Topfield CRC-1400 vs. LA Digital TC 6002 HD iP

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana ElvisThePelvis, 27.04.2013.

 1. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Asun kaapelitaloudessa ja televisiona toimii +5 vuotta vanha Sony LCD-TV (HD Ready, 1080p-tuki). Gigantin viikonloppudiilit saivat minut päättämään päivittää vanha LA Digital DVB TC-2001 uudempaan malliin HD-lähetysten seuraamisen yms. toivossa.

  Kriteerini ovat seuraavanlaiset:
  • Hinta alle 200 euroa (mielellään alle 150 euroa)
  • USB-muistin käyttö (en tarvitse sisäistä kiintolevyä)
  • Useammasta kanavanipusta tallentaminen (tästä voi kuitenkin tinkiä, sillä harvoin tälle omaisuudelle olisi ollut käyttöä)
  • HD-kanavat (en tule päivittämään boksia uudempaan taas seuraavaan 4-5 vuoteen)

  Plazalla ovat puhuttaneet ketjun otsikossa mainitut laitteet, joista Topfieldin saa vajaalla 170 eurolla ja LA Digitalin vajaalla sadalla eurolla Gigantista. Mikäli en ole väärin ymmärtänyt, niin kummallakin laitteella pitäisi pystyä myös kaapelista saamaan ulos HD-kanavia. LA Digitalissa vaikuttaisi olevan paljon mielenkiintoisia ominaisuuksia, mutta vain yksi viritin, joka rajoittaa yhteen kanavanippuun tallennettaessa. Topfieldissä "kanavanippurajoitetta" ei ole, mutta Plazalla on moitittu muun muassa bugisuutta peruskäytössä, hidasta käynnistymistä ja kaukosäätimen kehnoutta.

  Kumpi näistä laitteista olisi varteenotettavampi?
   
 2. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 799
  Saadut tykkäykset:
  435
  Täällä on näitä "minkä valitsen" -ketjuja ihan tarpeeksi. Jatka niissä.
  Miten ihmeessä kukaan meistä voi tietää mitä tulee tapahtumaan seuraavan viiden vuoden aikana?
  Jos nyt uskallan arvata, niin viiden vuoden päästä mainitsemasi laitteet ovat heikkoja esityksiä, jos ollenkaan toimivat.

  Edit: näyttää, että sinulla on varaa käyttää Applen ylihinnoiteltua tavaraa:
  https://www.dvdplaza.fi/forums/show...ien-pöytäkoneiden-kruunaamaton-kuningas/page5
  joten ylläoleva kysymyksesi ei liittyne ainakaan rahaan.
  Olenko oikeassa?
   
  Viimeksi muokattu: 27.04.2013
 3. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  OT: Eipäs isotella plazalaiselle, joka on kuitenkin seniori sinuun verrattuna. Olen itsekin rohkaissut porukkaa selaamaan Plazaa ennen kuin luovat uuden ketjun, joka saattaa olla jopa otsikoitu lähes identtisesti monen jo olemassa olevan ketjun kanssa. Näissä tapauksissa kyse on kuitenkin siitä, että asiaa on tosiaan käsitelty aiemmin. Toisin sanoen, käsitykseni mukaan tämä "pahastuminen" uusien ketjujen luomisesta koskee vain niitä uusia ketjuja, joissa käsitellään asioita, joita on käsitelty jo yhdessä tai useammassa ketjussa. Käsittääkseni näitä kahta digiboksia ei ole tällä foorumilla pahemmin vertailtu (luin esimerkiksi kummankin erilliset ketjut läpi). Myös tilausta tällaiselle ketjulle näyttäisi olevan, kun osa porukasta on ilmaissut vertailleensa muun muassa näitä bokseja miettiessään uutta mallia.

  EDIT: Syy miksi en kirjoittanut ns. yleiseen "Mikä digiboksi?" ketjuun on se, että aion tehdä valintani näiden kahden mallin väliltä. Koen noiden yleisten ketjujen olevan lähinnä niille, joilla on joko joukko ehdokkaita tai joilla ei ole yhtään vaihtoehtoa.

  En pyytänyt ketään luomaan katsetta tulevaisuuteen, vaan lähinnä ilmaisin sitä, että käsitykseni mukaan TV-kanavien HD-tarjonta, jota siis jo nyt on, tulee lisääntymään. Näin ollen minun olisi jo nyt hyvä käyttää viritintä, joka kykenee tällaisia kanavia toistamaan -- varsinkin, kun en tosiaan aio päivittää tulevaa laitettani useampaan vuoteen.

