Topfield TF100C

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana Olmo, 17.01.2008.

  1. Tomi76

    Tomi76 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.07.2008
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moro! Ostin kans viikko sitten tuon 100´sen ja hokee koko ajan *Service List Updated* ja sitten jumiutuu puoleksi minuutiksi, virrat pois ja taas 2 minuuttia katsotaan. Sit aina välillä sanoo kans *No Signal* vaikka on. Kävin tänään päivittämässä Pietarsaaren Expertillä saas nähdä alkaako toimimaan.
     
  2. Topshit

    Topshit Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.07.2008
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tsau!

    Mie ostin tuon vehkeen tänään, muuten tuo vaikuttaapi ihan pätevältä laittehelta, mutta ei se löyvä pikahaulla kuin infokanavan, urheilukanavan, voicen ja jonku dilden, dildon, dissen tms ihme kanavan. Siis Welehon kuapelissa. En näe nyt mikä se ihmekanava on ku onpi tuo autohaku menossa, niin pitteekö tuossa kestää nuin kauan, 5% / 30min. :hitme: Ja päivitetty vehje onpi!

    Pittee varmaan yöks jättää jauhamaan tuota hakua ja kahtoa aamulla näkkeekö sitä uutiset vai eikö.. ja kahtelis vaikka pesäpalloa tämän illan..
     
  3. ritamaki

    ritamaki Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.11.2005
    Viestejä:
    166
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostin kans eilen ko. laitteen ja minulla ilmenee sellainen ongelma, että kaukosäätimen nappia painettaessa kone sekoilee ja rekisteröi yhden painalluksen useaksi painallukseksi. Eli toiminto jää ikäänkuin pohjaan. Välillä todella rasittavaa. Nyt vaan pitää arpoa viekö laitteen takaisin liikkeeseen vai odottaakko, että vika korjaantuisi itsestään.
     
  4. rdm5

    rdm5 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.05.2006
    Viestejä:
    56
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ettei aivan tyystin täyty tämä topic laitteen haukkumisesta ja vikaluetteloista, pitänee minun heittää väliin yks positiivinen kommentti ko. vempeleestä.

    Tuli kyseinen boxi ostettua tuossa vajaa kuukausi sitten. Käyttöönotto sujui vallan mutkattomasti, olisinpa vaan tajunnu hakea kanavat heti pikahaulla eikä sillä "isolla" haulla, olisi säästynyt elämästäni pari tuntia. :hitme: Eipä siis löytynyt varsinaisella haulla kanavaakaan kahden tunnin etsimisen jälkeen, pikahaulla 208 kanavaa parissa minuutissa.

    Kuvanlaatu heitti purukaluston alaosat lattiaan: jopa meikäläisen aataminaikuisen LG:n hd-ready -töllön kuva näytti erittäin hyvälle! Eikä edes tarvinnut vääntää terävyyttä nollaan. Liikkuva kuva sulavaa ja värit luonnolliset. Toki esim. vesisuihkun kuvaaminen on myrkkyä digikuvalle, mutta niinhän tuo taitaa olla kaikille. Kaiken kaikkiaan hintaansa nähden erittäin hyvä kuva.

    Ainoat moitittavat asiat löydän oikeastaan vaan epg-napin sijoittelusta ja itse epg:n asettelusta, hieman sekava on ja näyttää välillä mitä sattuu.
     
  5. trent67

    trent67 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.12.2003
    Viestejä:
    226
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kukaan koittanut asentaa tuohon TF6000CoC:n firmwarea system id:tä vaihtamalla? Erehdyin ostamaan kolmostelkkaan tuommoisen ja EPG:n surkea grafiikkafiksaus ottaa senverran päähän, että haluaisin mustaharmaapaskasta uusiolookista nopeasti eroon. Järkeä pienentää EPG:n fonttia reilusti, pistää mustaa tekstiä harmaalle pohjalle ja lopuksi vielä pistää ohjelman luokitusteksti viereen yhtä isolla kirkkaammalla valkoisella. Sitten vielä kohdistimella muutetaan rivi peilikuvaksi niin mun kolmostelkka ja silmät luovuttaa. Nopealla vilkaisulla tänään näyttäisi tulevan, ei luokiteltu, ei luokiteltu, ei luokiteltu, urheilu, elokuva/draama. Sama apinataiteilija on varmaan tarkoituksella jättänyt sen kanavanvaihdon numeron kuitenkin siniseksi. Radiopuolella käynti näyttäisi ottavan suosikkilistan pois käytössä. Samaa paskaa tuntuu olevan taas uusissa kuorissa neljättä kertaa.
     
    Viimeksi muokattu: 28.08.2008
  6. trent67

    trent67 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.12.2003
    Viestejä:
    226
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse itseäni lainaten. Hyvin onnistuu ja hyvin toimii. Ainoa miinus, että jos verkossa on tyrkyllä uudempaa harmaaversiota, niin se tyrkyttelee sitä joka kerta kun laitteen laittaa päälle niin kauan kun sitä on jaossa.
     
  7. KMS

    KMS Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    20.07.2002
    Viestejä:
    1 261
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitoitko viimeisen TF6000CoC:n firmiksen vai minkä version syötit koneeseen? Pitäisi mökille ostaa yksi boksi lisää ja 6000-mallin saatavuus lienee jo nollissa, joten TF100 lienee minun valintani. Jos siihen vielä saisi 6000-mallin käyttöliittymän, olisi homma bueno.
     
  8. trent67

    trent67 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.12.2003
    Viestejä:
    226
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sain Topfieldiltä 1.44 sinisen firmiksen johon system id oli valmiiksi vaihdettu, mutta siinä oli muistaakseni tuo sama suosikkilistan vilkkumisongelma mikä 100 sarjan harmaassa käyttöliittymässäkin oli aiemmin. Pistin siihen sitten TF6000CoC:n 1.34:n joka oli toiminut hyvin ja johon vaihdoin itse system id:n TFDPack-Gui ohjelmalla. Samat ohjeet käy kuin 5100 mallille. Uudemman softan tyrkytyskin loppui, kun se hävisi TTV:n jakelusta.

    http://www.tapworld.net/content/view/105/41/
     
    Viimeksi muokattu: 02.09.2008
  9. KMS

    KMS Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    20.07.2002
    Viestejä:
    1 261
    Saadut tykkäykset:
    0
    Selitätkö dummylle tarkemmin, mitä system ID:n vaihtaminen tarkoittaa? :rolleyes: En ole itse koskaan piuhalla 6000-/100-mallia päivittänyt, 500-mallin kerran, enkä siihenkään lykännyt kuin ainoastaan uudemman firmiksen.
     
  10. trent67

    trent67 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.12.2003
    Viestejä:
    226
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jokaisella mallilla on oma system id/järjestelmätunnus. Päivityksissä/firmwaressa on myös tunnus ja ne asentuvat vain jos tunnukset täsmäävät. Tässä tapauksessa TF6000CoC:n firmwaren 40052 tunnus pitää muuttaa 40053:ksi, jotta se asentuu TF100C:hen. Vaihto onnistuu mainitsemallani ohjelmalla ja ohjeet vaihtoon löytyvät vaikka kirjoittamalla Googleen Topfield päivitys. Muut sarjaporttipäivitysohjeet löydät vaikka boxin manuaalista tai Topfieldin sivuilta
     
  11. KMS

    KMS Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    20.07.2002
    Viestejä:
    1 261
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ok, kiitti! Sama pätee ilmeisesti myös 5100-mallin firmiksen asentamisessa 500-mallliin, eli tuo järjestelmätunnus pitää samalla vaihtaa? Täytyypä kaivaa ohjeistusta asiaan.
     
  12. He-Tero

    He-Tero Käyttäjä

    Liittynyt:
    10.05.2005
    Viestejä:
    464
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samalla tavalla menee 500-mallin kanssa.
     
  13. ege

    ege Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.05.2003
    Viestejä:
    318
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kannattako tätä boksia hankkia tällä hetkellä? Ovatko nuo pahimmat viat joita tässä ketjussa on esitetty, jo korjattu? T-malli siis harkinnassa, ovatkohan nuo viat koskeneet sitäkin?

    Tämä boksihan antaa YUV:tä scartista, eikö? Korttipaikka on luukun alla, niin kuin vaatimuksiini kuuluu. Entä pystyykö kanavat valitsemaan suosikkilistalle niin, että myös muistipaikkanumerot ovat järjestyksen mukaisia, eli jos Sub on listalla viidentenä, sille voi vaihtaa painamalla 5, eikä siten että vaikka se on viidentenä, sille vaihdeaan silti painamalla 6?

    Jos tämä laite ei ole hankkimisen arvoinen, muita yllämainituilla ominaisuuksilla varustettuja alle 80e maksavia T-bokseja voi ehdottaa.
     
  14. M1gu

    M1gu Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.07.2005
    Viestejä:
    129
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täälläkin kiinnostaisi, joko näistä on saatu Topfieldmäisesti idioottivarmoja toiminnaltaan (vrt. oma Topfield TF-5100PVR), kun äiteelle pitäisi saada luotettava perusboxi antenniverkkoon? Vai kannattaako jopa harkita vanhempaa 6000-sarjalaista?
     
  15. esakeijo

    esakeijo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.10.2008
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse hankin tuon k.o boxin muutama kuukausi sitten ja loppukesään asti se toimi ihan mallikaasti mutta nyt se on alkanut temppuilemaan seuraavalla tavalla:

    Oikealta ja vasemmalta laidalta puuttuu kuvasta todella isot palaset oli kuvasuhteena mikä tahansa. Esimerkkinä maikkaria katsottaessa sitä oikeassa yläkulmassa olevaa logoa näkyy vain noin sentti.
    Laite ei anna päivittää ohjelmistoa menun kautta, eikä minulla ole minkäänlaista kaapelia millä saisin uuden firmwaren tietokoneesta digiboxiin, en tosin tiedä auttaisiko se edes asiaan. Olen koittanut resetoida boxia ja vaihdellut johtoja sun muuta mutta ei auta. Hermo on mennyt ja pahasti joten päätin rekisteröityä tänne jos vaikka täältä saisi apua.

    Koitin katsella apuja tästä otsikosta mutta olen sen verran maallikko näissä hommissa ja tuntuu että en tajunnut puoliakaan. Tietäisiköhän joku tähän ongelmaani minkäänlaista reseptiä?
     
  16. vipukka

    vipukka Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.10.2008
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    :OI Ostin keskiviikkona TF 100 C:n enkä vieläkään ole saanut koko halavatun boksia saati töllöä (Sony Trinitron) toimimaan - ilmoittaa vaan koko ajan kaikilla hakutavoilla "Kanavia löytynyt 0". :grr: Missä vika? :confused:
    Osaisiko joku fiksumpi kertoa, miten korjata taajuuksien KHz:t MHz:iksi kanavahaun alussa?
     
    Viimeksi muokattu: 03.10.2008
  17. He-Tero

    He-Tero Käyttäjä

    Liittynyt:
    10.05.2005
    Viestejä:
    464
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olet siis koittanut vaihtaa kuvasuhdetta sekä boxista että telkusta?
     
  18. trent67

    trent67 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.12.2003
    Viestejä:
    226
    Saadut tykkäykset:
    0
    Painele digiboxin kakesta nollaa.
     
  19. sale_a

    sale_a Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.10.2008
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Masiinaa on käytetty parin viikon verran ja hatuttaa vähä vähältä enemmän. Taidan kohta kiikuttaa kakkostöllön boksiksi alennetun Humaxin cx-fox c2:n takaisin olkkariin.

    1. Kun asennuksessa valitsen, että halua asentaa pelkät salaamattomat kanavat, niin eikö vielä saman illan aikana tule keskelle ruutua harmaassa laatikossa viesti "täyden asennuksen suosituksesta". Sen jälkeen on taas salatutkin kanavat listalla normikäyttöä häiritsemässä. Päästäkseen BBCn, MTVn ym. kanaviin pitää muistaa, mikä hitto niitten numero on, kun eivät enää olekaan heti salaamattomien "peruskanavien" perässä nuolinäppäimillä kanavalistaa surffatessa. Ongelma voisi liittyä automaattiseen päivitysten etsimiseen - saako millään pois päältä?

    2. Tekstitvn fontin valkoinen väri on melko tumma.

    3. Tekstitv ei osaa hypätä tyhjien sivujen yli. Ei kun osaa sittenkin, mutta monta kauan pitää odottaa että sivut ovat muistissa.

    4. Tekstitv hakee sivuja enemmän kuin edellinen Humax. Laite jää joskus hakemaan jotain sivua, kunnes nuolinäppäimestä otetaan seuraava sivu, joka onkin valmiina muistissa. Kun palataan edelliselle sivulle niin sekin löytyy sitten saman tien.

    5. Kuvasuhde muuttuu joskus kesken kaiken, vaikka sen pitäisi muuttua vain menun kautta.

    6. Kaukosäädin heiluu pöydällä tönäistessä, kun pohja on "pyöreä" ilman stoppareita tms.

    7. EPGn kunkin ohjelman kohdalla mainitaan kirkkaan valkoisella fontilla ensin minkätyyppinen ohjelma on kysymyksessä (uutiset, yhteiskunta...) ja alla huonommin näkyvällä harmaalla fontilla se tärkein eli ohjelman nimi.

    8. Ohjelmatietoikkuna/informaatioruutu ei näytä havainnollisesti missä vaiheessa ohjelma on menossa.

    9. Ylen kanavilla äänenvoimakkuutta säädettäessä tekstitys katoaa n. viiden sekunnin ajaksi, eli silloin kun äänenvoimakkuuspalkki on näkyvissä. Palkin näkyvissäoloaikaa ei voi säätää. Ylen kanavilla Humax taas ei näyttänyt tekstitystä, jos tekstitv oli "taustalla".

    10. Peleihin, heh, pääsee vain menun kautta.

    Manuaalissa on virhe: Jos tein manuaalin mukaan, jossa kanavien hakutavaksi suositeltiin "auto", niin kesti tunnin ja mitään ei löytynyt. Auton tilalle "pikahaku", niin homma eteni rivakasti kuten pitääkin.

    Vannoin edellistä boksia ostaessani, että seuraavaa pitää voida kokeilla liikkeessä niin, ettei jää esim. tekstitv:n toiminnassa mitään epäselvää - ja tässä taas ollaan.
     
    Viimeksi muokattu: 04.11.2008
  20. Tome

    Tome Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.10.2005
    Viestejä:
    63
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moi

    Itselläni on tuo T-malli mutta eiköhän tänne voi laittaa seuraavan kyssärin; eli minkäköhän takia en saa toslinkin kautta ääniä vahvistimelle? Olen vaihtanut optisten piuhojen paikkoja ja muuttanut inputtia vahvistimesta toiseksi mutta ei mikään auta (+sain jo uuden poksin kun ei alkuperäisessäkään toiminut) :hitme:
    Onko tässä joku "kikka" mikä pitää tehdä, asetuksista ei ainakaan löydy mitään valintaa optiselle äänenulostulolle...