Topfield .rec-tiedostojen konvertointi DivX:ksi

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana jaih, 18.04.2006.

 1. jaih

  jaih Guest Guest

  Liittynyt:
  10.03.2005
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen muuntamassa .rec-muodossa olevaa elokuvaa divx-muotoon ja sitten polttamassa sitä DVD:lle. Elokuva on alunperin aitoa digitv:n 16:9-formaattia, jonka telkkari sitten laajentaa oikeaan muotoon ruutuun.

  Kuten Wikibooksissa (http://fi.wikibooks.org/wiki/Topfield_TF5X00) neuvotaan toimin seuraavasti:

  rec tiedostot DivX:ksi
  Altairin kautta .rec tiedosto PC:hen
  Lataa ProjectX:n uusin versio (nyt on saatavilla myös tavallisen Windows asentajan ja javan kanssa samassa paketissa: http://www.savefile.com/files.php?fid=1224205)
  Älä käytä DEMUXia ProjectX:ssa vaan konvertoi .rec tiedosto suoraan => .m2p :ksi (ProjectX > Napsauta "Prepare" ja valitse Demux:n sijasta "TO M2P"). Sen jälkeen kun olet saanut tuo tiedosto valmiiksi, niin MUUTA KÄSIN .m2p pääte .mpg :ksi (jotta DivX Converter hyväksyy tuon tiedoston)
  Vedä tuo .mpg DivX Converterin päälle ja siinä on sinulla haluamasi DivX!

  Ongelma tulee siinä, että ProjectX tuottaa alunperin 16:9 elokuvasta mpg-version 4:3-kuvasuhteella, jota DivX Converter ei osaa muuttaa enää laajakuvaiseksi. Tähän ei auta edes se, että ProjectX:n valikoista muuttaa kuvasuhteen 16:9.

  Tästä seuraa se, että LG:n DVD/DivX soittimeni toistaa poltetulta DVD:ltä liian kapeaa kuvaa, jota ei saa edes TV:n asetuksilla laajakuvaksi. Sen saa kyllä vielä kapeammaksi, kun TV:stä valitsee 4:3-asetuksen.

  Näyttää siis siltä, että prosessi tuottaa mukanaan informaation, jonka mukaan kuva on 16:9 mutta itse kuva onkin oikeasti 4:3. Myöskään Media Player PC:ssä ei osaa toistaa kuvaa oikein.

  Lopputulos on sama vaikka käyttäisin ProjectX:n tilalla MPEG_Streamclip-softaa mpg:n tuottamiseksi.

  Onkohan joku muu törmännyt ongelmaan ja myös sen ratkaisuun?
   
 2. pede

  pede Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  6 311
  Saadut tykkäykset:
  19
  jos jaksat puuhastella, ajat mpegfilun ennen konvertoimista divx:ksi
  http://www.wincesoft.de/html/dvdpatcher.html

  [​IMG]

  ja valitse 16:9 suhde

  olen itse aikanaan aina valinnut myös koko filun, en vain ekaa headeria.
   
 3. LadyFantasy

  LadyFantasy Guest Guest

  Liittynyt:
  18.04.2006
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen käyttänyt tuohon samaan hommaan VideoRedo-ohjelmaa, lukee suoraan Toppyn .rec -tiedostot mpeg2:ksi, samalla on kätevä poistaa mainokset yms. Siitä eteenpäin Virtualdubilla. Hyvin pelittää
   
 4. anaboksi

  anaboksi Guest Guest

  Liittynyt:
  12.01.2005
  Viestejä:
  398
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos alkuperäinen lähete todellakin on 16:9, niin vika saattaa olla siinä, että tallennus on alkanut kuvan ollessa vielä 4:3-muodossa. Leikkaa rec-tiedostosta pois kaikki väärässä kuvasuhteessa olevat osat, jolloin projectx:n tuottamat tiedostotkin ovat oikeassa kuvasuhteessa. Projectx osaa automaattisesti jättää ne pois jos ensin käyt valitsemassa missä kuvasuhteessa olevat osat haluat mukaan. Tämä asetus löytyy kohdasta: Edit -> Open VideoCut/Specials -> Additional export limits. Laita rasti ruutuun:
  [x] DAR: 0.7031 (16:9)

