True Detective (HBO, 2014-)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Professional, 26.06.2013.

 1. hvihavai

  hvihavai Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.03.2006
  Viestejä:
  69
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siinähän oli ekassa jaksossa alussa "huonoa kuvanlaatua" kun oli kohtaus jossa näytettiin videokameran etsimen kuvaa niin sanotusti, haluttiin varmaankin erottaa kaksi aikatasoa aluksi niin, myöhemmin nykyaika oli "oikealla kuvanlaadulla". Varmaankin ehkä tämä hämäsi jos vain hetken katsoit...
   
 2. Streami

  Streami Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.01.2004
  Viestejä:
  800
  Saadut tykkäykset:
  3
  En perusta, koska ketjun nimi ei sitä edellytä, HBO on tämän tuotantoyhtiö (jolla toki omat jakelukanavansakin). ;)

  En keksinyt miten ottaa 1:1 ruutukaappausta Elisa Viihteestä, mutta tässä pari skaalattua 1600x900 reson samplea. Ei TV lähetyksiä nyt Blu-Rayhin voi verrata, eri resot jne, mutta voi olla ettei kuvanlaatu tosiaan ollut ihan parasta TV-HD-tasoa.

  [​IMG]
  [​IMG]
   
 3. klmake

  klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.01.2003
  Viestejä:
  1 456
  Saadut tykkäykset:
  62
  Näinhän se varmaan oli. Pitäisi tutkia ennen kuin alkaa hutkia.

  Ja tosiaan luulin, että otsikon HBO viittaa tuotantoyhtiöön tms., ei kanavaan.
   
 4. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 576
  Saadut tykkäykset:
  485
  Pikaisesti vilkaisemalla näyttää olevan jos jonkunlaista nimeämiskäytäntöä:

  Nimi (kanava/tuotantoyhtiö) ja Nimi (tuotantoyhtiön tahtiin). Ja jotta kaikki olisi tarpeeksi sekavaa, niin osassa ketjuja suluissa on sitten alkuperäinen nimi. Ja osassa ei sitten sitäkään tai jotain muuta.

  Esim:

  - Homeland (Showtime) on perustettu ennen, kuin tuosta oli Suomessa edes lähetyksistä tietoa. Eli käytännössä Showtimen vauhdissa seurattu.

  - Homeland/Isänmaan puolesta (MTV3) on sitten Suomen puoli, tietenkin.

  - The Walking Dead FOX Suomen tahtiin on ainakin yksiselitteinen.

  - Asema 62 (Rescue me) on "Suomen tahtiin", mikä pitää päätellä nimestä.

  - En uskalla arvailla, mihin tahtiin "Fargo (2014)", "BBC:n Top Gear ja Fifth Gear" ja muut sitten ovat; otsikko sitä ei ainakaan kerro.

  Summa summarum: ei näistä otsikoista mitään voi päätellä, ja tässäkin ketjussa sarjaa on seurattu ilmeisesti HBO Nordicin vauhdissa, joka on muutaman päivän viiveellä emo-HBO:sta, jos oikein olen ymmärtänyt. Avauspostauksessa ei oteta mitään kantaa mihinkään "tahtiin".

  Minun puolestani näitä ketjuja voi avata erikseen vaikka Jenkki-HBO, HBO Nordic, jenkki-Blu-ray, skandi-Blu-ray, Yle, Yle Areena ja vaikka mitä muuta. Tai sitten jatketaan tässä silläkin uhalla, että joillain käyttäjillä menee viherkasveja nenään.

  Se nyt on selvää, että spoilereista on aiheetonta valittaa, jos on Ylen tahdissa mukana ja joku puhuu jenkkijulkaisuista/HBO Nordicista nähdyistä jaksoista.
   
  Viimeksi muokattu: 10.01.2015
 5. satanthresher

  satanthresher Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.07.2006
  Viestejä:
  274
  Saadut tykkäykset:
  1
  Spoilereita kehiin vaan, niin ehkä pikseleiden määrää päädytään sittenkin vertailemaan toisaalle?
   
 6. Poistettu tili 10873

  Poistettu tili 10873 Guest Guest

  Otsikkoa mietin neljän maissa ja kirjoitan sitten eilisestä. Kakkonen sd sattui olemaan koneella auki, aloin katsella ja jäin koukkuun. Sd-kuvassa bittivirta vaihteli hurjasti Soneralla, näin lukemia 1,4-4,4 Mb/s. Pieni kuva oli tietysti hyvä ja koko näytölle skaalattu huono. Siirryin kuitenkin katsomaan hd:tä josta en muista sanoa mitään, kai se oli riittävän hyvää. Edit: Olinkin tallentanut sd-kuvaa, ei sitä huonoksi voi sanoa koko ruudullakaan.

