Topfield CRP-2401CI+

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana mikita, 30.05.2011.

 1. voihan

  voihan Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.11.2013
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tekeekö muillakin ylipitkiä nauhoituksia? Viime yönä taas nauhoitti noin yhdeksän tuntia, kun tallensin Subilta The Islandin.
   
 2. OivHytt

  OivHytt Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.12.2007
  Viestejä:
  35
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pari kertaa tehnyt minulle saman jutun -- laite ollut minulla toukokuusta 2012
   
 3. voihan

  voihan Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.11.2013
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Marrakuussa hankittu laite ja varmaan oli neljäs kerta. Tosin ahkerasti tulee tallennettua ohjelmia. Nimenomaan noissa myöhäisleffoissa näyttäisi tulevan tuota ongelmaa. Ei taida olla väliä, että miltä kanavalta nauhoittaa. Alkaa vähitellen hermot mennä. En ole vieläkään saanut ohjelmia näkymään Raspberryn kautta DLNAmoverin kanssa tai ilman. Yksi Dinojuna näkyy, mutta muut eivät toimi. Muissa ohjelmissa ääni muistaakseni tulee, mutta ei kuvaa. Pleikkari kyllä näyttää ohjelmat, mutta ei tietenkään tekstityksiä. Kerran tai kahdesti on jättänyt ohjelmat ajastukset tallentamatta. Viime viikolla yhdestä ohjelmasta nauhoitti kaksi minuuttia ja sitten lopetti. :OI

  Kun Game of Thronesista tuli kolmannen kauden jaksot 6-10 putkeen, niin aamulla vielä oli nauhoituskäynnissä. Kun avasin telkkarin, niin ei näkynyt mitään kuvaa eikä reagoinut mitenkään. Painoin virta nappia ja laite sammui. Kun käynnistin, niin ei löytynyt Game of Throneseja tallennettuna. Olisiko tuossa auttanut sitten Lost&found tap?

  Käytössä CRP2401CIplus(GER_42031)_2013Sep6_v1.02.02 ja asennettu DLNAmover ja TAPtoDate.
   
 4. OivHytt

  OivHytt Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.12.2007
  Viestejä:
  35
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla on CRP2401CIplus(GER_42031)_2013Feb05_v1.01.00 - ollut tosin vasta pari päivää
  - kokeilin tuota samaa mikä sinulla on... siinä ei toiminut kanavan vaihto P+ ja P- -napeilla niinkuin itse haluan
   
 5. voihan

  voihan Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.11.2013
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pitää varmaan itsekin siirtyä siihen, jos se toimisi paremmin. Jos palauttaa tehdasasetukset, niin poistaako se TAPitkin? Jos aloittaisi puhtaalta pöydältä. Vai pitääkö itse poistaa jotain?
   
 6. koose

  koose Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2011
  Viestejä:
  399
  Saadut tykkäykset:
  2
  voihan ja OivHytt: Mitä kautta laitatte tallennuksia? Minulla on ollut boksit 2011 ja 2012 alkaen käytössä ja tallennukset tehdään PlasmaEPG:llä. Tallennusongelmia ei ole muistaakseni ollut. Tällä hetkellä käytössä CRP2401CIplus(GER_42031)_2013Feb05_v1.01.00 firmis.
   
 7. koose

  koose Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2011
  Viestejä:
  399
  Saadut tykkäykset:
  2
  Ei poista TAPeja, eikä muutakaan kovalevyltä, ja ei tarvinne itsekään poistaa mitään.
   
 8. voihan

  voihan Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.11.2013
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mukana tulleella ohjelmaoppaalle. PlasmaEPG:tä ei ole tullut kokeiltua, vaikka se kyllä näyttäisi hyvältä. Vakiolla olen tullut toimeen.
   
 9. OivHytt

  OivHytt Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.12.2007
  Viestejä:
  35
  Saadut tykkäykset:
  0
  PlasmaEPG:llä laittelen
   
 10. koose

  koose Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2011
  Viestejä:
  399
  Saadut tykkäykset:
  2
  Ok, eli kyllä tuo tallennushäiriö tulenee jostakin muusta syystä, kuin tallennusmenetelmästä.
   
 11. voihan

  voihan Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.11.2013
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eilen meni taas ihan putkeen kun katsoin Game of Thronesin seitsemännen jakson (tallennettu Yle HD:ltä). Heti aluksi katosi tekstit, kerran ne sain näkymiin ja sen jälkeen katosivat heti uudestaan ja ei kelailu auttanut niin jätin kamppailematta, kun en niitä itse välttämättä tarvitse. Erikoista, että kuudennessa jaksossa tekstitys toimi ongelmitta ja en ole jaksojen välillä tehnyt mitään muutoksia asetuksiin tms.

