Trump presidentiksi!

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana Tilt-type, 11.08.2015.

 1. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 040
  Saadut tykkäykset:
  231
  Kenestäköhän mahtaa tulla demokraattien ehdokas?

  Hillary, ikävä kyllä, ei enää lähde kisaamaan. Bernie Sanders se ei ole, enkä oikein usko junioriehdokkaisiinkaan, joita väläytelty kykyinä. Onko demokraateilla ketään oikeasti varteenotettavaa Hillaryn sijaan?
   
 2. Recce

  Recce Well-Known Member

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 586
  Saadut tykkäykset:
  117
  Biden. En jaksa uskoa noita junnuehdokkaita, muutamat päästäneet sellaisia aivopieruja viime aikoina että Fox News on suoltanut heidät.
   
 3. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  9 531
  Saadut tykkäykset:
  169
  Hillary Clinton oli 2016 ihan karmean huono ehdokas, niin huono, että hävisi vähä-älyiselle tosi-tv-tähdelle. Bernie Sanders on Jenkkilän suosituin poliitikko, jolla on valtava ruohonjuuritason kannatus varsinkin nuorten keskuudessa ja lisäksi ehkä ainoa ehdokkaista, joka presidenttinä voisi kääntää Amerikan suunnan oligarkisuudesta demokratiaan. Bernie Sanderssin pitää vain voittaa suuryritysten ja superrikkaiden vastus ja hänestä tulee demokraattian ehdokas. Jos niin käy, niin hän syö Trumpin elävältä presidenttikampailussa.
   
 4. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  9 531
  Saadut tykkäykset:
  169
  Bidenin gallup-suosio on tällä hetkellä samaa tasoa kuin Bernie Sanderssilla, mutta jos Biden lähtee kisaan mukaan, niin hänen suosionsa tippuu sitä mukaan kun hän aukoo suutaan, koska hänellä ei ole juuri mitään sellaista sanottavaa, mitä ihmiset haluavat kuulla. Hän on jopa Obamaa oikeistolaisempi jääräpää, joka joutuu taistelemaan rasistista menneisyyttään vastaan. Hän ei kannata yleistä terveydenhoitoa (jota 70 % Amerikkalaisista kannattaa), eikä paljon muitakaan Amerikassa suosittuja vasemmistolaisia ajatuksia.

  Fox News nyt on niin naurettava "uutismedia", että heidän suoltamisiin ei kukaan täysijärkinen ja asioista perillä oleva haksahda. Fox News perustettiin aikoinaan tuhoamaan Demokraattipuolue, eikä järjellinen uutisointi tai politiikan käsittely ole koskaan ollut heidän asiansa.
   
 5. elmac0

  elmac0 Active Member

  Liittynyt:
  05.06.2007
  Viestejä:
  500
  Saadut tykkäykset:
  39
  Yhdysvaltain poliittista ilmastoa tunteva lähteeni antoi ymmärtää, että demokraatit olisivat tätä nykyä jo niin "woke", että valkoihoinen heteromies presidenttiehdokkaana ei oikein käy päinsä. Eli eikös Bernie ole tällä tavalla ajateltuna jo pois laskuista. Samainen lähde sanoi tilanteen joku aika sitten ainakin vaikuttaneen siltä, että vasemmistolaiset mediatalot olisivat valinneet Kamala Harrisin suosikikseen, jota sitten lähdettäisiin ajamaan demokraattien ehdokkaaksi.
   
 6. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 040
  Saadut tykkäykset:
  231
  Kyllä tämä taitaa enemmän olla poliittista toiveajatteluasi. :)

  Sanders on 79 vaalipäivänä, alkaa olemaan paukut käytetty presidentin virkaan. Hyvää mielipidevaikuttamista sinänsä kyllä, omalla tavallaan pidän hahmosta, vaikka en jenkkilästä sosialistista maata haluakaan. Bernie on yksinkertaisesti liian vasemmalla.

  Mutta kiinnostava loppukamppailu tuosta kyllä tulisi, olisi herkullista katsella tv-väittelyitä Trumpin ja Sandersin välillä.

