Topfield TF500PVRc

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana Arinium, 04.01.2008.

  1. Peke78

    Peke78 Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.12.2005
    Viestejä:
    545
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko todellakin noin, että 500 ei toimi vielä kunnolla? Ku itse ajattelin vaihtaa puol vuotta vanhan ja hyvin pelanneen 5100 tohon uuteen 500. Kannattaako? :confused:
     
  2. JaLe

    JaLe Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.04.2001
    Viestejä:
    1 492
    Saadut tykkäykset:
    31
    Seon moro kaikille Toppari ystäville. :naminami: Piiiiitkän jahkailun jälkeen päädyin ostamaan "nauhoittavan" ;) digiboksin. Valinta osuin tähän TF500PVRc malliin.

    500:n siksi että ulkonäkö mielytti silmää enemmän kuin 5100.

    Mutta sitten astialle.

    En ole viellä kovinkaan paljoa tutustunut laitteeseen, ollaan viellä ihan perus jutuissa. Eli käyttöönotto on viellä "vaiheessa", ja heti tuli pieni ongelma.

    Voipi olla että tämä asia selviäisi yhdellä oikealla kysymyksellä, mutta kun en tiedä kysymystä niin laitan tähän koko homman mitä olen mennyt tekemään. :confused:

    1. Laite pois paketista, maksukortti sisälle, kaapelit kiinni ja sähköä koneeseen.
    2. Alkuasetukset: kielen valinta, ja kanava haku [Pikahaku]
    3. Kanavahaussa löytyi 98 tv- ja 26 radio-kanavaa.
    4. Softa version tarkistus: 3.16
    5. Päivitämpä softan uusimpaan ennen kuin teen mitään muuta.
    6. USB-ajureiden ja ohjelmistonlataus ohjelman asennus pc:lle.
    7. Uusin 3.20 ohjelma Toppariin.
    8. Tehdasasetusten palautus ja IVO bootti.
    9. 2-kohdan alkuasetukset uudelleen.
    10. Kanavahaussa löytyi 86 tv- ja 21 radio-kanavaa. (Mitä helve....!)
    11. Poistuin menusta tv-katseluun => "Palveluluettelo muuttunut..." ilmoitus.
    12. Kanavahaku pikahaulla uudestaan. => 86/21 kanavaa ja sama herja.
    13. Menussa on "Palveluluettelon poistaminen", kokeillaan ja kyllä poistetaan.
    14. Kanavahaku pikahaulla uudestaan. => 86/21 kanavaa ja sama herja.
    15. Hmm, onkohan 3.20 softassa jotain hämminkiä => Toppariin 3.16 softa.
    16. Tehdasasetusten palautus ja IVO bootti.
    17. Alkuasetus ja pikahaku. => Kanavia edelleen vain 86/21 ja herja palveluluelosta.

    Tässä tilanteessa ollaan nyt. Toivottavasti joku sai käsityksen mitä on tullut tehtyä.

    "Palveluluettelo muuttunut" tulee siis siitä että boksissa oleva kanavalista poikkeaa kaapelista tulevaan. (CableReady juttuja)

    Ensin ajattelin että onpas taas tuuria että kun päivittää uutta boksia niin juuri sillä välillä kaapelissakin tapahtuu muutoksia.

    Testasin kuitenkin tuota kanava määrää Humax CX-Fox:lla, jolla hain kanavat uudestaan. Ja se löytää 98/26 kavanaa kuten Topparikin ihan ensimmäisellä haulla.
    Eli kaapelista tulee enemmän kanavia kuin mitä Toppari nyky tilassaan löytää.

    Mitä tuo "Palveluettelo muuttunut..." ilmoituksen yhteydessä oleva "täydellinen haku tarpeen" ilmoitus tarkoittaa? Miten se tehdään, onko se joku muu kuin pikahaku?
    Ja auttaako se tähän vika tilanteeseen?

    Kaikki apu on tervetullutta.
     
