Topfield CRC-2400

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana randomname, 03.03.2010.

 1. Sippe4

  Sippe4 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.12.2004
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei nyt ihan näinkään. Eli alustin sen kovalevyn tietokoneella (Win7) exFAT -muotoon (varauslohkon oletuskoko) ja sen jälkeen Topparin omalla alustuksella. Ja kyllä toimii isommatkin kuin 4 Gt:n tiedostot.
  Sanoivat teknisessä tuessa tuon NTFS:n toimimattomuuden olevan bugi jonka pitäisi korjaantua eka päivityksessä. Ohjekirjahan sanoo että myös NTFS käy.
   
 2. jupi

  jupi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.03.2005
  Viestejä:
  101
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ymmärsin että tässä olisi puhuttu FAT32:sesta, koska ohjekirjassa ei puhuta xFAT:ista ja exFAT:ista yhtään mitään. Ja ohjekirjan mukaan FAT ja NTFS filesystemeihin ei voi tallentaa, joten luulisi että Topparin oma formatointikin formatoi sen johonkin muuhun muotoon?

  Ohjekirjasta
  HUOMAA
  Jos ulkoinen kiintolevy on alustettu FAT16/32- tai NTFStiedostomuotoon,
  sitä voidaan käyttää ainoastaan ”vain luku”
  -tilassa. Kirjoitus- ja lukutoimintojen käyttämiseksi kiintolevy
  on alustettava JFS- tai Ext2/3-tiedostojärjestelmään.
  Katso digitaalisen vastaanottimen kiintolevyn alustusohjeet
  kohdasta §7.5.  ....ja siellähän se lukikin:
  HUOMAA
  Digitaalisen vastaanottimen kiintolevy alustetaan JFS tiedostojärjestelmään.


  ...Eli toimii varmaan suuremmatkin kun 4Gt filet kun tiedostojärjestelmä ei ole FAT.
   
  Viimeksi muokattu: 24.02.2011
 3. konttorirotta

  konttorirotta Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.02.2011
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tervehdys kanssakärsijöille ja tiedoksi hankkimista harkitseville.

  Uskaltauduin sijoittamaan tähän CRC-2400:een, kun tuesta lupailivat että päivitys tulee todennäköisesti kuukauden sisään ja viimeistään ennen kesää.
  Aika liukuvat ovat käsitteet, mutta näinhän se menee kun pienestä suomesta nakitetaan - tekevät kun ehtivät. Vien sitten kauppaan takaisin, jos ei ala toimia.

  Pitää kyllä sanoa, että ei tämä ihan myyntivalmis tuote ole. Varsinkaan ollakseen "parasta mitä markkinoilta saa". Samsungin blueray-soitin hd-virittimellä ja kovalevyllä olisi sittenkin saattanut olla järkevämpi hankinta, vaikka hintaa olisikin kertynyt yli kuusi sataa.

  Tässä muutamia huomioitani parin viikon käytön jäljiltä.

  Kaukosäädin on käsittämättömän huono, tulee jännetupintulehdus jos ahkerasti naksuttelee. Nimen omaan naksuttelee. Miksi ihmeessä nappien pitää olla niin jäykät ja äänekkäät? En pysty käsittämään. Ehkäpä pehmenevät pidemmän päälle (tuskin).
  Kaken käyttö on muuten ihan ok. Lähettää käskyt boksille vaikka mihin osoittaisi. Ja alkuhämmennyksen jälkeen napit ovatkin ihan kelvosti aseteltu arkikäytön kannalta. Tiedostojen nimien muuttaminen tosin on aika vmäistä pidemmän päälle.

  EPG hyppii erikoisesti välillä takaisin "alkuun". EPG:n kautta kanavanvaihto onnistuu satunnaisesti ja jos päällä on kaksi tallennusta eri kanavanipuista, niin silloin kanavan vaihto ei onnistu kolmanteen kanavanippuun, mutta EPG ei siitä kerro - kun yrittää vaihtaa, niin mitään ei vaan tapahdu. Muuten EPG on nopea ja helppo käyttää.

  Verkkopalveluista ne tärkeimmät eivät toimi. Eli Flickr ja sää toimivat, mutta ShoutCast ja Youtube eivät. Nämäkin ongelmat korjaantuvat kuulema päivityksen myötä. Mutta mitäs sitten kun edellä mainittujen verkko-osoitteet (portit) taas muuttuvat? Taasko odotellaan päivitystä puoli vuotta?
  Toivottavasti ennakoivat tulevaa päivityksen yhteydessä ja lisäävät molempiin option käyttäjälle itse muuttaa palvelimen osoitetta, porttia jne. Twitteriä en ole kokeillut.

