Tropic Thunder (Ben Stiller, Jack Black, Nick Nolte, Tom Cruise) (2008)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 24.06.2008.

 1. sokka

  sokka Well-Known Member

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 515
  Saadut tykkäykset:
  263
  Minusta oli hyvä 4/5.
   
 2. Rokkari

  Rokkari Active Member

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  Loistavan Robert Downey jr.n ansiosta tuli katsastettua tämäkin leffa, mutta en hirveästi innostunut. Alun trailerit oli ihan hauska lisä, mutta muuten nauratus jäi leffassa ikävän vähälle. Downey oli toki loistava mutta Stiller kompensoi toiseen suuntaan.
  2/5
   
 3. KaKui

  KaKui FullHD Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.07.2000
  Viestejä:
  2 246
  Saadut tykkäykset:
  23
  Greatest war movie ever :D 4½/5
   
 4. Sleep0

  Sleep0 New Member

  Liittynyt:
  12.09.2007
  Viestejä:
  343
  Saadut tykkäykset:
  0
  Varmaan ensimmäisiä komedioita, joita kehun tällä palstalla.. :) Tom Cruise oli rautaa roolissaan, kauan aikaa mietin, että onko tuo tosiaan "Tomppa", kun en mitään ennakkoja leffasta ollut lukenut. Ihan hauska komedia (harvinaista).

  3/5
   
 5. Kristian

  Kristian Well-Known Member

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 476
  Saadut tykkäykset:
  31
  Itsellekin tuo Tompan esiintyminen oli täydellinen yllätys, eli tajusin vasta jossain lähikuvassa hahmon silmistä, että "hei, toihan on...".

  Muuten komedia oli pähkäsellainen, eli ei sitä kehittyneintä huumoria (vaikka joku voi sanoa, että vaikeampaa toteuttaa), mutta koska onnistunut huumori näyttää jokaisessa kategoriassa (pähkästä älykkääseen) olla aika kortilla nykypäivänä, niin täytyy sanoa että tämä oli aika hyvin onnistunutta joiltain osin.

  2.5/5
   
 6. winterland

  winterland Active Member

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 253
  Saadut tykkäykset:
  1
  En odottanut tältä mitään, mutta oli ihan ok. En usko, että tulen kuitenkaan koskaan enää katsomaan uudelleen. Suht nimekäs näyttelijäporukka revitteli melkoisella antaumuksella, esim. Tom Cruise oli melkein yhtä liekeissä kuin Magnoliassa. Leffa nauratti paikoitellen hyvinkin, mutta ei tarjonnut kuitenkaan mitään elämää suurempaa.
   
 7. Laffer

  Laffer New Member

  Liittynyt:
  04.09.2001
  Viestejä:
  2 309
  Saadut tykkäykset:
  2
  Vaikka en ole edes leffaa nähnyt niin ilmeisesti myös kommenttiraita on melko hupaisaa kuunneltavaa, Downey vetää tosiaan puolet raidasta roolihahmon äänellä niinkuin leffassakin jo lupailee ja porukalla vittuilevat Blackille joka tulee myöhässä commentary sessioon. ;)
   
 8. monkeyalert

  monkeyalert Member

  Liittynyt:
  12.01.2005
  Viestejä:
  436
  Saadut tykkäykset:
  1
  Robert Downey jr varasti tämän shown. Tomppa heitti niin ikään hauskan suorituksen tässä Hollywood-naamoja vilisevässä elokuvassa. Jotenkin leffa kuitenkin hyytyi loppua kohden.

  3/5
   
 9. Blaqua

  Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

  Liittynyt:
  25.11.2003
  Viestejä:
  695
  Saadut tykkäykset:
  25
  Samaa mieltä. En tiedä missä tripeis tätä leffaa pitäs katsoa että sais enemmän irti :p Trailerikin on hauskempi kuin koko leffa.
   
 10. pake

  pake Member

  Liittynyt:
  17.07.2004
  Viestejä:
  200
  Saadut tykkäykset:
  0
  Leffa keskitasoa + ihan katsottava, mutta Tom Cruise vetää parhaan roolinsa ikinä! Totaalirepeämistä kun tajusin kuka ko.hahmo oikein olikaan :D
   
 11. Nestori

  Nestori Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.12.2003
  Viestejä:
  370
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tää oli ihan SUPER!! Hauska ja itse antaisin tästä Robert Downey jr:lle oscarin!!! :cool:
  Tom Cruisekin oli ihan älyttömän hyvä!! :D :D
  Tiivistettynä koko cast oli loistava ja erinomainen pätkä tuloksena. Ben Stillerin paras, jne jne...
  5/5
   
  Viimeksi muokattu: 19.02.2009
 12. ArttuPrkl

  ArttuPrkl Member

  Liittynyt:
  18.02.2006
  Viestejä:
  406
  Saadut tykkäykset:
  3
  Hahahaha! Siis... tuohan oli vitsi että annetaan 4/5 ja 5/5-arvosteluja tälle? Musta leffa oli hyvä korkeintaan siihen asti kun se ohjaajaheebo astui miinaan. Siitä lähtikin sitten haukottelumaratoni, ainakin itselläni. Cruisen suoritus oli tosin loistava, vaikken normaalisti äijästä perustakaan.
   