  Matthew McConaughey oli etsivä Cohlena hyvä, samoin kuulustelijat miellyttivät. Alastomuus oli vähän alleviivattua ja Cohlen kiikkiin saaminen tuntuu turhan selvältä. Toivottavasti ratkaisu on jokin muu. Verkkainen tahti sopii vanhalle Morse-miehelle, vähemmän on taaskin enemmän. Varmaan tulee tämä tarina katsottua loppuun.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 12.01.2015
 7. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  11 074
  Saadut tykkäykset:
  479
  Tässä ketjussa on tarkoitus keskustella HBO:n sarjasta nimeltä True Detective, ja kaikesta siihen liittyvästä.
   
 8. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 796
  Saadut tykkäykset:
  430
  Juuri tämä hämmennys tapahtui itsellenikin. Ihmettelin hetken ajan huonoa kuvaa.
  Olen nähnyt sarjan SD-tasoisena C More Series -kanavalta. Silloin en huomannut tuota "videokamerakuvaa" ja sen tarkoitusta. Nythän se oli selvää, kun sen näki Ylen HD-kanavalta.
  Ai niin: parasta TV-draamaa pitkään aikaan.
   
  Viimeksi muokattu: 11.01.2015
 9. hvihavai

  hvihavai Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.03.2006
  Viestejä:
  69
  Saadut tykkäykset:
  0
  Elisa viihde käyttää muuttuvaa bittinopeutta (taikka uudelleen koodattua vrt tv-lähete) tietyillä ehdoilla, eli esim. mikä digiboksi käytössä taikka kattooko puhelimella/tabletilla. elisaviihde.fi sivustolta katsellessa en ole varma onko kaikilla uudelleen koodattua vai ei.

  Siis lyhyesti sanottuna Elisa Viihteen kautta katsottuna ei välttämättä saa parasta taikka edes samaa kuvanlaatua kuin kaapelissa/antenniverkossa...
   
 10. jleinonen

  jleinonen Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.08.2001
  Viestejä:
  627
  Saadut tykkäykset:
  1
  Varsinkin sarjan alkujaksot olivat huimia. Sitten kun päästiin tähän lähes reaaliaikaiseen kerrontaan niin mielestäni taso tipahti.
   
 11. satanthresher

  satanthresher Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.07.2006
  Viestejä:
  274
  Saadut tykkäykset:
  1
  Eli siis viimeisessä jaksossa?
   
 12. jleinonen

  jleinonen Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.08.2001
  Viestejä:
  627
  Saadut tykkäykset:
  1
  Noh, jaksot 7-8, kun lähdettiin kuulusteluista kävelemään.
   
 13. anoniitti

  anoniitti Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2005
  Viestejä:
  59
  Saadut tykkäykset:
  3
  Vähän huono noista kuvista on tosiaan todellista kuvanlaatua arvioida kun kuva on pakattu uusiksi Elisa Viihteelle, deinterlacing on tehty ties miten, sitä on skaalattu ja sitten vielä jpeg pakkaus päälle... Kaapeli tv:stä jos se tulee niin bitrate on isompi, ei uudelleenpakkausta, näytetään natiiviresolla ja parhaassa tapauksessa vielä muunnetaan takaisin alkuperäiseen 1080p24/25 tv:lle ilman deinterlacingia niin laatu on aika erilainen...

  Kuva terävyys on ainakin osittain myös tyylivalinta esim. sarjan alussa tarkennus ei edes ole päähenkilössä vaan takana sälekaihtimissa.
   
  Viimeksi muokattu: 12.01.2015
 14. VisitorQ

  VisitorQ Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.06.2005
  Viestejä:
  178
  Saadut tykkäykset:
  2
  Mielestäni aika erikoinen valinta valita täysin toimintaohjaaja puikkoihin. Varsinkin keskinkertainen sellainen. Nyt tippui kyllä odotukset toisen kauden suhteen. No, toivottasti pääsee yllättämään...
   
  Viimeksi muokattu: 13.01.2015
 15. Reddington

  Reddington Käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  07.08.2014
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  17
  Hyvin tämä jaksoi alusta loppuun. Erittäin tasokasta tv-viihdettä. Ehkei mitään järin uutta kuin tyylillisesti, mutta syvyyttä tästä ihan mukavasti löytyi. Eihän tämä näin hidastempoisena lisää kaivannut.

  Aloitusjakson lupaukset karmeasta rituaalimystiikasta käytiin läpi sitten vanhalla kikalla eli "found footage", johon reagoinnit tuovat mieleen jopa twogirlsonecupin vastaavat.

