Topfield ja kiintolevyn vaihto isommaksi

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana MUX1, 11.12.2007.

 1. bluray

  bluray Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.01.2011
  Viestejä:
  223
  Saadut tykkäykset:
  1


  Saako olla utelias ja tiedustella, että minkälaista "konkkaronkkaa" sinne meni silloin tilalle kun huolsit?

  Minulla on ollut muutama asiakas, jotka ovat joutuneet vaihtamaan 1 - 1,5 vuotta vanhat Sanyo-Sunconit, joten eipä taida niissä olla laatu kaikissa olla aivan hakkurivirtalähteeltä edellytettävässä kunnossa.
   
 2. mate_1974

  mate_1974 Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.12.2005
  Viestejä:
  296
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niinpä, kannattaa valita myös tuolta valmistajalta hakkurikäyttöön tarkoitetut konkat jotka käy vaihdettavaan laitteeseen.

  Itse vaihdoin yli 2 v sitten sanyon konkat omaan boksiini ja kaikki toimii ok ja ESR arvot on ok.

  Nykyisin boksissa on 2 TT levy.

  Kohtahan tässä saakin alkaa ostamaan HD digiboksia.
   
 3. TAPIT_Rulez

  TAPIT_Rulez Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.04.2012
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vähän vanha threadi, mutta laitellaan nyt tänne jos joku vaikka vielä lukee.
  Onkohan muut laitellu SSD levyjä omiiin toppyihin, onko ollut ongelmia minkään levyjen kanssa?
  Drunkenstein: Mitä adapteria käytit tuossa ja oletko jo vaihtanut isompaan levyyn?
  Itsellä mielessä vanhan Toppyn konkkaremppa ja samalla levyn vaihto mielellään SSD:hen, kun ei niinkään koolla ole tarvetta mutta kiinnostaa nuo muut mahdolliset hyödyt.
   
 4. jucas80

  jucas80 Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.12.2009
  Viestejä:
  30
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pistetäänpäs tännekin tiedoksi, että Topfieldin käyttämän pata-sata adapterin saa suoraan soittamalla Topfieldin asiakaspalveluun tai tilaamalla sähköpostilla. He välittävät tilauksen suoraan maahantuojalle, joka pistää adapterin postiin.
  Itse tilasin viime lauantaina 14.4.2012 ja postimies toi sen ovelle ke 18.4 ja vaati 29€ paketin lunastamisesta.

  Adapteri asennettu paikoilleen ja kaikki pelaa uuden sata kovon kanssa. Ei tartte kikkailla mitään!
   
 5. akiviker

  akiviker Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.06.2012
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oma konkkavaihto-operaationi tuli tehtyä liian myöhään :(
  Kowon laittaminen kiinni tietokoneeseen kertoi surullista tarinaa -- ohjelmat jäävät palauttamatta!
  Vai onko kenelläkään kokemusta kowon tekohengityksestä? Mikä laukeaa näiden ylijännitteiden seurauksena ohjainkortilta? Joku motorolan komponentti "537 LEM", joka on välittömästi kowon ohjainkoritin virtaliittimen +12V pinnin jälkeen vaikuttaa tummuneelta. Vaihdanko sen? Voinko hommata vastaavan Samsungin Spinpoint P120 levyn ja vaihtaa siitä ohjainkortin omaani - toimiiko se? Vai mikä neuvoksi, kun levylle jäi paljon ohjelmia, jotka haluaisin vielä talteen.
  Kaikki vinkit otetaan kiitollisuudella vastaan!

  Pintaliitoskorjaaminenkaan ei sitten jännitä, että ihan mitä vain olen valmis kokeilemaan!
   
 6. Tobor

  Tobor Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.04.2006
  Viestejä:
  80
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mahdollisesti levyn 12V TVS diodi lauennut. Jos näin, voisit yrittää poistaa sen kokonaan jolloin levyn pitäisi taas herätä henkiin, olettaen että tuo diodi on lauennut ajoissa ja mitään muuta levyssä ei ole ehtinyt hajota. Lisää aiheesta esim. täällä.
   
 7. akiviker

  akiviker Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.06.2012
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos vinkistä. Itseasiassa olin juuri samansuuntaisilla arvioilla itsekin. Kowon synnyttämä käyttäytyminen Toppyssa ja myöhemmin tietokoneeseen kiinnitettynä saivat epäilemään tuon suuntaisia... nyt kun vaan löytäisi sopivan hetken nykäistä ko. komponentti irti ja kokeilla onnistumista.

  Boksin sain toimimaan hyvin vanhan nurkista löytyneen Maxtorin 120Gigasen kanssa. Vanhempien Toppya odottaa sama konkkaronkka heti kun siitä menee takuu umpeen kuukauden kuluttua -- ettei sielläkin tarvitse harmien päästä syntymään :)
   
 8. Tobor

  Tobor Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.04.2006
  Viestejä:
  80
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuittaatko tännekin miten tuo onnistui (tai ei) niin ehkä joku näistä konkkasettien tarjoajista laajentaa jatkossa tuotevalikoimaansa myös "levyjen korjaussarjalla".
   
 9. TAPIT_Rulez

  TAPIT_Rulez Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.04.2012
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  EIpä jostain syystä onnistunut vaihto meikällä. TIlasin topfieldiltä sen niiden adapterin ja laitoin ensin SSD:n ja seuraavaksi seagaten barracudan kiinni. Kummallakaan ei lähtenyt. Toppy ei siis tunnista kumpaakaan levyä eikä ehdota formatointia. Perinteisestä levystä kuulee kun se lähtee kyllä pyörimään eli virtaa tulee, mutta muuta ei sitten tapahdukaan. Onko kellään mitään veikkauksia mikähän vois olla vikana?
   
 10. Andy_3822

  Andy_3822 Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.12.2003
  Viestejä:
  404
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tulipa verkkokaupassa käydessä otettua mukaan Seagate Barracuda 1TB (ST1000DM003) kovalevy. En löytänyt tuosta levystä mitään siihen liittyen sopiiko Topfieldiin. Onko kellään kokemusta tai näppituntumaa sopiiko? Esimerkiksi kuumenevatko nämä Seagatet erityisen paljon?

  Mites jos vaihdon yhteydessä laittaisi boksin sisälle sellaisen tietokoneen laitetuulettimen, niin ilmeisesti se laitetaan imemään ilmaa ulos boksin sisältä?

  -Antti
   
 11. Akseli R.

  Akseli R. Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.08.2003
  Viestejä:
  61
  Saadut tykkäykset:
  0
  Allekirjoittaneella tf500pvrt malli tilttasi, mikä ilmeni siten, että toppy vilkutteli "0000" näytössään. Ei muuta kuin konkat tilaukseen ja vaihdon jälkeen toppy heräsi henkiin... Paitsi, että rakkine ei enää tunnista kovalevyä ollenkaan. Kovalevy on alkuperäinen hitatchin valmistama 320GB hcs5c3232sla380, joka on SATA sovittimella kiinni. Nämä on siis ihan tehdaskokoonpanon osat, kun jutuista päätellen joihinkin 500-sarjan malleihin on jouduttu itse päivittämään tuo sata sovitin kovon vaihdon yhteydessä.

  Tietokone sen sijaan tunnistaa tuon kovalevyn ja topfHDRW softa näyttää kovalevylle tallennetut ohjelmat ja pelastimpa yhden sarjankin tuolta tietokoneelle. Eli tiedonsiirtokin tuntuu onnistuvan. Olisiko kellään hajua, että mikä mättää? Pitänee alkaa vinkkejä odotellessa mittailemaan käyttöjännitteitä boksista.
   
 12. bluray

  bluray Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.01.2011
  Viestejä:
  223
  Saadut tykkäykset:
  1

  No kun kerta MuTuilua pyysit niin tässä sitä: Jännitteistä ei todennäköisesti löydy mitään. Levyn formatointi saattaa jotenkin mystisesti auttaa, mutta ei välttämättä. Mutta kun tarjoat Toppylle jotain toimivaksi tiedettyä uutta SATA-levyä, niin lähtee toimimaan (pidä itseäsi onnekkaana, omistat tosiaan sellaisen mallin jossa tuo SATA-adapteri on jo tehtaan toimesta valmiina!)

  Silti sitä "rikkinäistä" levyä pystyy jostain syystä lukemaan PC:llä eikä levyn diagnostiikkastatistiikoistakaan saa mitään erityisen herkullista irti.

  Miksi näin - ei ole ainakaan minulle selvinnyt, mutta jos olisit em. sairauskertomuksen mukainen tapaus, et olisi ensimmäinen.
   
  Viimeksi muokattu: 27.09.2012
 13. Akseli R.

  Akseli R. Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.08.2003
  Viestejä:
  61
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kokeilin topfHDRW:llä formatointia, mutta en tiedä tekikö tuo softa mitään muuta kuin merkkasi tiedostot vapaaksi, sillä tuossa toimenpiteessä meni alle sekunti ja tiedostot hävisivät. Toppy ei edelleenkään tunnistanut levyä. Voisi viimeisenä oljenkortena kokeilla formatointia windowsilla, mutta mihin tiedosto formaattiin tuo pitäisi formatoida? Jos tuosta ei ole apua, niin ei varmaan muu auta kuin lähteä ostamaan uusi kovalevy.
   
  Viimeksi muokattu: 27.09.2012
 14. bluray

  bluray Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.01.2011
  Viestejä:
  223
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ei taida Windowsin tuntemista formaateista olla apua.

  Topfield itse ei suostu levyä formatoimaan?


  Jollain low level hard disc formatterilla voisit tietysti yrittää "jyrätä" levyn neitseelliseen tilaan, mutta jos Topfield ei edes suostu tunnistamaan levyä, niin eipä se paljoa auta. En tiedä mistä moinen ongelma johtuu.
   
 15. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 952
  Saadut tykkäykset:
  292
  Nykylevyillä ei enää ole tunnettu "low-level" formatointia pauttiarallaa sitten -80-luvun alun. Tuo low-level-formatointihan tarkoittaa sitä, että levylle kirjoitetaan uusiksi myös lukupäiden ohjauksen tarvitsema sektori- ja raitatieto...
  Valmistajan oma testausohjelma voi olla ainoa joka voisi ehkä auttaa, mutta kun levy on Hitachi joka ei sellaista tarjoa...
  Jaa, ehkä SeaTools?

  T: Vesku
   
 16. Andy_3822

  Andy_3822 Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.12.2003
  Viestejä:
  404
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt on tuo ST1000DM003 vaihdettu ja lähti toimimaan samantien! SATA-IDE adapterina Verkkokaupan DeLock (2836). Levy on huomattavasti hiljaisempi kuin alkuperäinen ja myös viileämmältä tuntuu koneen runko.

  -Antti
   
 17. bluray

  bluray Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.01.2011
  Viestejä:
  223
  Saadut tykkäykset:
  1


  Vaikka vastauksesi on muodollisesti 100% oikein, ei se mikään kovin hyvä vastaus ole vaan vähän bw-tyylinen. Olisit nyt kuitenkin voinut sanoa sen minkä varmaan tiesitkin: nykyään käytetään tuota termiä "low level forma" ihan synonyyminomaisesti levyn reinitialisoinnista tehdasneitseelliseen olotilaan. Jos oikein p-nusbuttajan tarkkoja ollaan, niin 80-luvun low-level formationtia se ei ole eikä sitä pysty nykyään edes itse harrastamaan.

  Tarkoitukseen löytyy erilaisia työkaluja ja tekniikoita - ja veikkaan että niitä löytyy paremmin hakusanalla "low level formatting disk" kuin "reinitializing a disk". Molempia toki kannattaa koittaa.

  Tässä yksi.
  http://www.partition-tool.com/easeus-partition-manager/help/initialize-to-MBR-disk.htm
   
 18. tstudio

  tstudio Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.09.2013
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vaihdoin jokin aika sitten uuden kovalevyn TF5100 PVRt:hen. Hommasin Topfieldin oman PATA/SATA-adapterin ja ostin Western Digital Green 1TB levyn. Vaihto sujui näppärästi ja hetken ehdin ihastella isoa tilamäärää. Pian kone kuitenkin kadotti tiedostot ja asensin talletukset uudestaan backup-levyltä. Sen jälkeen meni muutama viikko hyvin, kunnes sama ongelma toistui. Nyt koneessa on alkuperäinen levy ja pohdin mille asian kanssa alkaisi. Konkat on vaihdettu joten sen pitäisi olla ok, mutta osaisikohan joku ystävällinen ihminen auttaa seuraavien pohdintojeni kanssa:

  Kyseinen WD:n levy kuluttaa specsien mukaan äärimmäisen vähän virtaa (olisikohan ollut 4W tai 6W), joten en asentanut tuuletinta. Voisiko tuulettimen asentaminen auttaa ongelmaan eli voiko liika kuumuus aiheuttaa mainitsemaani ongelmaa?

  Voinko olettaa, että Tpofieldin kauppaama adapteri on jotakuinkin niin ok kuin voi toivoa ja kyseessä on vain jokin mystinen yhteensopivuus kovalevyn ja adapterin välillä? Ehkäpä mäihä olisi parempi toisella kovalevyllä eli kannattaisiko kokeilla jotain tiettyä toista kovalevyä? Ilmeisesti tuo teran koko ei ole ongelmana, muutenkin uudesta levystä oli käytössä vain kolmasosa. Iso kiitos!
   
 19. Jerkki

  Jerkki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.10.2005
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Auttakaa miestä mäessä. Topfield TF5100PVRt hdmi malliin hankin uuden kovon, WD20EZRX 2Tb levy ja Topfieldiltä oman adapterin. Levy ja adapteri toppariin kiinni, levyn alustus ja testitallennus = uusi levy toimii. Vanhalta kovolta siirsin kannettavan kautta ulkoiselle kovolevylle kaikki tallennukset talteen IcyBox telakan ja TopHDRW:n avulla.
  Mutta kun yritin kopioida ulkoiselta levyltä materiaalin uudelle kovolle telakan avulla niin TopHDRW ei tunnista levyä. Joten missä voisi olla vika?
   
 20. taata48

  taata48 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.06.2014
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Totta turiset Andy 3822. Tänään laitoin 5100pvrc saman levyn Topfieldin omalla adapterilla. Alustus kesti vain hetken ja kuten kerroit on hiljainen eikä tunnu käyvän kuumana. Loistava valinta!
  Tapsa