Topfield TF600PVR

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana musti2, 12.01.2008.

 1. rauttiz

  rauttiz Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.12.2004
  Viestejä:
  298
  Saadut tykkäykset:
  13
  Ongelma aiheutui ilmeisesti tyhjentyneestä paristosta laitteen etupaneelissa. Vaihdoin uuden CR2032 pariston vanhan tilalle. Nyt kello näyttäisi pysyvän taas oikeassa ajassa ja ajastuksetkin ovat toimineet jo pari viikkoa. Täältä löytyi ohjeet tuon pariston vaihtamiseen jostain toisesta Topfieldin mallista:
  http://members.optusnet.com.au/toppytools/7000battery.html

  Tuota voi omalla vastuulla kokeilla, jos on samaa ongelmaa JA takuu ei ole enää voimassa. Huom! 230 V jännite voi tappaa.

  Edit: Nyt kello ja ajastukset ovat toimineet luotettavasti jo neljä vuotta. Myös virtalähteen kondensaattorit on vaihdettu.
   
  Viimeksi muokattu: 17.11.2014
 2. Heittiö

  Heittiö Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.01.2005
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  1v 4 kk kesti ja nyt levähti koko keksintö. Ensin hävitti kovalevyn, eli tod. näk. se on hajalla. Heti kovalevyn häviämisen jälkeen alkoi katkomaan myös virtaa. Nyt päälle laitettaessa alkaa ikuinen looppi, jossa boksi ensin käynnistyy, toimii sekunnin ja käynnistyy uudelleen, toimii sekunnin, käynnistyy uudelleen jne...
  Hyvä laite muuten, mutta komponentit ilmeisesti pazkaa laatua. Onneksi on takuu voimassa.
   
 3. mate_1974

  mate_1974 Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.12.2005
  Viestejä:
  296
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko Topfield 600 ja 650 boksissa sama virtalähde?
   
 4. SevK

  SevK Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.07.2004
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Poksi on alkanut pätkimään kuvaa ja näyttää välillä lumisadetta. Olisiko vika poksin päässä? HDMI-piuhan vaihdoin, mutta ei näyttänyt tuovan tulosta.
  Tämä vika on ilmennyt satunnaisesti alkuperäisellä kiintolevyllä, mutta levyn vaihdon jälkeen tuota on alkanut ilmenemään useammin.
   
 5. mate_1974

  mate_1974 Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.12.2005
  Viestejä:
  296
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moi!

  Minkä ikäinen boksi on kyseessä?
   
 6. SevK

  SevK Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.07.2004
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Palttiarallaa kaksi vuotta. Poweria on virkistetty uusilla kondensaattoreilla.
   
 7. blondi77

  blondi77 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.11.2006
  Viestejä:
  45
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tulipa sitten ko. laite hankittua ja nyt olenkin ihmeissäni kun tässä boxissa ei olekkaan RFOUT liitäntää. TF5100:ssa sellainen oli joka mahdollisti kahden tv:n käytön. Nythän tässä on siis nuo neljä (cable1 in, Cable 2i n, RF loop 1 out, RF loop 2 out) liitintä (5100:ssahan oli siis lisäksi vielä RF out ja RF in liittimet), joten onko mahdollista lainkaan liittää boxiin 2 tv:tä ja kuinka se onnistuu jos tuo toinen tv voidaan sattuineista syistä liittää vain tavallisella antennin piuhalla?

  En ole vielä avannut boxin pakkausta ja siten siis itse kokeillut liitäntöjä koska jos kahden tv:n liittäminen ei ole mahdollista niin palautan boxin :(

  Edit. Tuo kyseinen "kakkos-tv" on LG M-1994D-PZ. Asensin juuri uuden boxini käyttöön ja ei ainakaan näy kuvaa tuosta RF loop 2 out liittimestä. Mikähän nyt neuvoksi, kääk :(
   
  Viimeksi muokattu: 09.12.2010
 8. Heittiö

  Heittiö Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.01.2005
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pari kuukautta huollosta (kovalevyn vaihto) ja taas hajalla. Huollon jälkeen on ilmennyt pikselöitymistä, kaikkien tallenteiden häviämistä ja virran pätkimistä käynnistäessä.
  Nyt laite jumiutuu sille kanavalle, mikä on käynnistäessä. Ei ota komentoja vastaan sen enempää kaukosäätimestä kuin itse laitteestakaan. Suostuu sammumaan vasta töpselistä nykäisemällä.
  Huoltoon lähti taas ja takuuaikaa vielä 5kk jäljellä. Ehtii hajota vielä monta kertaa...
   