  Noh, sitten puolessa välissä kuva jämähti paikalleen ja myös etupaneelissa pyörivä kiekko pysähtyi ja tekstikään ei rullannut. Odottelin muutaman minuutin. Ei reagoinut mitenkään kaukosäätimeen muuta kuin etupaneelissa se pieni neliö, joka ilmeisesti tarkoittaa että ottaa kaukosäätimeltä jotain vastaan. Virtapainiketta painamalla etupaneeliin tuli wait-teksti mutta edelleenkään ei mitään tapahtunut pariin minuuttiin niin lopulta vetäsin virtajohdon pois. Taustalla oli menossa kaksi nauhoitusta, toinen Subilta ja toinen Yle Teemalta. Laitoin virrat takaisin ja nauhoitukset päälle ja jatkoin katsomista. Kokeilin, niin ei jumahtanut samassa kohdassa. Myöhemmin jumahti samalla tavalla uudelleen. Odottelin jonkun aikaa ja jumissa oli samalla tavalla kuin aikaisemmin, mutta tällä kertaa virtapainikkeella sammui normaalisti jonkun ajan kuluttua. Käytössä edelleen CRP-2401CIPlus(42031)_GER_Ver1.02.02. Aikaisemmin ei ole jumahtanut tallenteiden katselu vaikka samaan aikaan on tallennettu uusia ohjelmia.

  Onkohan laitteessa jotain vikaa, kun noin tekee? Saako laitteen jotenkin jatkamaan tallennuksia jotka on jääneet kesken virtojen katkeamisen takia? Voiko menossa olevan ohjelman tallentaa muuten kuin painamalla rec-painiketta jolloin tallentaa aina kaksi tuntia?
   
 12. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  Toppyn tylsäpiirtoversiot saa ihan tosielämän tilanteissakin automaattisesti jatkamaan keskeytyneitä tallennuksia sopivien TAP:ien ja FW-pätsien avulla. Ilmeisesti myös ne HD-versiot, jotka eivät ole suomiversioita.
  Siis niin, että loput ohjelmasta tallennetaan eri tiedostoon. Ja tietenkään noiden välissä - eli sen buutin aikana - tapahtuvia juttuja ei koskaan voida tallentaa. Eli loput leffasta kyllä saadaan, mutta tuosta välistä jää aina väkisinkin pätkä uupumaan.


  Ainakin PlasmaEPG sisältää ao. valinnan, vanhimpia ilmaisversioita lukuunottamatta. Tässä ote PlasmaEPG HD:n käyttöohjeista:

  "Tallennuksen jatkaminen sähkökatkon jälkeen

  Määrittää, jatketaanko keskeytyneitä tallennuksia sähkökatkon tai ohjelmistovirheen aiheuttaman digiboksin kaatumisen jälkeen. Kaatumisen yhteydessä ominaisuus saattaa vaatia AutoReboot-tapin tai Firmwarepäivityksen asentamisen digiboksiin, jotta digiboksi käynnistyisi automaattisesti uudelleen. Muutamissa Topfield:n malleissa automaattinen uudelleenkäynnistystoiminto on jo valmiiksi asennettuna firmwareen (Esim. CRP-2401CI+)."  Ainakin tylsäpiirtotoppyissa ja todennäköisesti myös HD-versioissakin se 2h on ihan vain oletusaika. Ja tietenkin vain silloin kun kesken normaalin katselun painat tallennusnappia.

  Mikäli painat tallennusnappia uudestaan (milloin tahansa ko. kanavaa livenä katsoessasi), niin ainakin vanhemmissa toppyissa ilmestyy valikko, josta voi valita tallennuksen keston. Eli että kestääkö ko. tallennus 4 h tallennusnapin painamisesta laskien, vaiko ko. ohjelman EPG:ssä merkityn keston verran, vaiko kenties jotain muuta.

  EPG:stä tai ainakin PlasmaEPG:stä käsin voi muistaakseni käynnistää meneillään olevan ohjelman niin, että aika otetaan EPG:een merkityn keston mukaan. Jolloin ainakin jälkimmäinen sisältää automaattisen halutun lisäajan. Tosin harvemminpa sitä noin tulee live-ohjelmia tallennettua, eli että alku jää väkisinkin puuttumaan.