  3. DrSpeedy

    DrSpeedy Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.12.2006
    Viestejä:
    49
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tännekkin tuli tuo kannettua, mutta.. Kuinka kaun teillä etsii noita kanavia? Minun häristin on nyt etsiny yli kuusi tuntia, kokonaista 36% löytämättä yhtään mitään..:D Eli valmista pitäs olla huomessa aamuna.. millään en jaksais odottaa..:hitme:
     
  4. jhautajoki

    jhautajoki Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.11.2002
    Viestejä:
    697
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vanha toppari hakee about 5-10min ohjelmia. Jossain sulla mättää :(
     
  5. DrSpeedy

    DrSpeedy Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.12.2006
    Viestejä:
    49
    Saadut tykkäykset:
    0
    En jaksanu oottaa aamuun.. Keskeytin haun, ja kone jumitti saman tien.. Katkasin virrat, laitoin uudelleen päälle ja jumitteli taas.. Lähti sitten neljännellä toimimaan, haki kanavatkin vartissa.

    Tietääkös kukaan kaukosäädinkoodeja?
     
  6. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 650
    Saadut tykkäykset:
    173
    Mikäli sinulla on niin paljon rahaa, että mielestäsi on järkevää maksaa uudet 400-600 euroa pelkästä erilaisesta ulkokuoresta (ja ehkä nyt sitten siitä vähän isommasta kiintolevystä), niin osta pois. Kuten tässä ketjussa on todettukin, niin TF500PVR taitaa olla sama kone kuin TF5100PVR lukuun ottamatta ulkokuorta ja kiintolevyn kokoa. Topfield on varmasti onnellinen, jos menet ostamaan tämän, ja toki myös seuraavan mallin, jonka ulkonäköä on taas paranneltu.
     
  7. JaLe

    JaLe Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.04.2001
    Viestejä:
    1 492
    Saadut tykkäykset:
    31
    Vastaan omaan kysymykseeni.

    Vika löytyi ja se oli eräänlainen rautavika omassa antennijärjestelmässä, ei siis välttämättä Topparissa.

    Kanava määrä oli siksi liian pieni että laite löysi kyllä kaikki kanavat mutta ei pystynyt näyttämään niitä yhdestä kanavapaketista lainkaan.

    Tämä johtui todennäköisesti antennin signaali tasosta.

    Olen aina käyttänyt vaippavirtasuodinta. Tuon tarkoitushan on katkaista erittäin alhaisten taajuuksien eteneminen (esim. verkkohurina). Antenni systeemeissä jokainen johdonvälissä oleva liitin, jakaja, suodin aiheuttaa aina vaimennusta koko taajuuskaistalle.

    Kun otti vaippavirtasuotimen pois niin alkoi näkymään kaikki kanavat.

    Mutta ihmetystä tämä silti herättää koska Humax CX-FOX C II pystyy näyttämään kaikki kanavat myös suotimen kanssa.
    Laitteiden speksien mukaan Topparissa pitäisi olla herkempi/laajempi rf-puoli.
    Topfied TF500PVRc = -20 ~ +25 dBm
    Humax CX-FOX C II = -13 ~ +15 dBm

    Kysymys kuuluukin että antaako Toppari liian hyviltä näyttävät speksit vai onko laitteessa vikaa?
    => Pidetäänkö Topfield laitteita yleisesti virittimen osalta herkkinä vaiko epäherkkinä laitteina?

    Pitää tutkailla josko saisin nostettua antennin signaalitasoa ja testattua johtuuko vika siitä.

    AUTO haulla tuntuu tosiaan kestävän todella kauan. Itsekin keskeytin myös tämän. Operaattorin sivulta kun katsoo lähetys speksit ja laittaa ne MANUAL-hakuun niin homma hoituu paljon nopeammin. Tosin sillä PIKAHAKU vaihtoehdolla homma hoituu ihan hyvin.
     
  8. tonttila

    tonttila Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.03.2008
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    :cool: Oma viis-satanen PVRc toimi hyvin noin kolme viikkoa Lahden Tonttilassa. Sitten tuli ilmoitus Ei singnaalia, joten tässä ollaan Ei singnaalia.

    En ole päivitysnero, enkä muutenkaan nero, joten askeleet käyvät salpakankaan uudelle Expertille viis-satanen kainalossa.
    Ehkä tuli hankittua liian hieno laite...

    Mutta yritän kirjoitella tänne, miten asiat etenevät.

    Pahinta tässä on se, että isäukko osti Topfield 160 GT boxin Price pointin tarjouksesta launeelta ja rikki oli tietysti sekin. Sai uuden, mutta epäilempä, että samat viat tulevat toistumaan.Harmi. En toistaiseksi syyttele ketään, mutta olo tuntuu koekaniinilta.

