TOPFIELD TF5100PVRc kysymyksiä

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana mrco, 20.11.2005.

 1. janilxx

  janilxx Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  3 174
  Saadut tykkäykset:
  0
  Improbox ja mcgCYRResume osaavat jatkaa toistoa katkenneesta kohdasta automaattisesti. En tiedä onko kukaan testannut jälkimmäistä 510X:lla (X=0, 1 tai 2).
   
 2. Vincent

  Vincent Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.11.2005
  Viestejä:
  68
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vielä sama ongelma. Ei mitään muita tallennuksia käynnissä. Yritän toistaa ajastimella aamulla nauhoitettua ohjelmaa. Toisto pätkii ja sitten keskeytyy. Tähänkö auttaa Mika se vihreän ja keltaisen nappulan käyttö? :OI Muuten kiitokset kommenteista. Äly hyvä juttu tämä kokemusten vaihto.
   
 3. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jollain taisi täällä olla aikanaan samantyyppisiä ongelmia, silloin kysymys oli muistaakseni yksinkertaisesti rikkinäisestä kovalevystä. Kannattaa seurailla tilannetta ja mahdollisesti viedä boksi huoltoon, tuollainen ei ole ollenkaan Topfieldin normaalia käytöstä.
   
 4. Vincent

  Vincent Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.11.2005
  Viestejä:
  68
  Saadut tykkäykset:
  0
  rgr, nyt tuli viisaita sanoja. Kiitos. Koitan vielä alustamalla, josko lähtis toimimaan.kuinka kauan alustuksen pitää kestää? Tietokoneen alustus kestää useita minuutteja.. niin Toppyllä meni pari sekuntia?!
   
 5. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0

  Jaa-a, en ole koskaan testannut, mutta pari sekuntia 160 GB:n levylle olis kyllä quick formatillakin aika vähän... tosin levyssä lienee erillainen filesysteemi kuin windows-koneissa, mutta vähältä kuulostaa kyllä.

  Ehkä joku formatoinnin tehnyt osaa kertoa, kauanko siinä menee?
   
 6. Vincent

  Vincent Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.11.2005
  Viestejä:
  68
  Saadut tykkäykset:
  0
  Soitin liikkeeseen, josta ostin. Sovimme, että soitan maanantaina maahantuojan huoltoon, että löytyykö kotikonstein ratkaisua. Jos menee takuuseen, niin pyydän uutta vastaavaa laitetta tilalle, koska en rupee montaa viikkoa odottelee ilman digiboxia josta maksanut rahaa.
   
 7. Jarkko.

  Jarkko. Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.08.2005
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samat sanat:

  1. Pääsenkö jotenkin tölläämään analogista lähetystä? Nyt standby-tilassa näkyy vain mustaa. Piuhat on kytketty siten, että seinätöpselistä piuha RF 1 In:iin, pikkupiuha RF 1 Out:ista RF2 In:iin. (Kokemusta ei ole aiemmin kuin Nokian 210T -boksista, jossa 0-näppäimellä vaihdettiin digistä analogiin ja takaisin).

  2. Mistä laitteen omalla EPG:llä näkee tehdyt (tulevaisuuden) ajastukset/tallennukset?

  3. Osaako Toppy aloittaa tallennuksen, jos laite on standby-tilassa? Kaikki 2 tallennusta, joilla olen kokeillut, ovat jääneet tallentumatta, mutta laite on kyllä herännyt (näyttää ruudulla kellonajan sijaan esim. P003). Kanavat ovat olleet MTV3 ja Nelonen. Ajastukset olen tehnyt (Jag's) EPG:stä painamalla Rec-nappulaa ohjelman kohdalla, jolloin sen kohdalle on tullut punainen T4-merkki.

  4. En onnistu saamaan Jag's EPG:n hakusana-tallennusta toimimaan kirveelläkään (kielikuva, ainakin toistaiseksi). Syöttämilleni hakusanoille löytyy monta osumaa hakusivun "Search all search words" and "Search all M&P&R" -toiminnoilla. Asetuksista "Automatic event programming search" on "->Start" eli ajastuksen pitäisi tapahtua joka käynnistyksen ja EPG-haun yhteydessä, ja haettavaksi olen valinnut 240 seuraavaa tuntia. Olen yrittänyt tavata ohjeita niin Wikistä, ohjelman mukana tulevasta pdf:stä ja englanninkielisestä manuaalista, ja lukea TAPin asetuksia ajatuksella, mutta standby:lla käyttämisen tai käsin tehdyn (Play-nappi) 12 sekunnin EPG-haun jälkeen Timer List:issa ei ole hakusanojen mukaisia ohjelmia, eikä hakusanahaulla löytyvien ohjelmien kohdalla ei ole punaista T4-symbolia.

