Topfield CRP-2401CI+

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana mikita, 30.05.2011.

 1. larionof

  larionof Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.02.2002
  Viestejä:
  400
  Saadut tykkäykset:
  3
  No nyt alkoi sitten häiritä tuo tekstitystemppuilu. Piti eilen katsoa Viasatilta tullut ranskalaisleffa mutta kun tekstitys ei toiminut( välillä tekstitys on etuajassa, jälkijunassa tai on ruudussa vain lyhyen hetken, tai ei ole läsnä lainkaan) niin ei voinut leffaakaan tällä ranskankielentaidolla katsoa.
  En tiedä uskallanko taasen tuota päivitystä tehdä vielä jos kerran tallenteet eivät välttämättä toistu, kuten zinkku on asian noteerannut. Toisaalta, tallenteet ovat salauspurettuja, joten tilanne voi olla eri.

  Mitä tulee tuohon mainitsemaani 'ei voida näyttää' -ongelmaan niin se poistuu( siis salaamattomissa tallenteissa, puretuissa ja alunperinkin normikanavalta tallennetuissa) jos pysäytän toiston ja vaihdan kanavaa, ihan sama mille kanavalle, näköjään. Useimmiten tämä näkymättömyysilmentymä ilmenee jos olet ensin katsonut salattua tallennetta( punainen lukko) ja sitten siirryt toiseen tallenteeseen mutta on sitä esiintynyt muulloinkin.
   
 2. EikkaT

  EikkaT Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.11.2009
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kokeilin tuota huhtikuun firmistä ja en saanut sillä näkymään vanhoista talletuksista kuin ne jotka on tallennettu salaamattomilta kanavilta. Salatuilta kanavilta tallennetut (SD) ohjelmat eivät näy tuolla beta firmiksellä oli ne sitten edelleen salattuja tai salaus jo purettuina. Toimiiko kenelläkään salattuejn kanavien vanhat tallenteet uudemmalla firmiksellä?

  Edit: Kysyin samaa asiaa Saksan foorumilla ja virallisella versiolla, kunhan sellainen joskus tulee, näkyy myös vanhat tallennukset.
   
  Viimeksi muokattu: 14.05.2012
 3. SNOW69

  SNOW69 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.04.2011
  Viestejä:
  88
  Saadut tykkäykset:
  0
  Suomen jakelija informoi helmikuussa 21.02.2012 seuraavasti: CRP-2401 myyntiin saamista Suomeen on tutkittu yhdessä Topfield Korean kanssa. Tällä hetkellä asiasta ei ole vielä tehty päätöstä.
  Vastaavia CI+ moduulipaikalla varustettuja malleja ei ole lähitulevaisuudessa tulossa Suomen markkinoille.
   
 4. jarsaman

  jarsaman Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.08.2010
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos tiedosta SNOW69. Haluan hankkia boksin Suomesta ja CRC-2400 ei todellakaan kiinnosta. Pitänee tutustua muihin merkkeihin.
   
 5. koose

  koose Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2011
  Viestejä:
  399
  Saadut tykkäykset:
  2
  Miksi Suomen maahantuoja ei ala tuomaan tätä jo sellaisenaan valmista boksia Suomen markkinoille?
  Mahdollisesti maahantuoja voisi haluta esim. myynnin edistämiseksi noille bokseille * Ready HD hyväksynnät. Tämän palstan ammattilaisten ja asiantuntijoiden ja heidän esille tuomien julkisuudessa esitettyjen speksien perusteella, Suomessa ei ole tiukemmat salausvaatimukset kuin ulkomailla. Tästä huolimatta oma arvaukseni on, että käytännössä tälle ulkomailla hyväksytylle CRP 2401 CI+ boksille ei saada * Ready HD hyväksyntää kaikkien tai joidenkin noiden eSata, ftp ja Tap –ominaisuuksien johdosta. Ovatko kaikki hyväksyntää edellyttävät speksit esitetty julkisuudessa?

  Toivottavasti olen täysin väärässä, ja joku päivä ilmestyy Suomen markkinoille noilla yllä mainituilla ominaisuuksilla oleva * Ready HD hyväksytty boksi, mutta odottamaan sitä ei kuitenkaan kannattane jäädä.
   
 6. jarsaman

  jarsaman Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.08.2010
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  En oikein uskonut, ettei tätä laitetta saada Suomen markkinoille.

  Laitoin eilen kyselyn Topfieldille ja sain tällaisen vastauksen.

  "laitteen tuomista Suomen markkinoille on tutkittu Topfield Korean kanssa mutta asiasta ei ole vielä tehty toistaiseksi päätöksiä."

  Eli tämä sama vakiovastaus tuntuu tulevan kaikille kyselijöille.
   