  Keskivaiheen prätkähuumejengikuvio oli omastakin mielestä aika turha. Kyttäkaksikon potentiaali tuli ilmi muutenkin. Näiden kuvaus oli rehellisimmästä päästä. Huvittaa se, miten toisen eli McConaugheyn suoritustaso tulee puulla päähän. A Time to Kill, anyone? Contact? Mud? Dallas Buyers Club?!

  Lopussa kuvio oli sekin aika perinteinen sarjismurhaajaleffoista tuttu, häiriintynyt perhetausta ja sekopään synkkä luola. Ei kuitenkaan letdown vaan kliimaksihan tapahtui, pääosakaksikonkin myötä, kun miettii mitä he edustivat (suhteessa toisiinsa) sarjan alkuvaiheissa. Rustin epäilyjä oli hauska lukea, hänhän kuvattiin pakkomielteiseksi, vakavasieluiseksi tutkijaksi joka ei olisi ollenkaan sopinut muottiin. Tietysti viihdemaailma on tunkenut jännätwistejä aivoihin niin pakkohan sekin on etukäteen arvata. ;)

  Seuraavan kauden jätän vitsinä väliin. Vakavasti nyt. En ainakaan itse pysty kuvittelemaan juurikaan huonompia vaihtoehtoja jatkamaan. Toimintaohjaaja henkilöohjaamaan Farrellia (ja Vaughnia..), good luck guys.
   
 16. dixi

  dixi Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.02.2003
  Viestejä:
  713
  Saadut tykkäykset:
  2
  Toisaalta eikös Friedkininkin ole huhuttu ohjaavan pari jaksoa, se olisi jo aika kova kombo. Minulle Farrell ja Vaughn ovat hyviä valintoja molemmat, osaavia tyyppejä silloin kun tahtovat. Vaughn varsinkin voi yllättää hyvin positiivisesti, miehessä on ollut aina paljon potentiaalia synkempäänkin materiaaaliin.
   
 17. VisitorQ

  VisitorQ Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.06.2005
  Viestejä:
  178
  Saadut tykkäykset:
  2
  No vielä erikoisempaa, että samalla kaudella vaihdetaan ohjaajaa keskenkaiken. Friedkin saisi ohjata kaikki tokan kauden jaksot. Ensimmäisen kauden kasassa pysyminen ja tyylillinen älykkyys johtuu osittain siitä syystä, että kaikissa jaksoissa oli sama ohjaaja. Olen aina ihmetellyt sitä, että melkein kaikkissa tv-sarjoissa vaihdellaan erittäin paljon ohjaajia saman kauden eri jaksojen välillä. Monesti hyvistäkin sarjoista tulee epätasaisia, tämä ohjaajien vaihtelu voi olla yksi syy. Tietysti syitä on muitakin.
   
 18. Kese1

  Kese1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.04.2012
  Viestejä:
  185
  Saadut tykkäykset:
  4
  Eihän tuossa ole mitään erikoista, vaan ihan normaalia tv-tuotantoa. TD yhden ohjaajan käyttö on harvinaisuus tv-tuotannossa, koska se vaatii ohjaajalta paljon, Pizzolato selitti tuota jossakin haastiksessa jota en nyt tähän hätään löydä. Steven Sodenberg The Knick tulee mieleen näistä saman ohjaajan sarjoista, kun puhutaan enemmän kuin parista jaksosta/kausi.
   
 19. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 576
  Saadut tykkäykset:
  485
  Jep. Se tavanomainen tapa on, että sarjalla on showrunner (tai tiimi), joka johtaa hommaa, mutta ohjaajia ja käsikirjoittajia on useita.

  True Detective oli nimenomaan poikkeuksellinen siksi, että näin ei ollut.

  Vai tarkoititko, että se on erikoista tässä tapauksessa, eli että tekotapaa muutetaan 1. kauden jälkeen, vaikka juuri tätä yhden ohjaajan käyttöä arveltiin yhdeksi syyksi onnistumisessa?
   
 20. VisitorQ

  VisitorQ Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.06.2005
  Viestejä:
  178
  Saadut tykkäykset:
  2
  Niinhän tossa aikaisemmassa viestissä nimenomaan sanon, että on normaalia tv- tuotantoa ohjaajien vaihtelu samalla kaudella. Sitä nimenomaan ihmettelen, että näin tehdään. Vertaan tv-sarjan yhtä kautta pitkään elokuvaan, joten mielestäni yhdellä ohjaajalla pitäisi mennä. Käsikirjoittajien tiimityöskentely on eri asia. Ohjaajajien on jotenkin vaikeeta tehdä tiimi työskentelyä, se on kuin monta taidemaalaria maalaisi samaa taulua.