  Kanavissa esiintyy häiriöitä kuvanlaadussa. Ääni toimii koko ajan ok.
  Normaalit kaapelikanavat häiriöivät vähän ja HD-kanavat paljon. Minulla on Elisan kautta Viasat film -paketti, jossa siis TV1000HD-kanava. Kuvan laatu on kyllä ihailtavan laadukas silloin kun ei pikselöi tai pätki. Nelonen HD:lta katsoin elämäni ensimmäistä kertaa Maria talk shown, se kun tulee suorana, niin vähän sai referenssiä laadusta. Pitää kyllä sanoa, että ei voinut katsoa - jatkuvan häiriöinnin vuoksi siis.

  Elisalle valitin juuri tänään aiheesta, jotta saavat sitten selvittää onko vika taloyhtiön (kerrostalo) systeemeissä.

  Ai niin, kaapelimodeemia ei voi lainkaan käytää silloin kun meinaa telkkaria katsoa, sillä se syö kaiken "kaistan" kuvalta. Toivottavasti siis vika piilee antennipistorasian ulkopuolella eikä syy ole boksin yliherkässä virittimessä.

  Ulkoista kovalevyä en "heittämällä" saanut toimimaan, enkä liioin usb-tikkua. Näitä en kyllä jaksanut sen enempää jumpata, joten vika voi olla viitseliäisyyden puutteessakin.

  Muutama tallennus on myös jäänyt tallentumatta ilman mitään järjellistä syytä.

  Tallennuspuolelta täytyy kehua, että on kätevää tehdä kansioita, siirrellä tiedostoja ja muokata niiden nimiä (varauksella se nimien naksuttelu siis).
  Sitä tosin ihmettelen, että miksi tiedostoja ei voi leikata? Jos tämän voi kikkailemalla tehdä tiedoston kopioinnin kautta, niin yhtä kanssa siihen olisi voinut ihan koodinkin kirjoittaa.

  Ehkäpä odottelen vielä kuukauden pari ja jos mitään ei tapahdu, niin vien boksin kauppaan ja ostan sen törkeän kalliin Samsungin. Jotenkin luulen että siihen tämä vielä päätyy...

  Anteeksi yliylimittainen postaus, joka varmasti vaatii pari kuppia kahvia (kaljaa) jotta pystyy lukemaan, mutta laite on niin raakile lupauksiin ja hintaan verrattuna, että pakko on avautua ja valittaa kaikki mitä mieleen juolahtaa.

  Niin joo, jos jollain toisella on ollut pätkimistä kaapeliverkossa tämän boksin kanssa, niin kertokaa toki.
   
 4. Biini

  Biini Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.02.2003
  Viestejä:
  580
  Saadut tykkäykset:
  8
  Toimii isotkin filut muilla tiedostojärjestelmillä. Formatoin Partition Magicilla muistaakseni EXT2-muotoon ulkoisen levyn, ainoa "bugi" käytössä tähän mennessä on ollut se ettei levylle siirrettävässä tiedostossa saa olla kaksoispistettä tiedostonnimessä. Eli esim "Elokuva: Men in black" nimi ei kelpaa.
   
 5. Biini

  Biini Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.02.2003
  Viestejä:
  580
  Saadut tykkäykset:
  8
  Olen huomannut saman. Kun kanavia selailee EPG:n kautta niin EPG tosiaan hyppää "alkuun" jos menet "kanavan yli" josta ei vielä ole EPG-tietoja haettu. Tympeää useiden päivien ohjelmia ohjelmoitaessa.
   
 6. jupi

  jupi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.03.2005
  Viestejä:
  101
  Saadut tykkäykset:
  0
  Väitinkö jotain muuta? Sanoin vaan, että FAT:illa ei toimi.
   
 7. Tema

  Tema Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.06.2003
  Viestejä:
  696
  Saadut tykkäykset:
  5
  HDCP-ongelmien kanssa tuskailleena keksin katsoa videoprosessorin (DVDO Edge) info-screeniltä, mitä boksi suoltaa ulos.

  Ilmaisilla kanavilla HDCP on joko off tai on riippuen siitä, onko edellisellä kanavalla ollut HDCP päällä.

  Maksulliselle kanavalle vaihdettaessa HDCP muuttuu off -> on. Jos HDCP oli valmiiksi päällä, se vaihtuu on -> off -> on.

