TOPFIELD TF5100PVRc HDMI

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana Noa, 31.01.2007.

 1. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 057
  Saadut tykkäykset:
  16
  Onko tallennuksia skippailut kertaakaan / kaatuillut, kun laite ollut jo vähän kauemmin käytössä?
   
 2. Boba_Fett

  Boba_Fett Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.08.2004
  Viestejä:
  203
  Saadut tykkäykset:
  0
  Veikkaampa videoprosessointi ongelmaa. Käy hetken väärässä moodissa (film/video) tai kuva elementit on tuotettu eri tavalla progressiivista ja lomitettua sekaisin. Videoprosessorilta menee hetki kun se päättelee missä moodissa pitäisi olla ja sinä aikana näkyy combingia jossain kuvan osassa.
   
 3. Zanytwo

  Zanytwo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.02.2006
  Viestejä:
  814
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eli onko vältettävissä mitenkään? Tallennukset on onnistunut täysin, lukuunottamatta yhtä. Tästä jäi pätkä alusta pois, joka johtui varmaan omasta plasma epg harjoittelusta. Tosin tallennuksia ei ole syntynyt kuin 6. Salattuja kanavia en omista, joten niistä ei kokemuksia. Olen 110% tyytyväinen ostokseeni!
   
 4. Boba_Fett

  Boba_Fett Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.08.2004
  Viestejä:
  203
  Saadut tykkäykset:
  0
  Firmis päivitykset voivat parantaa asiaa. Ainoa korjaus on hommata videoprosessori hyvillä tunnistus algoritmeillä joka osaa erottaa pixeli kohtaisesti onko kyseessä filmi vai video materiaalia. Täydellistä suoritusta ei voine odottaa kuin nyt uuden sukupolven vehkeiltä jotka tunnistavat pixelin muuttumista suhteessa aikaan. Kaikki prosessorit ajoittain tekevät virheitä, hyvät ja huonot erottaa siitä kuinka nopeasti tilanne huomataan ja muutetaan oikeaan moodiin.
   
 5. T.O.M.

  T.O.M. Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.12.2006
  Viestejä:
  88
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo tekstien sahalaitaisuus esiintyy myös procasterin (6200t) hdmi:tä käytettäessä ja se on kuulemma ominaisuus, mille vaan ei voi mitään. Että samasta puusta nuo kilpa "siskokset" on veistetty.
   
 6. Noa

  Noa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.09.2005
  Viestejä:
  20
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eri laitteillani TF5100PVRc ja TF5100PVRc MP olen myös käyttänyt FW 2.83.
  Ongelmia ei ole ollut.
  Ostohetkestä alkaen TF5100PVRc HDMI:llä ei ole ollut mitään ongelmaa.

  Asensin TF5100 PVRc:n Russian 2.84 FW:n ja suurimpana ongelmana ollut pikselöityminen alkoi jälleen. Palautin FW 2.83 ei ongelmia.
  Käytössä TAP: Jag's EPG 3.0 beta 2.
  Signaalitasot ovat laitteessa 54/99, verkko TTV.
   
 7. Matadori

  Matadori Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.07.2006
  Viestejä:
  48
  Saadut tykkäykset:
  0
  En oikein ole ymmärtänyt yhtä (erittäin tärkeää) asiaa. Siis ONKO tuosta hdmi-liittymästä mitään hyötyä, jos katselee "vain" tavallista tv-kuva, boksi suoraan telkkariin liitettynä??? Mun ei siis kannata maksaa ylimääräistä hdmi-liittymästä?! Vrt. vanha 5100PVRc vs uusi HDMI 5100PVRc...

  Matadori
   
 8. futuuri

  futuuri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.02.2007
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Et voi katsella mitään muuta kuin "tavallista" tv-kuvaa tuolla laitteella.
   
 9. JöPö

  JöPö Guest

  Liittynyt:
  Viestejä:
  0
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuntematta tätä videoprosessointiasiaa lainkaan, voisin arvella että tuo ongelma on juuri combing tyyppistä. Minä olen huomannut sen vain tekstityksissä. Niiden oikeasta reunasta on kuin kammalla vetäisty osa pois (vaakasuoraan). Tämä tapahtuu aika harvoin. Muistaakseni ei ole merkitystä, onko kyseessä Ylen vain nelosen tekstit.

  HDMI lähdön p/i moodi ei näytä vaikuttavan asiaan - onko sillä merkitystä tuon "progressiivista ja lomitettua sekaisin" asian kanssa?
   