  Kyseessä TF5100PvrC, 1.45 (eli Sep12, otaksun), Jag's EPG 2.7a ja TF5000Display 1.26.
   
 8. Mika73

  Mika73 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.09.2005
  Viestejä:
  648
  Saadut tykkäykset:
  0
  Laita antennipiuha vielä RF2 outista telkkariin. Sitten voit katsella analogista kun painat sitä nappulan 2 yläpuolella olevaa satelliittilautaskuvatusta.

  Signaali voi olla aika heikko. Voit kokeilla kierrättää sitä vielä sen RF:n läpi.

  Menu/tallennus/ajastinasetukset

  tai myöskin

  Menu/järjestelmän asetukset/ajastinasetukset

  Osaa kyllä. Onhan kello oikeassa? Katso menevätkö ne sinne ajastuslistalle.

  Kokeile ensin saada tavallinen ajastus toimimaan. Kyllä sen Jagsin pitäisi noilla ohjeilla toimia.

  Menu/tiedot/vastaanottimen tila, niin näet firmiksen päiväyksen.
   
 9. toke

  toke Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.12.2001
  Viestejä:
  1 018
  Saadut tykkäykset:
  0
  Käsittääkseni kopioitaessa on "toisto" päällä, jolloin ei muuta voi katsoa.
  Mulla taas on sellaisia ongelmia, ettei vanhemmat salatut c+leffat suostu toistumaan, vaikka ne on kopioitu ja taalamerkki on vihreä.
  Ruutuun tulee vähän väliä "Ei käyttöoikeutta", josta pääsee kyllä exit-nappulalla eroon hetkeksi, mutta taas kohta ilmoitus tulee uudestaan.
  Lisäksi kuvan yläreunaan hieman keskeltä vasemmalle ilmestyy ylimääräinen play-merkki, joka lähtee pois vaan virrat sammuttamalla.
   
 10. Jarkko.

  Jarkko. Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.08.2005
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kello on oikeassa (tai ehkä pari minuuttia omaa kelloani jäljlä, mutta automaattiaika-asetuksella, joten luotan siihen). Nyt kun kokeilin tehdä pari 5 minuutin mittaista koenauhoitusta, ne onnistuivat. Tosin Toppy heräsi tasan minuuttia liian myöhään molemmissa tapauksissa (ei haitanne), ja ruudulla kävi tekstit "Searching" ja "Search results find. Press OK to see" tjsp. - nämä varmaankin tulivat Jag's EPG:ltä, koska se näytti tämän jälkeen toimivan aivan kuten olin halunnut.

  Muutenkin olen vuorokauden kokemuksella huomaavinani, että monet asetukset astuvat voimaan vasta hieman myöhemmin, aivan kuin toisen tai kolmannen EPG-scannin tai standup-tilassa käyttämisen jälkeen... ehkä se tästä, kun oppii hieman tuota laitteen sielunelämää.

  FW on tosiaan Sep12, se oli siis valmiiksi asennettuna 1.12.05 ostetussa 5100PVRc:ssä. Seagaten kovalevy (kun jossain uumoiltiin, että alkuaikoina levyt olivat Seagatea ja uudemmissa Samsungia), ja mukana oli 128 MB:n USB-muistitikku (tästä mainittiin tarrassa laatikon kyljessä, eli se ei tullut myyjältä).
   
 11. Mika73

  Mika73 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.09.2005
  Viestejä:
  648
  Saadut tykkäykset:
  0
  Se on varmaan Jag's (sen saa muuten myös suomeksi sieltä kielivalikosta).

  hmm. oliko siellä tikulla jotain softaa, vai oliko se vain korealaisten joululahja? Japanissa on muuten näyteikkunoissa jouluseimi, jossa lepää joulupukki... (offtopic näin joulukuun kunniaksi). Toivottavasti osaavat koodata paremmin kuin tulkita muita kulttuureita...
   
 12. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Omituista, omituista... meillä kyllä kaikki tallennukset alkaa ajallaan ja oikein riippumatta siitä onko laite standbyssä vai ei. Tosin ei Jag'sia käytössä, mutta ei kai se nyt tuollaista voisi aiheuttaa?
   
 13. Vincent

  Vincent Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.11.2005
  Viestejä:
  68
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tarkoitatko, että se oikeanpuolimmainen in ja out-liitäntä vahvistaa antennisignaalia? Tuolla yhdessä asennusvinkissä oli kuva, jossa heikko signaali ratkaistiin haaroittamalla seinästä suoraan ant1 ja ant2:seen (ilman sitä loop out pientä välijohtoa). Näin siis käsitin että tuo välijohtohomma heikentää signaalia. Teillä kokemusta/parempaa tietoa?
   
