Trump presidentiksi!

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana Tilt-type, 11.08.2015.

 1. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 753
  Saadut tykkäykset:
  311
  Oudoltahan se kuulostaisi. Mutta Supo ei olekaan amerikkalainen tiedustelupalvelu. Luulisin ainakin ettei ole... Hmm... Ongelmahan tässä Trumpin tapauksessa on että Trumpilla on ihan perusteltavissa olevat syyt epäillä oman maansa tiedustelupalveluiden toimia. Amerikkalaisilla tiedusteluorganisaatioilla on hyvin tiedossa oleva historia virheellisen ja jopa ihan tahallaan väärennetyn tiedustelutiedon tuottamisessa. Esim vieläkään emme tiedä missä ne Saddamin joukkotuhoaseet ovat... Niin makaa kuin petaa, sanotaan, ja CIA, NSA yms ovat pedanneet petinsä aika huonosti poliittisia pelejä pelaillessaan. Sekään kun ei ole mikään salaisuus että monet näiden organisaatioiden työntekijät näkisivät mielellään jokun muun kuín Trumpin presidenttinä. Trump voi olla vähän paranoidi, mutta silti, on siis ymmärrettävää että hän epäilee saamiensa tiedusteluraporttien oikeellisuutta ja tarkoitusperiä.
   
 2. sokka

  sokka Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 735
  Saadut tykkäykset:
  301
  Tämä kiteyttää minusta loistavasti tuon tapaamisen.
  [​IMG]
   
 3. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 692
  Saadut tykkäykset:
  723
  Kyllä Trumpilla tässä tilaisuudessa petti arviontikyky ja käyttäytyminen oli hyvin epäpresidentillistä, suorastaan häpeällistä maalleen. Presidenttihän edustaa kansainvälisissä yhteyksissä maataan eikä itseään yksityishenkilönä. Tuossa lieneekin se perusongelma: Trump ottaa kaiken henkilökohtaisesti eikä osaa nähdä isoa kuvaa (koska narsistinen ego). Mielenkiintoista nähdä seuraako mitään vai ei. Trump lienee ainoa presidentti, joka tällaisesta voi selvitä, mikä on omalla tavallaan huolestuttavaa päästessä kaikesta kuin koira veräjästä.

  Trump nimitti Putinia arvonimellä competitor, joka omalla keittiöpsykologian pitkällä oppimäärälläni tarkoittaa sitä, että arvostaa toista vertaisenaan (vrt. Trumpin kasvatus, jonka mukaan on vain tappajia ja häviäjiä). Eräällä tavalla äijäkulttuurin korkein muoto tällä pallolla. Sen takia asiat hoidetaan kahdenkeskisissä neuvotteluissa.
   
 4. Kari Häkkinen

  Kari Häkkinen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2008
  Viestejä:
  1 950
  Saadut tykkäykset:
  9
  Koomikko Stephen Colbertin tyhjentävä yhteenveto eilisen tapahtumista:

   
  mdk 5.1 tykkää tästä.
 5. bohol

  bohol Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  21.07.2002
  Viestejä:
  1 040
  Saadut tykkäykset:
  17
  Siis ainoa oikea tapa olisi olla vihamielinen .
  Ylimielinen ja parempi.
  Eikä missään nimessä saisi ajatella kuin vihollisena.
  Noinko sitä amerikkalaista arvomaailmaa pitäisi tulkita ?
  Jos noin on niin pysyköön siellä ja eristäytyköön kaikki juntit.

  Kaikki mitä trump tekee tai on tekemättä ei kelpaa eliitille .
  Todella huonoja häviäjiä ja sen takia hävisivätkin.
   
 6. kmruuska

  kmruuska Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  27.10.2009
  Viestejä:
  1 136
  Saadut tykkäykset:
  371
  Näin suomalaisesta näkökulmasta se että USA:n presidentti näyttäisi jossain määrin hyväksyvän Venäjän aggressiot naapurimaissa on aika helvetin huolestuttavaa. Mutta persut nyt tietysti Halla-ahon vastaväitteistä huolimatta aika isolla joukolla nykyään haluaisivat selvästi liittää Suomen Venäjään joten heitähän moinen ei siten tietenkään huoleta.
   