  Silloin homma menee kertaluokkaa haastavammaksi, jos tarkoitatkin sitä, että vaikkapa puoli tuntia leffan alkamisen jälkeen pitäisi aloittaa tallennus yhtä nappia painamalla niin, että jonkun ohjelmaa kiintolevylle tauotta puskuroivan TimeShift-toiminnon tms. ansiosta tallennus kuitenkin alkaa automaattisesti leffan alusta ja loppuu aina silloin, kun leffakin EPG-datan mukaan loppuu.
   
  Viimeksi muokattu: 23.01.2014
 13. voihan

  voihan Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.11.2013
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jälleen kaksi syytä lisää viimeinkin kokeilla PlasmaEPG HD:ta, että saisi automaattisesti ne ohjelmat kaatumisen jälkeen talteen ja määriteltyä keston kesken olevan ohjelman tallennukselle. Vakiona olevasta EPG:stä olen kyllä kokeillut rec:llä mielestäni, mutta kesken olevaa ohjelmaa ei ala nauhoittamaan. Toista kertaa en ole tainnut rec-nappia kokeillut painaa, että saako tallennuksen keston määriteltyä, kun tallennus on kesken.

  Tänään tuli taas uusi bugi. Lapset katsoivat Yle HD:lta Pikku Kakkosta niin boksi meni tilttiin. Kuva jähmettyi paikalleen ja ääni kuului ja ei reagoinut muuhun kuin virtapainikkeeseen.
   
 14. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  Jos yhä vain useammin ja rajummin randomina tilttaa, eikä yhtään mikään tunnu auttavan, niin sitten voi olla vaikkapa virtalähde jo osittain rikki. Aina tylsäpiirto-toppyissa se on tyyppivika, että virtalähteen elektrolyyttikondensaattorit ovat niin hypersuperhalpaa roskaa, ettei niiden eliniästä kukaan voi mitään varmaa sanoa. Siksipä ne saattavatkin tiltata jo hyvissä ennen takuun umpeutumista.
  En suurestikaan yllättyisi, jos myös HD-boksien virtalähteet ovat samanlaista roskaa. Toki saattaa joku aivan muukin vika olla.

  Ja sen tallennus-napin normaaliin toimintaan PlasmaEPG ei siis mitenkään vaikuta, eli se esiin putkahtava menu on toppyn ihan oma vakiomenu. Sieltä siis saa sen kesken olevan tallennuksen aikaa muutettua. Se taas on sitten aivan eri juttu, mitä kyseinen nappi vaikkapa PlasmaEPG:n eri näytöissä kulloinkin tekee.
   
 15. voihan

  voihan Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.11.2013
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pitää seurata tilannetta tilttailujen suhteen.

  Jos näyttäisi toimivan. Eli jos kesken olevan ohjelman laittaa tallentamaan rec-painikkeella ja painaa toisen kerran rec-painiketta, niin saa määriteltyä tallennukselle keston. Olipas helppoa. Kaikkea muuta kokeilin, mutta en tuota.
   
 16. koose

  koose Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2011
  Viestejä:
  399
  Saadut tykkäykset:
  2
  En tiedä mitä kaikkea olet jo kokeillut, mutta itse tallentaisin järjestelmäasetukset, palauttaisin tehdasasetukset, tekisin kanavahaun ja lopuksi palauttaisin järjestelmäasetukset. Jos tämä ei vielä auttaisi, niin lisäksi formatoisin kovalevyn ja tekisin vielä nuo ensimmäisen kohdan toimenpiteet uudelleen.
   
 17. voihan

  voihan Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.11.2013
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tilttailu on uutta, joten siihen en ole oikeastaan mitään kokeillut. Tekstitysongelmien takia laitoin jokin aika sitten CRP2401CIplus(GER_42031)_2013Sep6_v1.02.02 ja sen jälkeen asensin vielä DLNAmoverin ja TAPtoDaten. Firmwaren päivityksen yhteydessä palautin tehdasasetukset.
   
 18. Tema

  Tema Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.06.2003
  Viestejä:
  696
  Saadut tykkäykset:
  5
  Minulla on myös tällä viikolla 2401 tiltannut muutaman kerran siten, että ajastettu tallennus on ollut päällä, kun laitteiston käynnistää, jolloin ruudulle tulee kysymys haluaako boksin sammuttaa ja etupaneelissa lukee wait. Boksi ei vastaa mihinkään kaukosäätimen tai etupaneelin näppäinten painalluksiin ja tilanteen ratkaisee vain virtajohdon tuuletus. Eilen taisi tilanne olla sellainen, että tallennuksen olisi pitänyt jo päättyä ennen käynnistystä.