 9. bluray

  bluray Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.01.2011
  Viestejä:
  223
  Saadut tykkäykset:
  1

  Jos huolto vaihtaa siitä virtalähteen, niin pyydäs resu itsellesi. Pannaan kuntoon, 5 kuukautta menee äkkiä ja noin loppupeleissä kannattaa ruveta jo miettimään takuun aikaista elämää.

  Taktiikka antaa virtalähteen kiukutella takuuajan loppuun on vähän arveluttava. Hankala homma, en osaa mitään patenttineuvoa antaa. Mutta tässä fiiliksiä mitä muut ovat tehneet.

  Nimittäin, ei se boksillesi hyvää tee, että siellä virtalähde paahtaa rippeliä ja ylijännitettä ym. Emolevy ja muut komponentit kuluvat ja kärsivät. Kuluvat ennenaikaisesti loppuun - mutta huonolla tuurilla sinnittelevät takuuajan yli - jolloinka "vahinko" kaatuu sinun syliisi.

  Kinkkisiä juttuja kertakaikkiaan nuo ollako vaiko eikö olla takuuajan loppuun.

  Räväkimmät ovat tempaisseet boksin auki heti uutena, takuusinetit murtaen ja vaihtaneet konkat samantein (mm. muutama uuden TF500 ja TF520 omistaja on tehnyt niin). Itse kyllä miettisin hetken. Ehkä käyttelisin noin vuoden ja vasta sitten aukaisisin, en kuitenkaan odottelisi täyttä 2 vuotta eli takuuaikaa loppuun koska sinä aikana tulee jo muuta "collateral damagea" liikaa.
   
 10. bluray

  bluray Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.01.2011
  Viestejä:
  223
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mikä levy sulla oli siellä aiemmin sisällä ja mikä on nykyään?
   
 11. Heittiö

  Heittiö Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.01.2005
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ongelmanahan tässä on se, että laitteen huoltaa infoCare jossain huitsin nevadassa (eli Vantaalla). Näin ollen minulla ei ole minkäänlaista kontaktia itse huoltoliikkeeseen vaan laite toimitetaan sinne jälleenmyyjän toimesta. Jos eivät älyä vaihtaa virtalähdettä, niin sille en sitten mahda mitään. Laitoin kyllä vikaselostukseen niin paljon vinkkejä, jotta luulisi heidän tajuavan, missä vika on.
   
 12. bluray

  bluray Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.01.2011
  Viestejä:
  223
  Saadut tykkäykset:
  1

  Taisi kyllä olla niin, ettei Infocarella ole tiettyhin virtalähdetyyppeihin edes varaosavirtalähteitä. Eli vaihtavat koko boksin. Ei se tosin kyllä vaihtamalla parane. Toinen samanlainen Insung virtalähteen tökkerö siellä boksissa sisällä on, joka kyykkää kun levy kuormittaa ja konkat ovat käyneet lämpimiksi.
   
 13. Heittiö

  Heittiö Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.01.2005
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jees, en tietenkään vähättele konkkaongelmaa ja epäilemättä asialle pitää jotain tehdä takuuajan jälkeen. Jotenkin vain ei huvita takuuaikana käydä syömään takuuhuollon asentajien leipää ja toisaalta pelastamaan valmistajaa kustannuksilta jotka suoraan johtuvat valmistamansa laitteen huonosta laadusta. Toivottavasti huomaavat jossain välissä tekemänsä virheet. Kyllähän se varmasti hajoaa ainakin kerran takuuaikana jos virtalähdettä tai koko boksia ei vaihdeta. Siinä vaiheessa voi jo itse ehdottaa jälleenmyyjälle joko hinnan alennusta, laitteen vaihtoa tai kaupan purkua.
   