 7. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 753
  Saadut tykkäykset:
  311
  Miten kukaan voi tulla siihen johtopäätökseen että persut haluaisivat liittää Suomen Venäjään? Käsittämätöntä. :eek:o_O
   
 8. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 692
  Saadut tykkäykset:
  723
  Kun puhutaan toisesta ylivoimaisesti suurimmasta ydinasevallasta, jolla uudelleen näyttää olevan tummanharmaalla alueella olevia keinoja käytössään menetetyn monipuolisemman suurvalta-aseman palauttamisessa, on syytä mieluummin olla varovainen kuin rohkea. Kun vielä toisen valtion johdossa on tsaarimaisessa asemassa oleva entinen KGB-upseeri, niin varovaisuuden tulisi vain lisääntyä.

  Yhdysvallat (ja sen kansalaiset) ajattelee kuin suurvalta. Venäjä koetaan vanhastaan uhaksi, eikä ole mitään syytä olla kokematta edelleenkään em. perustein. Panokset ovat kovia ja suurvaltojen keskinäinen suhde on ulkopolitiikan korkein painopiste. Siinä ei paskaakaan kiinnosta suhteet Suomen kaltaisiin viiden miljoonan asukkaan miniatyyrivaltioihin.

  Samoin Venäjä ajattelee Suomesta. Ei paskaakaan kiinnosta mitä mieltä Suomi on asioista. Tällaisen valtion kanssa kaveeraaminen on sama kuin koulukiusattu luottaisi koulukiusaajaan - siinä käy aina huonosti.

  Trumpin tekemiset kelpaa entistä vähemmän omankaan puolueen eliitille. Republikaanit ovat voimallisesti kritisoineet presidenttinsä toimintaa huippukokouksessa.

  Huhupuheiden mukaan Trumphan ei muuten olisi halunnut tavata Helsingissä (vaan Wienissä), koska Helsinki ei Trumpin mielestä ole riittävän "glamorous". Samoin taisi ajatella Melania, koska ei napostellut nähdä mitään paikallista päivän aikana. Tiedä vaikka olisi Melania tuon Wien-vaateen takana ollutkin. Pomot ne on isoillakin pomoilla.
   
 9. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 753
  Saadut tykkäykset:
  311
  Trumppihan otti hieman sanojaan takaisin, sekosi muka sanoissaan tms... No, sehän on nähty jo moneen kertaan ennenkin että mies puhuu mitä sylki suuhun tuo, kunhan puhetta suusta tulee silloin kun on puhetta pitämässä. Ainakin hän yrittää hieroa sopua entisten vihollisten kanssa, ei kai siinä sinänsä mitään pahaa ole. Aikaisempien jenkkihallitusten politiikkana on kuitenkin yleensä ollut konfliktien ylläpitäminen, sen on voinut uutisista selvästi todeta. On spekuloitu että Trumpin äänestäjät äänestivät hänet valtaan tuhotakseen USAssa vallitsevan poliittisen järjestelmän, ja siinä ollaan nyt ainakin menestyksen kynnyksellä...
   
 10. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 753
  Saadut tykkäykset:
  311
 11. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 692
  Saadut tykkäykset:
  723
  Taidettiin laittaa republikaanisen puolueen (ja tiedustelutoimijoiden) johdon toimesta niin selkä seinää vasten, kun kone laskeutui Washingtoniin. Ei siis ollut muuta vaihtoehtoa kuin perua sanojaan.

  Venäjän tulkitseminen ystävällismieliseksi nallekarhuvaltioksi on kallis virhe, niin suurvallalle kuin Suomellekin. Yksikään asiantuntijafakta ei näytä osoittavan, että olisi syytä tehdä tällainen tulkinta.

  Kun mietitään pidemmälle, niin kenelle tai mille Yhdysvaltain sisäiseen poliittiseen järjestykseen sekaantuminen taas olisikaan suora etu. Aivan, vastaus ei olekaan Yhdysvaltain kansalaiset pl. vähälukuiset anarkistihörhöt. Yhdysvaltainen poliittinen järjestelmä ei kuitenkaan Trumpiin kaadu. Vaikka presidentillä on valtaa paljon, hänkään ei ole yksinvaltias ja demokratia toteutuu neljän vuoden välein vaaleissa. Mielenkiintoinen ennakkotapaus Trump kyllä on. Itse kuitenkin toivon, että politiikka ei olisi valtavirtaisemmin menossa totuuden jälkeiseen aikakauteen. Vaikea oikein verrata tilannetta Suomessa muuhun kuin ilmiöön, jossa esim. Hakkarainen olisi presidenttinä. Siinäkin olisi omallakin puolueella tekemistä taustalla.

