TOPFIELD TF5100PVRc HDMI

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana Noa, 31.01.2007.

 1. Lekazard

  Lekazard Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.01.2007
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ostin tammikuussa uuden telkkarin, Myrican 40" 3SU:n. Digiboksi piti ostaa joka tapauksessa syksyyn mennessä, joten päätin ottaa samantien (kuulemma) parhaimman ja sen, jonka saisi HDMI:llä telkkariin kiinni. Näin päätin ostaa Topfieldin uuden mallin ekaksi digiboksikseni kaapeliverkkoon.

  Kahden päivän jälkeen en voi väittää olevani tyytyväinen. Kone pitää jonkin verran meteliä, yhtäkkinen humina tuo mieleen uuden xboksin. Wiihin ja langattomaan mäkkiin tottuneelle usb-kaapeli tuntuu erittäin vanhanaikaiselta ja ennen kaikkea kömpelöltä, kun tuo usb-paikkakin on laitteen takana. Mutta eipäs tuo laite tuekaan kuin pelkästään windowsia, joten eipä ole siis tarvettakaan päivittämiselle, ainakaan tällä koneella. Kuvanlaadussakaan en näe mitään järisyttävää eroa verrattuna telkkarin omaan virittimeen. Muutaman kerran laite on jumahtanut paikalleen ja ainoa apu on buuttaus, joka on vähintään puoliminuuttisena ärsyttävä. Jökityksiä on tapahtunut toistaiseksi 3-5 kertaa.

  Ostin vielä tänään HDMI-kaapelin kokeillakseni sinänsä turhaa kaapelia. Puolen tunnin aikana tuli mustaa ruutua yli viisi kertaa, joka oli rittävän paljon jo minulle. Laitteen HDMI-liitäntä oli ainakin tuon kaapelin kohdalla niin väljä, että kosketushäiriöitä tapahtui kokoajan. Toisaalta sama kaapeli upposi telkkarin liitäntään kuin rasvattu. Tekisi mieli irrottaa laite kokonaan seinästä kiinni ja katsoa telkkarin tunerilla vielä seuraavat 5 kuukautta. Voisi silloin pitää kädessä edes tyylikästä ja mukavaa kaukosäädintä tuon järkyttävän ruman lelumiekalta näyttävän hirvityksen sijaan.

  Onko tämä tosiaan markkinoiden paras digiboksi, mistä jouduin maksamaan liki 600 euroa???
   
 2. viitas

  viitas Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.12.2005
  Viestejä:
  459
  Saadut tykkäykset:
  1
 3. V12

  V12 Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.06.2006
  Viestejä:
  374
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mitäs mieltä itse olet?
   
 4. He-Tero

  He-Tero Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.05.2005
  Viestejä:
  464
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sorry, en vastatessani tajunnut että kyse oli HDMI -mallista. Siihen ei tosiaan vanhoja firmiksiä kannata tunkea. Muut vastaukset onneksi pätevät myös HDMI:hin.
   
 5. Japuli

  Japuli Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.12.2006
  Viestejä:
  30
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei kellään tietoa mistä saisi mustan etukuoren hankittua? Kuoren mallimerkinnöillä ei väliä. Kysäisenpä vielä ennenkuin alkaa tee-se-itse osio...
   
 6. Hensu

  Hensu Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2005
  Viestejä:
  239
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei ole tosiaan muuta firmistä HDMI-malliin kuin tuo 2.83. Minä kokeilin jonkin aikaa sitten normipurkin 2.83 firmistä HDMI-malliin ja ihan mukavasti pelasi. Erona on videolähtövalikon kaksi viimeistä optiota eli perusmallissa säädetään RF-lähtöä, HDMI-mallissa HDMI-lähtöä.

  Tuosta haluamastasi EPG:stä, mites siihen ruudulle mahtuisi nuo kaikki haluamasi asiat?

  Jos neljä pistettä käy näkyvissä, niin silloin melkeinpä poikkeuksetta kannattaa vetää piuha irti seinästä, tiedossa on muuten melko varmasti ongelmia, olisiko mahdollista että tämä Langalla-ohjelman tallennus olisi juuri silloin mennyt pusikkoon?

  Soneran kaapelissa tuntuu laite pelittävän ihan mukavasti, mitä nyt äänet napsuu... :hitme:
   
 7. janilxx

  janilxx Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  3 174
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mahtuuhan ruudulle 6 kanavan ohjelmat + infokin kerralla. Miksei sitten 3 kanavaa+info+pikkukuva nykyisestä kanavasta.
   