    Jos jotain voin tehdä asian hyväksi, niin viestittää tavallisille ihmiselle, että odottakaa, että tallentavien boxien käyttövarmuus vähän paranee.Muuten tulee turhaa juoksua ja TV on mykkä sillä aikaa.Ostakaa perusboxi ilman hienouksia.
     
  9. KMS

    KMS Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    20.07.2002
    Viestejä:
    1 261
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nostanpa tämän uudelleen esiin.. Eli, esiintyykö 500-mallissa edelleen tuota 5100 hdmi-mallissa esiintynyttä napsumisongelmaa silloin, kuin käytössä on scart?
     
  10. tonttila

    tonttila Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.03.2008
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pääsyyllinen on ilmeisesti jälleen täällä näppiksen ääressä.
    Expertin setä Salpakankaalla laittoi TEHDASASETUKSET jonka jälkeen haki kanavat uudestaan ja tällä hetkellä pällistelen hyvää kuvaa.Nöyrimmät kiitokset Experteille kun ei ite kaikkea hiffaa, vaikka oppaassa se lukee selvällä suomen kielellä.
    Mistään vaipoista ja suodattimista en edelleenkään ymmärrä yhtikäs mitään, ehkä täältä opin :thumbsup:
     
  11. JaLe

    JaLe Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.04.2001
    Viestejä:
    1 492
    Saadut tykkäykset:
    31
    Kanavahaku valikossa signaalintaso näyttää 49% kun tämä yhden kanavanipun katoaminen esiintyy.

    Antennikaapissa sain paikallisen kaapeliyhtiön avustuksella tehtyä muutoksia antennijakaja kytkentöihin.

    Mikäli noihin jakaja purkkeihin kirjotettuihin vaimennus lukuihin on uskominen niin sain nostettua signaalintasoa 11db ja tämä vaikutti Topfieldiin niin että signaalitaso on nyt 53%.
    Jotenkin tuntuu kovin pieneltä tuo 4%-tason nousu, 11db on kuitenkin jo moninkertainen signaalin vahvistuminen.
    Toisaalta kun ei voi tietää Topparin tasojen %-näytön aluetta niin ei tuosta kovin pitkälle vietyjä johtopäätöksiä voi tehdä.

    Tuo muutos kuitenkin auttoi korjaamaan vian ja nyt kaikki kanavat näkyvät.

    Vaikka vika nyt korjaantuikin niin pitää viellä harkita vahvistimen hankintaa. Liikutaan kuitenkin melko lähellä "kipu rajaa".

    Jos boksisanne on joitain vastaavia ongelmia niin kannattaa tarkistaa signaalintaso. Itselläni kun tuo 49% ei ole riittävä. Onko kysessä yksilö vika vai kaikien ominaisuus, sitä en tiedä.
     
  12. negatron

    negatron Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.03.2008
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli tilattua itsekkin tuo tf500pvrc. Tässä nelisen päivää käyttäneenä voisin sanoa olevani suhteellisen tyytyväinen boksiin. Olen tosin täysin amatööri näissä jutuissa, tämä on ensimmäinen tallentava boksini.
    Nauhoittelin epg:n kautta testiksi aika läjän ohjelmia. Muuten pelitti hyvin, mutta useampi yleltä ajastettu ohjelma oli kooltaan 0 megaa. Muutama sentään oli tallentunut kunnolla. Tuli juuri äsken mieleen että viimeisin ylenauhoitus oli ötökän elämää, eli mahtaako noi nauhoitukset mennä käteen ääkkösten takia? :eek: Olen jo poistanut aiemmat sudeksi menneet tallenteet toppysta, nyt tarvii odotella seuraavaa ylen ääkkösohjelmaa. Uusin firmis (3.20) ei tuota asiaa korjannut ainakaan.
    Muuten tuo loota on palvellut vakaasti. Ei kuumene, reagoi kakeen ihan ok jne.
     
  13. KiSaVa

    KiSaVa Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.01.2008
    Viestejä:
    246
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kirjoitetaan nyt threadin mukaisesta laitteesta tänne (TF500PVRc) jos jotain amatöörin kommentit kiinnostaa..

    Ostin ko. laitteen digiboksikaupasta hintaan 469 € (sis pk. + kaapeleita; hdmi, scart, s.video, usb). Noin 2 viikon käytön jälkeen olen täysin tyytyväinen. Kaikki ajastukset sekä toiminnot joita olen testannut ovat toimineet.

    Viikonloppuna latasin sisään TAP:it DE, plasma epg, Skipit sekä joku näyttöön liittyvä, en muista nimeä. Plasma toimii täysin vaikka sen kotisivuilla ei ko. mallia mainitakaan, samoin toimii skipit. Tuo DE:kin mielestäni pidensi kuvauksia mutta ne jäävät edelleen kesken, onkohan niin että tuo 256 merkkiäkään ei riitä (läheskään) kaikkiin ohjelmiin?. Vai kuvittelenko toimivuuden, en ole jaksanut merkkejä laskea.. Se näyttöön liittyvä TAP toimi hieman huonommin ja teki tv kuvasta still kuvan eli "jäädytti" koko laitteen, virtanappi oli ainoa johon boksi reagoi ja Altar:lla ei boksiin saanut enää yhteyttä. Sammuttaessa vilkkui neljä pistettä. Sama toistui virtajohdon irroituksen ja kytkemisen jälkeen muutama sekunti käynnistyksestä. Hetken jo säikäytti, mutta sitten muistin että Auto Start kansiossa olevia ohjelmia voi estää käynnistymästä kun painaa "0" kytkiessä virran laitteeseen. Tein näin, liikkuva kuva palautui ja Altar:lla pääsi taas boksiin käsiksi. Viimeisin TAP pois ja laite toimii taas täysin.

    Laitteessa oli ostettaessa toiseksi uusin päivitys 3.19. Uutta en ole vaihtanut koska toimii hyvin vanhallakin. Tosin joku taisi väittää että uusimmalla kaukosäätimen toimivuus paranisi, tiedä häntä. Anyway, mielestäni tuo TF500PVRc on hyvä ja kallis, ja varmasti paras boksi niistä kahdesta jotka omistan...
     
  14. calba

    calba Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.03.2008
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostin kyseisen topparin noin kuukausi sitten ja ongelmat alkoivat viikko sitten.

    Elikkä Toppari jumittaa kesken ohjelman katsomisen, muut kaukkarin napulat eivät reagoi kuin poweri josta laite "sammuu" ja näyttöön tulee 1 piste uudelleen powerii ja sammuu kokonaan. Jos "jumittumisen" aikana oli tallennus päällä niin ne menevät pilalle (eivät toimi lainkaan).
    On nyt jumittanut viimeisen viikon päivittäin.

    Selvennykseksi vielä kuva ja ääni eivät jumiudu, ainoastaan Toppari ei ota käskyjä vastaan kaukosäätimestä, eikä laitteen etupaneelista.

    Tehty IVO
    Ohjelmistoversio 3,16
    Asennettu plasma EPG
    Kovalevy puolillaan
    Ei ole tehty mitään ihme kikkailuja

    Onko ideaa?

    Vielä tyhmä kyssäri loppuun tyhjentääkö tehdasasetusten palauttaminen kovalevyn?!
     
  15. Hemmo67

    Hemmo67 Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.09.2005
    Viestejä:
    497
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei tyhjennä. Se resetoi vain asetukset ja kanavat pitää hakea uudestaan. Mutta kovalevyn sisältöön se ei koske.
     
  16. razorfish

    razorfish Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.11.2006
    Viestejä:
    54
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kerrankin kannatti tilata Hobby Hallista. Eli tilasin niiltä "tarjoushinnalla" eli 399 tuon 5100PVR:n. Tuote oli loppu ja lähettivät sitten tämän TF500PVR-mallin tuon vanhan hinnalle :thumbsup:

    Mutta mulla on tässä yksi ärsyttävä ongelma. Kun boksi nauhoittaa jotain kanavaa, oikeassa yläreunassa näkyy koko ajan tieto siitä mitä kanavaa nauhoitetaan ja kauanko se on kestänyt. Tämän yläpuolella on palkki jossa lukee suosikkilistan nimi. Saako tämän jollain pois ruudulta? Kanavan vaihto ei auta.
     
  17. razorfish

    razorfish Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.11.2006
    Viestejä:
    54
    Saadut tykkäykset:
    0
    Edellinen ongelma poistui ivo-bootilla, mutta siitähän ne ongelmat vasta alkoikin...

    1. 30 minuutin testinauhoitus meni loppuun asti, mutta kovolta löytyi ainoastaan joku muutaman minuutin pätkä.

    2. Tämän jälkeen koitin nauhoittaa subilta kaksi ohjelmaa putkeen. Nauhoitus toki onnistui, mutta kun koitan katsoa noita niin laite herjaa "väärä kortti" eikä anna katsoa nauhoituksia.

    3. Maksulliset kanavat (canal+) ei toimi, koska laite ei tunnista lainkaan conax-korttia. Menun kautta pääsee näkemään tiedot, ja siellä joku "salausjärjestelmä" alivalikon otsikko vilkkuu, eli välillä pääsisi näkemään ja välillä ei. CI-moduulipaikkojen kohdalla lukee molemmissa "ei korttia" tms.

    4. Kaukosäädin ei toimi, tai siis välillä toimii ja välillä ei. Menut aukeavat välillä sekunnissa-parissa, välillä saa odottaa 10 sekuntia.

    5. Äänenvoimakkuuden säätö ei toimi lainkaan, eikä myöskään mykistys. Boxi on optisella piuhalla vahvistimessa kiinni.

    6. Laite piti käynnistää neljä kertaa ennenkuin se lähti päälle.

    Versio on 3.20. Onkohan kyseessä todella paska boxi yleisesti vai onko tämä nyt laitevika?
     
  18. Hemmo67

    Hemmo67 Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.09.2005
    Viestejä:
    497
    Saadut tykkäykset:
    0
    1. ja 6. Noihin en osaa ottaa kantaa, kun en tiedä, mitä tallensit, miltä kanavalta, tai onko asennus mennyt putkeen jne.
    2. ja 3. Onhan se kortti oikein päin siellä slotissa (kääntele sitä: siru ylöspäin tai alaspäin)? Ja onhan se varmasti ehditty aktivoida (joskus sekin kestää)?
    4. Oletan, että tapeja ei ole (taustahaut saattavat muuten hidastaa), joten olisiko tuon salauksen kanssa jotain tekemistä (purku ei onnistu tjsp)
    5. Äänenvoimakkuuden säädön ei pidäkään toimia, jos olet sen kytkenyt optisella vahvariin. (etsi forumilta lisätietoa)

    P.S. Kannattaa lukaista tätä forumia - saattaa auttaa ensihätään. ;)
     
  19. razorfish

    razorfish Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.11.2006
    Viestejä:
    54
    Saadut tykkäykset:
    0
    1. Tallensin maikkarilta salkkarit, nauhoitus meni normaalisti loppuun asti mutta kovolta löytyi vain 5 minuutin pätkä.

    2 ja 3. On oikein päin (kokeilin kaikin päin). Kyseinen kortti toimii samsungin digiboxissa. Sitäpaitsi, subtv kun näkyy ilman tuota korttia, niin miksi se edes herjaisi "väärä kortti" kun koittaa katsoa ko nauhoituksia?

    4. TAPpeja en ole vielä asentanut kun tapworld ei toimi.

    5. Äänenvoimakkuuden säädin/mykistys toimi noin tunnin optisen piuhan kanssa ja lakkasi toimimasta bootin jälkeen. Edit: Jahas, tai sitten ei toiminut mikäli forumia on uskominen. Onpa älytön ominaisuus että äänenvoimakkuutta ei voi säätää boksista. Täytyy siis pitää kahta kaukosäädintä koko ajan käsillä kanavasurffaillessa!

    Laitan vehkeen takaisin hobbikselle takuupalautuksena ja lähettävät uuden boxin tilalle.
     
  20. Hemmo67

    Hemmo67 Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.09.2005
    Viestejä:
    497
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei tuo ole älytöntä. Idea on se, ettei lähdelaite muokkaa millään tavalla ääntä, vaan äänen kaikki säädöt tehdään siinä vahvarissa.

    Jos/kun laitteessa on vikaa, niin sehän pitää reklamoida. Pyydä tosiaan uusi, ettei mene kuukausikaupalla jossa huollossa... :thumbsup: