Topfield CRC-2400

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana randomname, 03.03.2010.

 1. Anathor

  Anathor Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.12.2009
  Viestejä:
  939
  Saadut tykkäykset:
  58
  Onkohan tuosta Topfieldin boxista menossa jossakin vaiheessa kondensaattoreita ym. kun tuntuu välillä että signaalin heittelee.
  Nimittäin telkkarin omalla virittimellä kylläkin näytti olevan paljon parempi signaali. Signaalin laatu on molemmilla lähes täysillä mutta signaalin voimakkuus tuolla Topfield CRC-2400-boxilla heittelee välillä, riippuen päivästä ja ajasta se seilaa välillä 60-80%. Siis pysyy tasaisesti kussakin arvossa. Telkussa se signaalin voimakkuus on lähestulkoon niin hyvä mitä voi olla.
  Vois ehkä kohta harkita uuden boxin ostoa tai sitten Elisa Viihde-palvelua jos tuo boxi oikeasti kohta hajoaa..
   
  Viimeksi muokattu: 26.06.2017
 2. Boxer

  Boxer Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2009
  Viestejä:
  715
  Saadut tykkäykset:
  97
  Minulla oli digiboksissa (tosin HDThunder) epämääräisiä ongelmia; signaalit vaihtelivat, välillä ei kaikkien EPG:n sisällöt tulleet näkyviin, tallennukset eivät aina onnistuneet, ja HD-kanavat (joita ao. mallilla voi katsella) nykivät ja pikselöityivät. Keksin lopulta tarkastaa antennijohdon liittymät seinän ja laitteen puolelta, puristelin vähän "naaraspuolista" liitintä (sitä keskiosaa) suppeammaksi - ja ongelmat hävisivät! Tällaiset kannattaa ensin tsekata ennen kuin päätyy rahanmenoon.
   
 3. Anathor

  Anathor Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.12.2009
  Viestejä:
  939
  Saadut tykkäykset:
  58
  Siis antennijohdon naaraspuolta puristellaan suppeammaksi?
  Kiitti vinkistä, pitääkin kokeilla myöhemmin kun kerkeää. Muistaakseni kokeilin jopa muitakin antennijohtoja mutta niillä samat ongelmat. Mutta voi olla että tuo sun ehdottama juttu tepsii.
  Ilmottelen kyllä myöhemmin täällä miten kävi.

  En oo tuota ilmiötä sen tarkemmin tutkinut mutta tuntuu ainakin eri kanavien välillä olevan eroja signaalissa. Joskus tulee säännöllisin ajoin hetki kun hd-kanavilla oli pikselöitymistä.
  Mm. pahin taisi olla kun tallensin 21.4. Teemalta tulleen elokuvan Ammatti: reportteri (Professione: Reporter/The Passenger, Italia 1975), en edes katsonut loppuun asti mutta puolivälin tienoille saakka Jack Nicholsonin leffa oli vähän väliä pikselöitymistä. Onneksi muutoin on ollut todella vähäistä tuo häiriö, ehkäpä Telia on jotain säätänyt alueellani tai tehnyt muutoksia.
   
  Viimeksi muokattu: 27.06.2017
 4. skapanen

  skapanen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.11.2006
  Viestejä:
  78
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täällä kanssa CRC 2400 boksi alkanut oireilla.. oireena tuo samainen signaalitasojen heittely ja kuvan palikoituminen, suht satunnaisesti. Uusi antennijohto kokeiltu, ei vaikutusta.
   
 5. Anathor

  Anathor Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.12.2009
  Viestejä:
  939
  Saadut tykkäykset:
  58
  Joo, eri antennijohdolla kokeiltu sekä boxerin vinkkiä testattu. Ei vaikutusta.
  Muuten Toppari on ollut ihan hyvä boxi mutta jos rupee kunnolla reistailemaan niin pitää ruveta miettimään noita vaihtoehtoja.
   
 6. Anathor

  Anathor Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.12.2009
  Viestejä:
  939
  Saadut tykkäykset:
  58
  Boxi toimii edelleen ja ne signaalin laadun vaihtelut ovat suht normaalilla tasolla kun tein taas kerran tehdasasetusten palautuksen ja virittelin kanavat uudelleen. Pitää seurata vielä, jos tuo nyt toimii niin antaa olla mutta jos ongelmat pahenee ja pikselöityminen (joka oli siis tuossa yhdessä tallenteessa keväällä) tulee takaisin niin ostan uuden boxin tai jonkun muun iptv-palvelun tilalle.

  Unohdin aiemmin mainita, että laitoin viestiä Topfieldin huoltoon ja kertoilin sinnepäin havainnosta ja ongelmista signaalin suhteen.
  Tämmöistä vastausta sain sieltä:

  Signaalin laatu ei saisi vaihdella ainankaan voimakkaasti. Toki ajoittainen vaihtelu on mahdollista.
  Antennikaapelin vaihto hyvälaatuiseen on ensimmäinen toimenpide ja tämän olitte ilmeisesti tehneetkin.
  Seuraavana tulisi varmistua että kaapeli tulee suoraan seinärasialta laitteeseen, eli välissä ei ole mitään muita laitteita (esim. kaapelimodeemi, signaalinjakaja).
  Jos on nämä kannattaa ainankin kokeilun ajaksi poistaa.