 8. Zanytwo

  Zanytwo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.02.2006
  Viestejä:
  814
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nuo neljä pistettä ilmestyivät aikoja sitten. Sen jälkeen töpseliä tuuletin. Eli tuo tallennus ongelma siitä johtunut.

  Ja epg:stä... Jotain sellaista etsin juurikin että, Plasman tyylisesti kolme kanavaa ylhäällä ja alhaalla ruutu jaettu pip:in ja infon kesken. Ei tuo ainakaan 50" kuvalla ahtaaksi kävisi.


  Juuri äsken Toppy aloitti tallentamisen Jimiltä (ainakin se ilmoitti näin). Olin ajastanut sen epg:stä.
  Miksihän tf5000Display kuitenkin näyttää tallennettavaksi kanavaksi P012? Jimhän on kanavalla 14. Mistähän moinen?
  No tallennuksen päätyttyä sitten näkee..
   
 9. Zanytwo

  Zanytwo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.02.2006
  Viestejä:
  814
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt menee jälleen Toppyn kanssa omituiseksi. Ajastin EPG:stä nauhoittamaan Idolsin jonka toppy tallensi ongelmitta. Ajastin Myös Jimiltä menevän viikinki ohjelman ja seuraavaksi tulevan Sleeper cellin. Pallukat tulivat normaalisti. Toppy näyttää tällä hetkellä tallentavansa Neloselta Criminal mindsia ja Jimin epg:stä on poistunut viikinki ohjelman kohdalta punainen pallero.
  Painoin hädissäni rec:iä ja se alkoi nauhoittamaan nyt tuota Jimin ohjelmaa.
  Saapa nähdä miten tallennuksen käy.

  Voiko tämä johtua tuosta vakio epg:stä? Tämä nimittäin on jo toinen kerta puolentoista viikon sisään kun Toppy tallentaa mitä sattuu. Näin ei kertaakaan käynyt Plasma epg:n kanssa.


  No niin. Höpöksi meni. Tallennuksen olisi pitänyt alkaa Jimiltä 20.58 ja ohjelma tuo viikinki hässäkkä. Toppy oli kuitenkin aloittanut tallennuksen Neloselta 20.48. Käsittämätöntä. Väärin en ole pistänyt, koska ajastin Sleeper cellin myös samaan aikaan ja molempiin tuli pallukat oikein. :(
   
 10. Perttu

  Perttu Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.10.2003
  Viestejä:
  206
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itellä ollu nyt pari päivää ko. boksi. Ei kyllä vakuuta; tai sanotaanko näin että omat odotukset olivat ehkä vähän paremmat. Lähinnä häiritsevät asiat ovat pikkujuttuja, kuten onneton näyttö etupaneelissa jne. Jotenkin kuvittelin että tämänkaltaisia ongelmia ei tämän hintaisessa laitteessa olisi.

  Ja kyllähän tuo "napsumis"-feature löytyy omastakin lootasta. Sen verran täytyy sanoa että aika paljon on tullut nauhoiteltua, eikä vielä ainakaan ole kun parista ryssinyt viimeset pari minuuttia. Tosin sehän ei ole varsinaisesti boksin vika että ohjelmat jätättää.
   
 11. Tomppa-

  Tomppa- Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.11.2004
  Viestejä:
  760
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin. Sen vuoksi tuntuukin varsin typerältä että boksia haukutaan tästä "tallennusten ryssimisestä". Sitä lisäaikaa kannattaa todellakin laittaa ainakin sinne tallennuksen loppuun se viitisen minuuttia.
   
 12. Zanytwo

  Zanytwo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.02.2006
  Viestejä:
  814
  Saadut tykkäykset:
  0
  Osaako joku kertoa että mistä johtuu tämmöinen ongelma tallenteiden kanssa. Olen tallennellut useita jaksoja esim. Idolsia ja pelastajia. Ne ovat omassa nimetyssä kansiossaan. Idols kansiossa on siis useita jaksoja nimellä idols. Päivämäärät poikkeavat toisistaan luonnollisesti. Nyt kun eilistä Idolsin jaksoa yritin siirtää idols kansioon herjaa Toppy että tiedosto on jo olemassa, eikä anna sitä sinne siirtää. Sama juttu tuli Sleeper Cellin kanssa. Pelastajat kansiossa on tälläkin hetkellä kaksi pelastajat nimistä tiedostoa. Ja niinkuin sanoin on idols kansiossakin kolme idols nimistä.
  Miten muut ruukaavat laittaa samaan kansioon tulevat sarjat? Joudutteko nimeämään ne uudestaan esim.Jakso1,jakso2 jne?
   