  Tällainen saitti osui haulla, helppo seurata vaaliehdokkaiden nousua kamppailuun: https://ballotpedia.org/Presidential_candidates,_2020

  Luonnollisesti demokraateilla enemmän ehdokkaita lähdössä kisaamaan. En usko että Trumpia jaksaa ykköslinjan republikaanit lähteä haastamaan, joutuivat viimeksi niin rajuun kamppailuun Trumpin kanssa.
   
 7. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  9 531
  Saadut tykkäykset:
  169
  Korporaattinen media pitää yllä tätä identiteettipolitiikkaa, mutta suurelle osalle Amerikkalaisista sukupuolella tai iällä ei ole mitään merkitystä. Merkitystä on ajetulla politiikalla. Oletko uskottava "Medicare for all" -ehdokas vai et?

  Kamala Harris on ollut Demokrattipuolueen puolella olevan korporaattimedia suosikki *, tosin Beto "white Obama" O'Rourke on myös korporaattimedian "nosteessa" kampanjansa avattuaan. Kyle Kulinski ennustaa Kamala Harrikselle vahvaa menestystä korporaattiehdokkaista. Amerikassa ei ole oikastaan vasemmistolaisia mediataloja, eniten vasemmalla oleva MSNBC on sekin pitkälti korporaattinen establishmentin etujen puolustaja eli keskustaoikeistoa. Vasemmisto löytyy sitten esim. Youtubesta, esim. TYT suurimpana niistä. Kamala Harris ei todellakaan ole niiden suosikki.
  _________________
  * Kamala Harris on korporaateille lähes täydellinen ehdokas: Värillinen nainen, joka esiintyy progressiivisena, mutta on kuitenkin yrityselämän ruotuun lahjoma. Kamala Harriksen vastustajia (vasemmistoa) voi siten syyttää rasistisiksi ja sovinistisiksi, vaikka syy vastustukseen on nimemomaan korruptio ja vale-progressiivisuus. Tulsi Gabbard on niin ikään värillinen nainen, mutta häntä ei korporaattimedia suosi, koska hän on todellinen progressiivinen ehdokas.
   
 8. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  9 531
  Saadut tykkäykset:
  169
  Onko iällä merkitystä, jos pää toimii? Sosialistista maata ei ole Jenkkilästä kukaan tekemässä, mutta vähän pohjoismaisia piirteitä kyllä olisi kiva saada, ettei 30.000-40.000 Amerikkalaista kuole vuosittain terveydenhoitopalveluiden puutteeseen. 42 % Amerikkalaisista syöpähoitojen aloittajista ajautuu henkilökohtaiseen konkurssiin kahdessa vuodessa. Muissa teollisuusmaissa ei tällaisia ongelmia ole. Kenelle Bernie on liian vasemmalla? Jeff Bezosille varmaan, kun joutui nostamaan Amazonilaisten tuntiliksan $15 Bernien ja Ro Khannan takia. Onko se liian vasemmalla oleva ajatus, että täyttä työaikaa tekevä työntekijä tulee palkallaan toimeen sen verran, että ei tarvitse ruokakuponkeja kinua yhteiskunnan laskuun?
   
  Tilt-type tykkää tästä.
 9. ISPF3.4

  ISPF3.4 Well-Known Member

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  1 106
  Saadut tykkäykset:
  61
  Toisessa ketjussa sinä väitit, että USA on sosialistinen: "Yhdysvallatkin on aika sosialistinen maa,"
  Nyt väität vastaista. Päätä jo. Se mitä sinä haluat USA:n olevan, ei ole oleellinen asia, kun puhutaan faktoista.

  Voisit jollakin tasolla todistaa nuo luvut: 30000-40000 kuolee, 42% joutuu konkurssiin ja kukaan muissa teollisuusmaissa ei joudu konkurssiin. Sinä vedät mutkat suoraksi ja vääristelet termejä, joten aina epäilen noita lukujasi. Et koskaan laita noihin mitään lähdeviitettä. Saatat olla oikeassa, mutta ole hyvä ja laita todisteet.
  p.s. se on amerikkalainen. Se ei ole Amerikkalainen.