  Tämä siis projectx:n versiossa 0.82.1
   
 5. TKH

  TKH Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.03.2005
  Viestejä:
  471
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mistä Projectx:n valikosta yrität tämän muutoksen tehdä? Muistaakseni sieltä valikoista löytyy jokin hämäävä kohta jonka voisi nopeasti lukien kuvitella vaihtavan kuvasuhdetta, mutta joka ei sitä oikeasti tee. Itse olen Projectx:llä pystynyt vaihtelemaan kuvasuhdetta ihan miten päin vaan (jos esim. ohjelman alussa on ollut väärä kuvasuhdeinformaatio). Se kohta josta itse kuvasuhteen (tarvittaessa) valitsen on "video"-välilehden alla oleva "aspect ratio"-alasvetolaatikko, jossa oletuksena lukee "don't change". (Kannattaa sitten operaation jälkeen muistaa vaihtaa se asetus heti takaisin tuohon oletukseen jotteivat seuraavat ohjelmat sitten mene puolestaan väärällä asetuksella...)
   
 6. jaih

  jaih Guest Guest

  Liittynyt:
  10.03.2005
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Elokuva, jota yritän muuttaa on neloselta tullut Daredevil (jos tällä tiedolla nyt mitään arvoa on).

  Käytän ProjectX-versiota 0.90.4, josta tuota anaboksin mainitsemaa edit-valikkoa ei löydy. TKH:n kuvailemasta kohdasta, kun olen tehnyt aspect ratio-valinnan, ei ole mitään vaikutusta lopputulokseen. Valitseepa siitä minkä tahansa kuvasuhteen on tuloksena yhä kapeita 4:3-hemmoja.

  Kokeilin myös sinänsä kätevää MPEG_Streamclip -softaa tuohon .rec->mpg muunnokseen ja lopputulos oli sama...

  Lisää vinkkejä, kiitos:)

  ps. kokeilin nyt myös ProjectX 0.82.1 -versiota, eikä anaboksin suositus tehonnut
   
 7. TKH

  TKH Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.03.2005
  Viestejä:
  471
  Saadut tykkäykset:
  0
  No kokeilepa tuota toistakin neuvoa vielä tuolla 0.82.1:llä koska sitä käytän minäkin. Ysi-sarjan versiota en ole testannut. Jos ei näytä toimivan tuollakaan versiolla, niin syy on luultavasti jossain muualla. (Onko esim. dvd-soittimen valikoista varmasti valittu oikea kuvasuhde, tai tekeekö DivX converter jotain väärin?)
   
 8. jaih

  jaih Guest Guest

  Liittynyt:
  10.03.2005
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kokeilin 0.82.1-kikkaa näinkin mutta ei apua. Nyt herääkin kysymys, että pitääkö tämän MPG-välituotteen edes näkyä esim. Media Playerilla 16:9-tilassa? Jos 4:3 puikulanaamoineen on ok, niin silloin oletettavasti DivX Convertterin pitäisi osata tulkita dataa ja tuottaa lopulta 16:9-divx -kuvaa.

  No sitten kokeilin myös DVD-soittimen valikoita ja... homma toimi, kun väitin sille että TV on 4:3!! Eli nyt löytyi sitten säätövaratkin telkkarista ja kuva näkyy laajakuvana. En kyllä hiffaa miksi näin!. Tämä tuntuu hieman kepulilta, koska kyllähän se nyt pitäisi saada divx:näkin näkymään aidosti. Kuten näkyvät muutkin muualta saadut divx:t, esim. GordianKnotilla DVD:ltä muutetut.

  Oisko vielä hyviä selityksiä tilanteeseen? Vaihtoehtona lienee jonkun muun kuin DivX Convertterin käyttäminen (se kun on vielä maksullinen kokeiluajan jälkeen). Mitähän muuta softaa voisi tähän .rec->divx:ään käyttää?
   
 9. Wiski_

  Wiski_ Guest Guest

  Liittynyt:
  01.07.2005
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Leikkeleekös tuo VideoRedo myös dvb subtitlet oikein?
   
 10. LOP

  LOP Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 057
  Saadut tykkäykset:
  49
  Itse siirryin käyttämään uusinta ProjectX:ää ja heti syntyi ongelmia syöttäessä audiotiedostoa Gordian Knottiin, jolla yleensä olen aina tehnyt divx-videoni.

  Ongelma korjaantui, kun uudesta versiosta kävin napsauttamassa ruksin kohtaan rename audio files to MPA. Taas toimii niin kuin mitään ongelmaa ei olisi ollutkaan.

  Ainoa mitä ikävää olen tuossa javattomassa ProjectX-käännetyssä huomannut, ettei se ehkä ole ihan niin vakaa/varma käytöltään mitä aiempi versio(kasisarjalainen) Javalla käytettynä.
   
 11. Rek0

  Rek0 Guest Guest

  Liittynyt:
  17.02.2005
  Viestejä:
  328
  Saadut tykkäykset:
  0
  tämä tieto kiinnostaa muaki.

  Boxi alkaa oleen täynnä ja rupeaa olemaan kova kiire saada dataa divx muotoon, jolloin sitä voi polttaa dvd:lle ja katsella soittimella tarvittaessa
   
 12. LadyFantasy

  LadyFantasy Guest Guest

  Liittynyt:
  18.04.2006
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mutta testaan. Viritin toppyn juuri verkkoon NSLU2:lla joten saan tavarat sieltä nätisti pc:lle. Raportoin tuon tekstitysasian hiukan myöhemmin.
   
 13. E_LE

  E_LE Guest Guest

  Liittynyt:
  06.02.2006
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kertoisitko vähän tarkemmin, miten tuota ProjectX+GK:ta käytät. Demuxaatko ensin projectX:llä (.m2v + .mpa) vai otatko sen tuon wikin ohjeen mukaan .m2p-tiedostona. Käytin tätä jälkimmäistä. Kuva on hyvä, mutta ongelma: ei ääntä lopputuloksessa. Tässä on varmaan joku temppu, jota en huomaa tehdä
   
 14. LOP

  LOP Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 057
  Saadut tykkäykset:
  49
  Mitään Wikin ohjeita en ole koskaan edes lukenut. Demuxaan ihan normaalisti kuva ja äänitiedostoksi, jolloin kuvatiedostoksi tulee m2v ja äänitiedostoksi tulee mp2, jonka lopussa uusin(vanhassa ProjectX-versiossa meni suoraan mpa'ksi, mutta uudessa pitää ruksittaa yksi kohta uudelleennimeämiseksi) ProjectX uudelleennimeää mpa'ksi. Tämän jälkeen GK:lla avaan kuvatiedoston DGIndex:llä (Ripping-välilehti) ja jätän sillä äänen käsittelemättä(AUDIO==>OUTPUT METHOD==>DISABLE). Sitten vain SAVE PROJECT, ja d2v-tiedosto on tehty GK:ta varten.

  GK:ssa avataan se OPEN:lla. Bitrate-välilehdeltä avataan se ProjectX:llä luotu MPA-äänitiedosto Audio A:ssa painamalla SELECT(siellä pitää muistaa pistää all files tiedostotyypiksi, muuten ei se äänitiedosto näy listalla, kun GK ei sitä automaattisesti tunnista)

  Tämän jälkeen vaan resoluutiot, videokoot ja kuvasuhteet kohdillensa. Sitten ihan ennen työn jonoon laittamista pitää muistaa laittaa äänelle(Audio) JUST MUX(jos haluaa pitää äänen alkuperäisenä(jos vaikka olis 5.1 ääntä, muutoin ei niin merkitystä) tai sitten pakata sitäkin vaikka MP3'seksi, jolloin kuvalle ja kuvanlaadulle jää enemmän tilaa.

  GK on mielestäni ajan kanssa osoittautunut helpoksi ja monipuoliseksi käyttää Topfieldin tallenteiden kanssa. Toivottavasti tästä on jonkin verran edes apua. Yritinpä tuolla uusimmalla ProjectX:llä tehdä valmiiksi tuon GK:n tulkitseman d2v-tiedoston, mutta sen jälkeenpä ei mikään oikeen onnistunut, joten sen ruksin jätin sieltä laittamatta. Varmaan tuli sössittyä jotenkin, mutta toimiihan se homma näinkin.
   
 15. jaih

  jaih Guest Guest

  Liittynyt:
  10.03.2005
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Harrastin lisää testausta ja löysin toimivan tavan tehdä .rec -> DivX!! Myös kuvasuhde siirtyy oikein divx-muotoon.

  Eli homma menee näin: ProjectX -> ReJig -> AutoGordianKnot.

  Ensin tein demuxauksen ProjectX:llä, minkä jälkeen syntyneet kuva- ja äänitiedostot (.m2v ja .mp2) ajoin ReJigillä DVD-rakenteisiksi. Sitten vaan syöttämään syntynyt IFO-lähdetiedosto AutoGordianKnottiin ja prosessi käyntiin. Lopputuloksena syntyi siisti .avi-tiedosto, jonka DVD/DivX-soittimeni toistaa moitteetta ja hyvälaatuisena.

  Oletettavasti tällä prosessilla myös YLEn tekstit saadaan siististi mukaan, tuota täytyy vielä testata.

  Kiitos ideasta LOPelle!
   
 16. ArtoD2

  ArtoD2 Guest Guest

  Liittynyt:
  06.06.2005
  Viestejä:
  49
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaiken järjen mukaan ne tekstit pitäs tulla.. ainakin rejig pitää ne nätisti mukana... kunhan asetukset on kunnossa, että ne tulee siistinä sieltä ProjectX:ltä... eikä vihreänä mönjänä
   
 17. E_LE

  E_LE Guest Guest

  Liittynyt:
  06.02.2006
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  0
  No nyt onnistui jo paremmin, saatiin myös ääni mukaan

  Tässä on vielä harjoittelua. Aluperäinen oli MTV3:n16:9 anamorfinen, resoluutio 704x576. Laitoin output-resoluution 704x400 ja Xvid-koodekin. Nyt kuva näyttää hyvältä ja äänikin kuuluu. Jotain tuli tössittyä, tiedoston koko kasvoi:
  - alkuperäinen .m2v 157MB ja .mpa 13MB
  - tuloksena .avi 318MB
  (summary sanoo:704x400, Xvid, 25 fps, 642kbps, 12 bit)
   
 18. LOP

  LOP Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 057
  Saadut tykkäykset:
  49
  Tuo Rejig-vaihe kyllä on aivan turha, kun tehdään divx-videoita.

  Tekstityksistä sen verran, että ne onkin sitten hankalampi saada ocr-tyyppisenä ulos, koska YLE käyttää niin pirun vaikeeta dvbfonttia, johon ainakaan meikän konstit ei ilman hidasteluja(eli tekstien väleihin syntyy ripperillä välejä) pysty. Näin ainakin siis vanhalla projectX:n versiolla. Uutta en ole enempää jaksanut ihmetellä.

  Sitten kantaa siihen, miksi tiedoston koko tuli suuremmaksi kuin lähdetiedoston koko. Jos tiedoston laittaa suuremmaksi pakkaantumaan kuin alkuperäisen lähdetiedoston, niin tokihan siitä tulee suurempi mitä lähdetiedosto(tai pikemminkin tiedostot) on. Jos vika on muualla, niin sitten on muualla. Vaikea sanoa täältä käsin.

  Alunperin olen toiminut tätä ohjetta mukaillen GK:n kanssa, mutta siinä on kyllä paljon turhaa. Ja ne turhat oikeastaan käyvätkin ilmi tuossa aiemmin kirjoittamassani postauksessa vrt tuo ohje.
   
 19. jaih

  jaih Guest Guest

  Liittynyt:
  10.03.2005
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Se, miksi käytän ReJig'ä, johtuu siitä, että ymmärtääkseni AUTO-GordianKnot vaatii lähtötilanteeksi DVD-rakenteen. Muuten se ei ymmärrä mitään äänitiedostoista eikä teksteistä.

  Perus-GK on varmaan monipuolisempi mutta AUTO-GK on helpompi käyttää.
   
 20. LadyFantasy

  LadyFantasy Guest Guest

  Liittynyt:
  18.04.2006
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eli jos tekstejä tarvitsette, ei VideoRedo ole oikea väline, tekstit jäävät matkalle. En ollut tuota huomannut, ilmeisesti en ole Ylen kanavien ohjelmia ihmeemmin divx:ksi konvertoinut.