  Topfieldin tallentavissa HD-laitteissa ei ole ollut virtalähteen kondensaattori ongelmia.

  On toki mahdollista että laitteessa tai sen virittimessä olisi vikaa, mutta tämä olisi äärimmäisen harvinaista.
  Häiriöt käyttöpaikan signaalissa on todennäköisin syy ongelmaan.
  Tämä ei varmistu muulla kuin kokeilemalla laitetta jossakin muussa sijainnissa (ei samassa taloyhtiössä).
   
 7. skapanen

  skapanen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.11.2006
  Viestejä:
  78
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä tilanne paheni ja virheitä alkoi olla lähes kaikissa tallenteissa. Ja pikselöityminen näkyi siis myös live kuvassa kun katsoi digiboksin kautta, eli liittyi virittimeen, ei tallennukseen.
  No, hommasin tilalle crc1410ct boksin, siinä ihan sama sama käyttis ja valikot, joten helppo siirtymä ;D kaketkin toimii ristiin. Uus 1410 paljon hiljaisempi, vissiin vanhassa alkoi jo kovalevy pitää meteliä.
   
 8. Anathor

  Anathor Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.12.2009
  Viestejä:
  939
  Saadut tykkäykset:
  58
  @skapanen onko muuten miten vanha tuo Topfield CRC-2400?
  Ostin omani muistaakseni joskus vuoden 2011 lopulla tai syksyllä, ehkäpä noista alkaa joku virheen poisto ym. mennä pikkuhiljaa.
  Kondensaattorit ainakin vuotavat jossain Topfieldin malleissa (ainakin niissä vanhoissa malleissa). Sen syvällisemmin en tiedä näistä boxeista mutta en muista mutta kondensaattoreita käytetään piirilevyissä jännitevaihteluiden tasaamiseen, muistan kun kaveri vaihtoi jostain vanhasta tv:stä konkat uusiksi niin samoiten kuva parani ja signaalihäiriöt poistuivat samantien.
  Joku siinä tekee jotain signaalilille (oli syynä konkat tai joku muu) koskapa kuitenkin tv:n virittimellä oli paljon paremmat signaali-arvot.
   
 9. skapanen

  skapanen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.11.2006
  Viestejä:
  78
  Saadut tykkäykset:
  0
  5+ vuotta vanha laitos. Olen kans vaihtanut konkat edelliseen Medionin boksiin. Tässä en silmällä havainnut yhtään turvonnutta tai vuotanutta konkkaa, halpojahan ne ois toki vaihtaa, reilu kymmenen kappaletta tais olla emolla niitä pieniä.
   
 10. Anathor

  Anathor Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.12.2009
  Viestejä:
  939
  Saadut tykkäykset:
  58
  Nyt näyttäs toimivan ihan hyvin vielä tuo vanha Topsukin.
  Parina viikonloppuna kun oon ollut mökillä ja ollut ukkos ym. muuta myrskyvaaraa ollut, ni oon kotona laittanu sähkölaitteiden johdot seinästä kokonaan irti. Ehkäpä siellä on nollautunut jotain tms. mutta ei oo tullu pikselöitymistä ym. ongelmia noilla kanavilla.
  Seurailen tilannetta.
   
 11. Peter Plazalla

  Peter Plazalla Guest Guest

  Liittynyt:
  10.12.2017
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mistä firmis Topfield CRC-2400 laitteeseen?

  Sain korjattavaksi laitteen, joka boottaa 10 sekunnin päällä olon jälkeen. Boottaamista ei tapahdu, jos avaan menun tai ohjelmaoppaan. Laitteessa näyttäisi olevan 2010 firmis, joten haluaisin kokeilla seuraavaksi FW päivitystä. Mistä siis uusi firmis?

  Mitä muuta kannattaa kokeilla?
   
 12. Anathor

  Anathor Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.12.2009
  Viestejä:
  939
  Saadut tykkäykset:
  58
  Näyttäs taas oireilevan digiboxi, toissapäivänä tein signaalin huonouden ja kuvan pikselöitymisen takia taas virrat pois seinästä, sitten tehdasasetutusten palautuksen kautta sain toimimaan paremmin. Aina aika ajoin tuota joutui tekemään kesän jälkeen. Nyt sitten ihan siinä livelähetystä katsottaessa pätkii ja kuva palikoituu, tulee myös "ei signaalia" teksti. Taitaa olla kohta RIP tuo Toppis.
  Tv:n virittimen kautta molemmat signaalin laatu että voimakkuus 100%, hyvin toimii.
  Kannattaako huomenna ostaa uusi boxi, tyytyä tv:n katseluun ilman tallennusta vai hommata vaikkapa Elisa Viihde?
   
 13. Cee Bee

  Cee Bee Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.02.2012
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mistäpä kukaan voisi tietää mielihalujasi ja tarpeitasi? Itse en suostuisi katselemaan mitään Elisa Viihteen sarjaa, vaikka minulle maksettaisiin siitä. Monien kanavien ehjelmia voi katsella jälkikäteen tietokoneella tai älytelevisiolla, ja useat maksukavat esittävät samat ohjelmat uusintoina 20 kertaa, joten niitä varten ei digiboksi ole välttämätön.
   
 14. Maky

  Maky Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.04.2000
  Viestejä:
  871
  Saadut tykkäykset:
  14
  Elisa viihde:
  + Netti ja viihdepaketti jos samasta niin kilpailukykyinen hinta
  + Boxi toimii ok, netflix ja hbo appit löytyy, samoin cmore/viasat
  + Hakusanatallennukset toimii
  + Langanton ja ethernet liitännät
  - HD kanavia puuttuu (Nelonen, sub ja vitonen ainakin)
  - Vaatii antenniliitännän, josta tulee vapaat kanavat (workaround on tallentaa ja katsoa tallennetta)
  Maxivision:
  + Kaikki! HD kanavat
  + Boxi toimii, netflix, cmore/viasat löytyy boxista
  - Ei HBO:Ta
  + Hakusanatallennukset
  + Ei vaadi antennia, vaan kaikki iptv:tä
  - Liittymiskynnys = boxi on ostettava itselle, tosin omani myin käytettynä eli niitäkin löytyy joskus + tallennus on lisäpalvelu, jonka käyttöönotto maksaa.
  - Boxissa vain ethernet, ei langatonta (tähän löytyy kyllä workaround)

  Molempia käyttäneenä: Ottaisin Maxivisionin parempana, mutta nettiliittymä + Elisa Viihde oli niin paljon halvempi, että sillä mennään. Eniten v***ttaa nuo HD kanavien puutokset ja se että kaikkia kanavia eivät lähetä iptvnä. Toisaalta katselen telkkua aika vähän, enimmäkseen Netflix.

  Yksi plussa mikä on molemmissa vanhalle digiboxikäyttäjälle on se, että jos huomaat että perkule 5 viimestä minuutta menossa jostain ohjelmasta, jonka haluaisit nähdä, niin paina tallenna ja koko ohjelma menee talteen ja voit aloittaa katselun vaikka heti alusta.
   
 15. Anathor

  Anathor Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.12.2009
  Viestejä:
  939
  Saadut tykkäykset:
  58
  Kyselin äsken paikalliselta huoltofirmalta, ja korjaus maksaa sen 50-70€. Jos siis se vika on vain johtunut kondensaattoreista.
  Pitää miettiä mitä tehdä. Toisaalta tv:n omalla virittimellä näkee hyvin ja uusintoja tulee useasti sekä Areenasta näkee myöhemmin,
  joten pitää nyt punnita onko tarvetta tallennukselle. Ehkäpä Elisan Viihde olisi tällä hetkellä houkuttelevampi vaihtoehto uuden boxin ostolle.
   
 16. Anathor

  Anathor Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.12.2009
  Viestejä:
  939
  Saadut tykkäykset:
  58
  Löytyskö keneltäkään tuota uusinta firmware-versiota? Topfieldin virallinen maahantuoja ja huolto ei tue tätä boxi sivuillaan ja pitäs jostain saada päivitettyä versiosta 1.09 eteenpäin..
   
 17. Jmt1

  Jmt1 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.04.2009
  Viestejä:
  221
  Saadut tykkäykset:
  12
  EDIT: Ketju käsittelikin 2400-mallia, en ole varma onko bokseissa sama firmis kuin 1400-malleissa, joku viisaampi varmaan tietää.
   
  Viimeksi muokattu: 31.12.2017
 18. vps358

  vps358 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 761
  Saadut tykkäykset:
  486
  ^
  Yhteisiä piirteitä voi olla, jopa koodiakin, mutta tuskin käyvät ristiin.
  Tämä ihan iänikuisten Toppyjen kokemuksilla ennen HD- ja CI+-aikakautta...

  T: Vesku
   
 19. Boxer

  Boxer Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2009
  Viestejä:
  715
  Saadut tykkäykset:
  97
 20. Anathor

  Anathor Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.12.2009
  Viestejä:
  939
  Saadut tykkäykset:
  58
  Ok, kiitokset @Boxer tuosta linkistä, muistan nähneeni jonkun vastaavan mutta enpä tiennyt mistä löytyy.
  Eli pitääkin katsoa tallenteet ensi tuolta boxin kovolta ennenkuin uskaltaa päivittää (koskapa ilmeisesti uudempaa versioon tuosta vanhasta 1.09 päivitettäessä ei toimi tallenteet uudessa).
  Onko mitä muutoksia tehty päivitysten myötä muutoin? Olis tärkeetä saada tieto noista kaikista parannuksista..
   
  Viimeksi muokattu: 02.01.2018