  "
   
 10. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  9 531
  Saadut tykkäykset:
  169
  Yhdysvallat on kuten lähes kaikki muutkin maat SEKATALOUS, jossa on sekä kapitalistisia että sosialistisia piirteitä. "Aika sosialistinen maa" tarkoittaa, että Yhdysvallat ei ole 100 % kapitalistinen, eikä edes 99 % kapitalistinen. Siellä on huomattavan paljon yritysmaailman tappioiden sosialisointia veronmaksajille, yritystukia jne.

  https://news.harvard.edu/gazette/st...s-annually-linked-to-lack-of-health-coverage/
  https://www.beckershospitalreview.c...aust-life-savings-in-2-years-study-finds.html
   
 11. ISPF3.4

  ISPF3.4 Well-Known Member

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  1 106
  Saadut tykkäykset:
  61
  ^Lähes kaikki maat ovat sekatalouksia. Ei se silti tee niistä edes neljännessosialistisia.
  Laita vielä todiste väitteestäsi, että muissa teollisuusmaista kuin USA:ssa, kukaan ei joudu syövän takia konkurssiin.
   
 12. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  9 531
  Saadut tykkäykset:
  169
  Ehkä joku jossain joutuu syövän takia konkurssiin, mutta koska muissa teollisuusmaissa on yleinen terveydenhoito, pitää olla kyllä todella persaukinen jotta noin käy.
   
 13. ISPF3.4

  ISPF3.4 Well-Known Member

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  1 106
  Saadut tykkäykset:
  61
  Niinpä. Eli esitit väitteen, joka ei pidä paikkaansa.
  Joskus jaksaa yrittää korjata sinun virheellisiä väitteitäsi, mutta turhaa tuo tuntuu olevan.

  Itse asiassa olisin luullut, että USA:n terveydenhuollon ongelmien takia kuolleita olisi enemmän kuin 30 000 per vuosi. Eihän se ole kuin 0,1 promillea väestöstä. Vai laskinko jotakin väärin? Tietysti jokainen turha kuolema on vääryys.

  Suomessa, jossa uskomme olevan erittäin hyvä terveydenhuolto, kuolee 700 - 1700 ihmistä hoitovirheisiin vuosittain, jos uskomme tätä kirjoitusta: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005654084.html

  Suomen ja USA:n kuolemilla ei tietenkään ole mitään tekemistä keskenään. Suomen väkiluku on noin 5,5 miljoonaa ja USA:n 327 miljoonaa. Tämä vaan tiedoksi, jos haluat tehdä prosenttivertailuja.
   
  Viimeksi muokattu: 23.03.2019
 14. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  1 956
  Saadut tykkäykset:
  163
  Saavat kuitenkin hoitoa? Ja ovat itse sitä hakeneet? Vai olisiko vaihtoehto ettei hae hoitoa, kun terveys pettää? Ei House voi olla joka päivä töissä.
  Kai ihmisiä kuolee joka päivä ja mitä vanhemmaksi tulemme sen todennäköisemmaksi kuolema käy jokaisen tulevan sairauden/vamman saatuamme. Mikä on turha kuolema? Kai ne on parasta yrittäneet siellä terveydenhuollossa. Aina on kiva syyttää jotain muuta.
   
 15. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  9 531
  Saadut tykkäykset:
  169
  Sori, en tajunnut mitä pilkunviilaajia täällä ollaan. Oletko Big Pharman palkkalistoilla, kun jenkkilän for-profit-terveydenhoitojäljestelmää (joka rankataan teollisuusmaiden huonoimmaksi) pitää puolustella?

  Miten niin virheellisiä? Pilkkua viilaamalla löydät jonkun semanttisen pikkuseikan, jolla ei ole merkitystä.

  Tuo 30.000-45.000 siis kuolee sen takia, että ei pääse hoitoon ollenkaan. Amerikassa n. 10 % kansasta ei ole minkäänlaisen terveydenhoidon piirissä.
   
 16. ISPF3.4

  ISPF3.4 Well-Known Member

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  1 106
  Saadut tykkäykset:
  61
  Älä olkiukkoile.
  Olen ihan tuottavassa työssä Suomessa. Maksan paljon veroja, ylläpidän tuottamatonta työtä ja oleskeluyhteiskuntaa aivan tarpeeksi. Taitaa olla parasta, että lopetan taas tässä kohdassa keskustelun kanssasi.
   