  Presidentti Niinistö hoiti tapaamisen todella hienosti ja on ylipäänsä hoitanut myös koko presidenttiaikansa hommaansa todella hyvin. Aivan loistava presidentti meillä, ei voi olla kuin ylpeä. En minäkään sotaa Venäjän kanssa lietso, mutta korostan ehkä vähän niinistömäisellä äänensävyllä syytä tiettyyn varovaisuuteen, kun ollaan suurvaltojen kanssa tekemisissä. Se on pitkänäköistä viisautta. Siitä huolimatta veisin Suomen NATO:n jäsenyteen, "just in case". Nyt tosin Trump heiluttaa jo NATO:nkin perustuksia. Tosin tweettien perustella pointti saattaa hänellä olla vilpittömästi se, että muidenkin pitää kantaa vastuunsa eli pitää puolustusvoimiaan yllä sovitusti. Ja se on minusta täysin ok eikä mitenkään olisi Suomellekaan ylivoimainen vaade. (Suomihan laittaa vuodessa n. 3 % BKT:sta puolustukseen.)
   
 12. kmruuska

  kmruuska Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  27.10.2009
  Viestejä:
  1 136
  Saadut tykkäykset:
  371
  Osa persuista fanittaa Putinia ihan avoimesti. Ei tämä ole mikään salaisuus. Jopa puolueen presidenttiehdokas toivoo EU:n hajoamista koska sitten Venäjä voi solmia kahdenvälisiä sopimuksia kanssamme ja tämä olisi ”Suomen etu”. Voi vsin kuvitella miten edullisen sopimuksen Suomi saisikaan yksin solmittua aggressiivisen suurvaltanaapurin kanssa!

  https://www.facebook.com/856761524451987/posts/943698309091641/

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 18.07.2018
 13. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 692
  Saadut tykkäykset:
  723
  Tämä on hyvä ja selkeä havainto. Venäjämyönteisyys tuntuu olevan erityisen vahvaa ns. kansallismielisten liikkeiden joukossa, mikä tuntuu aika absurdille ulkopuolisesta.
   
  kmruuska tykkää tästä.
 14. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 692
  Saadut tykkäykset:
  723
  Tässä taas tuore esimerkki tuon ystävällismielisen nallekarhun, Venäjän hybridisodankäynnistä:

  Levitetty valeuutinen, jonka mukaan Helsingin sanomat olisi vaatinut Viipurin palauttamista Putinin vierailun yhteydessä.

  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005761004.html
   
 15. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 131
  Saadut tykkäykset:
  192
  Tuossahan kuvaillaan hyvin Putinin anti tapaamisessa. Tuli tunnin myöhässä ja loukkasi Naton ilmatilaa matkalla. Keskusteluissa oli vittuillut Trumpille ehdottaessaan yhteistyötä Muellerin tutkimuksissa. Trump nolasi itsensä, kun otti tuon esille tiedotustilaisuudessa ja piti sitä loistavana ajatuksena.

  Olen omassa ajattelussani tullut nyt tulokseen, että jos tuon kokouksen ja murskakritiikin jälkeen Trump ei ryhdistäydy suhteessa Putiniin, niin alan uskomaan että Kremlillä oikeasti on hallussa arkaluonteista materiaalia Trumpista. Tällaisen nöyryytyksen jälkeen Trump yleensä keksii pilkkanimen ja lähettää twiitin. Jos Putinin kohdalla hän käyttäytyy täysin päinvastaisesti ja jatkaa vain nöyryyttäjänsä ylistämistä, niin jotain outoa siinä on pakko olla taustalla. Ei välttämättä pissanauhaa, mutta talousrikoksia tai jotain.