 13. Nestori

  Nestori Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.12.2003
  Viestejä:
  370
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jotkut antaa, jotkut ei.. :D
   
 14. Samppa

  Samppa Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 062
  Saadut tykkäykset:
  16
  Hahahahaha! Siis... tipautetaan nyt tännekin tuo DVD-arvio kun elokuva keskustelua näyttää herättävän.

  linkki
   
 15. Nestori

  Nestori Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.12.2003
  Viestejä:
  370
  Saadut tykkäykset:
  0
  No, pakko se on sitten antaa selitys: Pätkä oli vaan omalla sarallaan mielestäni täydellinen, niin kuin esimerkiksi White Chicks.
  E: Ja suoraan en itse vertaisi tätä johokin esim. Tootsien kaltaiseen komediaan, joka menee jo vähän vakavamman komedian tasolle. Aivot narikkaan ja menoksi, niin kuin tämän elokuvan tarkoituskin mielestäni oli. Meikäläiseltä siis täydet pisteet! :)
   
  Viimeksi muokattu: 20.02.2009
 16. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 463
  Saadut tykkäykset:
  143
  Vihdoin tuli tarkastettua paljon hypeä osakseen saanut Tropic Thunder. Hypen (ja oikeastaan jo elokuvajulisteen) kautta tästä oli muodostunut mielikuva: kyseessä on jotain, jota on outoa kutsua komediaksi, koska se jokin on mammuttiluokan tähdillä täytetty ja laadulla tehty elokuva. TT täyttikin osaksi näitä odotuksia, mutta jäi kuitenkin jotenkin vaisuksi.

  Elokuvan juonihan on kiehtova ja epätyypillinen, ja kun ykkösluokan kalustolla tällainen on tehty, niin eihän TT:a voi olla pitämättä "tapauksena". Räjähdykset näyttelevät suurta osaa elokuvassa, ja onkin ironista, että juuri miina oli elokuvan lupaavan alun käännöskohta. Ensimmäisen kolmanneksen jälkeen TT muuttui hitusen laahaavaksi ja hutaisten tehdyksi. Ohjaaja Stillerillä tuntui olevan eniten vaikeuksia saada olennainen irti Robert Downey Jr.:n hahmosta, sillä mielestäni kaikesta siitä kehusta huolimatta tämä ei jättänyt mitään "määrittävää kohtausta" itsestään, korkeintaan sen pikaisen "dude"-puheen. Elokuva oli teknisesti kyllä hienosti toteutettu kaikinpuolin, mutta juuri tämä mikä olisi tehnyt tästä ehdottoman klassikon, hahmojen loiston tallentaminen, epäonnistui osittain.

  Näyttelijä Stiller oli oma tuttu tasainen oma itsensä. Kyllähän hän toimi ihan menettelevästi tässä leffassa, mutta tämä sama hahmo elokuvasta toiseen alkaa väsyttämään. Esimerkiksi Zoolander ja jopa Meet The Parents (sekä tietenkin mahtava Youtubestakin löytyvä Die Hard -parodia) säilyvät parempina vetoina mieheltä kuin TT. Jack Blackistäkään ei ohjaaja Stiller kaikkea saanut irti, joskin mielestäni oli ihan hyväkin, että hänet jätettiin hieman taka-alalle. Nick Nolte oli kovaakin kovempi veteraani elokuvan alussa, mutta loppua kohti hänet jotenkin unohdettiin ja hahmon kehitys jätettiin kesken. Steve Coogan tuntui hieman joukkoonkuulumattomalta, mutta miina-kohtausta edeltävä puhe kyllä nosti hänen osakkeitaan. Matthew McConaughey piti paitansa päällä, ja onnistui olemaan riemukas ja kaverillinen agentti.

