Topfield TF5100PVR Masterpiece (antenni)

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana Tuike, 30.08.2005.

 1. guruguru

  guruguru Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.06.2006
  Viestejä:
  20
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tere

  Tuli sitten hiukan kämmättyä, tässä hieman taustaa kohelluksesta:

  Piti puhdistaa kovalevy tietokoneesta ja siinä samassa siirtää tiedostot siirtokovolle. Kävi kuitenkin niin että 500GB ei riittänyt ja jouduin viisaana turvautumaan topparin kovalevyyn. Ei siinä mitään, ensimmäisen kasan (sekalaista sälää) siirto topparille sujui kuin valssi ja toisessa kasassa oli sitten noin 20GB 700MB leffoja, avi, mpg etc. muodossa. Nyt tuli sitten aika siirtää tiedostot takaisin koneelle ja kuinkas kävikään, ensimmäisen "sekalaisen" kasan tiedostot näkyy Altairin kanssa osittain ja kaikkien tiedostokoko on 0kt, suurinta osaa ei siis näy tiedostoina ollenkaan. Kun sitten yrittää siirtää jotain 0kt tiedostoa takaisin koneelle, alkaa siirto ja tila jyssähtää 1%:iin ja jää siihen. Kun sitten painaa cancelia ja menee tsekkaamaan siirtyikö mitään, niin siirtyihän sitä, mutta tiedosto on korruptoitunut, eikä kokokaan wintoosan mukaan taida pitää paikkaansa.

  Jälkimmäisen 20GB kasan takaisin siirto sujui ilman mitään ongelmia ja olen myöskin testannut vastaavanlaisen sekalaisen tiedosto kasan eestaas siirtoa uudelleen ja homma on toiminut.

  Mikä siis avuksi, tiedostot varmaan ovat tallessa topparissa, mutta miten helvetissä ne saa sieltä ehjinä ulos?:OI

  Käytössä on uusin firmis ja pc softat.

  Sinettiä en viittis tämän takia rikkoa ja repiä kovoa irti, kone kun on vielä varsin uusi ja takuuta reilusti jäljellä. Tietenkin jos muuta mahdollisuutta ei ole niin yrittäähän sitä täytyy, samalla kyllä vaihtuis kovo hiljasemmaks ja isommaks.
   
 2. juhaty

  juhaty Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.03.2007
  Viestejä:
  45
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täällä on paljon keskustelua Topfield kellonajan ongelmista mutta en lopulta löytänyt omaani ratkaisua. Laite siis on varmaan about 5 vuotta vanha ja nyt alkanut tekemään sitä että kello on standcby-tilassa suurinpiirtein paikallaan. Sitten kun sen käynnistää niin aika kyllä päivittyy oikeaksi mutta jämähtää taas kun laittaa standby -tilaan. Onko tuo standby -tilan kello kenties jonkun pariston takana vai onko jotain virtalähdeongelmia tms tyyppivikoja? Tuohon on jotain "tyypillisiä" kondensaattoreita vaihdettu n vuosi sitten.
   
 3. bluray

  bluray Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.01.2011
  Viestejä:
  223
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mikähän sinulla on Juha laitteen tyyppinä? Läheskään kaikissa Topfieldeissä ei ole sitä kelloparistoa.

  Virtalähteen ongelmat voivat aiheuttaa myös kellon sekoilua, joten vastaus on kyllä siihen kysymykseesi.
   
 4. rauttiz

  rauttiz Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.12.2004
  Viestejä:
  295
  Saadut tykkäykset:
  11
  Jos kyseessä on otsikon laite, Topfield TF5100PVR Masterpiece (antenni), niin sen etupaneelista löytyy tietääkseni CR2032-paristo. Ohjeet pariston vaihtamiseen vastaavasta Topfieldin mallista löytyvät täältä:
  http://members.optusnet.com.au/toppytools/7000battery.html

  Tuota voi omalla vastuulla kokeilla, jos takuu ei ole enää voimassa. Huom! 230 V jännite voi tappaa.

  Olen korjannut oman Topfield TF600PVRc-boksin tuon pariston vaihdolla ja kirjoittanut aiheesta mm. täällä:
  https://www.dvdplaza.fi/forums/show...din-virtalähde-ajoissa!?p=1400075#post1400075
   
 5. juhaty

  juhaty Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.03.2007
  Viestejä:
  45
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, kyllä kyseessä on otsikon laite. Täytyypä ottaa hankintalistalle tuo paristo. Se on helppo ja edullinen kokeilla. Tuohon minun laitteeseen on kondensaattoreita vaihdettu ja muistaakseni olivat juuri noita "tyyppivikaisia". Sen vuoksi ajattelin että ehkä on jokin muu kuin tämä tyyppivika.
   
 6. rauttiz

  rauttiz Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.12.2004
  Viestejä:
  295
  Saadut tykkäykset:
  11
  Jep, tuo on tosiaan helppo testata, eikä pariston vaihtamisesta ainakaan haittaa ole tuon ikäisessä boksissa. Ilmoittele sitten auttoiko tuo ongelmaan.

  TF600PVRc boksissani tuo paristo oli tyhjentynyt jo n. 2,5 vuoden kuluttua laitteen ostosta, joten se aiheutti laitteen kellon sekoilua juuri hieman takuuajan päättymisen jälkeen. Pariston vaihdon jälkeen laite on toiminut ongelmitta jo 1,5 vuotta. Kondensaattoreita omaan boksiini ei ole (vielä) vaihdettu.
   
 7. juhaty

  juhaty Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.03.2007
  Viestejä:
  45
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pariston vaihto vaikutti auttaneen. Kiitoksia vain ohjeista. Yllättävän hankalassa paikassa. Liekö ajateltu että elinikä ei ole näin pitkä. Mulla taitaa tulla 5 vuotta täyteen :)
   
 8. rauttiz

  rauttiz Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.12.2004
  Viestejä:
  295
  Saadut tykkäykset:
  11
  Hyvä että auttoi. Kuvailemistasi oireista ja laitteen iästä oli helppo päätellä, että tuon pariston tyhjenemisestä on todennäköisesti kyse.