 14. Mika73

  Mika73 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.09.2005
  Viestejä:
  648
  Saadut tykkäykset:
  0

  http://www.mediaplazashop.com/bilder/Digi/Topfie1.gif

  [Siis ANT1 out = RF LOOP 1 OUT ja ANT2 out = RF LOOP 2 OUT]

  Antenniliittimiähän on siis tuolla takana vasemmassa laidassa:
  ANT1 in ja ANT1 out
  ANT2 in ja ANT2 out

  ja takapaneelin keskikohdilla RF in ja RF out.

  nuo ANTIT menevät virittimille 1 ja 2. RF on (hyvä) vahvistin.

  Signaali heikkenee aika paljon kun se menee virittimen läpi. Se lyhyt piuha ei kai hirveästi signaalia heikennä (paitsi se on kokemusten mukaan kuulema huonolaatuinen ja kannattaa mahdollisesti korvata paremmalla).

  Jos signaalin jakaa ennen virittimille menoa, niin molemmat virittimet saavat samantasoista signaalia, eikä kakkosvirittimen tarvitse tyytyä ykköseltä tulevaan heikompaan signaaliin. Minulla kyllä toimii hyvin näinkin. Signaalin taso on jotain 60%, mutta ikinä ei ole ollut mitään pikselöitymis tms. ongelmia. (Kaapeli).

  Joku neuvoi laittamaan piuhat siten, että ensin
  seinästä RFin, RFout->ANT1in, ANT1out->ANT2in (ja ANT2out->tv, jos haluaa analogisia katsella).

  Ehkäpä seinä->RFin, RFout->jako sekä ANT1in että ANT2in voisi olla toimiva. Mulla ei ole ollut ongelmia tuon singnaalin kanssa, niin en ole jaksanut kokeilla.
   
 15. Vincent

  Vincent Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.11.2005
  Viestejä:
  68
  Saadut tykkäykset:
  0
  Loistavaa. Hyvä tietää, hyvä tietää jos tulee tarvetta. Minun mielestäni näitä asijoita ei manuaalissa selostettu.
   
 16. scimitar

  scimitar Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.12.2005
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tulipa tässä mieleeni seuraavanlainen kysymys, johon en nopeasti etsittynä löytänyt vastausta.

  Minulla on DVD soitin kytkettynä Toppyn VCR Scart liittimeen. Eli siis kun katson DVD:tä, signaali kulkee Toppyn läpi (Toppy suljettuna tai SAT moodissa). Osaako kukaan sanoa, että pystyykö tätä läpimenevää signaalia tallentamaan kovalevylle kun Toppy on SAT moodissa?
   
 17. Mika73

  Mika73 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.09.2005
  Viestejä:
  648
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei voi tallettaa. Toppy voi tallentaa vain dataa, joka tulee sen virittimiltä. Ei ulkoisesta lähteestä siis.
   
 18. Vincent

  Vincent Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.11.2005
  Viestejä:
  68
  Saadut tykkäykset:
  0
  Totta. Lukee myös manuaalissa. Juuri tämän vuoksi kahta eri järjestelmän digiboxia (mulla canal + satelliitti ja kaapeli) ei voi ketjuttaa peräkkäin. Olisi mielenkiintoista jos olisi olemassa sellainen muunnin, jolla tuo data voisi tuottaa scart -> viritin-liintäntä.
   
 19. Esteban

  Esteban Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.07.2005
  Viestejä:
  44
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ite laitoin optisella kaapelilla boxista vahvariin ja hyvin toimii. Välillä ääni pätkäisee satunnaisesti mutta se on varmaan normaalia?

  Mitenkäs nyt salattuja kanavia voikaan katsella/nauhoittaa? Kokeilin nauhoittaa canal+:ssaa ja dollarin merkki muuttui keltavirheäksi -> toistaessa edelleen musta kuvaruutu ja se sanoo "ei korttia" tjsp.

  Mitenkäs tuon E-13 virhekoodin saisi pois kun boxin käynnistää ensimmäisen kerran päivästä. Se tulee aina. Uudelleen käynnistyksessä sitä ei enään tule.
   
 20. Vincent

  Vincent Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.11.2005
  Viestejä:
  68
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kanavilla surffaillessa jonkin aikaa, tekee välillä sellaista pikselöitymistä, ihan ku palapeli olisi kyseessä. Korjaantuu boottaamalla laite, mut kumma, ei näytä vaikuttavan nauhoitukseen. Kiva bootata kesken nauhoituksen. Täytynee kokeilla tuo väliantenni vaihtaa toiseen.

  Aivan loistava vekotin. Tuo toistonsiirto taitaa aloittaa joka kerta alusta, kun vaihtaa kanavaa. Eli vaikka asetuksissa on 2 tuntia taaksepäin, niin 2 tuntia vain samaa kanavaa?