  Ongelmatapauksessa, jossa tulee tämä Korttia ei aktivoitu (status code 8) -ilmoitus, HDCP jää vaihtumaan on -> off -> on -> off jne. Hassua sinänsä, että tämä saattaa koskea vain yhtä kanavaa, esim. äsken Eurosport HD ei näkynyt, mutta Eurosport 2 HD näkyi.

  Auttaisikohan, jos boksissa olisi joku Force HDCP always on -asetus, jolloin kättelyä ei joka kerta kanavaa vaihdettaessa tehtäisi? :confused:
   
 8. Tema

  Tema Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.06.2003
  Viestejä:
  696
  Saadut tykkäykset:
  5
  Jos käynnistän boksin ilmaiskanavalle, HDCP pysyy off-asennossa kunnes käännän maksukanavalle, jolloin se vaihtuu on-asentoon. Tämän jälkeen ilmaisillakin kanavilla on HDCP päällä.

  Sinänsä mielenkiintoinen huomio, että jos HDCP on off-asennossa ja laitan maksukanavalta (SD tai HD) tallennetun ohjelman pyörimään, HDCP pysyy edelleen off-asennossa, mutta tallennetta voi kuitenkin katsoa normaalisti. :confused:
   
 9. Japala

  Japala Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.09.2010
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ensimmäinen ohjelmistopäivitys tullaan päivittämään kaapeliverkon kautta automaattisesti. Kun uusin ohjelmisto on saatavilla, laitteeseen tulee siitä ilmoitus.
  http://www.topfield-finland.com/fi/ohjelmistot_ja_paivitykset/

  Itselläni on samat kokemukset kun konttorirotalla tuosta kuvan pätkimisestä.
  Eli kun käytössä oli kaapelimodeemi, tv:n kuva pätki todella pahasti aina nettiä käytettäessä, mutta vaihdoin ADSL:ään, eikä kuva ole pätkinyt enää.
  Finlux DVB-C 650 oli aikaisemmin eikä se pätkinyt, joten kyllä taitaa olla Toppyn viritin turhan herkkä.

  Ärsyttävin piirre laitteessa lienee juuri tuo EPG:n huono toiminta, siis kuten Biini kirjoitti:
  "Kun kanavia selailee EPG:n kautta niin EPG tosiaan hyppää "alkuun" jos menet "kanavan yli" josta ei vielä ole EPG-tietoja haettu".
  Tai jos EPG-tietojen hakemisesta on jo aikaa, luulee laite että joku tunteja sitten loppunut ohjelma on yhä kesken, siis jos siltä kanavanipulta ei ole katsottu ohjelmaa pitkään aikaan,
  ja ohjelmaopas hyppää siihen kellonaikaan tulleen ohjelman kohdalle.
  Huh, taisi mennä tää jo aika sekavaksi...
   
 10. pesonenm

  pesonenm Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.11.2004
  Viestejä:
  110
  Saadut tykkäykset:
  0

  Tähän ei ole kukaan varmaankaan vastannut:

  HD-boksillä et näe mitään maksu-/korttikanavia jos linkitystä ei ole tehty.

  Vanhalla boksillä näet (linkityksestä huolimatta) kaikki ne kanavat joihin sinulla on katseluoikeudet.
   
 11. pesonenm

  pesonenm Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.11.2004
  Viestejä:
  110
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tähän voi kommentoida sen verran että kaapelimodeemi ei vie "kaistaa" TV-kanavilta. Kumpikin toimii omilla taajuuksillaan mutta kaapelimodeemi voi häiritä TV-kuvaa, jos verkko on huono ja kaapelimodeemin signaaliin tulee "ylikuulumista". Ongelmaa voi yrittää poistaa hankkimalla ns. datasuotimen joka erottelee kaapelimodeemin käyttämät taajuudet paremmin. Tässä yksi linkki, mutta tuota saa varmaankin useammastakin sähkö-/antennitarvikeliikkeestä: http://www.jakopalikka.fi/
   
  Viimeksi muokattu: 06.03.2011
 12. 3:16 PM

  3:16 PM Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.12.2006
  Viestejä:
  74
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oli samanlaista ongelmaa tuon boxin kanssa. Selkeästi herkempi häiriöille tuo boxi kuin muut boxit mitä on ollut käytössä.
  Soneran asentaja kävi vaihtamassa vahvistimen jostain päin, niin sen jälkeen kaapelimodeemi lähetti huomattavasti pienemmällä teholla eikä enää häirinnyt digiboxia. Vahvistin vaihdettiin siis jossain taloyhtion keskusjakamossa tms.
   