  Pidän ihan mahdollisena sitäkin, että Trump vain halusi vilpittömästi olla ystävällinen. Trumpin tulevaisuuden käytös tulee määrittämään sen pidänkö alla olevaa kuvaa pelkästään hauskana vai hauskana ja totuudenmukaisena.

  [​IMG]
   
  sokka tykkää tästä.
 16. bohol

  bohol Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  21.07.2002
  Viestejä:
  1 040
  Saadut tykkäykset:
  17
  Tucker Carlson
  Olen yllättävän paljon ton kaverin kanssa samaa mieltä vaikka en olekkaan oikeistolainen.

   
  Viimeksi muokattu: 19.07.2018
 17. iluvai

  iluvai Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.02.2011
  Viestejä:
  759
  Saadut tykkäykset:
  6
  Natsi-Saksan propagandaministeri Joseph Göbbels sanoi aikanaan, että jos valhetta toistetaan riittävän paljon, se muuttuu totuudeksi. Eilen ei voinut välttyä vaikutelmalta, että läntinen aivopesumedia käyttää ja on käyttänyt tätä opinkappaletta menestyksekkäästi.

  Aivopesumedia marssitti yhden poliitikon ja viranomaisen toisensa jälkeen kameroiden eteen tunnustamaan uskoaan siihen, että ”me kaikki tiedämme, että Venäjä sekaantui presidentinvaaleihin”. Aikuiset ihmiset hokivat tuota toisilleen ilmeisesti itsekin uskoen siihen – ilman, että kukaan mainitsi ensimmäistäkään todistetta asian puolesta. Vaikutelmaksi jäi uskontunnustus – yhteisen uskon tunnustaminen.

  Toinen yhtä käsittämätön hokema, jota toisteltiin, oli se, että Venäjä vastustaa demokratiaa ja vapautta ja on vihollinen. Esimerkki projisoinnista oli se, että Venäjän väitettiin jatkuvasti sekaantuvan ympäri maailmaa toisten maiden sisäsiin asioihin. Tosiasiassa se maa, joka noin toimii ja on toiminut toisesta maailmansodasta lähtien, on USA. USA on kumonnut muiden maiden laillisesti valittuja hallituksia, kouluttanut ja rahoittanut terroristeja ympäri maailmaa ja tällä tavalla luonut nykyisenkin terrorismin, tappanut hyökkäyssodissaan miljoonia ihmisiä...

  Mutta faktoille ei anneta tilaa läntisissä aivopesumedioissa, vaan uskoa lietsotaan pelkillä fantasioiden hokemisella.........Faktat Venäjän väitetystä sekaantumisesta USA:n presidentinvaaleihin?

  Jos Yhdysvaltojen tiedustelupalvelulla olisi todisteita Venäjän sekaantumisesta USA:n presidentinvaaleihin, sen olisi vähintäänkin esitettävä nuo todisteet omalle presidentilleen Donal Trumpille. Silloin Trump tietäisi, että Venäjä oli sekaantunut vaaleihin.

  Mutta nyt vaikuttaa ilmeiseltä, että Trump ei ole sellaisia todisteita nähnyt ja ainoa syy tälle voi olla, että mitään todisteita ei ole olemassa.

  Se, että tuollaisia todisteita edelleen jahdataan, on myös vahva viite siihen suuntaan, että niitä todisteita ei ole olemassa. Jos olisi, riittäisi esittää ne ja asia olisi siltä osin loppuun käsitelty.

  Eilen Trump antoi (tyylilleen uskollisena) lausunnon, jossa sanoi tarkoittaneensa maanantaisessa lausunnossaan päinvastaista kuin mitä sanoi. Eli että oikeasti hän tarkoitti, ettei näe mitään syytä, miksi Venäjä ei olisi sekaantunut presidentinvaaleihin.

  Eli taas kerran Trump on sanonut kaksi päinvastaista asiaa. Kumpaa uskotaan? Jos katsoo Trumpin kehonkieltä maanantaina ja tiistaina, niin eroa on kuin yöllä ja päivällä. Maanantaina hän esiintyi rennosti ja hyväntuulisena, käsivarret rennosti sivulla liikkuen, pystyssäpäin seisoen. Tiistaina hän istui eteenpäin kumartuneena, melkein lysähtäneenä, käsivarret tiukasti ristissä ja ärtyneen ja kiukkuisen oloisena.

