Topfield TF500PVRc

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana Arinium, 04.01.2008.

 1. Sanity

  Sanity Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.03.2009
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Terve.

  Oli ihan pakko rekisteröityä tänne kun tällä on hyviä vinkkejä tullut muille käyttäjille kaiken maailman ongelmien kanssa. Itse painin parin ongelman kanssa ja olen kertaalleen vaihtanut boksin.

  Ongelmani ovat seuraavanlaiset:

  1. Olen ajastanut toppyn nauhoittamaan ehkä noin 5 - 10 ohjelmaa viikossa ja melkein joka viikko joku ohjelmaa putoaa listalta pois. Nauhoitus näkyy EPG valikossa mutta boksi "unohtaa" aloittaa nauhoituksen.

  2. Samat ajastukset mutta boksi nauhoitta ohjelman +/- 6h. Esim. edellisenä maanantaina tuli ohjelma kl 12.00 joka oli ajastettu nauhoitukseen jonka boksi kuitenkin aloitti nauhoittamaan kl 6.20 aamulla. Satuin olemaan paikan päällä niin tarkistin nauhoituksen ja EPG:n ja kummatkin näytti olevan oikeassa ajassa mutta boksi kuitenkin nauhoittu. Katkaisin nauhoituksen ja ajastin ohjelmaan uudestaan ja katsoin iltapäivällä niin boksi oli jättänyt nauhoittamatta ko. ohjelman.

  3. Samat ajastukset mutta boksi unohtaa lopettaa nauhoittamisen. Esim. perjantai iltana tuli ohjelma jonka olin ajastanut. Lauantaina heräsin aikaisin katsomaan formuloita ja boksi nauhoitta kiltisti samaa ohjelmaa, aikaa mennyt vaivaiset 8h 10min ja vielä oli muutama prosentti nauhoittamatta. Tämä ongelma on lievempi versio edellisen boksin samasta ongelmasta siinä nauhoitusajat olivat 16h+.

  Olen jo kertaalleen vaihtanut boksin koska edellisessä boksissa oli samat ongelmat kuin nykyisessä mutta niitä oli vain enemmän. Kysyin sillon myyjältä onko hän törmännyt ko. ongelmiin mutta hän ei ollut niistä kuulluutkaan.
  Firmis on 3.40 ja mitään tapeja ei ole käytössa. Yritin saada PlasmaEPG:n toimimaan edellisen firmiksen kanssa (3.21) mutta siitä ei tullut mitään. Plasma ei hakenut ohjelmatietoja ja kaatoi boksin. En päässyt mihinkään valikkon Plasmassa.

  Onko kenelläkään ollut / kukaan kuulluut samoista ongelmista? Rupee vähän nyppimään välillä kun boksi ei toimi niin kuin sen pitäisi mutta ei viitsisi vaihtaa uuteen samanlaiseen kun sai samat ongelmat.

  Kiitos jo etukäteen.
   
 2. zeitkugel

  zeitkugel Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.03.2007
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyseinen laite olisi nyt keskiviikkona Hulluilla Päivillä hintaan 215€, onko tuon rahan arvoinen vehje kyseessä? http://www.hullutpaivat.com/ Samsungin tallentavalle vehkeelle etsin tässä korvaajaa.. Ainiin, tuleeko paketissa mukana hdmi-kaapelia? Eipäs varmaan..
   
  Viimeksi muokattu: 30.03.2009
 3. Huikka

  Huikka Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.01.2002
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  Taitaa olla verkkokaupassa vieläkin halvemmalla..

  Edit: oli se: 213,90€
   
 4. Tema

  Tema Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.06.2003
  Viestejä:
  696
  Saadut tykkäykset:
  5
  Muutama viikko sitten hain boksin Citymarketista Plussa-kortilla hintaan 199e. En tiedä onko tarjous vielä voimassa.

  3.40-firmiksessä näyttää edelleen olevan sama iänikuinen bugi kuin vanhassa 5100:ssa. Moniäänistä lähetystä katsottaessa eteenpäin hyppääminen (esim mainoskatkon yli) sotkee ääniraidan. Kuvallinen pikakelaus ei ääntä sotke. Esim Eurosportilla suomenkielinen selostus on norjan kanssa samassa stereoraidassa toinen vasemmassa ja toinen oikeassa kanavassa. Skippauksen jälkeen audio-napin näytön mukaan suomi on edelleen valittuna, mutta silti selostukset tulevat päällekkäin. Tuon saa sitten joka mainoskatkon jälkeen käydä vaihtamassa toiseen ja takaisin suomeen = aika rasittava ominaisuus.