 7. koose

  koose Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2011
  Viestejä:
  399
  Saadut tykkäykset:
  2
  Niin ja pahoin pelkään, että jos se joskus tulisikin, niin tuosta mahdollisesta * Ready HD hyväksynnästä johtuen, siitä olisi karsittuna ainakin osittain tai kokonaan eSata, ftp ja Tap. Lisäksi tässä boksissa on nettiselain sovellus, jolla voi myös olla yhteydessä boksiin, joten sekin olisi varmaankin karsittuna. Voi olla myös niinkin, että boksin dlna:kin on liian vapaa täällä Suomessa käytettäväksi, joten siitäkin pitäisi varmaan karsia joitakin ominaisuuksia. Ja jo pelkästään tuon Tap-rajapinnan puuttumisen vuoksi, boksi olisi rampautettu melko pahasti.

  Mielestäni pahinta tässä * Ready HD hyväksynnässä on juuri tuo, kun se ei ole pelkästään pysäyttänyt laitteiden kehitystä Suomessa, vaan se on jopa vienyt taaksepäin kehitystä ja paljon.

  No onneksi muissa maissa laitteet jatkavat kehityskulkuaan. Mielestäni on ihan suotta pelätä tuota boksin tilaamista Saksasta. Itsellä tulee ainakin hommattua jo paljon muutakin tavaraa suoraan Saksasta. Kerran olen yhtä tavaraa joutunut takuukorjauttaamaan Saksassa, eikä siinäkään ollut mitään ongelmia. Tietysti se olisi vieläkin parempi, kun sille löytyisi myös Suomalainen maahantuoja. Mutta ei muuta kuin tilausta vain Saksaan vetämään.
   
 8. marsu1969

  marsu1969 Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2011
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pari kolme kertaa tuli silmäiltyä ketju läpi, mutta en löytänyt varmaa vastausta kysymykseen, että pystyykö tällä boksilla tehtyjä HD-tallennuksia muuttaa tietokoneella toiseen formaattiin (esim. divx)? SD-tallennuksilla tämä käsittääkseni on mahdollista.
   
 9. MUX1

  MUX1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2007
  Viestejä:
  484
  Saadut tykkäykset:
  1
  Esittäisitkö * Ready-spekseistä yhdenkin kohdan, joka ottaa jollakin tavoin kantaa yllä listaamiisi "karsintoihin" (sen lisäksi, että CI+-laitteen CI+-hyväksyntä itsessään asettaa tiettyjä rajoituksia)?

  Speksit ovat täällä:
  http://www.testatutlaitteet.fi/fi/fi_11.html
   
 10. koose

  koose Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2011
  Viestejä:
  399
  Saadut tykkäykset:
  2
  Tätä juuri tuolla edellä tarkoitin. Eivät nämä julkisuudessa esitetyt speksit niihin kuulemma ota mitään kantaa. Käytännössähän se ei kuitenkaan merkitse sitä, että nuo edellä mainitut ominaisuudet saisivat * Ready HD hyväksynnän. Kaikki mikä ei ole erikseen kielletty, ei merkitse sitä, että ne olisivat kuitenkaan sallittu. Esimerkiksi nämä edellä mainitut ominaisuudet karsittiin Topfield 2400 boksista * Ready HD hyväksynnässä, vaikka noista esittämistäsi spekseissä ei kuulemma puhuta niistä mitään.

  Topfield 2401 CI+ on CI+ hyväksytty laite ja nuo edellä mainitut ominaisuudet ovat saaneet CI+ hyväksynnän.

  Voisitko käydä selvittämässä tuolla ”Wbox HD2 – antenniverkon teräväpiirtotallennin tulossa” -keskustelussa, että miksi * Ready HD hyväksytyssä embedded Conax boksissa pitää olla kortti paikoillaan jos aikoo katsoa tallenteita. Eikö se embedded Conax boksi purakaan salattuja tallenteita, niin kuin olet kertonut? Ja jos purkaa ja uudelleen salaa siten, että kortti pitää olla tallenteita katseltaessa paikoillaan, niin mitä hyötyä tuollaisesta salattujen tallenteiden purusta on? Onko tämä sitä oikein viimeisen päälle ”oikeaoppista” tallenteiden salausta?
   