  Et valitettavasti ollut oikeassa taloutenikaan suhteen. Sinä voit olla yhtä mieltä "Applen ylihinnoitellusta tavarasta", mutta minä ostin iMacin (opiskelija-alennuksella) juuri sen takia, että se tulee kestämään pitkään. Ko. tietokoneen käyttöikä läheneekin parhaillaan kolmatta vuottaan ja se on ollut ongelmattomampi kuin yksikään Windows-masiina sitä ennen. Ei ole epäilystäkään siitä, ettenkö käyttäisi tätä konetta vielä 3-5 vuodenkin vuoden päästä. Edellinen tietokone oli "pöytäkoneen korvaaja" läppäri, jolla kituutin useamman vuoden (talous ei salli ostaa uutta milloin huvittaa) ylikuumenemisongelmista, bugeista ja kaatuiluista "nauttien". Mikäli lukisit Plazaa (kun kerran koet olevasi tarpeeksi pätevä plazalainen "torumiseen"), niin tietäisit, että allekirjoittanut esimerkiksi säästää Amazonissa shoppaillessaan kurssinmuuntajatyökalun käyttämättä jättämisellä siinä missä kommentoineet näyttivät olevan sitä mieltä, että heille on yksi ja sama, jos per tilaus säästää vain vähän rahaa. Anyway, pointti on se, että puhut nyt "tarkan markan miehelle". :)
   
  Viimeksi muokattu: 27.04.2013
 4. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 799
  Saadut tykkäykset:
  435
  Koko edellinen purkauksesi on tyypillinen olkinukke ( http://fi.wikipedia.org/wiki/Olkinukke ).
  Aloitit aivan turhan ketjun. Valitin turhasta ketjusta. Nyt sinä yrität tehdä siiitä minun vikani. Mene kotiin kasvamaan.
   
 5. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Hmmm... Minä perustan asiallisesti ketjun kahdesta digiboksista, joita ei ole keskenään vertailtu Plazalla. Sinä osallistut ketjuun vaahtoamalla muun muassa taloudestani (aina niin fiksua ja rakentavaa, mikä tekee tuosta wiki-linkkisi valinnasta hyvinkin ironisen) ja kun minä puolustaudun vastaamalla suoraan argumentteihisi, niin sinä toteat ketjun turhaksi ja määräät minut kotiin kasvamaan. Noh, olihan se minunkin aika saada taas parin vuoden hiljaiselon jälkeen trollaamista osakseni.

  Sovitaan sitten niin, että nimimerkki ISPF3.4:n mielestä on täysin turha keskustella Plazalla näistä kahdesta digiboksista vertaamalla niitä toisiinsa. Auta armias sitä turhaa kotikasvatusta edelleen vailla olevaa ihmispoloa, joka on pureksimassa samaa pähkinää digiboksin tarpeessa. :hitme:
   
  Viimeksi muokattu: 27.04.2013
 6. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 799
  Saadut tykkäykset:
  435
  Taas laitat sanoja suuhuni, jos nyt jotenkin oikein tulkitsen tuota ihmeellistä kirjotustasi.
  Olkiukkojen rakentelija olet kuitenkin.
   
 7. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Voisitko ystävällisesti siteerata niitä kohtia, joissa laitan sanoja suuhusi? Etkö kenties sitten esimerkiksi vedonnut talouteeni (omistan mielestäsi ylihinnoitellun tietokoneen) yrittäen kumota kriteeriäni (alle 150-200 euron budjetti)? Mikäli kliseistä haluat puhua, niin voin kattavalla kokemuksellani sanoa, että yleensä trollaajan suurin tunnusmerkki on se, että hän sen sijaan että oikeuttaisi toimiaan (minä olen vastannut suoraan argumentteihisi ja sinä olet muun muassa linkittänyt ketjun, johon osallistuin, sekä Wikipedia-linkin) keksii vain lisää moitittavaa toisesta tai toisen kirjoituksesta. Näin ollen mikäli vastaat seuraavaksi muutoin kuin seikkakohtaisesti osoittamalla "olkinukkemaisuuteni" (mielellään voisit sitaatein esittää myös sen, että missä perustelen itseäni epäolennaisesti eli missä en ota kantaa suoraan siihen, mitä olet minulle juuri kirjoittanut), niin todistat itsesi trollaajaksi. Mielelläni toki kokisin tämän jonkinlaisena väärinkäsityksenä, mutta mielestäni jo ensimmäinen vastauksesi (viitaten jälleen iMac-kommenttiin) oli sen verran asiaton (onko sinun paikkasi määrittää kysyjän budjetti?), että epäilen suuresti.
   
 8. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 799
  Saadut tykkäykset:
  435
  Minä kirjoitin sinulle:
  "Koko edellinen purkauksesi on tyypillinen olkinukke ( http://fi.wikipedia.org/wiki/Olkinukke ).
  Aloitit aivan turhan ketjun. Valitin turhasta ketjusta. Nyt sinä yrität tehdä siiitä minun vikani. Mene kotiin kasvamaan. "

  Sinä yrität koko ajan kieltää tämän, mutta et pysty.
  Kirjoitat paljon, mutta asia on hukassa. Olkiukkoilet koko ajan.
  Jätän tämän tähän.
   
  Viimeksi muokattu: 28.04.2013
 9. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  M.o.t. :) This message is too short.
   
 10. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 688
  Saadut tykkäykset:
  723
  Minulla ei valitettavasti ole kokemusta kummastakaan boksista. Sen sijaan kokemukseni ja lukemani perusteella kaikki boksit jättää toivomisen varaa.