 10. annelinen

  annelinen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.02.2007
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sain eilen tämän mallin boxin ja olen nyt epätoivoisesti yrittänyt asentaa sitä eilisestä lähtien. Ei vain tunnu onnistuvan:weep: .En kyllä ole erikoisen lahjakas näissä jutuissa,joten vika on luultavasti minussa eikä Toppyssä:)

  Jos vain joku voisi auttaa tyhmyriä, niin tässäpä tämä pulma: Ääni ei kuulu lainkaan haunteon jälkeen. Kanavat löytyivät hienosti, mutta mitään ei kuulu :confused: Mitä olen siis tehnyt väärin??

  Olen yrittänyt kaikkea mitä mieleeni on juolahtanut, jotta saisin vekottimen toimimaan, mutta ei vaan kuulu. Ja ei, se ei ole mutella:D .

  Kiitos avusta:love:
   
 11. V12

  V12 Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.06.2006
  Viestejä:
  374
  Saadut tykkäykset:
  1
  Onhan se täysin mahdollista, että laite on rikki...

  Joitain asioita kuitenkin kannattanee vielä tarkistaa (taas?):
  -Onko boksista säädettyy äänenvoimakkuus minimiin?
  -Onko TV:n äänenvoimakkuus OK?
  -Mikähän sulla on liitäntä? Toistaako TV esim. HDMIn ääntä? Onko liitäntä pelkkä komponentti? Jos on niin ääniliitäntä myös kiinni, pelkkä kuvaliitäntä ei riitä.
  -Jos liitänät on HDMI, ja TV:ssä on toinenkin liitäntä, kokeile sitä.
  -Jos liitäntä on SCART, niin onko kaapeli ehjä?
  -Jos TV:ssä on useampi SCART, niin kokeile toiseen SCARTiin.
   
 12. annelinen

  annelinen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.02.2007
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos vastauksesta:)
  Äänenvoimakkuuksien pitäisi olla ok. Liitäntä on scartilla, sen pitäisi olla ehjä. Kokeilin ensin boxin mukana tulleella piuhalla jossa toinen pää on scart ja toinen värikkäitä tötsiä, ilmeisesti RCA-kaapeli? (Miksi siinä on viisi päätä kun ohjekirja puhuu vain keltaisesta, valkoisesta ja punaisesta eikä mulla oo edes keltaista:confused: :hitme: )
  Kokeilin scarttia molempiin vaihtoehtoihin, ei vaikutusta. Muttamutta, mikä on HDMI:confused: Telkku on Philipsin hdtv ready taulutelevisio.

  Voi, ei. Ei tästä taida tulla mitään:weep: :weep: :hitme:Oon vaan niin pirun pahvi.
   
 13. Zanytwo

  Zanytwo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.02.2006
  Viestejä:
  814
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko muuten normaalia, kun itselläni kytkentä on seuraava: Toppy hdmi -> Sony str-dg700 josta telkulle hdmi:llä. Äänet menee Toppysta optisella vahvarille. Digi-boxin äänensäädöllä ei ole merkitystä, ainoastaan volumen säätö vahvarista. Tämä on hyvä juttu mutta... Työkaverillani on Pioneerin pdp70xa telkku ja kyseinen hdmi Toppy. Toppystä menee ainoastaan hdmi telkkuun ja hänellä joutuu nyt säätämään volumea telkusta sekä boksista.. No laitoin hänelle volumesäädön niin että, säädin ensin boksista volumet täysille ja sitten telkkarista niin isolle kuin he joskus mahdollisesti tarvitsevat. Sitten onnistui volumensäätö digikapulalla hiljaisen ja lujan välillä.

  annelinen:

  HDMI on digitaalinen kuvan ja äänen siirtoon tarkoitettu liitäntä. Tästä saat lisätietoja. Linkki

  Onko käytössä av-vahvistinta ja kaiuttimia, vai olisiko telkkarin kaiuttimien tarkoitus toistaa äänet?
   
 14. annelinen

  annelinen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.02.2007
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos, Zanytwo:p

  Joo,ihan ois tarkoitus telkkarista tulla ainakin tässä vaiheessa, voiko olla, että ilman tuota HDMI-johtoa en saa ääniä kuuluviin? Toppyn paketissa sitä ei ollut, se pitää varmaan sitten hankkia erikseen:weep:
   
 15. DataStream

  DataStream Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.03.2005
  Viestejä:
  59
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä sen äänen pitää kuulua scartillakin. Vielä varmistus: olethan ymmärtänyt, että myös Topfieldissä on oma äänenvoimakkuussäätö (V- V+). Paina sitä V+ näppäintä niin kauan, että näkyviin tuleva palkki menee maksimiin.
   