 14. mate_1974

  mate_1974 Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.12.2005
  Viestejä:
  296
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näin on, kyllä laitteiden pitää toimia takuuaika ja siitä eteenpäin.
  Jos tässä antaa periksi, tänne tulee kohta vieläkin laaduttomampaa tavaraa.
   
 15. tttt

  tttt Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.08.2007
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onkos semmoinen skenaario todennäköinen, että vakausongelmien perussyy on virtalähteessä, mutta vaihtamalla levyn vähävirtaisempaan ja vähemmän lämpiavään laite muuttuisi vakaammaksi. Vai siirtyykö ongelma vaan vähän tuonnemmaksi jos edes siirtyy?

  Yksi syy tuohon aiemmin mainittuun looppiin "käynnistyminen, sippaus melkein heti, uudelleen käynnistyminen, sippaus taas melkein heti jne.." on bugi softassa joka buuttaa laitteen (ei ole osa sisään ladattavaa firmistä). Jos levy on sekaisin, buuttausprosessi saattaa kipata. Ei välttämättä, mutta voi sen tehdä. Levy pitää ensin saada tolkkuihinsa, käytännössä laite pitää avata ja kytkeä levy USB-adapterilla tietsikkaan ja selvitellä levy sitä kautta.
   
 16. bluray

  bluray Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.01.2011
  Viestejä:
  223
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kiintolevyn huolellisella valinnalla voi luonnollisesti vaikuttaa boksin sähkönkulutukseen, mikä vähentää virtalähteen rasitusta, mikä vähentää lämmöntuottoa, mikä parantaa virtalähteen kondensaattoreiden toimintaedellytyksiä, mikä vähentää lämmöntuottoa ja parantaa sähköä jne jne - eli noidankehä katkaistaan. Summa summarum: vähennetään boksin yleistä nopeutunutta kulumista. Joten vastaus on kyllä: kyllä kiintolevyvalinnallakin on vaikutusta asiaan. Kuten liki kaikilla valinnoilla tai valitsematta jättämisillä.

  Kuten "kondensaattorisaarnassani" kirjoitin, kondensaattorihuollollakin on merkitystä Topfieldin lämmönkehitysnoidankehään: Huippuluokan kondensaattori käy viileämpänä kuin Topfieldin virtalähteessä alunperin käytetyt tusinalaatuiset. Kyse ei ole mistään pienestä erosta, koska Topfieldin virtalähteen sisällä oleva kondensaattoripatteristo tuottaa aika tavalla lämpöä. Jos ette usko, suosittelen mittaamaan (olen itse mitannut, siksi tiedän).

  Mutta kondensaattorit kuluvat joka tapauksessa. Hyvät konkat ehkä vähemmän kuin huonot, mutta kaikki konkat kuluvat pikkuhiljaa, jopa tantaaliset. Ne ovat kulutusosa siinä missä kiintolevykin. Toki ne kuluvat hitaammin, jos on ymmärtänyt tehdä valintoja, jotka hidastavat niiden ikääntymistä. Mutta tottakait siellä jossain vaiheessa tulee vastaan Tuomiopäivä, jossa vaiheessa ne on syytä vaihtaa (jos boksi siinä vaiheessa on muuten hengissä).

  Oma kommenttini takuuhuoltoasiaan: Heittiö ja mate_1974, olen aivan samaa mieltä, että periaatteessa takuuasiat pitää kantaa valmistajalle/maahantuojalle kiusaksi. Onhan se vähän periaatekysymyskin. Mutta samaan aikaan takaraivossa jumputtaa tietoisuus, että vaikka periaatteessa teen oikein, niin ehkä vähän pidemmässä juoksussa ammunkin itseäni jalkaan?

  Digiboksin takuuaika kun on vain 2 vuotta. Mitäs sen jälkeen?

  Jos boksin aikoo myydä (ja siirtää "vahingon" jollekulle toiselle :), niin ei ole mitään miettimistä asiassa: ilmanmuuta kannattaa nautiskella takuuaika loppuun.