  Muistaakseni aikanaan raportoin Plazan ketjuun tuosta bugista ja korjaus taisi olla sellainen, että näytöllä kieli pysyy valittuna. Ilmeisesti näyttötieto ja oikeasti valittu ääni eivät kuitenkaan määräydy samasta muuttujasta.
   
 5. AulisAhlborg

  AulisAhlborg Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.03.2008
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  En ole ihan tarkkaan kaikkia näitä viestejä lukenut, mutta täällä esitetyt ongelmat koskevat myös ilmeisesti 5100 PVRt Hdmi:tä, mikä minulla on. Minulla on siinä fw 3.19 ja se mikä eniten risoo on se, että aina välillä tallennus ei onnistu ja että laite muuttaa ajastuksia aivan käsittämättömällä tavalla (ja muutkin Sanityn mainitsemat bugit).

  Sanityn mukaan fw 3.40 ei tuo tähän mitään helpotusta? Voiko tosiaan olla näin eli onko 3.40 ajastuksien onnistumisten suhteen yhtä huono kuin 3.19. Kaken tahmaisuuteen olen tottunut, vaikka on sekin kyllä aivan ihme juttu. Joskus aiemmin joku totesi, että TimerPatchatty versio ei jätä tallennuksia tekemättä. Hiukan kuitenkin epäillyttää tällaisten ohjelmistojen päälle tehtyjen virityksien käyttö.
   
  Viimeksi muokattu: 31.03.2009
 6. Jyrkkäri

  Jyrkkäri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.12.2005
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ostin TF500PVRc boksin ja muuten toimii yhden illan kokeilun jälkeen ihan hyvin, mutta muutama juttu mietityttää. Ensinnäkin telkkarina on samsungin plasma 42", jossa on sisäinen boksi. Laitoin boksin kiinni HDMI kaapelilla mutta kuva jopa huononi jonkun verran, ei älyttömästi, mutta niin että sen kyllä huomaa (pikseleitä). Miten ihmeessä? Laitoin antennijohdon vielä boksin ja telkkarin väliin, jotta aina ei välttämättä Topfieldiä edes käyttää jos katsoo peruspalvelun kanavia, siinä kuva on hyvä vaikka meneekin topparin kautta.

  Lisäksi kuvan värikylläisyys lisääntyi huomattavasti. Olisiko siihen jotain ratkaisua, muuta kuin alkaa telkkarin puolelta värejä säätämään?
   
 7. Molle

  Molle Sore wa himitsu desu Tukijoukot

  Liittynyt:
  27.03.2000
  Viestejä:
  1 081
  Saadut tykkäykset:
  57
  Kuulostaa vähän skaalauksesta johtuvalta. Mikä on a) telkkarisi resoluutio b) Toppyn lähettämä resoluutio (HDMI Output)?
   
 8. Jyrkkäri

  Jyrkkäri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.12.2005
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Telkkari on HDReady telkkari - eli siis kait 720 px - ja Toppy tarjoaa resovaihtoehdot 576/720/1080i. Olen kokeillut kaikkia noita vaihtoehtoja ja kuvanlaatu ei parane suuntaan eikä toiseen. Ohjelmistoversio Toppyssa on 3.16.

  Sain Toppyn aspasta neuvon, että vaihtaisin johdon scart-komponentti johdoksi, ettei siis voikaan HDMI-johtoa käyttää?
   
  Viimeksi muokattu: 31.03.2009
 9. He-Tero

  He-Tero Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.05.2005
  Viestejä:
  464
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuvasäädöt ovat telkkareissa yleensä liitäntäkohtaisia. Scartista ja HDMI:stä tuleva signaali on erilaista, joten ne vaativat erilaiset säädöt televisossa. Säätämällä kuva pitäisi saada vähintään yhtä hyväksi.
   
 10. Jyrkkäri

  Jyrkkäri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.12.2005
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tavasin eilen telkkarin manuaalia sekä valikoita telkkarista, enkä huomannut missään sellaista kohtaa mistä voisin säätää noita signaaleja, siellä ei vaan ole mitään säätömahdollisuuksia, vaikka kyseessä on vain noin vuoden vanha Samsungin telkkari.

  Osaatteko kertoa, mitä pitäisi säätää?

  Telkkari on tämä:

  http://www.samsung.com/fi/consumer/...subtype=tv&model_cd=PS42Q96HCX/FID&fullspec=F
   
  Viimeksi muokattu: 01.04.2009
 11. DigiDigger

  DigiDigger Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.03.2006
  Viestejä:
  291
  Saadut tykkäykset:
  0
  Manuaalissa on luku "Kuva-asetusten muuttaminen". Siinä ja seuraavissa luvuissa on säädöt selitetty.

  Säädöt vaikuttavat aina siihen signaalilähteeseen, joka säätöhetkellä on käytössä (oma viritiin, HDMI1, HDMI2, scart1, scart2,... - mitä noita nyt onkaan).

  Valitettavasti HDMI-liitäntä ei aina takaa parempaa kuvaa scartiin verrattuna, ainakaan digiboksin lähettämällä SD-tasoisella materiaalilla. Jos käyttää HDMI:tä, tekee skaalauksen boksi, jos scartia, tekee sen telkkari. Lopputulokseen vaikuttaa se, kummassa on parempi skaalain.

  Ei ole synti eikä häpeäkään käyttää sitä liitäntää, joka antaa nimenomaan omaa silmää eniten miellyttävän kuvan.
   
 12. Jyrkkäri

  Jyrkkäri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.12.2005
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos olen digiboksin puolella, niin silloinhan eivät näy television säätöruudut, vaan ainoastaan boksin säätöruudut ja jos säädöt vaikuttavat vain käytettävään signaalilähteeseen, joka on säätöhetkellä käytössä, niin mites minä sitten säädän?
   
 13. AulisAhlborg

  AulisAhlborg Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.03.2008
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0

  Kuinka voi hypätä mainoksien yli. Mithän tarkoitat tällä? Vai onko tähänkin olemassa jokin tapi?
   
 14. neko

  neko Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.10.2005
  Viestejä:
  95
  Saadut tykkäykset:
  2
  On varmaan muitakin, mutta Skip It on ollut mulle just oikea! :)
   
 15. AulisAhlborg

  AulisAhlborg Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.03.2008
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aha, eli tämä on parempi kuin valmiina oleva 30 sek hyppäys, mutta ei osaa kuitenkaan suoraan hypätä tarkkaan mainosten yli.
   
 16. Braide

  Braide Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.04.2009
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Terve, oli siis pakko rekata itteni tänne ku hulluttelin ja hankin tän boxin.
  Sellanen kysymys ku JIM kanavalla nauhoitus meneillään, niin esimerkiksi Eurosport tms. maksulliset kanavat ei näy tällä hetkellä..? Kanavat kyllä näkyi ennekun laitto nauhoitukset.. Onko nyt kyse niistä kanavanipuista vaiko miten voin katella nyt niitä kanavia..:hitme:
  Ja minkä takia noi maksullisissa kanavissa sen kuvan näkyminen kestää kauan verrattuna vaikka mtv3 ???????

  Edit: Mitäs vattua.. national geographyltä (maksullinen) laitoin nauhoituksen päälle, nauhoitus alkoi ja ruudussa näkyi se että nauhoitus alkoi... nyt kun kattoo sitä tuolta tallennetuista niin se näkyy tuolla mutta 0mb (30min). JIM kanavan nauhoitus onnistui kyllä 732MB (30min) ???
   
  Viimeksi muokattu: 01.04.2009
 17. gaston

  gaston Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.10.2001
  Viestejä:
  3 448
  Saadut tykkäykset:
  64

  Jäänyt varmaan laittamatta se mukana tullut lyhyt antenijohto virittimien väliin laiteen takana.
   
 18. Braide

  Braide Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.04.2009
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  No hitto sehän oli unohtunu :) mut mites ku ne saa tuota usb-päivitystä toimimaan...???? laitoin vistalle ajurit siihen usb jne. mut sitte se download ei toimi..
  Lukee: WAIT DOWNLOAD

  Homma saatu hoidettua, eli läppärin virtajohto pitää olla kiinni muuten asennus ei onnistu. Voi näitä elektroniikan ihmeitä :)

  Sen verran että uusin firmis 3.40 näyttää näin 3min jälkee huomattavasti paremmalta kuin alkuperäinen 3.15 :/ maksukanavat vaihtuvat nyt myös nopeasti :D
   
  Viimeksi muokattu: 01.04.2009
 19. LimitedWarranty

  LimitedWarranty Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.12.2005
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitenkäs päin tuo kaapelikortti tulee tuonne slottii? Siru ylös- vai alaspäin?

  E: Vai onko kortin edes tarkoitus toimia tuossa? Kun kokeilin Conaxmodulilla niin osa tilaamistani kanavista näky.. Kun laitan kortin slottiin tulee vain "Väärä kortti". Kyseessä DNA:n kaapelikortti.
   
  Viimeksi muokattu: 06.04.2009
 20. nible

  nible Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.08.2002
  Viestejä:
  221
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siru ylöspäin ja siru edeltä sisään