  Myös kanavien vaihdossa on viime päivinä ilmennyt hidastelua.

  Firmistä en ole aikoihin päivittänyt, olisikohan käytössä se 2013Feb05-versio.

  Käytän SmartEPG:tä ja siitä asensin päivityksen alkuviikosta. Ajattelin, että tuosta voisi johtua, mutta ei näköjään välttämättä, jos muillakin on esiintynyt vastaavaa jäätymistä eikä ko. tap ole käytössä.
   
 19. hex

  hex Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.03.2000
  Viestejä:
  774
  Saadut tykkäykset:
  1
  Jonkin verran on syntynyt tallenteita jotka pätkivät, eli välistä puuttuu ehkä sekunnin tai parin palanen. Erityisesti Emmerdalet ovat kärsineet näistä, siispä aiheuttaa mulle ikävää säröä kerran tai pari viikossa.. Ja Good wifessä on ollut vastaavia häiriöitä.
   
 20. koose

  koose Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2011
  Viestejä:
  399
  Saadut tykkäykset:
  2
  Tutkiskelin näitä sisäisen ja ulkoisen kovalevyn tallennusmahdollisuuksia. SSD-kovalevy sopi suoraan boksin kovalevyn johtoon. Boksi sanoi käynnistettäessä, että kovalevy tulee alustaa ja kyllä vastauksella boksi alusti SSD-kovalevyn ja hyvin tuo tuntui toimivan. Boksi alustaa sisäisen kovalevyn 0x83 Linux Native tiedostomuotoon.

  Ulkoiselle kovalevylle suoraan tallennusta en onnistunut laittamaan boksiin. USB liitännällä boksi alusti NTFS tiedostojärjestelmään. Tällöin ulkoiselle levylle voi siirrellä tallenteita, mutta suoraan ei pysty tallentamaan. Käyttöohjeessa sanotaan, että…

  ”HUOMAA
  Jos ulkoinen kiintolevy on alustettu FAT16/32- tai NTFS tiedostomuotoon, sitä voidaan käyttää ainoastaan ”vain luku” -tilassa. Kirjoitus- ja lukutoimintojen käyttämiseksi kiintolevy on alustettava JFS- tai Ext2/3-tiedostojärjestelmään".

  Tein testejä USB-tikulla. Alustin ja kokeilin tikkua myös JFS, Ext2 ja Ext3 tiedostojärjestelmillä. Tikku käyttäytyi täysin samoin kuin tuolla NTFS tiedostojärjestelmällä. Tikulle pystyi siirtämään tallenteita, mutta suoraan ei pystynyt tallentamaan. Tallennusasetusten tallennusaseman sisäisen ja ulkoisen kovalevyn valinta vain pysyi harmaana, eikä boksi päästänyt vaihtamaan sisäistä kovalevyä ulkoiseksi.

  Lisäksi tein testejä eSATA liitännällä. Yritin kytkeä tuota samaa SSD kovalevyä esata liittimeen kahdella eri tavalla. Suoraan DeLOCK Power Over eSATA till SATA virta & HDD-kaapeli, 5-12V kaapelilla ja SATA > eSATA kaapelilla. Tällä jälkimmäisellä kaapelilla otin lisäksi virran haarotuskaapelilla suoraan boksista. Kokeilin noilla samoilla edellä mainituilla tiedostojärjestelmillä, ja lisäksi tuolla sisäisen kovalevyn Linux Native tiedostojärjestelmällä. En onnistunut saamaa kovalevyyn minkäänlaista yhteyttä.

  Olisiko kenelläkään kokemuksia tai vinkkejä eSATA liitännän toimimiselle ja yleensä ulkoiselle kovalevylle suoraan tallentamiselle, esim. tuolla USB liitännällä?

  Jos joku haluaa kokeilla tuolle ulkoiselle kovalevylle suoraan tallennusta, niin edellä mainittuja tiedostojärjestelmiä voi windowsilla alustaa GParted ohjelmalla . Minulla on win 7 64 bittinen ja siinä toimi hyvin suomenkielisenä tämä Download gparted-live-0.17.0-4-i486.iso levynnäköistiedosto. Tiedosto pitää polttaa siten että se purkautuu esim. CD-levylle ja käynnistää PC tuolla CD-levyllä.