 16. Tomppa-

  Tomppa- Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.11.2004
  Viestejä:
  760
  Saadut tykkäykset:
  0
  Scart riittää sekä äänelle että kuvalle. HDMI:tä voit käyttää jos haluat vähän parempaa kuvaa. Jos lähdetään ihan peruskytkennästä, niin boksin ja TV:n välille et tarvitse muuta kuin tuon Scart-kaapelin. Ei siis mitään RCA:ta tai muutakaan.
   
 17. Mika73

  Mika73 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.09.2005
  Viestejä:
  648
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kokeile vielä painaa kunnolla scartit syvälle liittimiinsä sekä telkun, että Toppyn puolella. Nuo löystyvät helposti ja oireena juuri esim. äänen katoaminen.
   
 18. Matadori

  Matadori Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.07.2006
  Viestejä:
  48
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tarkennan itseäni:

  Onko HDMI-liittymästä mitään hyötyä (paraneeko kuva/ääni)?

  Matadori
   
 19. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 057
  Saadut tykkäykset:
  16
  Vähän käyttökokemuksia tästä:
  Laitetta ostaessa oli mielessä, että tulee hankittua nyt ns. pienin paha eikä niinkään mikään huippulaite, ja niinhän asia onkin. Peruskäyttö on sujunut suht' hyvin, mutta jokunen ongelma on vastaan tullut.

  Äänten naksuminen oli ensimmäinen vika, joka onneksi optiseen piuhaan siirryttäessä katosi.

  Perjantai-illalla boksi jämähti omia aikojaan kun puski ruudulle jotain peruskanavista ilman taustallaolleita tallennuksia tai muita. Kuva vain jäi staattisena ruudulle eikä mitään pystynyt tekemään. Virrat pois ja takaisin päälle ja kaikki toimi taas kuten pitääkin.

  Eilen kahta maksukanavaa tallentaessa ja kolmatta katsoessa (kaikki samasta nipusta) näytti siltä, ettei laitteessa oikein riitä voimat tuohon, kun joka kanavalla on vielä dynaamiset tekstityksetkin käytössä. Kaikki oli vielä ok, kun taustalla oli vain yksi kanava tallennuksessa, mutta silloin kun toinen tallennus alkoi, alkoivat myös ongelmat. Kuvassa esiintyi pientä nykimistä ja tämän lisäksi tekstit lakkasivat toimimasta kunnolla. Ne sai takaisin ruudulle suorittamalla tekstivalinnan, mutta aina noin kolmen tekstiruudullisen jälkeen ne katosivat ja vaativat palatakseen jälleen uuden valinnan tekstitysvalikosta. Sitä en vielä ole katsonut, miten tallennukset teksteineen onnistuivat. Vastaavat tallennustilanteet ovat toimineet hyvin silloin, kun joka kanavalla ei ole ollut dynaamisia tekstejä käytössä. Saapa nähdä mitä sitten käy, jos kaikki kanavat siirtyvät tulevaisuudessa käyttämään noita.

  Huonoina puolina vielä joissain toiminnoissa hieman hakusessa oleva käyttölogiikka ja kehnohko kaukosäädin. Miksi esim. tallennuksien katsomistoiminnot on pitänyt sijoittaa alalaidan pikkuriikkisiin näppäimiin eikä keskellä kaukosäädintä oleviin isoihin painikkeisiin. Lisäksi laitteeseen kaipaisi sen päälläollessa etupaneeliin kellonaikaa kanavanumeron sijaan. Tuon ehkä jollain tapilla saisi "korjattuakin", tiedäppä sitten.

  Muutoin laite on täyttänyt hyvin tarkoituksensa. EPG:n pohjalta on kätevää tehdä tallennuksia ja kaikki oikein ajastetut ohjelmat ovat myöskin tallentuneet.
   
 20. Ylsky

  Ylsky Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.01.2007
  Viestejä:
  20
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse sain ensimmäisen boksini (otsikon mukainen kaapeliversio) kytkettyä. Asennuksessa kaikki sujui hienosti, ei mitään ongelmia. Kuva menee nyt Scartilla telkkarille (uusi telkkari tulossa vko 9, jolloin kokeilen HDMI piuhaa) ja äänet optisella kaapelilla vahvistimelle. Kuvassa en havainnut nykimistä, kaikki pelasi ekana iltana niinkuin pitikin. En ehtinyt vielä tarkistaa, menikö ohjelmoinani eilinen Idols levyllä, mutta uskoisin niin. Ainoa miinus on tosiaan tuo omituisesti suunniteltu kaukosäädin, omituinen logiikka kun tallennuksessa tarvittavat nappulat ovat olemattoman pieniä, niitä kun kumminkin tarvitsee usein.

  Unohdin vielä mainita että kovalevy on todella hiljainen. Jos laittaa telkkarin äänet pois, niin saa mennä n. puolen metrin päähän Toppysta, ennenkuin kuulee pientä hurinaa.