  Mutta jos boksin aikookin pitää itsellään ja toivoo siitä pitkäaikaista peliä itselleen, joutuukin pohtimaan ruton ja koleran välillä valintaansa.

  Jos istua kärvistelet kiukuttelevan virtalähteen kanssa kaksi vuotta täyteen - ehtii virtalähde kiusata ylijännitteillään ja suurella häiriövirrallaan muita komponentteja kuten emolevyä. Ei ehkä ehdi rikkoa sitä (mikä olisi onnellisin vaihtoehto, emolevy menisi takuuseeen). Mutta lyhentää emon elinikää huomattavastikin. Ehkäpä emolevy kestääkin vain 2,5 vuotta normaalin 10 vuoden sijasta. Takuuaika loppuu 2 vuoden jälkeen ja kun emolevysi posahtaa puolivuotta sen jälkeen, on boksisi entinen ja vahinko kaatuu sinulle, ei maahantuojalle.

  Voidaan leikkiä ajatuksella, että entäpä jos virtalähteeseen, kiintolevyvalintoihin, jäähdytyksiin olisi puuttunut kun boksi oli 0,5 vuotta vanha? Takuusinetti murtaen, takuusta vähät välittäen pistänyt boksin omin konstein kuntoon. Boksi saattaakin tällöin toimia sen 6-10 vuotta, joka on sille normaalimpi aika. Noin ovat jotkut toimineet (en itse). Tuossa taktiikassa on omat riskinsä, mutta mitään helppoa, "tee näin ja voitat" vastausta tähän kysymykseen ei ole. Ei ole teilläkään pojat...
   
  Viimeksi muokattu: 18.01.2011
 17. R-a-M

  R-a-M Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.01.2005
  Viestejä:
  394
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voisitko kuule pysyä siellä Toppy.fi foorumilla saarnaamassa, jottei tämäkin foorumi muutu pelkästään yhden henkilön kondensaattoribisnesksen myynninedistämiskanavaksi.
   
 18. lasset

  lasset Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.11.2010
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  0
  Veljet, siskot auttakaa! En löydä TF500:sta tuollaista paristoa mistään. Jos kyseisesssä mallissa on paristo, niin onko kenelläkään digikuvaa tms. mistä paikasta sitä pitää ymmärtää etsiä?

  terv. eräs sokea
   
 19. Tobor

  Tobor Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.04.2006
  Viestejä:
  80
  Saadut tykkäykset:
  0
  Käsitykseni mukaan 5100- tai 500-sarjassa, MP:tä lukuunottamatta, ei ole tuota paristoa eikä myöskään etupaneelin kelloa joka pysyisi ajassa sähkökatkon yhteydessä. MP:ssä oli softabugeja jotka käytännössä estivät tuon paristosuojatun kellon toiminnan tarkoitetulla tavalla -> Power Restore patch tms. on tarpeen myös MP:lle.
   
 20. bluray

  bluray Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.01.2011
  Viestejä:
  223
  Saadut tykkäykset:
  1

  Sinä voinet itse painua muille foorumeille tuolla asenteella.

  Viestini ei sisältänyt mitään kaupallista tyrkytystä, joten kommenttisi on merkillinen ja perusteeton.

  Katson jatkossakin oikeudekseni vastata kysymyksiin kykyjeni mukaan täällä. Joku halusi tietää, katoaako virtalähteen ongelmat kiintolevyä vaihtamalla - johonka vastaus on: katoaa ja ei katoa.

  Topfiedin virtalähteen ja elektroniikan toiminnasta jotain käsittävänä lienen oikeutettu vastamaan tuollaiseen kysymykseen sen edellyttämässä laajuudessa. Jos se sinua niin kovasti häiritsee, niin jätä vastaukseni lukematta. Skippaus-toiminto löytyy ihan hiirestäsi, hyppää vastaukseni yli. Luultavasti voit laittaa myös nimimerkkini ignore-toimintoon, mutta siitä en ole varma.

  Aion jatkossakin kommentoida Topfieldistä asioita, joista jotain tiedän.