  Viiden vuoden vaihtoväli on todella kova vaade, koska on epätodennäköistä että boksi edes kestää sitä aikaa. Totuus näyttää olevan, että ihan kaikki boksit on täyttä kuraa. Myös käytettävyydeltään. En ole ikinä nähnyt digiboksia tai kuullut sellaisesta, jota olisi ilo käyttää.

  Venyisikö budjettisi kolmeen sataan? Siinä hintaluokassa alkaa olemaan jo sisäisen kovalevyn melko ok -bokseja, kuten HDThunder. Tarkan markan miehenhän ei kannata ostaa halvinta ja huonointa. :) Pitää ottaa sekin huomioon, että käyttäjätottumuksesi (ja mahdollisen kumppanisi käyttäjätottumus) voi hyvinkin todennäköisesti muuttua viidessä vuodessa, jolloin järeämmässä laitteessa on enemmän kasvunvaraa. Toinen järkivaihtoehto voisi tietenkin olla ostaa nyt halpis, jolla satsaa pärjäävänsä opiskelujen loppuun asti ja sitten kun pääsee tienaamaan, laittaa parempaa tilalle. Jälkimmäisessä skenaariossa mieti vielä, että kaipaatko oikeasti niitä HD-kanavia vai pärjäisitkö kuitenkin vielä vanhallakin.
   
 11. spacman

  spacman Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.01.2004
  Viestejä:
  167
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joudun tuottamaan pettymyksen, sillä Humax 9200C on toiminut kohta viisi vuotta kuin se kuuluisa junan vessa ja jota myöskin voi kehua käytettävyydestään ;) Tässä vähän jännittääkin että sitten kun Humaxista aika jättää niin löytyykö tilalle toista boksia joka olisi edes lähellä tätä käytettävyydeltään ja toimivuudeltaan...
   
 12. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Ainoa ominaisuus, mitä olen oikeastaan noista kalliimmista laitteista joskus kaivannut, on kaksoisviritin. Toisaalta vuodessa tulee ehkä 1-3 kertaa, jolloin minulla olisi tarvetta esim. tallentaa kahta kanavaa. Aikoinaan kun ostin nykyisen laitteeni (sama hintaluokka kuin mitä olen nyt hakemassa), koin, että sain huokeaan hintaan suurimman osan siitä nautinnosta, mistä taas toiset maksavat sen 350-700 euroa (viitaten sisäisen kiintolevyn sisältäviin hienompiin malleihin). Myös kuvanlaatu on ollut minusta erinomainen. Kyllähän tämä nykyinen laitteeni olisi vielä kelvollinen, mutta tosiaan HD-kanavien ja netin puute sekä pieni nikottelu tallennuksissa (yhdessä viidestä tallennuksesta voi ilmaantua kuvahäiriö, jonka myötä ohjelmasta leikkaantuu pois useampi sekunti) saivat minut pohtimaan uutta laitetta tilalle.

  LA Digitalin pelkistettyyn käyttöön tottuneena tuo 6002 tuntuu sopivammalta laitteelta (etenkin Gigantin viikonloppuhinnalla). Pohdin tässä vain sitä, olisiko tuo Topfield lähinnä käytettävyydeltään parempi laite. Toki siinä (Toppy) tulisi mukana se kaksoisviritinkin.
   
 13. hhelminen

  hhelminen Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  876
  Saadut tykkäykset:
  14
  Humax ;)
  Meillä on toiminut Humax BXR-HD+2 moitteetta, ei ensimmäistäkään kaatumista tms (tosin käyttöönotossa oli ihme ongelmia tässä meidän yksilössä).

  Entä onko tarvetta katsoa yhtä kanavaa ja tallentaa toista, myös siihen tarvitset mahdollisesti kahta viritintä (jos kanavat on eri mukseissa).
  Mutta jos katsot samaa kanavaa mitä tallennat et törmää kahden virittimen tarpeeseen....
   
 14. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Tuota yhden kanavan tallentamista ja toisen katsomista tapahtuu ehkä hitusen useammin kuin kahden kanavan yhtäaikaista tallentamista, mutta edelleen korkeintaan vain muutaman kerran vuodessa. Tuossa nykyisessä LA Digitalin boksissa ei ole mahdollisuutta tallentaa useampaa kanavaa samasta nipusta eikä muistaakseni myöskään mahdollisuutta katsoa kanavaa siitä nipusta, mistä tallentaa. Siinä mielessä tuossa uudessa LA Digitalissa ollaan menty eteenpäin. Useimmiten se tilanne, jolloin on tarvinnut kahta eri kanavaa joko katsoa tai tallentaa, on ollut esim. kombon MTV3:n, Nelosen, Subin ja TV Viiden yhteydessä. Nämä kaikkihan taitatavat kuulua samaan nippuun, joten LA Digitalin laitteella ei tulisi ongelmia tällaisessa tilanteessa.
   
 15. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Päätin käydä ostamassa tuon LA Digitalin boksin. Alkutuntuma on ihan hyvä ja onhan tämä monipuolisempi (etenkin tallennusmahdollisuuksiltaan) kuin tuo aiempi laitteeni, vaikka molemmat ovat yhden virittimen malleja.