Topfield TF500PVRt

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana hex, 21.02.2008.

 1. hex

  hex Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.03.2000
  Viestejä:
  774
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kokeile TopSet ohjelmalla. Tai jos muut tiedostot siirtyvät, niin voi kokeilla HDFW tapilla (sillä saa firmwaren myös patchattyä, jos sellainen alkaa kiinnostaa).
   
 2. Plazma

  Plazma Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.05.2007
  Viestejä:
  63
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos hex, tuota en nyt lähtenyt vielä kokeilemaan.
  Yritän 'virallista' tietä vielä vaan jo rupeaa mietityttämään josko kesälomalla tuosta kuitenkin verkonpainon saisi...
  Voisiko minulla olla PC:ssä joku firewall-asetus joka estää tuon aloituksen, liekö tuolla mitään usb:hen liittyvää kontrollia. Olen hieman kädetön näiden PC:den kanssa joten olisi pitänyt ostaa päivitetyllä versiolla suoraan, laite taitaa olla jotain vanhaa varastoa - käyttöohjekin vaikuttaa kellertävältä.:D
   
 3. Plazma

  Plazma Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.05.2007
  Viestejä:
  63
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jahas, kokeilin sitten tuolla Top Set-ohjelmalla.
  Ohjelma 'näkee' boksin ja esim. file managerin kautta tuolla saa otettua tavaraa PC:lle, mutta - Toolsin alta kun yritän siirtää firmiksen Topfieldille, sama homma kuin aikaisemmin eli ohjelma odottaa boksin uudelleen käynnistystä, mutta ei huomaa kun se tehdään.
  No, toimiihan tuo vanhallakin versiolla, mutta täytyy vielä selvitellä miten tuon latauksen saisi onnistumaan, jos vaikka jotain olennaisia korjauksia pitäisi boksiin joskus saada.
   
 4. Plazma

  Plazma Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.05.2007
  Viestejä:
  63
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt kun on jo hieman kokemuksia noista tallennuksista, niin näyttää siltä että ohjelman alku ja loppu ovat riskirajoilla koko ajan eli ajastukset tehdään juuri EPG:n antamien aikojen mukaisesti. Alusta ainakin ylen kanavilla näkyisi jäävän helposti muutama sekunti pois, liekö syynä boksin käynnistyminen vasta juuri ajastetulla hetkellä jolloin varsinainen tallennus paukka päälle vasta hieman myöhemmin. En löytänyt tähän mitään asetusta eli voiko tuonne asettaa kiinteät + X-minuuttia molempiin päihin ?

  Kysytäänpä samalla että onko normaalia, että kun boksin käynnistää niin näytölle tulee aluksi 'koodi' C4.17 ?
  ( FW siis 3.16 koska en ole sitä edelleenkään onnistunut päivittämään. )

  Kiitos jos löytyy joltain vielä kiinnostusta vastaamaan tällaisiin aloittelijan kysymyksiin.
   
 5. hex

  hex Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.03.2000
  Viestejä:
  774
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tarvitset jonkun TAP ohjelman jos tuon haluat automatisoida. Itse suosittelen PlasmaEPG:tä, se on kaikessa suhteessa parempi kuin Topfieldin oma EPG. Mutta on muitakin vaihtoehtoja, tutki vaikka Tapworldin tarjontaa.

  Joo.

  (Jos kerran yhteys muuten toimii, niin kannattaa opiskella se HDFW tapin toiminta, sillä saat firmwaren varmaankin päivitettyä, tai yksi vaihtoehto on kokeilla päivittää sarjaportin kautta jos tietokoneestasi sellainen löytyy)
   
 6. pjarre

  pjarre Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.06.2003
  Viestejä:
  1 429
  Saadut tykkäykset:
  1
  Plasma taitaa maksaa nykyisin 18e, ei ole käyttöliittymän logiikaltaan tältä vuosituhannelta ja hidastaa boksin käynnistymistä entisestään. Ei kovin hyvä diili jos tarpeena on vain jatkoajan kaltaisen perustoiminnallisuuden lisääminen.
   
 7. hex

  hex Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.03.2000
  Viestejä:
  774
  Saadut tykkäykset:
  1
  Totuus on että Plasmasta on tarjolla ilmainen versio (toki tuo 18 euroakin on lähes ilmainen, jos vertaa siihen että itse koodaasi saman), käyttöliittymä on parempi kuin mikään muu EPG -> erittäin hyvä diili.
   
