplassa asuvat liberaalivassarit sekoamassa täysin.:D

  [​IMG]