 17. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  9 531
  Saadut tykkäykset:
  169
  Jenkkilässä on muista teollisuusmaista poiketen for-profit-terveydenhuoltojärjestelmä, jonka ensisijainen tehtävä ei ole tuottaa terveydenhuoltopalveluja, vaan voittoa vakuutusyhtiöille ja lääkefirmoille. Jenkkilän terveydenhoitojärjestelmä asukasta kohti on maailman kallein ja lääkkeiden hinta Jenkkilässä on maailman korkein, koska lääkefirmat ovat ostaneet poliitikot sallimaan riistorahastuksen ja estämään kilpailun (esim. halvemmat Kanadalaiset lääkkeet). Kalleudesta huolimatta Jenkkilän terveydenhoidon tulokset ovat keskitasoa ja hoidon saatavuuden suhteen heikko. Vakuutusyhtiöt pyrkivät estämään hoitoonpääsyn kaikenlaisilla tekosyillä, jotta välttyvät korvauksilta. Siksi hoitoonpääsy voi olla vaikeaa siinäkin tapauksessa, että maksaa kallista vakuutusta ja omavastuut voivat olla huikeita.
   
 18. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  9 531
  Saadut tykkäykset:
  169
  En minä ole ahkeruuttasi ja verojen maksuasi kyseenalaistanut ollenkaan. Aloit väittelemään kanssani Jenkkilän terverydenhuoltojärjestelmästä, josta et näköjään tiedä juuri mitään ja häviösi tajuttuasi teit oikean johtopäätöksen, eli haluat lopettaa keskustelun ennenkuin häpäiset itsesi pahemmin.
   
 19. Tilt-type

  Tilt-type Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 153
  Saadut tykkäykset:
  119
  Ikävä kyllä demokraatit varmaankin päätyvät valitsemaan ehdokkaakseen jonkun 35-vuotiaan tummaihoisen lesbon, joka ajaa sähköautolla ja syö tofua. Kärkiteemana on syyttää Trumpia rasismista, sen sijaan että syytettäisiin asioista joista on olemassa oikein todisteitakin. Lopputulos on, että Trump voittaa.

  No, Bernietä edelleen toivon. Mielestäni Bernietä uskottavampaa vasemmistopoliitikkoa ei USA:sta löydy. Mies ei ole mikään poliittinen broileri, vaan kulkenut omaa tietään ja ajanut asioita, joita pitää järkevinä. Paino on sanalla uskottavuus. Minä olen vasemmistolainen, mutta minua ärsyttää vasemmistopiireihin pesiytynyt oikeinajattelemisen kulttuuri. Tuntuu, että ollaan irrallaan todellisuudesta. Onko tämä nyt jotain rasismia ja seksismiä, mutta ei minusta mikään nuori vähemmistötyttö vaan voi saavuttaa ns. "suuren yleisön" silmissä uskottavuutta, jos kärkiteemoina tuntuu olevan rotu- ja seksuaali-asioiden ajaminen. Nekin ovat tietysti tärkeitä, mutta taka-alalla.

  Berniehän on siitäkin outo vasemmistolainen, että on hyvin asemyönteinen eikä kannata rajoituksia. Tässähän voi todeta Bernien olevan yksinkertaisesti väärässä, mutta silti samalla se on osoitus siitä, ettei kyseessä ole mikään yhteen muottiin valettu papukaija, joka toistelee vain oman viiteryhmänsä toitottamia mielipiteitä.
   
  Vole tykkää tästä.
 20. Tilt-type

  Tilt-type Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 153
  Saadut tykkäykset:
  119
  Väite oli: "42 % Amerikkalaisista syöpähoitojen aloittajista ajautuu henkilökohtaiseen konkurssiin kahdessa vuodessa. Muissa teollisuusmaissa ei tällaisia ongelmia ole."

  Joka pitää paikkansa. Jos sanon, että Baltimoressa, joka on Helsingin kokoinen kaupunki, tapetaan vuosittain yli 300 ihmistä ja että Helsingissä ei tällaisia ongelmia ole, niin en tietenkään tarkoita, että Helsingissä ei ketään tapettaisi.