  Viimeksi muokattu: 23.06.2009
 8. pjarre

  pjarre Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.06.2003
  Viestejä:
  1 429
  Saadut tykkäykset:
  1
  Käyttöliittymän hyvyys loppuu jo heti alkuunsa siihen että "yleisnäkymä" ja "kohdistinnäkymä" on erotettu omiksi moodeikseen. Muissa tällä vuosituhannella tehdyissä epgeissä ei ole moodeja vaan mullistavasti on keksitty hyödyntää pgup ja pgdn näppäimiä, jopa Topfieldin omassakin << ja >> näppäimillä.

  Ja haun käyttöliittymässä on siinäkin välähtänyt laittaa haku case-sensitiveksi ja exact niin että käytännössä kaikkiin hakuihin saa ajankulukseen laittaa tähdet ympärille. Hyvässä käyttöliittymässä voisi olla esim niin että haku "animaatio" löytäisi myös "Animaatio" isolla alkukirjaimella ja jopa "ANIMAATIO" mistä tahansa kohtaa kuvausta tai nimeä. Näin normihaku(*) olisi helppo, mutta Plasman parempi kuin mikään muu käyttöliittymässä se onkin sitten esim. *?nimaatio* joka sekään ei löydä "ANIMAATIO"ta.

  (*) jos oikeasti on tarve joskus erikoistapauksissa rajata haun osumista niin näihin erikoistapauksiin voisi lainata regexpin ^ $ < > ilmaisuja sotkematta perustapausta.
   
 9. hex

  hex Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.03.2000
  Viestejä:
  774
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tämä toimii ok uusimmassa versiossa.

  Totta. Tosin itse käytän toimintoa suurimmaksi osaksi toistuvien sarjojen ajastukseen, joten siinä mielessä en ole tätä kokenut isoksi ongelmaksi. Esim "Lost*" nauhoittelee kaikki Lostit kiltisti. Miten muuten Topfieldin oma käyttöliittymä, joka sinusta on parempi kuin Plasma, hoitaa tämän hakujutun? ;-)
   
 10. pjarre

  pjarre Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.06.2003
  Viestejä:
  1 429
  Saadut tykkäykset:
  1
  Vuosituhannen alusta peräisin Humaxini hoitaa haun suunnilleen noin kuin kuvasin lukuunottamatta ^$<> merkkejä, mutta ei tee automaattisesti ajastuksia.

  Topfieldin omaa softaa taas ei voi käyttää mittatikkuna edes amiksen tukiopetuksen harjoitustöille. Osaa asioista voi korjailla tapeilla ja patcheilla, osaa ei, ja isonkin läjän asentelun jälkeen jäljellä on alkuperäisiä heikkouksia, käyttöliittymä on lukuisten tapien ansioista tilkkutäkkimäinen, ja käynnistyminen on niin hidasta että ensimmäinen toimenpide boksin lopulta kuunnellessa kaukosäädintä on repiä kaikki tapit helvettiin.

  ps. Plasman "uusin versio" on se maksullinen?
   
 11. hex

  hex Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.03.2000
  Viestejä:
  774
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tuo 1.0 tuskin on firmware versio... Mutta kaverin 500c:n sain päivitettyä Vistalla käyttämällä altairin sijaan Topset ohjelmaa.
   
 12. acolyte

  acolyte Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.11.2004
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt paloi käämit ja meni hermot. :OI

  Kokeilin tuossa hieman PlasmaEPG:tä (2.10 beta) TF500PVRt:ssä (fw 3.40) ja oli kosolti ongelmia kanavien kanssa. Ei millään suostunut näyttämään valituilta/oikeilta kanavilta ohjelmia EPG-näkymässä. Tämä ongelma juontaa juurensa ko. mallin raivostuttavasta ominaisuudesta kanavahaun ja kanavapaikkojen kanssa.

  Eli kerrotaanpa koko paska: Asun täällä ruotsin rajan lähettyvillä. Aina kun haen Topiin kanavat tukkii se SVT1:n ja Ylen 1:n samaan ohjelmapaikkaan. Eli kun painan esim. kakkosta tulee YLE2 mutta jos painan sen jälkeen P+:aa niin tuleekin SVT2 eikä MTV3. Tilannetta vielä sekoittaa se että Oulun maston lähetykset näkyvät juuri ja juuri täällä joten nekin tukkivat itsensä noihin samoihin kanavapaikkoihin. Tähänhän on helppo ratkaisu FAVit, mutta PlasmaEPG:pä ei noteeraa FAVeja kun tekee sen pikahaun, vaan hakee järjestelmän pääkanavalistasta ne ensimmäiset kymmenen kanavaa. Sielläpä ne ruotsin SVT:t kummittelee taas.

  Betassa en saanut toimimaan tuota manuaalista kanavien lisäystä (varmaankin juurikin Beta-statuksesta johtuva bugi?), joten TopSetillä viskasin kaikki tarpeettomat kanavat huis-pois ja järjestin kanavat uudelleen mieluiseen järjestykseen. Ajattelin että nyt olis homma bueno. No eipäs vain ollutkaan. Näemmä TopSetissä nähtävällä kanavajärjestyksellä ei ole mitään merkitystä vaan kun valitsen kanavapaikan 8 siellä näkyykin Ellen Degenerate -kanava (Liv) eikä suinkaan TV6 jonka olin TopSetistä asettanut. PlasmaEPG:n kanavat meni ihan päin vittuja ja siellä oli Jim ja Nelonen ainakin kahteen kertaan. Ja kun PlasmaEPG:n sammutin koko paska jumi ja palautti tehdasasetukset ... :OI
   
 13. P11

  P11 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.08.2009
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moi,

  Juuri ostin tämän antenniversion tf500prv-t:n kun Procasterin romu :mad: jota ei voi korjata (6200) lakkasi toimimasta (4 viivaa näytösä, näyttö pimeänä).

  No, paremman puutteessa (ta siis kokonaan digiboksin puutteesta kärsittyäni pari viikkoa) ostin tämän Topparin, kun sitä niin on kehuttu ja siihen saa ainakin jonkinlaisia patcheja perussoftan korjailuun, joissa aina tuntuu olevan vikoja vielä näinäkin aikoina.

  Yllättävää oli että uudessa laitteessa (ostin viime viikolla) oli softaversio edelleen 3.16 vaikka uusin on versio 3.40 :confused:... No sen sai toki verkosta asennettua. Selvästikin tuossa versiossa uusimmassa 3.40:ssa on jotain bugeja jos ei ole TAP:ja käytössä (tallennukset vajaita (muutama sekunti tallennetta jne., laite mietii muutaman sekunnin mm. EGP sivuja selattaessa tai päälle laitettaessa (4-7 s per painallus kakella), eli uusi softa on osin jopa huonompi kuin 3.16 :hitme:, paitsi että kaukosäädin ainakin välillä toimii nopeammin kuin versiolla 3.16).

  Mutta kysymys kuuluukin, mitkä TAP:t olisi parhaita/välttämättömiä juuri softaversiolle 3.40? Eli onko ristiriitaisuuksia esim. joissakin vanhemmissa TAP:ssa tuon versio 3.40:n viritysten kanssa? Esim. sivulla http://www.toppy.org.uk/~r2-d2/patches.html#essential ei käy ilmi millä softaversiolla ko. "Essential" TAP:t ovat välttämättömiä tai ylipäätään toimivia.

  Acolyte jo huomasikin tämmöisen bugin PlasmaEPG:n kanssa, mutta onko jaossa toimivaa versiota ko. softasta (mielellään ilmaista sellaista, laite oli ihan tarpeeksi kallis) :)?

  Thanks ;)!

  - P11
   
 14. hex

  hex Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.03.2000
  Viestejä:
  774
  Saadut tykkäykset:
  1
  Jos minulla olisi ongelmia "ylimääräisten" kanavien kanssa, niin hakisin kanavat asennusvaiheessa manuaalihaulla automaattihaun sijaan.
   
 15. Timpe198

  Timpe198 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.07.2006
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen hankkimassa uutta digiboxia joten pari nopeata kysymystä TF500PVRt boxista.
  Tuleeko myyntipakkauksen mukana tuo USB-johto? Jos ei niin millainen pitää hankkia?
  Onko boxissa kiinteät korttipaikat, vai pitääkö ostaa erillinen moduuli?
   
 16. Kaitzu

  Kaitzu Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.07.2001
  Viestejä:
  3 446
  Saadut tykkäykset:
  29
  Ei ole USB-kaapelia (ainakaan vuosi sitten kun oman ostin). Tarvitaan siis A-B-kaapeli eli esim. tämmöinen.
   
 17. Timpe198

  Timpe198 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.07.2006
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, kiitti linkistä, pitänee vierailla verkkokaupassa sitten.

  Tietäiskö joku nuo korttipaikkajutut, eli tuleeko siinä joku moduuli mukana,vai pitääkö sekin ostaa erikseen?
   
  Viimeksi muokattu: 05.08.2009
 18. Filmy

  Filmy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.06.2005
  Viestejä:
  144
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yksi korttipaikka vakiona(toimii suoraan mm. canal+ ja plustv kortit) ja toinen moduulia varten.
   
 19. Timpe198

  Timpe198 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.07.2006
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos tästä tiedosta, nyt vaan boxia tilaamaan :p
   
 20. Svg

  Svg Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.01.2004
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  0
  Osaako joku sanoa, missä kohtaa digiboksia tarkalleen sijaitsee piste, josta laite ottaa Ir-signaalin vastaan? Manuaalista ei oikein tahdo löytyä.

  -Kiitos!