 13. nasty1

  nasty1 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.02.2009
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ostin myös tuon Topfield CRC-2400 härvelin pari viikkoa sitten ja olen melko tyytyväinen.

  Selkein puute verrattuna vanhaan boksiin (Procaster PVR-6500C) , on tuo "mainoksien leikkelemisen" puute. Tämän voin kertoa todella riepovan. Kaukosäädin on huonojen nappien lisäksi huonosti käteen istuva. Tuo EPG:n säätäminen päivänäkymään, joka kerta käynnistyksen jälkeen, ei myöskään miellytä. Miksi sitä ei saa automaattisesta valittua? Lisäksi EPG:n selkeyttä sekoittavat ne ohjelman tyylisuuntaa kuvaavat tekstit (luokittelemattomat,elokuva/draama jne.) Olisivat edes eri värillä, niin ei menisi sekaisin ohjelmien nimien kanssa.
   
 14. Maky

  Maky Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.04.2000
  Viestejä:
  871
  Saadut tykkäykset:
  14
  Asetuksista löytyy egp:lle se kumpi on oletus.
   
 15. marsu1969

  marsu1969 Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2011
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei häiriöitä täällä. Seinässä minulla on jo aiemmin mainittu datasuodin josta lähtee piuha kaapelimodeemiin ja toinen piuha TF5100PVRc:hen. Vasta TF5100PVRc:n toisen virittimen ulostulosta lähtee piuha keskustelun kohteena olevaan Topfield CRC-2400:aan.
   
 16. marsu1969

  marsu1969 Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2011
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitenkäs muilla tämä toimii? Asetuksista (Järjestelmän asetukset -> Lisäasetukset -> EPG-tyyli) voi valita tyyliksi 'yksi kanava' tai 'matriisi'. Käynnistyksen jälkeen kuitenkin molemmissa tapauksissa EPG:n tyyli on sama: Kanavat allekkain ja ohjelmatiedot aikajanalla vasemmalta oikealle. Jos tyyliksi on valittu 'yksi kanava', punaista F1-näppäintä painettaessa tulee näkyviin yhden kanavan ohjelmatiedot allekkain. Jos taas valittuna on 'matriisi', tulee F1-näppäintä painettaessa näkyviin useampi kanava vierekkäin ja näiden ohjelmatiedot allekkain. Elikkäs tyylejä on yhteensä kolme ja kyllä minä ainakin olen tota F1-näppäintä joutunut käynnistyksen jälkeen painamaan. Ohjelmistoversio on TF-BCPFC 1.05.06.
   
  Viimeksi muokattu: 15.03.2011
 17. Tema

  Tema Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.06.2003
  Viestejä:
  696
  Saadut tykkäykset:
  5
  Eihän se toimi, kun olettaisi, että EPG näyttäisi siltä kuin on valinnut. Bugi on mainittu tässä viestiketjussa jo aiemmin.
   
 18. marsu1969

  marsu1969 Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2011
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olin kyllä lukenut viestisi #302. Kirjoituksesi ei ollut yksiselitteinen ja kun nimimerkki Maky ehdotti asetusten muutosta, heräsi epäilys että EPG-tyylin valinnan käyttäytymisessä oli eroa.
   
 19. Maky

  Maky Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.04.2000
  Viestejä:
  871
  Saadut tykkäykset:
  14
  Muistista kaivelin, itse käytän tuota toista näkymää, joten en ollut vaihdellut, bugi ei siis ollut jäänyt mieleen. Pahoitteluni.

  Sisältöä: Viime viikolla bugitti 8/10 tallennusta. Vituttaa jo melkeen. Kaikki muut canal+ HD (joka ei yleensä haittaa, koska sama kama tulee uudelleen) mutta nyt mukana yksi nelonen HD lähetys. Yksikään SD ei ole epäonnistunuts. Virtajohdon tuuletusta koitettu ja tilanne ehkä? normaali eli 0-1 epäonnistunutta viikko tahtiin jos taas pääsisi.
   
 20. Tema

  Tema Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.06.2003
  Viestejä:
  696
  Saadut tykkäykset:
  5
  Viime viikolla tuli ensimmäisen kerran maksuttomalta SD-kanavalta epäonnistunut tallenne, josta boksi herjaa Korttia ei aktivoitu (status code 8). Melko hämmentävää. :hitme: