Trump presidentiksi!

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana Tilt-type, 11.08.2015.

 1. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 125
  Saadut tykkäykset:
  188
  Tähän voisi palata sen verran, että aivan!

  Oma kantani Trumpista on tullut varmaan selväksi. Ketjun alkupuolella ajattelin vielä, että ehkä Trump voisi oikeasti tuoda mukanaan jotain muutosta. Myöhemmin aloin ajattelemaan että hänestä tulee harjoitetun politiikan osalta varsin perinteinen republikaanipresidentti, häiriintyneellä luonteella ryyditettynä toki. Eli että suuri osa vaalilupauksista unohtuu sillä sekunnilla kun valinta on varma.

  Trump on kuitenkin ymmärtänyt (ehkä Bannonin avustuksella?), että koska "persut" äänestivät häntä, on "kannatuksen puolittuminen" todellisuus jos syntyy kuva, että äänestäjät ja vaalilupaukset ovat unohtuneet.

  Seurauksena on nähty Trump, joka ajaa hyvin kiivaasti lupauksiaan eteenpäin. Ollaan harvinaisessa tilanteessa, jossa poliitikkoa syytetään siitä että hän tekee mitä lupasi tehdä. Tältä osin Bannon on lyönyt Trumpin vastustajille jauhot suuhun erinomaisella peliliikkeellä. Oikeastaan hän muutti Trumpin suurimman heikkouden ("ei kukaan tule/pysty toteuttamaan noita") suurimmaksi vahvuudeksi.

  Tämän vuoksi pidänkin outona sitä, että Trumpin approval rating on ollut laskussa alusta asti. Kuten sanoin, ei käsitykseni Trumpista ihmisenä ole parantunut, mutta demokraattina ajattelen kuitenkin että presidentti joka pitää lupauksensa on parempi kuin presidentti joka ei pidä. Nyt hän on ylittänyt odotukseni tältä osin ja on loogista, että hänen arvostuksensa on kasvanut silmissäni. Näin maailman pitäisi toimia että sitä saa mitä tilaa. Jatkossa pitää vaan toivoa, ettei tuollaista törppöä valita toista kertaa niin ei tarvitse sitten kuunnella pillitystä kun se tekee mitä lupasi tehdä. Sinälläänhän tuo Trumpin touhu on todella vastenmielistä. Aitoa kansankiihotusta. Mutta ihan samaa se oli jo kampanjan aikana ja silloin ihmisille kelpasi.
   
 2. 3JJ

  3JJ Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 457
  Saadut tykkäykset:
  223
  Voihan olla, että osa äänestäjistä luotti siihen ettei Trump pidä lupauksiaan, ja äänesti sitten Clintonia vastaan. Nyt sitten ihmettelee että miten tässä näin kävi. Tuskin nyt kuitenkaan jokainen Trumppia äänestänyt haluaa muureja ja sen sellaisia, tämä joukko näkynee mittauksissa nyt. Ne jotka haluaa muurit jne, ovat edelleen tyytyväisiä.
   
 3. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 621
  Saadut tykkäykset:
  216
  Hesarissa oli muutama päivä sitten haastateltu muutamia Trumpin kannattajia. Olivat oikein tyytyväisiä. Yksi oli lopettanut uutisten lukemisen, kun Trumppia haukutaan turhanpäiväisten syiden takia. ;)
   
 4. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 677
  Saadut tykkäykset:
  524
  Katsotaan, kuinka tyytyväisiä nämä samat henkilöt ovat muutaman vuoden päästä, kun Trumpin politiikan seuraukset alkavat vaikuttaa täydellä voimalla.
   
 5. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 125
  Saadut tykkäykset:
  188
  Joo, noinhan se menee, mutta huvittavaa silti että petytään kun ehdokas tekee mitä lupaa. Onko heillä oikeastaan oikeutta olla pettynyt Trumpiin? Jos nuo vaalilupaukset unohdetaan niin toki onhan monet Trumpin hallinnon edustajat nolanneet itsensä ja se kuva jonka he itsestään ovat antaneet on ihan perusteltu syy olla pettynyt.

  Aitoina trumpilaisina pidän sellaisia henkilöitä, jotka äänestivät häntä esivaaleissa tilanteessa jossa oli tarjolla pitkä lista muitakin ehdokkaita. Tuossa vaiheessa Trump nautti noin 30-35 % kannatusta republikaanien keskuudessa. Jos karkeasti lasketaan, että republikaanismielisiä on puolet kansasta niin todellisten trumpilaisten osuus on ehkä noin 15 % koko kansasta. Trump taisi rikkoa 50 % rajan republikaanien esivaaleissa yhtä poikkeusta lukuunottamatta vasta siinä vaiheessa kun peli oli jo käytännössä selvä. Sen jälkeen tuli tasaisesti yli 50 % kaikissa esivaaleissa kun äänestäjät ryhmittyivät rakkaan tulevan ehdokkaansa, thrice-married trash-talking mogulin taakse.
   
 6. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 851
  Saadut tykkäykset:
  404
  Heheh.. Tää on hauskaa luettavaa.. Itseäni eniten harmittaa se jengi joka ei voi sietää Trumpia ja Bannonia. Vaikka ette siedä henkilöinä niin nyt tehdään erilaista politiikkaa. 50 % amerikkalaista ei voinut sietää fanittamaa Obamaa tai korruptoitunutta noitaa, Hillarya, jolla vielä aivoverenvuodosta johtuva vakava vamma. Entä hänen pettäjä miehensä Bill Clinton, jolla useita seksisuhteita ja muita kyseenalaisia ratkaisuja siirtääkseen mediahuomiota. Entä Bush Junior. Moni pitää Irakin ja Afganistanin sotaa virheinä.

  Joka ikinen asia jonka Trump tekee ei kelpaa koska kaveri politiikan ulkopuolelta. Eka kaveri joka pitää kaikki vaalilupauksensa jos pystyy, ei kelpaa sekään. On luopumassa maailman poliisin roolista ... sekään ei kelpaa. Laitetaan muuri ja rajavalvonta kuntoon Meksikon puolella, ei kelpaa, huono idea... intiaanien maille öljyputki ,,, eiiii huono juttu. Öljy paha, intiaanit hyviä.

  Kaveri luo paremmat välit Venäjän kanssa, puhutaan romanssista. Putin pitäisi nylkeä ja tuomita. Joka ikinen nimitys ,,, ei kelpaa. Ministerit epäpäteviä, kenraalit huonoja valintoja, Bannon vetelee langoista, Trump vaeltaa kylpytakissaan hermoraunioina Valkoisessa talossa, tuijottaen vain TV:tä, jossa pyörii SATURDAY NIGHT LIVE ... jossa pilkataan Trumpia, Bannonia, Spiceria, ja joka ikistä muuta Trumpin hallinnon kaveria.

  Ei riitä, haukutaan lisää. Trump kertoo että Taiwan on Kiinan. Jokainen sotaa / sotahistoriaa / sotataktiikkaa ymmärtävä tajuaa tämän. Tajuaa yhtälailla Krimin aseman tukikohtana Venäjälle, Mustameren alueella, eiiii... puolustetaan pikku Taiwania. Taas teki Trump väärin. Trump haluaa Snowdenin pään pölkylle maanpetturuudesta, ei kelpaa sekään koska Snowden ei tehnyt mitään väärää paljastaessaan "TOP SECRET" tietoa.

  Nyt ICE ratsaa laittomia siirtolaisia pitkin Amerikan suurimpia kaupunkeja, ei kelpaa, huumekauppiaallakin on oikeutensa. Laittomalla siirtolaisella on oikeutensa vaikka hän tuli laittomasti maahan. Poliiseille laitetaan kamerat, jotta jokainen pidätys on valvottu ympäri maata. Ei kelpaa sekään, vaikka jenkki poliisi ei enää ole yhtä liipasinherkkä... Mikään mitä Trump tekee tai jättää tekemättä tai sekä että, ei vaan kelpaa, ei voi kelvata, ei ole hyvä...

  Mikä tahansa päätös, sanoma, twiitti, niin aina menee pieleen ? Seuraavat 4 vuotta ovat teille kidutusta tätä menoa. Vai käykö niin että tämä "narsisti" "patologinen valehtelija" "persoonallisuushäiriöstä kärsivä" "tosi-TV-tähti" "osaamaton" "kokematon" "jne jne jne" kaveri EROTETAAN virasta...

  Vaalitappio sattuu, mutta se että jaksatta marmattaa joka asiasta viikosta toiseen, ei mitään hyvää. Tosiaanko... höhöhöhö
   
  Viimeksi muokattu: 13.02.2017
 7. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 545
  Saadut tykkäykset:
  664
  Sisältänee oletuksen, että olisivat jotenkin heikommassa asemassa.

  En itse jaksa uskoa aseman huonontumiseen. Todennäköisemmin "oma maa ensin" -politiikka johtaa valkoisen kansanosan aseman parantumiseen tai ainakin säilymiseen ennallaan. Tämä jo siirtolaisuuden rajoittamisen vuoksi. Siirtolaisongelma (laittomat meksikolaiset) on niin iso, etten osaa sanoa mitä asiassa pitäisi tehdä, mutta en välttämättä pidä pahana, jos jotenkin laitonta tulijavirtaa saadaan kuriin (ylipäänsä millään rajalla). Laittoman maahantulon palkitseminen kansalaisuudella ja siihen liittyvillä eduilla olisi joka tapauksessa väärä keino, vaikkakin humaani.

  Selvää kuitenkin on, että Meksikolla on enemmän kiistoissa hävittävää kuin isommalla naapurillaan.
   
 8. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 677
  Saadut tykkäykset:
  524
  Trumpin politiikka perustuu oletuksella, että jonkin asian voi muuttaa ilman, että siitä seuraa muutoksia muihin asioihin. Maailma ei ole sellainen. Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Esim. 7 maata kohkeva maahantulokielto uhkaa tietotekniikkayritysten menestystä. Trumpin politiikka tuottaa vain kaaosta, josta vain aniharvat voivat hyötyä.

  No, aika näyttää, mutta itse ainakin uskon Trumpin politiikan tuloksien olevan ikäviä lähes kaikille.
   
 9. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 125
  Saadut tykkäykset:
  188
  Tämä sketsi se vaan kirjoittaa itseään. Conway puhui Bowling Greenin verilöylystä, Spicer Atlantan iskusta ja nyt itse Trump sanoi "katsokaa mitä Ruotsissa tapahtui eilen". Kolmella näkyvällä Trumpin hallinnon edustajalla on nyt täysin keksitty terrori-isku vyöllään.
   
 10. TimoJ

  TimoJ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2001
  Viestejä:
  1 234
  Saadut tykkäykset:
  11
  Trumpin pitäisi korjata/täydentää tuo lause, sillä oletettavasti hän katsoi edellisenä iltana Fox Newsiltä Tucker Carlsonia jossa haastateltiin Ruotsin tilanteesta dokumentin tehnyttä ohjaajaa. Eikä kovin hyvältä näyttänyt tuo Ruotsin tilanne...
  Olisi siis pitänyt sanoa "katsoitteko eilen mitä Ruotsissa tapahtuu" tai jotain sinnepäin.
   
 11. TimoJ

  TimoJ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2001
  Viestejä:
  1 234
  Saadut tykkäykset:
  11
  Nyt Trump oli Twitterissä tuon asian korjannut: "My statement as to what's happening in Sweden was in reference to a story that was broadcast on @FoxNews concerning immigrants & Sweden."
   
 12. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 125
  Saadut tykkäykset:
  188
  Kun luin tuon viestisi eilen niin ajattelin heti että noin on varmaan käynyt. Villi ajatuksenjuoksu ja aiheesta toiseen pomppinen on Trumpin tavaramerkki ja ilman tahallista vääristely-yritystäkin sinne terroristi-iskujen sekaan voi tupsahtaa joku asiaan etäisesti liittyvä esimerkki kuten Ruotsin tilanne tai ehkä jopa oman tyttärensä seksikkyys. Joka tapauksessa Trump tiimeineen löytää itsensä jatkuvasti ongelmista ja se ei ole hyvä juttu muiden kuin Saturday Night Liven kannalta. Tuskin mikään noista vaihtoehtoisista iskuista on ollut harkittu valhe (mitä järkeä valehdella kun jää varmasti kiinni?).

  Edit: Trumpin hämmästelyn Ruotsia kohtaan voi ymmärtää siksikin että vaalikampanjan aikana hän käytti monesti Ruotsia esimerkkinä ihannemaasta, tyyliin "ja uskokaa, ne hyökkääjät eivät olleet ruotsalaisia". Tuo aiheutti pientä hämmästystä. Toisaalta Trump oli erittäin kovaa linjaa ajavan maahanmuuttokriittisen/vastaisen liikkeen johtaja ja silti hänen käsityksensä Ruotsista tuntui olevan edelleen 1950-lukulainen, jolloin kaikki Ruotsissa oli hyvin. Nimenomaan Ruotsihan esimerkkinä huonosta maasta on ollut erittäin suosittu maahanmuuttokriittisissä piireissä, joten ei Donald itse mikään Breitbart-fanaatikko voi olla kun ei tuota tiennyt.
   
  Viimeksi muokattu: 20.02.2017
 13. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 125
  Saadut tykkäykset:
  188
  Onneksi ei ollut kolaa suussa kun kuulin tämän. Aamu-tv:n Jälkiviisaissa Heikelä sanoi katsoneensa Yleltä jonkun dokumentin, jossa Trumpin lähipiiri sanoi että omien sanojensa mukaan Donald ei koe muuttuneensa ihmisenä sen jälkeen kun täytti 7.

  70-year-old 7-year-old, CONFIRMED.
   
 14. bohol

  bohol Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  21.07.2002
  Viestejä:
  1 040
  Saadut tykkäykset:
  17
  Eliitti on vieraantunut tavan kansasta joka pulella maapalloa.
  Persut,Brexit ja Trump ..
  Tavallisen kansan vastaisku imperialistista korrptoitunutta eliittiä vastaan.
  Ja näille se tulee yllätyksenä kun elävät kuplassa ja omassa todellisuudessaan.
  Ei mitään tajua tavallisista ihmisistä ja elämän nykymenosta.
   
 15. mdk 5.1

  mdk 5.1 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.06.2003
  Viestejä:
  1 014
  Saadut tykkäykset:
  98
  Harmi vain ettei yksikään näistä ole tehnyt mitään vähentääkseen sitä vieraantumista. Persut ehkä omalla tavallaan vähän yrittää, mutta Brexit ja Trump petti rahvaan kansan heti.
   
 16. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 545
  Saadut tykkäykset:
  664
  Mitä tällä eliitillä käsitetään?

  Esim. kaikki ns. vanhojen puolueiden kansanedustajat? Vai kaikki, jotka ei asu kunnan vuokrakämpässä eikä nosta sossun etuuksia?

  Mietiskelen siitä näkökulmasta, kun joskus näkee mielipiteitä, että "kansan" pitäisi edustaa kansaa (eduskunnassa). Itse taas antaisin mieluummin mandaatin itseäni fiksummille ja pidän painajaismaisena tilannetta, jossa kansalaiset "Ritu" ja "Pera" Kontulan ostarin räkälästä repäistynä päättäisivät puolestani.
   
 17. TimoJ

  TimoJ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2001
  Viestejä:
  1 234
  Saadut tykkäykset:
  11
  Miten hän heidät petti? Rahvas kansa tuntuu kuitenkin olevan tyytyväinen hänen tähänastisiin tekemisiin.
   
 18. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 677
  Saadut tykkäykset:
  524
  Trumpin kannattajat ovat ihan pihalla maailman menosta, eikä heillä ole hajuakaan mihin Trumppilainen politiikka johtaa pidemmän päälle. Joku kaunis päivä totuus romahtaa niskaan ja sama porukka haluaa hirttää Trumpin.
   
 19. mdk 5.1

  mdk 5.1 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.06.2003
  Viestejä:
  1 014
  Saadut tykkäykset:
  98
  Eikös se Trump juurikin luvannut että hän pistää suuryritykset aisoihin? Toisin kuitenkin kävi ja äijä haali kaikkiin täyttämiinsä virkoihin miljonäärikavereitaan.

  ""Trump would drain the swamp, he claimed, and reinstate a “21st-century” version of the law separating main street banking from Wall Street – Roosevelt’s Glass-Steagall Act – which was scrapped by President Bill Clinton, in one of his worst decisions. Trump would throw the money men out of the temple, he said. He would reshape finance for the “little guy”. His audiences roared him on.""
  https://www.theguardian.com/comment...t-draining-swamp-trump-money-mens-best-friend

  Jotta voihan se vähempiosainen kärkkäimpiin argumentteihin takertuva idioottikannattaja olla ihan tyytyväinen, mutta viitteitä ei ole siitä että Trump pitäisi millään tavalla alempien tuloluokkien puolia.
   
 20. TimoJ

  TimoJ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2001
  Viestejä:
  1 234
  Saadut tykkäykset:
  11
  Eikös hän jo ole tehnyt niin ja lisää on luvassa? Siis lupasi luoda/tuoda työpaikkoja USA:aan. Miljonäärikaverit eivät tarvitse lobbaajien voitelurahoja ja voivat saadakin jotain Trumpin lupaamaa aikaiseksi. Oletettavasti Trump pitää heidät kurissa eikä meno tule olemaan samanlaista sekoilua kuin Suomen hallituksen miljonääreillä.