  Ei ole vaikeaa vetää johtopäätöstä, että maanantaina hän sanoi, mitä oikeasti ajattelee ja tiistaina sanoi, mitä tunsi olevansa pakotettu sanomaan olosuhteiden johdosta.......Aivopesumedian loppu lähenee

  Läntinen aivopesumedia on kuitenkin kaivanut maata jalkainsa alta. Tai ehkä olisi osuvampaa sanoa, että se on menettänyt kontaktin todellisuuteen ja leijailee omassa mielikuvitusmaailmassaan, josta vähitellen putoaa takaisin todellisuuteen yhä suurempi osa aivopesumediaan aiemmin uskoneita ihmisiä.

  Toisin sanoen aivopesumedia on menettämässä lukijakuntaansa, koska esittää liian posketonta fantasiaa totena. Jopa USA:ssa kansa äänesti presidentikseen henkilön, jonka valintaa aivopesumedia vastusti kynsin hampain.

  Tätä aivopesumedian arvovallan rapautumista on tervehdittävä ilolla.

  http://jannekejo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258346-presidentti-trump-lantisen-aivopesumedian-hampaissa
   
 18. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 131
  Saadut tykkäykset:
  192
  From the Start, Trump Has Muddied a Clear Message: Putin Interfered

  Pahalta alkaa näyttämään. Jos tähän asti on voinut kuvitella, että Trump on pelkästään naiivi, niin se ei enää päde. Uusien tietojen mukaan hänelle esitettiin jo ennen astumistaan virkaan vakuuttavia todisteita Venäjän sekaantumisesta ja paikallaolijoiden mukaan tuntui uskovan sen.

  Trump on outo, mutta tyhmä hän ei ole, joten on selvää että hän tietää Putinin sekaantuneen vaaleihin. Miksi ihmeessä tämä karuselli silti vain pyörii ja pyörii? Toivottavasti kyse on jostain samanlaisesta kuin siinä virkaanastujaissekoilussa, jossa Trump viikkokausia toitotti että hänellä oli enemmän yleisöä kuin Obamalla, vaikka jokainen näki omin silmin sen olevan valhetta. Ehkä hänen on vain mahdotonta myöntää tosiasioita, joista ei pidä. Tämä on ainut "hyvä" (tosi hyvä!) ja viaton vaihtoehto, jonka keksin.

  Huomasiko kukaan muuten tiedotustilaisuudessa, miten Putin kiisti arkaluontoisen materiaalin hallussapidon selvällä valheella? Hän puolustautui sillä, ettei tuolloin edes tiennyt kuka on Trump. Mutta onhan se ollut jo pitkään tiedossa, että heillä oli jopa tapaaminen sovittu tuolloin, mutta Putin perui sen ja lähetti jonkin lahjan Donnylle. Todellakin siis tiesi kuka Trump on, ja tietää että muutkin tietävät hänen tietäneen.

  Tuohan ei välttämättä silti tarkoita, että Putinilla edes on mitään materiaalia Trumpista. Se saattoi olla pelkkää vihjailua, jolla tehtiin Trumpin ahdingosta aiempaa tukalampi. Ainoa mikä nyt on selvää on se, että jos Trumpia epäillään jostain, Putin ei tule ja pelasta "ystäväänsä" vaan heittää bensaa liekkeihin. Hän käyttää Trumpin kohtaamaa kritiikkiä kaikin tavoin hyväkseen edistääkseen Venäjän asemaa. Haaveet USA:n ja Venäjän toverillisista väleistä voi tunkea hanuriin, Putin ei niitä halua.
   
 19. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 131
  Saadut tykkäykset:
  192
  Loistavia nämä viime päivien selitykset. Trump on tapansa mukaan jatkuvasti oikeassa, mutta ilmaisumuoto on niin epäselvä että kuulijat tulkitsevat sen väärin.
   
 20. marko

  marko Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.01.2001
  Viestejä:
  1 760
  Saadut tykkäykset:
  14
  Donald Trump, tuo amerikan Paavo Väyrynen.

  Linkki, koska en tidä saako noita twitterin juttaja tänne suoraan.
  https://twitter.com/SuomiSitaatit/status/950652887130046464