 11. koose

  koose Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2011
  Viestejä:
  399
  Saadut tykkäykset:
  2
  Itsellä ei ole ollut tähän tarvetta, ja jos tuo onnistuisikin, niin enpä oikein tiedä, kannattaisiko niitä alkaa täällä edes esittelemään. Kyllä täällä nääs sen verran näyttää noita salausjärjestelmän ammattilaisia pyörivän, että laittavat vaan noita pelottelemiaan salauslippuja liehumaan :)
   
 12. EikkaT

  EikkaT Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.11.2009
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  0
  En tiedä Wboxista mutta kyllä Topfieldillä voi katso purettua hd-tallennetta ilman korttia. Sen sijaan se CI+ moduuli tulee olla paikallaan koska nuo HD-lähetykset "kihlataan" tallentaessa siihen CI+moduuliin jolla ne on nauhoitettu jotta niitä tallenteita ei voi katsella esim dvd:lle poltettuina
   
 13. koose

  koose Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2011
  Viestejä:
  399
  Saadut tykkäykset:
  2
  Toimii se myös ilman moduulia. Boksissa "toiseksi" uusin beta firmis.
   
 14. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nuo verkko-ominaisuudet ja ohjelmointirajapinnat karsittu Conax-hyväksynnän saamiseksi. Tämä on selitetty jo useammassa ketjussa, useampaan kertaan ja hyvin kattavien perusteiden kera. * Ready HD vaatii joko Conax-hyväksynnän tai CI+-hyväksynnän ja on valmistajan valinta, kummalla teknologialla haluaa laitteensa toteuttaa.
   
 15. EikkaT

  EikkaT Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.11.2009
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, huomasin itsekin että tällä hetkellä ilmeisesti Viasat on ainoa joka käyttää sitä vahvinta mahdollista suojausta eli tallenteen paritusta modulin kanssa. En tosin ole kokeillut mutta kun taannoin en vielä omistanut hd-boksia paritin kortin telkkarini kanssa jossa on hd ja CIv1-moduli jotta voin tarvittaessa katsoa tilaamiini paketteihin kuuluvia yksittäisiä hd-kanavia siirtämällä vain kortin väliaikaisesti telkkariin, niin silloin selvisi että viasat on kieltänyt (näin kerrottiin silloisesta turun kaapelitvstä) CIv1 modulin linkittämisen HD-kanaviin ja että täytyy olla CI+moduli. Joten ne kait käyttää sitä tiukempaa salausta.
   
 16. koose

  koose Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2011
  Viestejä:
  399
  Saadut tykkäykset:
  2
  Tuo on totta, että selitetty on kovasti. Tosiasiassa noistakaan Conax-spekseistä ei ole esitetty yhtäkään kohtaa, joka jollakin tavoin ottaa kantaa noihin yllä mainittuihin karsintoihin. Eli siitä ei ole täällä kenelläkään tietoa, että karsiiko noita ominaisuuksia pelkästään Conax tai ollenkaan Conax.
   
 17. MUX1

  MUX1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2007
  Viestejä:
  484
  Saadut tykkäykset:
  1
  Oletko kokeillut kahden Viasat HD-kanavan tallennusta yhtäaikaa tällä Topfield-boxillasi?
   
 18. MUX1

  MUX1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2007
  Viestejä:
  484
  Saadut tykkäykset:
  1
  Conax-speksejä ei ole saatavilla, joten keskustelu tästä on turhaa. Pointti on, että CRC-2400-boxista ei ole missään markkinassa yhtään sen vähemmän rajoitettua versiota saatavilla, kuin tämä Suomen Cable Ready HD-hyväksytty boxi. Rajoittuneisuus ei siis johdu * Ready-speksistä, vaan Conax-sertifioinnin vaatimuksista.
   
 19. Digiman

  Digiman Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2004
  Viestejä:
  907
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ovatko siis Conax -sertifiointivaatimus ja Viaccess -sertifiontivaatimus identtisiä, eli yhtä tiukkoja?
   
 20. koose

  koose Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2011
  Viestejä:
  399
  Saadut tykkäykset:
  2
  http://www.itopfield.com.au/data/download/TRF-2400_Eng_Oct_2010.pdf

  Niin, tuosta ylle linkitetystä rajoittamattomasta 2400 embedded boksista puuttuu * Ready HD hyväksyntä ja todennäköisesti siinä ei ole myöskään Conaxia, joten tuon perusteella ei voine päätellä, että kummasta se johtuu. Tsekin 2400 embedded Conax boksi on rajoitettu boksi, joten sen perusteella voisi päätellä, että se johtuisi Conaxista, mutta varmuutta ei senkään perusteella saa, kun ei tiedetä mitä muita * Ready HD hyväksyntää vastaavia rajoitteita heillä on käytössä. Mutta kuten sanoit, ”Conax-speksejä ei ole saatavilla, joten keskustelu tästä on turhaa”. Turhaa on myös * Ready HD spekseistä keskusteleminen, koska niissä ei mainita näistä rajoitteista mitään. Kannattaneekin tehdä johtopäätökset näiden käyttännön esimerkkien pohjalta.