  Sitten onkin vuorossa nämä kaksi puhutuinta roolia. Tom Cruise oli todellakin liekeissä, ja mielestäni varasti koko leffan itselleen. Miehen kieltämätön karisma uhkui kahta kauheammin "kumipuvun" alta, ja ronskeilla sanoilla sivellyt puheet (tai pikemminkin purkaukset) menivät Magnolian "respect the cock" repliikkien edelle -- joskaan ei ehkä sana-sanasta muistettavuudessa. Kaiken kruunasi lopun tanssi, joka oli häröydessään maagista. Oikeastaan ainoat moitteen sanat voivat tulla siitä, että hahmossa oli silti liikaa Tomppaa -- hypen perusteella kun sitä luuli, ettei häntä olisi ainakaan äkkiseltä voinut tunnistaa.

  Robert Downey Jr. ei mielestäni ollut kaiken sen hypen ja kehujen arvoinen. Olen kyseisen herran fani, mutta tällä kertaa tuntuu vähän siltä, että niin yksinkertainen asia kuin imitointi on tuonut miehelle vähän liiaksikin kunniaa. Hienoa työtä hän elokuvassa teki, mutta kuten sanottua ohjaaja Stiller ei onnistunut mielestäni "ikuistamaan" häntä, eikä miehen "Harlem-suu" riitä ainakaan omalla arvoasteikolla kymppiin. Hienoa muttei NIIIIIIN hienoa.

  TT jää elokuvahistoriaan(i) todella hypetettynä, poikkeuksellisena, useamman kuin yhden hienon hahmon sisältävänä, mutta silti ongelmaisena mammuttilaatukomediana, joka olisi voinut olla hypensä mukainen mestariteos. En tiedä sitten millaista jälkeä olisi tullut, jos Stillerin sijaan ohjaajana olisi ollut joku vakavasti otettu ja arvostettu suurohjaaja, ja Stiller olisi toiminut komedianeuvonantajana.

  Kahden ja puolen elokuva nostaa kuitenkin huikeilla puitteellaan itsensä hieman ylemmäs:

  Tropic Thunder 3/5 :naminami::naminami::naminami:
   
  Viimeksi muokattu: 21.02.2009
 17. JTX

  JTX Active Member

  Liittynyt:
  28.09.2001
  Viestejä:
  5 818
  Saadut tykkäykset:
  14
  Olipas tylsä elokuva. Jutut siellä täällä naurattivat kyllä, mutta aika nihkeästi. Nauroin ääneen vain parissa kohtauksessa, molemmissa ällö-Tomin loistokkaalle esitykselle. Oikein kiva oli hän, ja pelasti leffan. Ai niin, Harlin-juttu oli toki hauska myös.

  2.5/5
   
 18. burner

  burner New Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.06.2007
  Viestejä:
  655
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jack Black ja Ben Stiller kun sattuvat omalla kohdalla ainakin olemaan sellaisia koomikoita jotka saa nauramaan, niin kyllä tämä elokuva teki tehtävänsä:) Jack Black oli ehkä hieman vaisu, mutta mielestäni leffan kokonaisuus kuitenkin toimi erittäinkin hyvin. Pitkästä aikaa itselle kolahti komedia näinkin hyvin mitä Tropic Thunder. Pakko ostos jossain vaiheessa BD kokoelmiin:)
  4/5
   
 19. Jupe

  Jupe Active Member

  Liittynyt:
  24.03.2000
  Viestejä:
  3 129
  Saadut tykkäykset:
  20
  Kohtuu hyvä. Komedialle alku on tärkeä ja tässä oli hyvä alku. Koko juonen rakenne toi katsellessa mieleen useitakin leffoja mutta suurin sukulaisuus olisi varmaan Galaxy Questiin, jossa myös leipääntynyt näyttelijäseurue joutuu erikoisella tavalla ammattihommiin. :)

  Valitettavasti ihan parhaaseen A-ryhmään tämä leffa ei pääse, toisin kuin sukulaisleffansa. Parhaat komediat tuntee siitä, että ne viedään finaaliin hauskalla yllätyskoukulla ja tässä se loppu oli lievästi odotettavissa. Rikkana rokassa myös Cruisen esiintyminen loppuvaiheessa oli jotenkin liika pihalla "mitä se ny tekee höh"- fiilis. Mutten hauku, silmää miellyttävästä kuvanlaadusta vielä puoli pinnaa lisää ja se on 4/5 aivoa tuulettavalle viihteelle.
   
 20. Valhalla

  Valhalla Nikon & Elinchrome Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.12.2002
  Viestejä:
  2 543
  Saadut tykkäykset:
  4
  Samoilla linjoilla mennään, mutta tähtösiä tälle ei kyllä pysty kahta enempää antamaan.