 13. Birdy

  Birdy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.06.2005
  Viestejä:
  118
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yleensähän Toppy tallentaa jaksot nimillä:
  Idols
  Idols-1
  Idols-2

  Jos sitten siirrät nämä vaikkapa omaan "Idols kansioon", niin seuraavat jaksot tallentuvat jälleen "juurikansioon" nimillä:
  Idols
  Idols-1 jne..

  ja jos sitten yritätä taas siirtää näitä sinne "idols kansioon", niin eipä onnistukaan, kun samannimiset ovatkin jo siellä (päivämäärällä ei ole vaikutusta).

  Itse käytän Jag`s Epg:tä ja se kirjoittaa automaattisesti (asetuksista valittavissa) ohjelman nimen loppuun aina päivämäärän, joten jaksot ovat siis aina erinimisiä.
   
 14. Zanytwo

  Zanytwo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.02.2006
  Viestejä:
  814
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitti vastauksesta, mutta tuo ei kuitenkaan selvitä sitä miksi kansiossa voi olla jo saman nimisiä tallenteita.

  Itse siirrän ohjelmat vasta katselun jälkeen omaan kansioonsa, joten kun juuressa ei ole ennestän esim. tallennusta idols, se niin tätä -1 viitettä ei tule. No eihän tuo iso vaiva ole muuttaa nimeä manuaalisestikkaan.
   
 15. Mika73

  Mika73 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.09.2005
  Viestejä:
  648
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juuri tuohan sen selvitti. Ensimmäinen idols on idols, toinen idols-1. Jos nuo siirretään pääkansiosta pois, seuraava idols on taas idols, eli samanniminen kuin siellä alikansiossa jo oleva. Tällöin toista samannimistä ei voi siirtää samaan kansioon. Jos paljon tallentaa, tuo nimeäminen on iso juttu, jonka vuoksi itsekin käytän jagsia, jolloin aikaleima nimessä tekee nimistä aina erit. Toivottavasti joskus tulisi myös Plasmaan, jotta sitä voisi käyttää...
   
 16. Caane

  Caane Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.06.2004
  Viestejä:
  137
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pari päivää on nyt ollut kyseinen laite käytössä ja muuten voin sanoa olevani tyytyväinen, mutta kovalevy ei todellakaan ole hiljaisinta mallia. Vertailun vuoksi voin sanoa että nytkin 0.5 metrin päässä oleva PC pitää vähemmän ääntä kuin vajaan 2 metrin päässä oleva boksi. Miksi helkkarissa niitten pitää laittaa noihin sisään jotain saakelin Seagaten levyjä jotka eivät tunnetusti ole olleet hiljaisia enään moneen vuoteen.
   
 17. Zanytwo

  Zanytwo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.02.2006
  Viestejä:
  814
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eli joko kerroin epäselvästi tai en vaan ymmärrä.
  Kansiossa idos minulla on JO KOLME tiedostoa nimellä IDOLS. Ei mitään -1 tai muutenkaan merkeiltään poikkeavaa. Siis kysymys on miksi Toppy on antanut laittaa samaan alikansioon kolme täysin saman nimistä tallennusta, mutta nyt ei enään neljättä anna laittaa?

  Sen kyllä ymmärrän että juureen jos näitä tallenteita tulee useampia Toppy numeroi ne ja kun tallennukset siirretään alikansioon aloittaa toppy taas alusta, kun saman nimistä ei juuressa ole.
   
 18. DataStream

  DataStream Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.03.2005
  Viestejä:
  59
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mutta ovatko ne sittenkään samannimisiä siellä kansiossa? Olisivatko nimet Idols, idols ja IDOLS?
   
 19. Zanytwo

  Zanytwo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.02.2006
  Viestejä:
  814
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ovat. Idols, Idols ja Idols. Samoin on Pelastajat ja Pelastajat.

  Ennenkään en ole muuttanut tallenteiden nimiä mihinkään, olen siirtänyt ne juuresta suoraan omaan alikansioonsa.
   
 20. sirace

  sirace Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.06.2002
  Viestejä:
  226
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kolmen viikon käyttökokemuksia purkista: Toppy on ruvennut katkaisemaan nauhoituksia kesken kaiken(about puolessa välin) ja lisäksi jotkut nauhoitukset canalilta on mennyt perseelleen sen takia kun laite on tavallaan jumissa ja kuva näyttää mustaa ruutua, kanavien selaaminen auttaa tähän ongelman mutta nauhoitus on pelkkää mustaa ruutua, ei edes ääntä. Samoin päivittäisessä käytössä laitte on mennyt kaksi kertaa tilttiin johon ei auta kuin töpselin irtiottaminen, luulisi että kovalevy ei hirveästi tykkäisi tästä.